חדשה וצריכה עצה

mitsi miaoo

New member
אז ככה:

מבחינת מיילדותענת תל-אורן, אילנה שמש ומיכל בונשטיין מלאות. שיין ברגנר לא ממש נשמעת לי (מהשיחה הטלפונית). חיפשתי תגובות על המיילדות האחרות שנכתבו כאן ובקושי מצאתי פרטים. על רונית קופליס מצאתי בעיקר ביקורת לא חיובית שיצרה אצלי מחשבות אם בכלל לנסות להתקשר. ג'ויס בטלר עובדת עם שיין והבנתי מהתגובות שהן באותו ראש וזה לא מתאים לי. ועל טובה קרני ופולי שרמן לא מצאתי כמעט כלום (חוץ מטלפונים), מישהי יכולה אולי להפנות אותי לסיפורי לידה שהן יילדו? אני מאמינה שמה שצריך לקרות יקרה ואם אני לא אצליח למצוא מיילדת בית, כנראה שזה מה שצריך לקרות ואני אצטרך לחשוב איך אני מתמודדת עם בית החולים.

אם פי 3

New member
"מה שצריך לקרות"

נשמע לי קצת כמו ויתור לעצמך. אולי "מה שצריך לקרות" זה שתצטרכי להתאמץ בשביל למצוא את הדרך שלך?

mitsi miaoo

New member
עדיין לא התייאשתי,

יש לי עוד 2 מיילדות לדבר איתן, אני עוד מעט אנסה להתקשר אליהן. אני מקווה שלא מוקדם מדי..

אשכר ש

New member
את יכולה לתאר בגדול

מה הראש שלך? על כל ביקורת לא חיובית יש הרבה חיוביות... אני מכירה משהי שילדה עם פולי ואמרה שהיא מקסימה, גם מרונית התרשמתי מאוד. כמו כן, יש לי חברה קרובה שאהבה מאוד את שיין ויש כאן בפורום כמה שילדו עם ג'ויס והיו מרוצות מאוד. התקשרי לכולן ותראי איך את מרגישה, אולי זו שכתבה ביקורת שלילית בכלל לא בראש שלך ומצפה לדברים שונים ממך במהלך הלידה? טובה קרני היא מיילדת בית יחסית חדשה, אך מיילדת וותיקה. עד כמה שידוע לי, היא התלוותה ללידות של מיכל וענת. שמעתי עליה גם דברים נפלאים. בקיצור, גשי לטלפון דברי עם כולן ותראי עם מי בא לך להפגש, במהלך הפגישה תוכלי לראות מה מידת הכימיה ותיאום הציפיות מהלידה.

אלמה1

New member
../images/Emo207.gif איפה ניתן לקרוא

המלצות/אי המלצות על מיילדות בית חוץ מהדף בבאופן? שמתי לב שבפורום לא נהוג להמליץ על מיילדות בית ספציפיות, וגם הסיפורים הבעייתיים (למשל הסיפור של "לריסה" שהיתה בתכנית פוליטיקה) מדווחים בדרך כלל ללא ציון שם המיילדת. למה בעצם? האם זאת לא הדרך שבה ניתן ללמוד על הנושא טוב יותר? כמו שבפורום הריון ולידה ישנן המלצות על רופאים לסקירה או למעקב? מכיון שאני לא מכירה אף אחת שילדה בלידת בית, ואין לי חברות שקרובות לנושא, המידע שלי די לוקה בחסר בנוגע להמלצות ספציפיות. פרט למיקום הגיאוגרפי ושיחת טלפון אני לא ממש יודעת להגיד מי מהן תתאים לי. בד"כ (בנושאים אחרים) הפורומים השונים משלימים לי את התמונה כשמדובר באנשי מקצוע ספציפיים. אני מחפשת לשמוע המלצות או אולי סיפורים על מיילדות בית. מבחינה גיאוגרפית המיילדות הבאות קרובות אלי: ענת תל אורן, מיכל בונשטיין, אילנה שמש, טובה קרני, רונית קופליס, ג'ויס בטלר, פולי שרמן ואולי גם אחרות שאני לא מכירה פשוט. אשמח אם תוכלו לעזור לי כאן או במסרים

mitsi miaoo

New member
סיפורי לידה

יש בפורום סיפורי לידה שבהם דווקא כן מוזכרות שמות המיילדות, לי זה לא עזר כי כל המיילדות שמוזכרות בהם תפוסות כשאני צריכה ללדת. מקווה שזה יעזור לך, גם אני חדשה בעסק. איזה שבוע את? (אם אפשר לשאול) קישור לעמוד הסיפורים

