חדשה בפורום...

שירלי א

New member
חדשה בפורום...

שלום לכולם! התחתנתי (בשעה טובה כמו שאמא שלי אומרת...) לפני כחודשיים - ליתר דיוק ב - 11/9, ועכשיו מתחילים החיים האמיתיים... מאוד שמחתי לגלות שיש פורום כזה שבו אני אוכל לחלוק חוויות עם אנשים שעוברים בוודאי דברים דומים לאלו שאני עוברת בחיי הנישואים, ואחרי פעילות לא מועטה בפורום "מתחתנים" אני עוברת לכאן. אז דבר ראשון שבו רציתי להתייעץ, הוא האם גם לכם/ן יש תחושה קצת של ריקנות זמן קצר אחרי החתונה, כאילו היה משהו ממש גדול אבל שום דבר אחר כך לא ממש השתנה? שלא תבינו לא נכון, אנחנו מאוד מאושרים ואוהבים, ועכשיו גם קנינו דירה, אבל כאילו ציפיתי ליותר - להיות ממש משפחה. האם זה יקרה רק כאשר יגיעו הילדים? אשמח לקבל את תגובותיכם/ן.

אתי@

New member
../images/Emo41.gifברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני חושבת שלוקח קצת זמן עד שמרגישים כמו משפחה. זו לא הרגשה שמגיעה בבת אחת, אלא תהליך שמושפע מהקשר בינכם, מהתיחסות המשפחות, וכמובן מילדים
אני יכולה לומר לך שעכשיו שאנחנו נשואים שנה אני ממש מרגישה כמו משפחה, בהתחלה הרגשתי את זה פחות.

שירלי א

New member
תודה אתי!../images/Emo51.gif

טוב לדעת שזה לא רק אצלי ככה... בכל אופן כניראה שזה באמת לוקח קצת זמן. בינתיים קנינו דירה ממש בימים אלה, וניכנס אליה בעוד כחצי שנה. זה כבר התחלה של משהו, לא?

אתי@

New member
בהחלט../images/Emo45.gif גם רכוש משותף (וחובות

משותפים
) משפיעים על תחושת המשפחתיות.... שיהיה בהצלחה

שירלי א

New member
זו שותפות בהכל - טוב ורע

פתחנו גם חשבון בנק משותף, מה שלא היה קודם, וזה בהחלט שינה לגבי היחס שלנו לרכוש המשותף ולחובות המשותפים. אין ספק את מצביעה על הדברים שבאמת משתנים אחרי החתונה... שוב תודה לך.

fila

New member
היי שירלי, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני יודעת מה זה ה"ריקנות" שיש אחרי החתונה אני חושבת שרובנו חווינו את זה אחרי שתכננו והשקענו כ"כ הרבה ופתאום הכל נגמר.... בכל אופן, ההרגשה של ה"משפחה" תגיע, זה נבנה לאט לאט, עם זה שחוזרים לאותו הבית, שמשקיעים זמן וכסף כדי להפוך אותו לפינה משלכם, זה יבוא גם כשתחשבו על הרחבת המשפחה... בקיצור תנו לעצמכם קצת זמן, זה יגיע....

daldan

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב ../images/Emo77.gif

אני גם חוויתי את ה"ריק" הזה אחרי החתונה והרח דבש. אבל אצלי לפחות זה נבע מכוון שבאותו הרגע נגמר לי הפרויקט הגדול . ואני נותרתי בלי פרויקטים. אני תמיד צריכה איזה מין פרויקט כזה שיעסיק אותי (אני מאמינה שכשיהיו לי ילדים אז אני לא אמצא הרבה זמן לפרויקטים שלי) עכשיו למשל אנחנו בשלב של חיפוש בית ואני בשלב ההכנות לקראת תואר שני וכמובן (אבל אנחנו משתדלים לא להתייחס אל זה כאל פרויקט) - מתכננים את הרחבת המשפחה...

שירלי א

New member
../images/Emo132.gifאפשר לשלב תואר שני וילדים?

