חדשה בפורום

אינה ו

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם. אני בהריון בשבוע ה-16 ולפני כשבועיים גילינו שלתינוק יש קלאב פוט וכצפוי אני קצת בהיסטריה. אני מנסה ללמוד כמה שיותר על המחלה אבל החומר שאני נתקלת בו הוא טכני ביותר. אשמח לשמוע וללמוד מאנשים שמתמודדים עם המחלה על בסיס יומיומי.

batelav

New member
נעים מאוד אינה

שמי סמדר ובני הקטן בן חמישה חודשים, ילד מקסים ויפה ואני רוצה להגיד לך ששמעתי שיש לו בעיה כל עולמי חרב עליי ובכיתי כמעט כל ההריון והייתי מתוחה וממש נכנסתי לדיכאון, גם בגלל שנפלתי לצערי על רופאים אנטיפטים וגם בגלל שסירבתי להכיר בבעיה. זה לא כל כך נורא היום שאני מסתכלת אחורה יכולתי לעשות לעצמי את החיים הרבה יותר קלים מבחינה נפשית. מבחינת טיפול יומיומי הילד התרגל לעובדה שיש לו נעליים למשך מרבית שעות היום{כרגע, זהו אומנם טיפול ארוך וממושך אבל מתרגלים}, ואני נהינת ממנו ואוהבת אותו מאוד. אין לך מה לדאוג בסופו של דבר הכל יסתדר את ובן זוגך צריכים לא להיבהל כי זה בסך הכל בעיה שפותרים . אם את רוצה לשוחח טילפונית בשמחה הטל' 0508551621

אינה ו

New member
תודה על התמיכה

סמדר תודה רבה על המילים המרגיעות והתמיכה. אני בטוחה שאשתמש במספר הטלפון שלך כי יש לי המון שאלות. כרגע אני מחכה בקוצר רוח לסקירה השנייה בשבוע ה-21, אז כבר נדע יותר על חומרת המצב ואוכל להתחיל לחפש אורטופד טוב. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת האם יש מצבים חמורים בהם אי אפשר לתקן את הק"פ או שהילד נשאר עם צליעה או פגם אחר? אם יש עד כמה מצבים אלה שכיחים?

batelav

New member
תהיי רגועה

למיטב ידיעתי אין מקרה של קלאפ פוט שלא ניתן לתיקון תהיי רגועה,ואני מבטיח לך שהכל יהיה בסדר. ושתהיה לכול ההורים היקרים שבת שלום ובשורות טובות.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אנחנו עודד ועידית ההורים של אושרי, הוא כבר כמעט בן שנה וחצי. גם אנחנו כמוך היינו בהלם אמיתי. מאז למדנו המון. הינה האתר שלנו, בעברית עם מידע שאספנו בכל מיני שלבים. http://truly_clubfoot.tripod.com מה שחשוב מאוד הוא למצא אורטופד טוב, לא סליחה, טוב מאוד. כתבו היכן אתם גרים ואולי חברי הפורום יוכלו לעזור. באופן כללי אני יכולה להעיד רק על משפחתי, הק"פ זה לא משהו שאנחנו ככה שוכחים או מזניחים את הטיפול עם הזמן. אושרי יישן בצהריים ובלילה עם הנעליים. לפעמים אנחנו צריכים לשכנע לשהשאיר את הנעליים על הרגליים. הרבה להסביר למה יש נעליים. לפעמים בלילה אושרי מתעורר ורוצה להוריד אותן ואנחנו צריכים גם להתווכח על כך שמשאירים אותן. חוץ מיזה, אנחנו מתווכחים על עוד ה מ ו ן דברים כיאה לגיל שנתיים. מתי נעשה ככה ומתי אחרת, למה אי אפשר עכשיו לעשות כלים ולמה חייבים היום לעשות אמבטיה.
כך הק"פ, או יותר נכון הנעליים הן חלק רגיל אצלינו. לא נעים אבל באמת לא נורא. עיצה שקיבלתי בזמן ההריון וגם קראתי כאן שעזרה להרבה הורים לעתיד בפורום, היא לפגוש ילדים עם ק"פ ולדבר עם ההורים. אשלח לך במסר את הטלפון. המשך הריון רגוע ומהנה מאוד.
עידית

אינה ו

New member
תודה רבה

תודה רבה על האתר האינפורמטיבי והנפלא. בפעם הראשונה מאז ששמעתי על ק"פ מצאתי מקום בו יש תשובות למיליון השאלות שלי. האתר פשוט נהדר! אני גרה באשדוד כך שאם מישהו מכיר אורטופד טוב באזור השפלה או הדרום אני אשמח לקבל יותר פרטים. אם יורשה לי לשאול עד כמה חמור הייה הק"פ של אושרי ומה מצבו היום?