אלמה1

New member
בודאי שאפשר - אני בשבוע 27

קראתי את כל הסיפורים בפורום, אבל אני לא זוכרת שיכולתי ללמוד מהם אם המיילדות מתאימות לי או לא. אני אקרא שוב, והפעם בראייה אחרת. אנחנו החלטנו רק השבוע ש"נלך על זה" ונתחיל לחפש לנו מיילדת. בינתיים דיברתי בטלפון עם ענת, מיכל ואילנה ואני לא יודעת עם מי אקבע להיפגש ואיך בכלל בוחרים משיחה קצרה בטלפון.

אשכר ש

New member
דווקא לי הכי עזר

לקרוא את סיפורי הלידה בשביל לחוש את גישת המיילדת. ככה את קוראת בפועל איך התנהגה במהלך הלידה (התערבה הרבה או קצת, תמכה רגשית או לא), איזה תחושות נתנה ליולדת ואיך בגדול תפקדה בלידה.

g a n i

New member
גמני התלבטתי בזמנו...זה לא פשוט

סיפורי לידה בהם המיילדת מוזכרת יש בודדים (מכירה את הדף ב"באופן טבעי"? שם יש קצת יותר, אבל לא כ"כ על המיילדות הללו) להפגש עם יותר ממיילדת אחת מייקר את עלויות הלידה הכבדות ממילא (אין לי טענה למיילדת, שמקדישה מזמנה לפגישות הללו, שרבות מתוכן וודאי לא מתממשות לכדי "לקוחה", אבל 3 פגישות זה 750~ שח). מה שמקובל לייעץ זה לנסות לחוש מי מתאימה לך כבר בשיחת הטלפון, ואז להפגש רק עם מי שנראית לך ביותר. בד"כ המיילדת שתבחרי ללדת איתה תקזז את סכום הפגישה מסכום הליווי. אישית לא הרגשתי שאני יודעת מה בדיוק לשאול / איך לבחור, אז אני לא יכולה לתרום מנסיוני לגבי תהליך הסינון. למזלי יצא שדיברנו ונפגשנו עם מיילדת אחת בלבד, זו שילדנו איתה בסופו של דבר (ענת), אבל מה שעזר לי יותר מהכל היה לקרוא סיפורי לידה בליוויה (יש מעטים). בכולם היה כתוב שהיא
- וזה נכון לגמרי
>עכשיו יש לי נקיפות מצפון שאני לא מפרסמת סיפור לידה
<

צימעס

New member
נראה לי שכדאי לדבר עם יולדות שלהן

המלצה/אי המלצה כתובה ומפורסמת זה משהו בעייתי. דעה חיובית/לילית של יולדת יכולה להיות דווקא בגלל תכונה של המיילדת שעבורך היא בעלת משמעות הפוכה.

mitsi miaoo

New member
ממתינה לתשובה ממיילדת

דיברתי קודם עם פולי ואני ממתינה לתשובה ממנה אם היא יכולה לקבל לידה בינואר, אם כן אז ניפגש ונראה מה יהיה. בעיקרון אני מחפשת מישהי שחוץ מהפן המקצועי שהוא מאוד חשוב תתמוך גם מבחינה רגשית עד כמה שניתן ואם לא בי אז בבעלי ושהוא יתמוך בי, שתעזור לו גם להתחבר לכל התהליך שתשרה ביטחון , פתיחות וחשוב גם שאני ארגיש בטוחה איתה, שיהיה קשר, שאני ארגיש בנוח ולא כאילו היא אדם זר לחלוטין. תודה לכן שאתן עוזרות לי ותחזיקו לי אצבעות שפולי תהיה פנויה.

סטיוויה

New member
הי לך ../images/Emo36.gif

אני מציעה לך לסמוך על האינטואיציה שלך בשיחת הטלפון ולא להסתמך על סיפורי לידה. כל יולדת מתחברת אל המיילדת שלה מהמקום שלה ולכן יש מצב שתקראי סיפור לידה מולאה עם מיילדת X שהתאימה למישהי אבל לך-לא.גם לי קרה שיצרתי קשר עם מיילדת שקראתי על הלידות איתה סיפורי ניסים ונפלאות אבל בפועל לא היה לנו חיבור מוצלח. בקיצור,מה שמתאים לסימה לא מתאים לשושנה. לכן תתקשרי,דברי ולכי עם תחושת הבטן שלך. בהצלחה.

למעלה