חדשה פה וזקוקה לעידוד..

חדשה פה וזקוקה לעידוד..

שלום לכולן,
נרשמתי לפני כמה שבועות, אבל חוץ מהודעה לחוצה על בירוקרטיה, עדיין לא הצגתי את עצמי.
ועכשיו לצערי אני פחות אופטימית וזקוקה לעידוד ולסיפורי גבורה וניסים.
אני בת 40.5, 11 חודשים בתהליך רשמית, אבל חמש שנים במחשבה.
הרצון לילד לבד הגיע אחרי הכרה שזוגיות כנראה לא תקרה לי באופן הנורמטיבי ולא הסכמתי לוותר על משפחה. אז עשיתי הסבת מקצוע מתוך נחישות שיהיה לי תמיד איך לגדל ילד, למדתי מקצוע והתבססתי במקום עבודה ולפי 11 חודשים הלכתי לבחור תורם והתחלתי בהזרעות.
שלוש הזרעות לא צלחו, ואח"כ צילום רחם שהראה קצת בעיה בחצוצרות ומשם ל-IVF.
אז סבב ראשון הניב שתי ביציות ועובר אחד בדירוג בינוני שהוחזר ולא צלח, ובשבוע שעבר נשאבו 4 ביציות שלצערי לא הופרו בכלל.
אני מוצפת באכזבה ובייאוש ומרגישה פחד שהעתיד שדמיינתי לעצמי לא יתגשם.
אשמח מאד לעידוד ממי שכבר היו שם, האם יש עוד סיכוי?
תודה רבה מראש לכל העונות.

מרגנית2

New member
אני הריתי בדיוק בגילך

הרופאים אמרו לי שזה אבוד. הלכתי מרופא לרופא. מבית חולים לבית חולים...
שנתיים עשיתי ניסיונות. ובסוף קרה הנס.
הנס יושב כעת מול הטלויזיה ושר לעצמו את מנגינת הסרט הארי פוטר... הוא גם מנגן את זה על הפסנתר.
תיכף יבואו המומחיות ותוכלי לפרט את תוצאות הבדיקות...
חיבוק ממני
בהצלחה

תודה רבה!

ראוי לציין שעל אף שיש לי משפחה תומכת, לא כל כך מצליחים להבין את מה שעובר עלי, והפורום הזה (הייתי טרמפיסטית פה כמה חודשים..) רק מחזק. לראות כל כך הרבה נשים שעשו והצליחו.

רi תם

New member
בוודאי שיש

אני,אישית,מחזיקה בדעה שאישה שרוצה "בכל גופה" להיות אם-תהייה.
לי לקח המון זמן להרות ולא אלאה אותך בפרטים אבל תמיד ידעתי שיהיו לי ילדים שיקראו לי "אימא".
לפעמים הדרך מתארכת,לפעמים לא פשוטה,מצבי רוח מטלטלים,שמחות ואכזבות אבל זה יקרה.האמיני.
אם לא בדרך אחת זה יכול לקרות באחרת(תרומת ביצית לדוגמא).
שתהא לך הדרך טובה וקצרה ושבוע טוב.

a morph

New member
איזו תשובה יפה

מאוד אהבתי ומאוד מזדהה עם המשפט "תמיד ידעתי שיהיו לי ילדים שיקראו לי "אימא"".

בטח שיש סיכוי

את בת 40.5 לא 45.
אמא שלי נכנסה להריון טבעי לגמרי איתי כאשר הייתה בת 40.10 בלי IUI בלי IVF בלי הורמונים. כלום.
בעבודה יש לנו מנקה שנכנסה להריון מפתיע עם תאומים בגיל 41.5 גם טבעי לגמרי
הייתה כאן מישהי בפורום שלקח לה הרבה זמן להרות ובסוף הצליחה גם בגיל 41+ ועוד נקלטה עם שלישייה ויש כאן עוד אחת שסיפרה שבסוף הצליחה בגיל 43.5
כמו תמיד את הפרס הגדול קוטף מי שדבק במטרה ולא מתייאש חרף הקשיים
אם שאבו לך ארבע ביציות זה לא רע בכלל. קחי בחשבון שאת צריכה גם זרע באיכות טובה! וגם מומחה הפוריות אליו את הולכת צריך להיות אדם עם ראש שידע איך לשנות מינונים של הורמונים, לבצע שאיבה כמו שצריך וגם אמבריולוג טוב. אני הייתי ממליצה לך על אסותא רמת החייל. יושבים שםםכמה מהטובים בתחום ובראשם דניאל זיידמן. קחי אותו באופן פרטי ויש לך גם את איתחי בר-חווה שמתמחה בנשים מעל גיל 40 ונראה לי שזכה בקרבן למעמד של קוסם
ותמיד תזכרי שצריך רק ביצית אחת טובה ורק זרע אחד איכותי בשביל עובר שיתפתח זה הכל.

מטופלת באיכילוב כרגע

דווקא מרוצה מהטיפול ולא כ"כ אכפת לי שזה לא רופא אחד קבוע, עוד כמה זוגות עיניים אף פעם לא מזיקות לדעתי.
האמת שכבר פניתי לבנק הזרע כדי להחליף תורם (צריכה לחדש בדיקות) כי אולי יש דברים נסתרים שלא ניתן למדוד ועם תורם אחר יהיה טוב יותר?
אני גם חוששת מהעלויות של הרופאים הפרטיים.
אני לא כ"כ יודעת מה טווחי המחירים אז עדיין לא פניתי לנתיב הזה.

