חדשה ומבולבלת.

korpiklaani

New member
נמנע מלתת תשובה גורפת

ולא מתכוון לפגוע , אבל נשמע שאצלך הבעיה מורכבת הרבה יותר ממה שאנחנו יכולים להבין ולעזור זו גם אנורקסיה וגם את רואה את המין בצורה מלוכלכת וחייתית, לא השלמת עם הגוף שלך ודימוי שלך נמוך מבחינה פיזית. לכן אשאל- את מדברת על זה עם הפסיכאטר? כי הדברים האלה מאוד קשורים אחד לשני מתנצל אם פגעתי. פשוט אני לא מרגיש לנכון לפתור אנשים מטיפול נכון ולומר להם אוקיי אתם אסקסואלים וזהו מקומכם כאן ואתם לא צריכים כלום מעבר.

לא פגעת, ממש לא.

אני מעריכה את הכנות, זה רק עוזר לי לברר מה אני. אני מדברת על זה עם הפסיכיאטר ועם הפסיכולוגית, והם רואים בזה בעיה. מצד שני, הם גם הרימו גבה מזה שאני לא גומרת והתייחסו לזה כמשהו שיש לברר ואני לא רואה את זה ככה. אני לא חושבת שאני מאמצת את ההגדרה של א-מינית כבריחה מהתמודדות. אני חושבת שזה מסביר אותי טוב. משו בהגדרה הזו מרגיע אותי. כאילו זה לא שמשהו לא בסדר איתי. אני בסדר, פשוט לא בא לי סקס. שוב תודה.

Limbonic Art

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

קודם כל, גם אם את א-מינית וגם אם לא ברוכה הבאה. דבר שני, בת כמה את? ומתי יצאת מהמצב של אנרוקסיה ? (אגב באמת כל הכבוד לך, זה ממש קשה!) יכול להיות שעקב משקלך הנמוך בעבר- נפגע המערכת ההורמונלית התקינה שלך... מכאן השאלה- האם פעם עשית בדיקות מסוג זה? א-מינים מבחינה ביולוגית יכולים "לגמור" הכל אצלם עובד רגיל כמו כל אדם אחר- מלבד העובדה שלא קיימת אצלו/ה משיכה מינית. בכל אופן , אני ממליצה לך כן להקשיב ולא להיות אטומה לפסיכולוגים המטפלים בך, מאחר והעבר שלך יכול להיות הגורם למה שאת מרגישה או יותר נכון לא מרגישה, ולהם יש את הכלים הנכונים לבדוק ולעזור לך, מה גם שהם בטח מכירים אותך תקופה מסויימת. כשאדם לא מרגיש שלם עם גופו אין שום סיכוי בעולם שהוא יוכל להנות ממין או באמת יגיע לאורגזמה אפילו לבד (לא צריך להיות סקסולוג בכדי לדעת זאת). אבל את יודעת מה -עליתי על נקודה חשובה מאוד . עיזבי אם את א- מינית או לא אל תתעסקי בזה אפילו , כרגע הניחי זאת בצד. יותר חשוב שאת תאהבי את עצמך ואת גופך ותחיי עם עצמך בשלום הדימוי העצמי שלך עלול לגרום לך לבעיות אחרות הרבה יותר חמורות ממיניות או לא מיניות שלך- ככה שהכי חשוב זה קודם כל לעבוד על הדימוי העצמי שלך ולקבל את גופך כחלק ממך וחלק מקובל עלייך. אח"כ דברים יהיו ברורים לך יותר בכל מובן אפשרי -קשור או לא לנושא

תודה... ../images/Emo24.gif

אני בת 25, ויצאתי מהאנורקסיה רק לפני כחודש... מזכירה שהייתי חולה 10 שנים, שזה אומר מגיל 15, כך שאת כל ההתבגרות המינית עברתי עם אנורקסיה. אף פעם לא עשיתי בדיקות הורמונליות, הדיאטנית שלי בדיוק הפנתה אותי לבדיקות, כך שתהיה לי תשובה בקרוב. אני חושבת שאת צודקת בענין ההשלמה עם הגוף. לא משנה איך אני אגדיר את עצמי- אני צריכה ללמוד לחיות עם עצמי בשלום. רק שזה לוקח זמן. הרבה זמן. שוב תודה על התגובה.

