חדשה:]

Charmed Or

New member
חדשה:]../images/Emo112.gif

אור. נעים להכיר. אממ.. נדמה לי שאני חנונית
מגמת אסטרופיזיקה מספיק טוב בשבילכם?
ואמ, מותר שאלונת? למישהו יש מאמר טוב על תורת המיתרים, [פיזיקה, לא מוזיקה] או שיכול להסביר לי לבד? אני ממש אודה לו
וזהו. מסנג'ר למעוניינים - [email protected]. [כןן, כתובת מפגרת, אני יודעת
]

chuchi46

New member
ברוכה הבאה!

אבל אני לא הצטרפתי... לא הייתי פה... יום טוב!

יש מגמת אסטרופיזיקה ?

אני רוצה ! (אם הייתי יכול לחזור אחורה..) אני יכול להסביר לך את מה שאני יודע על תאוריית המיתרים אם את רוצה, זה לא המון, אבל אם אין לך כמעט ידע בנושא, אני בהחלט יכול לעזור. מה שאני יכול להגיד כאן אבל זה שהסיבה שאני לא בקיא בה ביחס לתאוריות אחרות היא מכיוון שאני רואה בה ירידה מכיוון הפיזיקה המודרנית עם השנים - הפיזיקה הראתה שלא ניתן למצוא יישות בסיסית שממנה הכל בנוי, ושחומר הוא תהליך, זרימה של אנרגיה, מערך של שינויים - והתודעה שלנו נותנת לנו את האשליה שזה אחרת, היא גם מראה שאין אפשרות למצוא חוקים קבועים וטהורים - כל חוק שנמצא יהיה חייב להכיל קבוע פיזיקלי, ולכן, מידה כלשהי של שגיאה. כנראה שהתאוריה מביאה תוצאות טובות לבינתיים, וזו קרוב לוודאי הסיבה שמפתחים אותה. זה בהחלט מעניין, אני רוצה ללמוד את זה, אבל מכיוון שתאוריית M (איחוד של תאוריות העל-מיתרים) זה דבר יחסית חדש, אין הרבה ספרות בנושא. בינתיים אני מתעמק בנושאים שכן יש ספרות, ושגם מבוססים יותר, למשל, תאוריית מטריצות S, או אפילו תאוריית השדה של איינשטיין - שלמעשה כנראה לא נכונה, מכיוון ששדה אחד כללי, זוהי יישות בסיסית. את הראשונה בפורום הזה שמתעניינת בפיזיקת חלקיקים
ברוכה הבאה

עם זאת חשוב לי להדגיש אבל

שאני לא שולל את נכונות התאוריה, אלא מציג סיבה אישית להתעניינות פחותה ביחס לנושאים אחרים
פשוט שלא יתחילו לצעוק עלי אנשים אחרים כאן..

Charmed Or

New member
אני מתעניינת בכל פיזיקה.../images/Emo112.gif

תודה על ההסבר:] למרות שאלו דברים שכבר ידעתי.
תיאוריית M זו באמת תיאוריה מעניינת. אני רק מתחילה ללמוד על הכל, יש כל כך הרבה. לפעמים, זה נראה כאילו אין סוף, אה? *שואפת לדוקטורט בפיזיקה מודרנית* [מי חנונית?, אה
]

באמת נראה שאין סוף

ולא ניסיתי להסביר כאן כלום, חוץ מסיבה אישית הסבר נוסף על תורת M התכוונתי שיהיה במסנג'ר, או משהו כזה
פיזיקה מודרנית זה קצת כללי מדי בטח, את צריכה להתמחות בדבר ספציפי, פיזיקה מודרנית זה תחום גדול מאוד

Charmed Or

New member
כן. חבל שאני לא../images/Emo112.gif

"אשת רנסאנס". אבל כולנו שואפים לדעת הכל, לא? המשאלה הכי גדולה של האנושות משחר ההיסטוריה.

Thalimenelion

New member
הלוואי עליי לדעת הכל ../images/Emo13.gif

סחטיין על מגמת האסטרופיזיקה. ת"א אם אני לא טועה. הלוואי עלינו בטכניון מגמה כזאת. אני מתכוון להתמחות בזה + אופטיקה עוד חצי שנה כשאעשה תואר שני. אגב אם את מחפשת חומר על תורת המיתרים אני מבין שאת בשלב מתקדם. במה את רוצה להתמחות בפיזיקה מודרנית? לאתרים תנסי: http://www.superstringtheory.com/ כמו כן ויקיפדיה זה בד"כ מקור טוב (במיוחד אם את עושה דו"ח מכין ואין לך מושג על מה
): http://en.wikipedia.org/wiki/String_theory כמו כן אתר הבית של קורס "מבוא לתורת המיתרים 1" בטכניון: http://phstudy.technion.ac.il/courses/118101/ ו2: http://phstudy.technion.ac.il/courses/118102 מקווה שעזרתי

MajorWinters

New member
בשביל דוקטורט בפיזיקה מודרנית...

