חדשה וצריכה עצה

mitsi miaoo

New member
חדשה וצריכה עצה

שלום לכולם, לא זכור לי שכתבתי כאן קודם אבל אני קוראת כבר זמן-מה. אז קצת על עצמי: בת 25 (אהיה בת 26 בלידה) הריון ראשון, עובר אחד (זכר). אתמול בשבוע 31+6 הייתה לנו הערכת משקל של 2 ק"ג ומצג עכוז (רגליים למטה). מתחילת ההריון בעלי ואני חושבים על לידת בית אבל כל הזמן דחינו את העיסוק בזה בעיקר מפחד, כי לא זה היה התסריט לידה שהורגלנו לדמיין אותו. ביום חמישי האחרון התחלתי כבר ממש לפחד מהלידה שפתאום מרגישה לי מאוד קרובה בגלל התכווצויות כואבות. בעלי ואני ישבנו וניתחנו את הפחד שלי וגילינו שכל הפחד שפתאום תקף אותי נבע בעצם מהרעיון של לנסוע ולשהות בבית חולים, להתרחק מהבית ובכלל יש לי קצת טראומה מבתי חולים. ואז שוב חזרנו לרעיון של לידת בית. אני עדיין קצת חוששת מהתהליך, בעיקר כי אתמול גיליתי שהעובר במצג עכוז, אני יודעת שהוא יכול להתהפך עוד מיליון פעמים עד הלידה. השאלה היא: האם כדאי כבר ליצור קשר עם מיילדת ולהתחיל את יצירת הקשר למרות שהוא במצג עכוז או שכדאי להמתין שהוא יתהפך? ואם נמתין, האם זה לא יהיה מאוחר מדי? תודה על העזרה, יש כאן פורום מקסים ומקווה שאתקבל בברכה.

אני בטוחה שתתקבלי בברכה../images/Emo140.gif

אני ממש לא מומחית בלידות בית
, אבל, לדעתי, כדאי בהחלט שתצרי קשר עם מיילדת, בעיקר לאור החששות שלך. זה יתן לך הכנה נפשית לקראת התהליך שאת עומדת להכנס לתוכו, בשעה טובה
. וכן להכיר את מי שתהיה המיילדת שלך. כמו שהציעו לי- אני מציעה לך לקרוא את הספר
"לידה פעילה", כדי להתכונן ולקבל מידע חשוב. (אני מקווה שהספר שהזמנתי בסטימצקי כבר הגיע, ואוכל לקבל אותו השבוע). מה עוד
-שיהיה בשעה טובה, בקלות, בבריאות, ובשמחה
עוד מעט תגענה המומחיות האמיתיות...ובנתיים....

קטנה - כתבת כמו מומחית אמיתית ../images/Emo13.gif

אין לי מה להוסיף. מיצי בהצלחה !!!

debby12

New member
מנהל
ודאי שליצור קשר עכשיו

יכול להיות שגם עכשיו זה קצת מאוחר כי המיילדת צריכה לשריין עבורך את הזמן הזה - ויכול להיות שכבר לוח הזמנים שלה עמוס. אין שום בעיה - אם חלילה לא תחליטי ללדת איתה בסופו של דבר יש לזה איזשהו פתרון בהסכם ביניכן (את לא תהיי הראשונה שזה קרה לה. קרה גם לי
). אני לא רוצה להפחיד, אבל אם יש לך פחד מבית חולים מה שקורה שם בלידה יכול להיות מאוד
. אני הייתי גם מתקשרת למיילדת בית, אתמול, וגם יוצרת קשר עם דולה כדי שתהיה לך מישהי לתמיכה בין בבית ובין בבית חולים.

mise

New member
בהחלט כדאי ליצור קשר עם מיילדת.

כמו שדבי כתבה: בעיקר כדי לשריין לך מקום. לגבי המצג - לא הייתי מדאיגה את עצמי בזה בשבוע כזה.

mitsi miaoo

New member
תודה ועדכון קט

דבר ראשון, תודה רבה על התגובות. דבר שני, אני אכן אצור קשר (אשתדל כבר היום) עם המיילדות שהמליצו לי עליהן באיזור שלי. ודבר אחרון, היום בבוקר הייתי אצל רופא הנשים שלי והבולבולון התהפך למצג ראש אבל הוא לא נכנס לאגן אז יש סיכוי סביר שהוא יתהפך שוב. יש למישהי עצות איך לעזור לו להישאר במצג ראש?

mitsi miaoo

New member
ועוד שאלות:

אז ככה: אני מחפשת המלצות על מיילדות שמגיעות לראשון לציון כי בנתיים כל מי שדיברתי איתה לא פנויה. בבקשה עזרה...

אשכר ש

New member
יש את

ענת תל אורן, מיכל בונשטיין, אילנה שמש, טובה קרני, רונית קופליס (אולי לא תגיע עד ראשון), ג'ויס בטלר, פולי שרמן. ובטח יש גם עוד. לגבי המלצות, כל יולדת מחפשת משהו אחר ויש כימיה אישית. ממליצה להתקשר ולהפגש עם מי שפנויה ולראות למי את מתחברת יותר. ממליצה לך לקרוא את המאמר "כיצד תבחרי את המיילדת שלך" ממאמרי הפורום. הנה קישור אליו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1345&a=60132&c=6431&sc=0&ssc=0

גם למבי

New member
רונית אולי לא תסכים להגיע לראשון?

אני מפנטזת על ללדת איתה בלידה הבאה

אשכר ש

New member
אני לא יודעת

לא בדקתי איתה, אבל היא גרה מרחק של כשעה משם. כמובן שצריך לבדוק איתה אישית.

לבסס באגן - הליכה, כדור פיזיו'

תנוחות כריעה. להימנע מתנוחות הפוכות אם את עושה יוגה. להימנע מתנוחת ה"קאוץ' פוטטו" שלא עוזרת לביסוס באגן ומעודדת מנחים (לא מצגים) לא רצויים. לגבי מיילדות - עם מי כבר דיברת ? שלא נמליץ לך שוב ושוב על אותה המיילדת... כי ההמלצה שלי היא תמיד על ענת תל אורן.

אשכר ש

New member
הלו, מה עם סיפור לידה?

עשית כזה שושו כל ההריון- לפחות ספרי בדיעבד!!!

g a n i

New member
../images/Emo9.gifזה מאוד מביך אותי...

לפרוש כך פינה כ"כ אינטימית מחיי לעיני כל (כל = כל העוברים והשבים באוטוסטרדת המידע). וזה ישאר פה לעולמי עולמים, הרבה אחרי שאני אעזוב. ועוד כתבתי כ"כ ארוך ומפורט, נראה לי שרק אני אתעניין... החצי אומר שהסיפור יותר ארוך מהלידה
מבטיחה לספר בפרטי פרטים (אם זה יעניין מישהו
) במפגש, על
ו
>סליחה שעניתי בכובד ראש על שאלה קלילה
<

אשכר ש

New member
טוב, אז שרייני את מפגש הפורום

שמתוכנן אי שם בפברואר- מרץ, קפה ועוגה מובטחים.

למעלה