Limbonic Art

New member
אין בעד מה../images/Emo13.gif

תראי, קחי בחשבון שיכול להיות והתת תזונה הביאה אותך למצב הזה . אם כי יכול להיות שזה לא מאוד קשור. אבל תיהיי מוכנה להכל וזה שווה בדיקה במועד מאוחר יותר. בנתיים, כפי שאמרתי קודם - עיזבי את זה בצד . דבר ראשון תדאגי לעצמך ותשלימי עם הגוף שלך - זה הכי חשוב ... אח"כ כל היתר... בהצלחה!

הממסד הפסיכולוגי

והפסיכיאטרי עדיין לא הפנים את העניין שיש אנשים שהם א-מיניים והם מתייחסים לחיי מין כמדד לבריאותו הנפשית של אדם. יש עוד דרך ארוכה לעשות כדי שתהיה יותר מודעות, בעיקר אצל אנשי מקצוע. בינתיים את יכולה להפנות אותם לפורום ולמאמרים המקצועיים שהוא מפנה אליהם. אולי הם יראו אחרת את העניין.

gabriel1349

New member
זה נכון, אבל הם יכולים לאבחן

ולעזור לבדוק אם קיימת בעיה אחרת, ברגע שישללו בעיותה אחרות. הדברים יהיו לה יותר ברורים. בנתים, על כל פנים היא צריכה ללמוד לאהוב את עצמה וזה הכי חשוב כי דבר ראשון היא חיה עם עצמה, יתר הדברים לא מעניין עכשיו.

אבל האנורקסיה באה אחרי השאר

לא? אני חושבת שאם ההגדרה של א-מיניות נותנת הרגשת הקלה, הרגשה של "בבית", אדרבא, אפשר להשתמש בה. זה לא בסדר להשתמש בה בתור בריחה, אבל במצב של אי ודאות, כשהמילה "אסקסואל" היא הדבר היחיד שנשמע הגיוני, ומאוד הגיוני, אדרבא, כדאי להשתמש בה.

לא...

האנורקסיה הייתה לפני. היא התחילה בגיל 15 וליוותה אותי מאז 10 שנים. נראה לי שאני כן אאמץ לעצמי את ההגדרה. תודה לכל מי שכיוון אותי. אני אדבר עם הפסיכולוגית שלי על זה, לשמוע מה יש לה להגיד, אבל כרגע זה באמת הדבר שנשמע לי הכי הגיוני.

korpiklaani

New member
אממממ... לא. וגם אם כן

כל מה שהיא רשמה הוא מעל ומעבר להבנתי ובעצם להבנת כולם כאן- והיא ציינה כמה דברים שם . מה שלא יהיה זה לא שנסיתי לסלק אותה , אלא עניתי בכנות שייתכן שההגדרה שהיא בוחרת להשתמש בה , כן עלולה להשאיר את הבעיות האמיתיות שלה בצד ללא טיפול נכון. ככה שאני לא מוצא לנכון להביע דעה וחושב שזה לא אחראי לומר חד משמעית תשובה לכאן או לכאן . כמו שדי רומז בהתחלה על ידי כמה אנשים ואח"כ חלה הסתייגות להגדיר במדויק.

korpiklaani

New member
יו מה יש לך היום?

תודה על שיעור לשון "הבנת כולם" -היא "כתבה" דברים מורכבים מידי ,המצריכים בדיקה מעמיקה וטיפול נכון ולא להסתמך על מה שאת כותבת או אחרים בפורום הזה מגיבים וכותבים לה ומזל שהיא עושה זאת - זה רק לטובתה ומספיק עם חרחורי המלחמה האלה - זה נושא רציני מידי.