לגוף שלך אין מחיר

ובטווח הארוך התמשכות של טיפולים (עלויות זרע, עלויות תרופות, שרק יגדלו, ואם תגיעי לתרומת ביצית - אז זה באופן ברור הרבה יותר) - עולה הרבה יותר. וזה לפני הנזקים לגוף.
מציעה בנתונים האלה לקבוע כבר עכשיו פגישה לרופא פרטי, יש כאלה שהמחירים שהם גובים סבירים. מכיוון שיש תורים ארוכים לפעמים, אפשר לקבוע פגישה, ומקסימום לבטל.

השאלה למה לא היו הפריות

מה היה מצב הביציות
אם המצב היה טוב אז זה כנראה בעיה בזרע
ממליצה להחליף תורם.
בהפרייה השלישית שלי שאבו 17 ביציות והופרו 2 כשאחד מהן בכלל לא שרד ליום השלישי. באותו היום הרופא לקח אותי לשיחה ונתן לי את תוצאות הבדיקת זרע והראה לי שמנת הזרע הייתה על הפנים. אבל ממש על הפנים!
אנחנו שיש לנו פריבילגיה לבחור כל תורם ומשלמות על זה המון כסף לא אמורות לקבל מנה פגומה.
למחרת כבר קבעתי תור לבנק זרע פרטי (כי לציבורי היה תור ארוך) והפרייה הבאה כבר נקלטתי.
אין לי ספק שהבעיה הייתה בזרע.
גיל 40.5 הוא לא מאוד מבוגר, המוני נשים ברחבי העולם נקלטות על ימין ועל שמאל בגיל הזה גם טבעי וגם לא טבעי.
אל תתייאשי, לדעתי מצבך בכלל לא רע
המון בהצלחה

תודה על העידוד

האמת שסמכתי על הדגימה מבנק הזרע, לא חשבתי על אופציה שהדגימה לא טובה, אבל כבר התחלתי בתהליך החלפת התורם, סתם בגלל הרגשה,באותו בנק זרע באיכילוב, אני צריכה לחדש בדיקות ומרגיש לי נכון לנסות להחליף לפחות.
ובהמשך לעצה קודמת, אולי אקבע גם תור פרטי, יש הרבה המלצות ברשת, מישהו יצירתי שאתן ממליצות במיוחד?

שבכ"ז מדובר על בי"ח פרטי

ארבעת רופאי הצוות שם הם בין המפורסמים והמומלצים יותר שקיים היום בשוק הפוריות. אליצור, זיידמן, בכר ועוד מישהו שברח לי שמו
אף פעם לא עשיתי IVF בציבורי (רק הזרעות) אז אני לא יודעת להגיד לך מה ההבדל, אבל הרפואה הציבורית ידועה לשמצה אז אולי בכ"ז יש הבדל כלשהו.
אני אהבתי את זה שכמה רופאים רואים את התיק שלי ובוחנים אותו.
יותר נוח לי שעות המעקבים שבאסותא (מגיעה בין הראשונות ומספיקה לעבודה ללא איחור), פחות הרגשה של בית חולים, רואים את התוצאות באינטרנט ממש מוקדם.
יתכן והרוב אותו הדבר, לי קרץ שאני יכולה לקבוע תור לאחד מהרופאים האלה שבחיים לא הייתי יכולה לשלם להם בפרטי וזה בחינם.

הרפואה הציבורית מצויינת

אם אין לך ניסיון אישי עם בית חולים ציבורי חבל סתם ללכלך.

ללכלך? באמת?

להגיד שהרפואה הציבורית ידועה לשימצה זה לכלוך?
טוב שלא הרחקת לכת ואמרת שעשיתי שיימינג
זה שלא עשיתי IVF ברפואה הציבורית לא אומר שאין לי ניסיון ברפואה הציבורית.
לא מכירה מישהי בגילי שלא נתקלה בשלב זה או אחר בחייה ברפואה ציבורית.
וכן, אני עומדת מאחורי מה שאמרתי, הרפואה הציבורית ידועה לשימצה. כנסי לפורום פוריות ורק היום יש שם איזה פוסט ספציפית על זה.

בפורום פוריות לא חסרים סיפורים על עוברים שנעלמים פתאום

על פריזרים שהתקלקלו, על מאות הפריות שלא שרדו כי מתעקשים לגדל ליום 5, עוברים של אישה אחת שכמעט הוחזרו לאחרת, על סבבים מפוספסים, על מעבדות שמסרבות לשחרר מידע ועל רופאים שבלתי אפשרי לדבר איתם.
ברפואה הפרטית.
אחרי שמשלמים הון כדי לקבל שירות רפואי. הרפואה הפרטית היא לא שוס גדול. רק הרבה הרבה הרבה יותר יקרה.
אז כן, להגיד שהרפואה הציבורית ידועה לשימצה בלי להתנסות בה בעצמך זה לכלוך.

למעלה