צריך קודם לעבור את "פיזיקה קלאסית 1"... אבוי... השעמום!

אכן, פיזיקה קלאסית זה נוראי

בגלל זה כל הזמן שלמדתי פיזיקה ממש לא אהבתי את זה, עד שהגעתי לפיזיקה מודרנית בי"ב, זה היה בתקופה די מקבילה לתקופה שהתחלתי להתעניין בזה לבד ועדיין לא סבלתי מכניקה, חשמל, וכל הנושאים האלו.

SOMEN

New member
מה את לא מבינה בדיוק?

מגמת אסטרופיזיקה זה חלום רטוב.

noname202

New member
ברוכית../images/Emo140.gif

בת כמה את ומאיפה? השתלבות נעימה
גלי

yuki kun

New member
ברוכה הבאה.. ../images/Emo22.gif

^^ מגמת אסטרופיזיקה זה בהחלט חלום רטוב.. ^.^

Agent Saimon

New member
בקשר לתורת המיתרים

קודם כל אני חייב להודות שאני קצת לא אובייקטיבי- לאחר שהכרתי אותה קצת (אבל באורח דילטנטי, לא מקצועי) אני חושב שזו אחת התאוריות היפות ואלגנטיות ביותר. תורת המיתרים\תורת ה-M היא באמת משהו מדהים. יש לה את הפוטנציאל להוביל אותנו לנוסחה בה' הידיעה, לנוסחה של ה-כל. כמו כן, היא יכולה לשנות לחלוטין את ההבנתחנו של היקום. אני מאוד ממליץ לך (במידה ועוד לא קראת) על הספר "The Elegant Universe" מאת פרופסור בריאן גרין (Brian Greene), אחד מהפיזיקאים המובלים ביותר בעולם, בפרט בתורת ה (על) מיתרים\\ תאוריית ה M. הספר כתוב בשפה פשוטה, עם הרבה דוגמאות, איורים, משלים. יש אפילו הומור. ניתן לרכוש את הספר גם בחנויות ספרים בישראל. (אם את מתעניינת בקוסמולוגיה אני ממליץ גם על ספרו השני- The Fabric of the Cosmos) כמו כן, אני ממליץ גם על תוכנית עם אותו השם, ואם בריאן גרין כמנחה, שמבוססת על הספר. אורך התוכנית 3 שעות, אפשר לצפות גם ב REAL וגם ב QT, יש אפקטים, הומור, ואנגלית קלה. מאוד מאוד מאוד ממליץ. http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/ [הערה: לאיזה פורומים מוזרים אפשר להגיע במקרה! מה זה הפורום הזה בכלל? ומה זה "חנונים"?]

תגובה

יש לה את הפוטנציאל להביא אותנו לנוסחה בה' הידיעה אבל נוסחה כזאת לא יכולה להיות קיימת, שכן זה סותר תאוריות רבות אתה חושב בצורה המערבית שהושרשה כל כך הרבה שנים - אבני יסוד (מיתרים?) וחוקים ברורים ונכונים לגמרי. הפיזיקה דווקא נוטה לכיוון השני - קיום אבני יסוד לא אפשרי, לפחות לא בצורה החלקיקית שמחפשים (קווארקים הם כמובן לא אלמנטים יסודיים..), כמו כן - נוסחה שתתאר את "הכל" לעולם לא תגיע ל100% דיוק - תמיד יהיה בה קבוע כלשהו, ולכן, זו לא באמת תהיה "ה"נוסחה, תמיד תוכל להגיע לנוסחה מדוייקת יותר. הדברים האלו הוצגו גם בצורה תאורטית, וגם בצורה מעשית, יש מדענים שעדיין לא מקבלים את זה, ויש כאלו שבוחרים להתעלם - אבל להגיע לתאוריה אחת שתסביר את כל מהות היקום בנוסחה, ותתאר את אבני הבניין של החומר - זה פשוט לא יקרה מה כן יכול להיות.. זה כבר סיפור אחר אגב, תאוריית M עדיין לא סגורה ויש בה חלקים שעדיין לא נצפו ולא הוכחו (לדוגמה, עד כמה שאני יודע - לא נמצאו חלקיקי הסופר-סימטריה עדיין), אז קח אותה כמו כל תאוריה פיזיקלית אחרת - בזהירות. להנעל על תאוריה אחת זה לא בריא

למעלה