אושרי נולד

עם דרגה שלוש ברגל שמאל ו6 ברגל ימין. החומרה נמדדה בסקלה שבין0 ל 6 בחצאי נקודות. כלומר ברגל ימין הק"פ ממש קשה. יש לציין שאחרי חמישה שבועו בגבס שתי הרגליים הגיעו לתיקון המקסימלי שאליו יכלו להגיע. היום רגליו נראות כרגלי ק"פ מתוקן כמו לכל הקטנים- מה שאנחנו רואים אבל מי שלא מכיר לא יודע. את יודעת מה אשתדל היום או מחר לצלם כדי שתביני. התיקון עדיין מושלם- היינו אצל הורטופד לפני כשבועיים. יש לנו בעיה אחת לא מוסברת, אני כותבת לך עליה מישום שבהודעתך הראשונה כתבת שאת מחפשת כנות (זה לפחות מה שהבנתי מבין השורות). בשלושת החודשים האחרונים אושרי מתלונן לפעמים על כאבים בכפות הרגליים בשעת הלילה. לפעמים אנחנו נאלצים להוריד לו את הנעליים. גם התחלנו לעשות לוסתם מסז' כמה דקות לפני השינה בכפות הרגליים וזה נראה עוזר מישום שאז בד"F הוא לא מתעורר ואומר שכואב. שלחנו אתמול מייל לפונזטי לשאול למה הוא חוש שלאושרי כואב. האורטפד שלנו אמר שהתיקון מושלם והוא באמת לא יודע למה זה כואב. אושרי נולד עם גמישות יתר- גםקשור להיפוטוניה. כך שהוא חלש, דבר שככה אפשר לשים לב אליו רק כאשר הוא ליד ילדים אחרים. הוא צריך (ייצטרך) להתעמל הרבה, ושאלו יהיו צרותיו. אנחנו מטפלים ירושלים- הדסה עין כרם, ד"ר למדן ופרופ' פורת. פרופ' פורת עשה בעצם את רב העבודה בהתחלה ואת יכולה לקרא על כך באתר. בגלל גישתו וחוסר סבלנותו עברנו לטפל אצל ד"ר בור במשך כשנה (שתי פגישות) ובחצי שנה האחרונה ראינו כבר פעמיים את ד"ר למדן. הוא ממש מקסים, עונה על על שאלונת. וגם עבד באיווה עם ד"ר מוסקה שעובד עם ד"ר פונזטי. ד"ר למדן מצדד בפרוטוקול של הטיפול וממליץ להישאר עם הנעליים עד גיל 4. פרופ' פורת ככה אומר שנתיים שנתיים וחצי. אותנו הוא לא שיכנע שזה מספיק- תשובתו היתה ' כי ככה אמרתי'. פתחי הודעה חדשה לגבי חיפוש הרופא כך שלפי הנושא יותר יוכלו להיכנס ולעזור.

אינה ו

New member
תודה על העצה

באמת הוספתי הודעה בנושא חיפוש רופא. אני אשמח לראות תמונה של כפות רגליים מתוקנות. מאוד מעניין אותי מה זה "תיקון מקסימלי"?

כשכתבתי, תיקון מקסימלי התכוונתי

שאי אפשר יותר, בעזרת גבס, לתקן את הסיבוב של הק"פ. למשל אצל אושרי רגל ימין, ששהייתה בדרגה 6, גמישה פחות מרגל שמאל, ממש ממש קצת אבל בכל זאת. לא נראה לי שזה מפריע לאושרי באיזשהו אופן. ולגבי התמונה, מחר, אני מבטיחה נצלם כמה.

אינה ו

New member
../images/Emo51.gifאני מאוד רוצה

לראות תמונה של ק"פ מתוקן. עדיין קשה לי לדמיין איך זה נראה. התמיכה והעזרה של כולכם מדהימה. זה כל כך מרגיע אותי. תודה

אינה ו

New member
בקושי רואים

שלתינוק היתה בעיה עם כפות הרגליים. נראה ממש כמו כף רגל רגילה רק שמנמנה יותר. תודה רבה על התמונות. מאוד מרגיע.

באמת הכפות שמנמנות יותר

ולא רק אצל אושרי, זה ממש מההתחלה, נראה לי מאז שמתחילים עם הנעליים. בשלב הראשון עם הנעליים נוצר מן "צמיד" מסביב לקרסול, יותר נכון סימן צר יותר היכן שהנעליים מסתיימות. לאט לאט זה נעלם והופך רק לרגל שמנמנה. אולי גם רואים שהאצבעות קצת נוטוב, אולי זה ככה בלי קשר לק"פ, האמת שאני לא בטוחה.

טאניוש

New member
לא שמתי לב

אצל לאון לא רואים הבדל בין שני הרגליים, או שזה לא קשור בקלאב פוט או שזה נגרם מנעליים (כלומר, הנעליים מעוותות רגל בריאה
. מה שכן, כף רגל ק"פ קצרה יותר באיזה חצי סנטימטר לדעתי, את זה אני מרגישה לפי גרביים ונעליים. נעשה השוואת רגליים במפגש
?

וגם נראה לי שיש אצל כולם

את השקע המתוק עם הקמטים בצד החיצוני של כף הרגל. זה בטוח אין לילדים שנולדיו בלי ק"פ.

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

גם אנחנו גילינו קלאב פוט בסקירה המוקדמת בשבוע 15 או 16, גם אני נכנסתי לכאן עם מיליון שאלות. היום יש לי ילד מתוק בן שנה, שובב, חכם, מי שלא יודע לא יחשוד שהוא נולד עם קלאב פוט חמור. אין לי כרגע זמן לתשובה ארוכה ומפורטת, אשלח לך מספר טלפון במסר, אם תרצי אשמח לדבר.
טניה

אינה ו

New member
../images/Emo9.gifאני אשמח

לקבל את מספר הטלפון שלך. הציפיה לסקירה השניה הורגת אותי. אני כבר רוצה לדעת האם זה ק"פ אמיתי או עיוות אחר? עד כמה זה חמור וכו'? מתי גילית את חומרת הק"פ ואיך התכוננת ללידה? אשמח לתשובה מפורטת ותודה על היחס החם!

למעלה