חדשה כאן...ואבודה בכל מקום...

misplaced

New member
../images/Emo13.gif

שרטטתי...:) יצא מגניב.... חצי מהבית שלי [אוליי אפילו יותר מחצי] מאובזר בדברים שמצאנו בזבל....ממש לא יאמן מה אפשר למצוא בזבל..... הבעיה הכספית היא החומרים לשיפוץ....יש בעיית רטיבות קשה כמו שכבר ציינתי והחומרים לטיפול מ א ו ד יקרים...

חוזליתה

New member
לפעמים...

יותר זול לקחת בעל מקצוע מאשר לעשות את זה לבד. אל תשכחי שבמצב הכלכלי של היום אנשים עושים עבודות בסכומים מצחיקים, רק לעבוד. תבדקי את המחירים אפילו אם יוצא לך אותו מחיר זה שווה יותר מאשר להתחיל להזיע על קירות מתפוררים. אני שמחה שהתחלת במשהו ומקווה שזה מדרבן אותך הלאה. כמה רעיונות זולים ליפויי הבית: אי מאמינה שאת מכירה את שיטת המפיות, ואם לא אז תגידי אני אסביר לך איך לעשות את זה. אפשר לקנות מפיות, ממש מגניבות, בזול ולכסות עם זה כמעט כל דבר בבית- אני לדוגמא עשיתי את זה על הטלוויזיה שהייתה פשוט קטנה ומכוערת והיום ממש יפה. אפשר לעשות את זה על שולחן וכ'ד. במקום לדאוג לזה שהמקרר ישן וכ'ד, את יכולה למלא את כולו במגנטים מגניבים שאת עושה בעצמך - ובלי להוציא על זה כסף. כמעט בכל ז'ורנאל יש מגנטים של כל מיני חברות, פשוט תתלשי אותם ויש לך מגנט בסיסי. על זה את יכולה להדביק הכל, תמונה שלך ושל החבר או של אמא :) כל מיני חתיכות מעניינות מגלויות שמחלקים בחינם בבתי קפה וכן הלאה... עם אותן גלויות שנמצאות בכל בית קפה/פאב בחינם את יכולה גם לכסות קיר שלם , אני עשיתי את זה על הארונות בחדר שהיו סתם משעממים, תחשבי על קיר שכולו גלויות, נחמד לו?

חוזליתה

New member
שאלה

את גרה באותו ביניין שההורים שלך גרים כי שכרת שם את הדירה או נוחות? אם בא לך להרחיב על עיניין האמא את מוזמנת.

misplaced

New member
להורי יש בית ענק, 4 קומות בן 400

שנה בערך...כולו מתפורר ולא מתוחזק עקב עלויות שיפוץ גבוהות ומחסור בכסף... כרגע רק אמא שלי גרה שם בחדר על הגג [אנחנו נכנסים לקומה למטה שזו בעצם דירה נפרדת...] ואחת מהבעיות הגדולות שלי בחיים היא שאני פשוט לא מסתדרת עם האשה הזו..... בכלל.

חוזליתה

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אני חייבת להודות, קשה לי לקרוא את מה שאת כותבת, אני ממש מרגישה שאני קוראת תסריט על החיים שלי. גם אחת הבעיות הגדולות שלי היא אמא שלי, לא יכולה לדבר איתה, היא מציקה, מעצבנת, לא מנסה אפילו להבין מה עובר עלי ,אגואיסטית ברמות על טבעיות, לא חושבת לפני שהיא מדברת ואומרת דברים שיכולים להוציא אותי מדעתי ופשוט איך שאני שומעת אותה מדברת כל הגוף שלי מתמלא בעצבים, והיא חסרת כל אינטילגנציה ריגשית שזה מתסכל! הדבר שהכי מפחיד אותי - זה להיות כמוה..... וגם אני גרה עם החבר בקומה למעלה בבית של ההורים! (מפחיד קצת לא?)

misplaced

New member
מדהים....

זה פשוט כ"כ דומה....
בדיוק אותו הדבר עם אמא שלי.... איזה קטע הזוי...

חוזליתה

New member
../images/Emo12.gif מדהים

הדבר שהכי קשה לי איתו זה שהגעתי למסקנה שכל הדברים שאני לא אוהבת בה, כל הדברים שממש מעצבנים אותי באופי שלה הם דברים שיש בי. הפסיכולוגית שלי הציגה את זה בצורה שקצת קשה לי, לפחות עכשיו, להזדהות איתה- שאני בעצם כועסת על עצמי....... תגידי יש לך שיטות התמודדות עם "האמא המעצבנת"?

misplaced

New member
חופשי...

גם אני הגעתי למסקנה הזו...ומנסה להלחם בה...וחבר שלי, שיודע את זה, מכניס לי בריבים משפטים כמו "את נשמעת בול כמו אמא שלך" ואז חאלס... כולי רוצה לזרוק אותו מאיזה גג.... אני עברתי חיים מאוד לא קלים עם אמא שלי....מעברים מבית לבית, מעיר לעיר...בני זוג מתחלפים, ילדים של בני זוג שפתאום שורצים לי בבית ובחדר... ועוד כל מיני שאני מעדיפה לא לפתוח כאן.... בקיצור, כולי טינה....
ולא, לצערי אין לי שיטות התמודדות....חוץ מלנסות להנהנן כמו אהבלה ולא להכנס ראש בראש.... לא לנסות אפילו להתווכח איתה ולהגיד "כן, כן אמא את צודקת, את עושה המון בשבילי....את בסדר גמור.." אפילו שאני ממש לא חושבת ככה ואם לא הייתי יודעת אחרת הייתי מוכנה לחתום על זה שהיא בכלל ילדה בת 16... זה בד"כ לא עובד...
צריך לעשות פיתוח לשיטת התמודדות...אני בטוחה שפסיכולוג יגיד " כדי לעמוד מולה ולא לתת לה להוריד אותך את צריכה קודם כל להתמודד עם עצמך ולהיות שלמה עם מי שאת ועם ההחלטות שאת לוקחת בחיים" או משו מעצבן כזה....

