חדשה בפורום

גנדרן

New member
למה?

תשמע יש המון מנהגים, חלקם נוסדו אי שם אחרי גירוש ספרד... גם האנוסים הביאו אתם כל מיני מנהגים ואמונות... שמה לעשות חדרו אלינו,כשאתה לא מוצא משהוא בשו"ע סימן שר' יוסף קרו, לא ראה בזה חשיבות.... "נהגו נשים" תחפש ותמצא עוד דברים רבים, לא לעשות מלאכה בר"ח או בשעות מסויימות, או בנר חנוכה וכן הלאה. והתשובה לכך פשוטה, נשים לא ידעו קרוא וכתוב ברוב קהילות ישראל ומי שידעה לא ידעה עברית... בקושי היא יודעת ברכת המזון ותפילה בעברית..... לא כמו הנשים בזמננו שיודעות לפעמים יותר טוב מהגברים.... ומה תעשה גרושה שיש לה ילדים? או אלמנה? או חד הורית? ואין לה מי שיעשה הבדלה. תעשה הבדלה לעצמה. וגם קידוש לעצמה ולילדיה הכל הן יכולות לעשות בעצמן, אין להן בעיה של שפה היום ותודה לאל כולן יודעות לקרוא לכתוב ולגלוש באינטרנט...

לחוד

New member
זה נושא אחר

אבל ודאי שכל ההלכות המחייבות וכל הספרים הם תוצאה של מנהגים שהתחילו אי שם, ואתה ואני יכולים לבחור האם להפסיק איתם ומתי.

גנדרן

New member
תגיד אתה לא חושב

אתה לא יודע שנשים בגלויות אשכנז ספרד והמזרח, לא ידעו להתפלל ברובם בעברית? אני מחדש לך משהוא. גם גבר שעשה הבדלה לא תמיד הבין את כל המילים, אז אתה חושב שהן יכלו לעשות הבדלה וקידוש.... ויש גם כל מיני המצאות מצחיקות אחרות חוץ מזקן לבנות ששותות מהבדלה( במקום להגיד שהן לא ידעו לקרוא, אז סיפרו בדיחה מה לא הבנת....) ועל גזירת נייר טואלט בליל ניטל, שחל הערב לא שמעת(עוד בדיחה יהודית על חשבון ישו)? תראה בכלל במקרא אין הרבה הומור זה נכון(למרות שאם תקרא את מה שאומר יוסף לאחים עם האלומות "קמה אלומתי וגם נצבה"...... וכ"ו תבין למה הם התעצבנו עליו) הרי שבחז"ל יש הרבה הומור, גם בתלמוד, וגם במנהגים, רק שאנשים חסרי הומור לקחו זאת ברצינות...

תקשיב מאמי

אני לא מאמינה בתורה אבל להאמין ולהגיד שזה בהומור זה מטומטם לחלוטין. תסכים איתי

גנדרן

New member
לגמרי לגמרי יקרתי

ולגבי הדודה היא כנראה לא שמעה על הטכניקות החדשות?

שמעה?

בעית שמיעה אובחנה אצלה לפני כעשור. טכניקות? איך אמרת את המילה הזו? חדשות? חדש אסור מן התורה. #גילוי נאות: המדוברת היא פרי דימיוני. אם תמשיך לתשאל אמשיך לדמיין פרטים אודותיה#

../images/Emo13.gifאתן עושות עניין מסיפורי סבתא?

אתן עושות עניין מסיפורי סבתא או שהכל בהומור? כתוב באיזשהוא מקום שנהגו שנשיםלא שותות מהבדלה, למה? יש מנהג ! מאיפה המנהג? לא ידוע ! נפסק להלכה שאשה שעושה הבדלה שותה הכל עד הטיפה האחרונה. אומרים לילדות שאם ישתו מיין הבדלה יגדל להן זקן מאיפה הסיפור? סבתא אחת שרצתה למנוע מהנכדה לשתות יין הבדלה, וכולם נהנו מהסיפור עד היום הזה. וממה צץ המנהג? להערכתי משום שכמה סבתות לא ידעו לעשות הבדלה או שזה היה תרוץ ללכת להציץ לשכנה, זה הכל.

באמת, אם זה המצב

אז הגיע הזמן לסגור את הבאסטה בכל מה שנוגע להנפקת ילדים ובכל מה שנוגע לאלו שכבר קיימים, קחי אחריות עליהם ותוודאי: א. שהם לא סופגים ממנו מסרים שליליים שלוו אותם לכל החיים ב. שהוא לא דפק אותם (ואולי גם אותך) כבר עם איזו צוואה סמויה או במוטבים של הפנסיה וכדו'

שרשרי לפילפלת

נבהלתי לרגע. יש לי עשר ילדים שאיני יודעת עליהם? היום הפה מפיק מרגליות שבביתי גם אמר לי: אני מתפלל בחיידר שיהיה לנו תינוק. אמרתי לו, תעשה לי טובה, אל תתפלל, זה לא חסר לנו כרגע... והוא, אבל אני רוצה תינוק! אני לא צריכה תינוק. אתה התינוק שלי... לא נכון. אני לא! רק מהלחץ החברתי אני שוקלת לחפש תורם זרע.
<עוד מעט יהפך הפורום לפניני לשון של פעוטות לאנוסים... מגניב>

מכירים את זה

כולם אומרים: הילד הבא יהיה ..." מי בכלל אמר שאני מתכוננת לעשות עוד אחד? מרוב הרגל כבר לא שמנו לב איך מכתיבים לנו את החיים אפילו בלי למצמץ

כן, גם שלי כל הזמן

-אמא, מתי יהיה לנו עוד תינוק? -כשאני ארצה. -ואיך תעשי שיהיה לנו עוד תינוק? (כאן האם החסודה אמורה לגייס את השם ואת התפילות לעזרה, אופציה שאני מעדיפה לא להזדקק לה) -יש גרגר קטן בבטן של אמא שיכול לגדול ולגדול עד שיהיה תינוק. סליחה מכל הגברים שחלקם בעיסקה הושמט.

סוג ב

New member
אממ אממ

לא שיכנעת אותי. אם אני טועה, ברוכה הבאהההה שאלות מסוג זה תוכלי להפנות לקטגוריית הורות בתפוז..

עץ שתול

New member
אצל רובינו הילדים זה העילה למה אנחנו

לא יוצאים...אז די לנו עם הצרות שלנו...

למעלה