אני במהלך לימודי התואר השני, ולא ניראה לי שעד שאסיים את הלימודים אני אוכל לגדל ילד, זה ניראה לי שני פרוייקטים גדולים מדיי ומחייבים מדיי, במיוחד גידול של ילדים. באיזה תחום את מתכננת ללמוד? איך המערכת? אני עושה תואר שני במנהל עסקים ומתמחה במשאבי אנוש, וזה בכלל לא פשוט - 3 פעמים בשבוע לחזור הביתה ב - 22:00... בכל אופן תודה על תגובתך, ואשמח לשמוע ממך.

יש לי שתי חברות

ששילבו ילדים עם תארים מתקדמים (שני ושלישי). שתיהן גם עמדו בלוחות זמנים של התואר וגם מצאו את הזמן הנדרש לילדים. ככה שהכל אפשרי.

daldan

New member
למען האמת - זה לא פשוט

אני גם מתכננת תואר שני במנהל עסקים (ובדיוק עכשיו אני מתכוננת על הGMAT) אבל בנוסף קיימת העובדה שאני אוטוטו בת 30 (בדיוק עוד חודש!) ובעלי היקר כבר בן 35 , אז לא נראה לי שכדאי לדחות את ההחלטה על גידול הילדים עד שאני אסיים את התואר השני. אני בטוחה שזה לא אידיאלי לשלב בין שניהם אבל זה אפשרי. תלוי גם מאד בתמיכה של הבעל והמשפחה. אני גם לא רוצה לדחות את התואר יותר מדי (במיוחד שאני עדיין לא בהריון) .

שירלי א

New member
מבינה אותך מאוד...../images/Emo9.gif

תראי, אני צריכה ללמוד עוד שנתיים (כולל זו) כדי לסיים את התואר, ואני בקרוב מאוד בת 29. אני בטוח לא אחכה שנתיים, אבל אני לא מתכוונת לנסות אפילו עד הקייץ, כדי שההריון יהיה (בעזרת השם, כמו שאומרים) בסיום התואר. לעשות תואר שני זה לא פשוט, למרות שנידמה שזה דוקא קל. חשבתי שאני אוכל לסיים תואר תוך שנתיים, ופתאום מצאתי את עצמי לומדת 5 שנים! כי כדי לסיים תוך שנתיים צריך ללמוד כל יום כולל שישי, ורצוי לא לעבוד כדי להספיק להכין עבודות... לא ממש מציאותי. אז צריך לקחת בחשבון את הכל, ובכל מיקרה שיהיה לך המון בהצלחה!!!

שירלי א

New member
תואר שני במנהל עסקים../images/Emo132.gif

התמחות ביעוץ וניהול משאבי אנוש. כיף חיים...

daldan

New member
איפה את לומדת?

אני בררתי ברוב האוניברסיטאות, ונאמר לי שימי הלימוד הם בחמישי אחה"צ ושישי. לפי דבריך את לומדת שלושה ימים בשבוע אחר הצהרים, וזה עדיין לא מספיק?

שירלי א

New member
אני לומדת במכללה למנהל בראשל"צ

התחלתי תואר שני באוניברסיטת ת"א וברחתי משם אחרי שנה... אז החלטתי להמשיך במכללה, ויש להם תוכנית מאוד מפורטת לכן קשה לסיים תוך שנתיים. למרות זאת זו תוכנית שמתאימה מאוד למי שלא בא מתחום הניהול או הכלכלה, וזה נותן את כל הבסיס שהוא חשוב. אני מאוד מרוצה שם, יחסית. הלימודים הם בשעות 18:00 והלאה, עד 21:30, כולל יום שישי בבוקר. זה מאפשר מצד אחד גמישות, מצד שני אפשר לקחת קורסים כל יום כמעט.

daldan

New member
למה ברחת מהאוניברסיטה בת"א?

שמעתי מחברה שלי שלמדה במכללה למנהל שהם היו מאד לא גמישים עם השעות ודרשו נוכחות חובה דווקא בשעות העבודה (14:00 למשל) אבל זה היה לפני שנתיים אולי הם השתפרו. אני בררתי על לימודים באוניברסיטת ת"א ועושה רושם שהם די גמישים בשעות

למעלה