חוזליתה

New member
אני פשוט לא מאמינה

המשפט הזה - "את נשמעת בידיוק כמו אמא שלך" אני פשוט יכולה לתת לו איזו כאפה כשהוא אומר את זה. זה כבר יוצא מגדר הנורמלי מה שהולך כאן.... את לא חושבת? חוץ מההקבלות המטורפות שהולכות כאן, תגידי, מה קורה עם התחושות שדיברת עליהן לפני יומיים? איך את מרגישה היום?

misplaced

New member
קצת יותר בסדר....אבל עדיין על סף

החירפון....
דיברתי עם אבא שלי עכשיו....והוא היה חמוד :) אז זה קצת עודד....הוא מאוד מנסה לעזור בקטע הכספי, עם הביטוח לאוטו וזה...כדי שיהיה לי קצת יותר מרחב ניידות...הוא חמוד מאוד, הוא מרגיש רע כי לאחים שלי [שגדולים ממני בהמון המון שנים] הוא מימן לימודים ומחייה והכל ותמך בהם כלכלית עוד הרבה אחרי...ולי הוא לא יכול לתת את זה כי היום הוא שקוע בחובות קשים בניגוד לאז שהוא ישב טוב.... איך שגלגל מסתובב... בקיצור,הוא מנסה לתמוך כמה שיותר ואני לפעמים מתנהגת [אני לא מאמינה שאני ודה בזה!] כמו ילדה קטנה, מגעילה ומפונקת...או במילים אחרות, כמו אמא שלי
כאילו רק אני כאן...פיכסה! וכן, זה בהחלט יוצא מגדר הנורמלי! מטורף....אפשר לסגור את האמהות שלנו בחדר אחד שיהיו אגואיסטיות יחד ויעזבו אותנו בנחת ואת החברים שלנו בחדר אחר שיגידו את זה אחד לשני...
זאת נראית לי שיטת התמודדות חביבה ומשעשעת...
עד שיעבור להם....

שלום לך ../images/Emo42.gif

אני מתחברת למה שנאמר כאן לגבי טפול פסיכולוגי- שאם חשוב לך לעזור לעצמך, אז את תתני לזה קדימות ותמצאי את הדרך לממן את הטפול. בעצם המחויבות לטיפול הנפשי הוא מחויבות לשנוי וזה כבר נושא פרי. יחד עם זאת, אני מבינה אותך כשאת רוצה עזרה דחופה ואין לך סבלנות לטפול הפסיכולוגי שהוא תהליכי ולוקח זמן להביא לשנויים מעמיקים. לא כל אחד מתאים לטפול פסיכולוגי. במקרה כזה, אולי כדאי לשקול טפול תרופתי שיקל על תחושת הדכאון שאת מתארת. טיפול תרופתי הוא זול (תוכלי לגשת לפסכאטר במימון קופ"ח והתרופות מסובסדות) ויכול להניב תוצאות יחסית מהירות.

misplaced

New member
ניסיתי גם טיפול תרופתי...

פריזמה כטיפול בדיכאון וקלונקס כדי להרגע ולישון.... הטיפול התרופתי הבא שאקח אם בכלל יהיה אלטרנטיבי...לא דוחפת את הכימיקלים האלו יותר....זה מועיל בזמן השימוש...לא יותר מידי בטווח הארוך...והיו הרבה תופעות לוואי...מעדיפה לעשות את זה בדרך הטבע.

sara האחת

New member
יש פיתרון אלטרנטיבי

שלום לך: מניסיון עם אחי, שהוא היה בדיכאון ולא רצה ללכת ללימודים באוניברסיטה, והוא היה במיטה כל היום. מה שעזר לו מאוד זה היה, תוסף מזון טיבעי לחלוטין. "אלגה מרינה פלוס" ALGA MARINA PLUS זה נמכר עדיין רק בחו"ל, אבל יש להם אתר www.naturesq.com שם את יכולה לרכוש ( לאחי אישית יש בן משפחה שדואג לשלוח את זה) אבל בעתיד הקרוב,לפי ההתכתבות שלי עם החברה, הבנתי שזה הולך להיות משווק בארץ יום טוב ומצב רוח מרומם :)

thesurvivor

New member
ידידתי היקרה

אני חושב שאת בדיכאון וכדאילך לפנות לעזרה מקצועית פסיכולוגית .

thesurvivor

New member
ידידתי היקרה

אני הייתי ממליץ לך לפנות לעזרה מקצועית . דיכאון יכול להיות הפרעה לא קלה לחיים היומיומית וגם לטיפול תרופתי אצל הפסיכיאטר . בנתיים עצה מאדם שסובל מדיכאון לעיתים תרופות . לשכב במיטה עם את חשה את הצורך . אך בכל זאת לנסות דברים הכרחיים כמו ללכת לעשות קניות ליד הבית . לצאת ליד הבית ולשבת על ספסל .

למעלה