ברוכה הבאה../images/Emo135.gif

חיפשתי משהו חכם להגיד, אבל הדברים החכמים כבר נאמרו כאן בצורה כל כך יפה. אני זוכרת, לפני שבאמת השתכנעתי שיש דבר כזה א-מיניות, היתה הרגשה תמידית של כובד בכל מצב שקשור לכך. תמיד הרגשה שאני לא בסדר, לא מממשת משהו, לא עושה משהו נכון, אבל כלל לא רוצה לעשות את זה. שכנעו אותי שהרצון שלי הוא שגוי, לא בסדר. איך רצון יכול להיות שגוי? ואז באה ההגדרה, בא הפורום, וכל השדים האלו שרבצו שם נזכרו שהם בעצם לא אמיתיים והתפוגגו. הוקל פתאום. בלי להשתנות, העולם הפך להיות נכון. ההגדרה המקובלת לא-מיניות אומרת שאדם שלא מרגיש משיכה מינית, והוא מרגיש שזה בסדר, והוא רוצה להקרא א-מיני, הוא א-מיני. בפורום מקובל לתת לאנשים להגדיר את עצמם, לא לתייג אחרים בשבילם. את מכירה את עצמך טוב יותר מכולנו גם יחד. את זו שתדעי אם להגדיר ומה להגדיר. לא ברור לגמרי אם התופעות שתיארת נבעו מא-מיניות, או שהיו נפרדות ממנה, אבל את זה נגלה עכשיו, כשאת יודעת שאת לא צריכה לעשות שום דבר עם אף אחד, אם לא בא לך. קראתי סיפורים של א-מינים בני 50 ויותר, של הרבה א-מיניים בתולים בגיל מבוגר יחסית, יש מגוון עצום של אנשים שפשוט לא עושים את זה. הוא קונטרה רצינית ללחץ החברתי שאולי הרגשת בעבר. ברוכה הבאה למקום שמבין אותך, ולא משנה איך תגדירי את עצמך

תודה על הגלידה

ובעיקר תודה על כל התגובות ועל קבלת הפנים החמה. טוב שיש את הפורום הזה וטוב שיש אתכם.

gabriel1349

New member
ברוכה הבאה..

מוטב להגיב מאוחר מאשר לעולם לא... ובעצם אני חושב שניסו לגעת ולהתייחס לכל הדברים שרשמת והצגת לפננו. את מוזמנת כמובן להגדיר את עצמך איך שאת חושבת לנכון, אך באמת קחי בחשבון שיכול להיות דברים רבים שהשפיעו עלייך ולכן את ככה. דברים היכולים להיות גורם למה שאת מרגישה במידה ואת לא א-מינית הם בעיקר הפרעות האכילה שסבלת מהם - הפרעות אכילה גורמות לבעיות הורמונליות וכן על מצב הרוח .במצב כזה + חוסר שלמות עם גופך לא מקיימים יחסי מין ובטח לא נהנים מהם. אלו כדורים נגד דיכאון את נוטלת? מקבוצת פרוזאק: פקאסט? סרוקסאט? רסיטל?- כל אלה אכן פוגעים בחשק המיני וגם ברמת ההורמונים מאחר ואלה בעצם כדורי סרטונין (שזהו גם הורמון אגב), לכן לדעתי (אני לא בטוח , אבל זו אפשרות) שכרגע- כל עוד את נוטלת את הכדורים הללו, אין טעם לעשות בדיקות הורמונליות שכן התוצאה תיהיה בהשפעת הכדורים האלה (זה רק לידע כללי). כמו שלימבוניק הגיבה לך- תצאי מהפרעות מצבי הרוח הקיצוניים, תאהבי את עצמך , תאכלי כמו שצריך כי אחרת את עלולה לחזור למצב הקודם (ובטוח שאת ממש לא רוצה ולא מעוניינת כי זה גיהנום). עד שתיהיי בריאה ושלמה עם עצמך אין לך מה ובשביל מה לבדוק את החשק המיני שלך או המשיכה שלך למישהו- זה פחות חשוב מהכל כרגע.

למעלה