חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום שמי נועה ואני חדשה בפורום. יש לי שאלה שאולי תוכלו לעזור לי. אני אמא לעשרה ילדים מקסימים. מהקטן בן חודשיים והגדולה ביותר בת שבע (יש לי שני זוגות תאומים). לאחרונה שמעתי את בעלי אומר לאחד הילדים עד כמה הוא אוהב רק אותו ואילו שאר האחים אינם מעניינים אותו. בשיחה אחרת שמעתי אותו מבטיח לו "הרים וגבעות", אך ורק לו, (אין לי מושג אם התכוון לירושה, הרי הילד בן שש בלבד...) ובתנאי שיציית לו תמיד, ויעשה כדבריו בלי לשאול שאלות. ואם לא.... כל ההבטחות בטלות, והוא גם יקבל "מכות רצח" ומי כמוני יודעת על מה הוא מדבר..... -מה לעשות עם בעלי? הוא אבא טוב, דואג לפרנסה ולפעמים מכה את הילדים כשהם אשמים, הוא המחנך בבית. למישהו יש רעיון?

ניסית לדבר איתו על זה?

אשמח גם לדעת אם את חשה קשורה לסיטואציה של גולשי הפורום.

מאוד מאוד מאוד

יש לי אחות חוזרת בתשובה מזה 15 שנים. יש לה שמונה ילדים. שניים כבר חזרו בשאלה ומאוד מבולבלים. הם מלאי פחדים. הבוגר שבהם כבר הספיק לחזור הביתה ולהיות דתי למראית עיין ועדיין לא עושה כלום עם עצמו. המתבגרים שבבית כבר מתחילים לשאול שאלות והתשובות ממשיכות לסתור את האמת הפנימית שלהם. לא מאפשרים להם חשיבה חופשית אלא ממלאים להם את השכל בכל כך הרבה חוקים שלא פלא שאין להם אפשרות להרגיש טוב עם עצמם או לחילופין לדעת מה באמת חשוב ומה לא. מטרפדים את יכולת הבחירה שלהם. הקטנים,עדיין לא יודעים כלום. רק להם "טוב". ולא, לא דיברתי איתו.אי אפשר לדבר איתו.

מתבי6

New member
קודם כל ברוכה הבאה

שאלה כזאת לא קשורה כ``כ לכאן אבל כבני אדם נשואים שיש להם ילדים אולי אפשר להידרש לנושא. קודם כל בשיחה ביניכם איך הוא מסביר את העדפה שיש לו כלפי אחד הילדים על פני האחרים? מה חלקך בחינוך בבית בכל זאת?

ברוכים הנמצאים

השיחות היחידות שיש בנינו בנושא הן כשמישהו תמיד נמצא באזור... אולי רק אז הוא בכלל מתיחס אלי בכבוד ויוצא לו לפעמים לשמוע את דעתי....תמיד ליד אחרים הוא נחמד... כזה צבוע..... הוא תמיד מתלונן על כל שאר הילדים וגם על המיוחס וכמובן עלי.... כולנו לא בסדר.... הוא יודע הכל.... על פיו ישק דבר....

מתבי6

New member
אז הבעיה אחרת לגמרי

לפי מה שאת מתארת, היחסים ביניכם לא משהו וגם לו יש איזה סעיף. איך יש לכם עשרה ילדים מכל ההרכב ולא בריא הזה?

בידוע הוא שהזקן צומח לבד

גזירה שווה, גם ילדים נולדים אם לא נוקטים באמצעי מניעה.

סוג ב

New member
לא שמעתי הבדלה כבר חמש שנים

חוץ מאשר בחגים אצל המשפחה בחו"ל... לילדים אני לא עושה, אני אומרת להם שלבנות אסור (כמה נוח) הרגת אותי מצחוק- זה מה שאמרו גם לי, כשהייתי ילדה. תמיד הייתי טועמת עם האצבע ורצה למראה לראות אם התחיל הזקן לצמוח...

את מוזמנת

בשבתות שאני בבית, אני משתדלת בשביל הילד לעשות הבדלה. (לאחר ששכנה אחת שבקשתי ממנה לקרוא לי כשבעלה מבדיל 'שכחה' באלגנטיות, העדפתי להיות עצמאית...) כדי שלא יצמח זקן אנחנו עושים הבדלה על מה שיש במקרר, בירה, קולה, הכול הולך. גם ככה האטרקציה העיקרית זה הנר והבשמים...

סוג ב

New member
../images/Emo6.gif

ואנחנו עד לא מזמן, היינו מקדשים על קולה.... עד שהם סיפרו לאבא שלי ולא ידעתי איפה להחביא את עצמי מרוב בושה...

אצלנו זה בדרך כלל קפה

לא מוצאים סיבה לבזבז 20 שקל על שתיה מרוכזת מידי ומצמררת כשקר בחורף. אז בליל שבת מאחדים את הקידוש עם בציעת החלות, בבוקר ובמוצ"ש זה קפה. והילד שלי שכבר מת לקבל את הקפה אחרי אבא שלו מנסה לגשש כבר בבוקר: 'בנות לא שותות, נכון?'

גנדרן

New member
עוד בדיחה

זה עוד בדיחה שמישהוא המציא, שאסור לבנות לשתות מההבדלה.....

לחוד

New member
ההמצאה מוזכרת במשנה ברורה

סימן רצו סעיף קטן ו: נהגו הנשים שלא לשתות מכוס של הבדלה.

לחוד

New member
אתה מתחמק

כתבת שזאת בדיחה שמישהו המציא שאסור לבנות לשתות מהבדלה, טרחתי והבאתי לך מקור תורני (ומקור דברי המשנה ברורה הוא במג"א בשם השל"ה. מה אתה רוצה עכשיו? אה, אתה רוצה מקור לענין צמיחת הזקן? ראה במעשה איש חלק ה עמוד צג ובאורחות רבינו הקהלות יעקב חלק א עמוד קכט.

למעלה