חדשה:]

אגב, לא שללתי את תאורית המיתרים

היא כנראה עובדת מצויין מבחינה מתמטית, ומסבירה הרבה תופעות בצורה יפה אבל זה לא אומר שהיא תגיע לנוסחה אחת מדוייקת וחובקת כל, וגם לא בהכרח אומר שמיתר תאורטי שכזה - בהכרח קיים, הרי מדובר במודל, המודל לא חייב להיות תואם למציאות על מנת לפעול כהלכה מקווה שהענקתי עוד נקודת מבט בנושא

תיקון

ההודעה היתה בצורה כללית, ולא לגבי מיתרים תנודות אנרגיה (מיתרים) זה דבר שגם הופיע (בצורה זו או אחרת) בתאוריות אחרות גם כן, אני דווקא מעודד את הקיום של זה, ושמתי לב שזה נראה כך תנודה היא לא יישות בסיסית, מכיוון שמדובר בתהליך - ולא ביישות - ולכן הדבר אפשרי אבל מה שאמרתי בצורה כללית תקף - ומה שאמרתי על נוסחה מדוייקת, גם כן, אלא אם התאוריות שמהם הביאו את המסקנה הזו - טועות, והדבר תמיד אפשרי אני לעולם לא מציג עמדה בטוחה

Wellcome to the house of tun

לגבי מיתרים, הייתי בסמינר מחלקתי על תאוריית המיתרים. (כן זאת תאוריה String theory) וכמו שאמר אחד מהאנשים שישבו שם. עד שלא יצליחו לקפל את מספר המימדים שמופיעים בתאוריה (בזמנו היה 26) למספר רציונלי הם לא יצליחו. רק לשם ההבנה הסיבה שהגיעו ל26 יקומים זה רק כי זה מספר המימדים שסידר את המשוואה שמקשרת בין שניי שדות שונים בפיזיקה. (היא מאד משעשע אם היה יוצא 42. ובגלל שידוע ששני השדות האלו קיימים ושרירים אזי חייב להיות כך וכך מימדים כדיי שאלו יתקיימו במקביל. מאז הצליחו להסביר את זה במילים כמו מימדים מקופלים ושאר דברים אבל עדיין הם לא ירדו מתחת ל12. תאוריית המיתרים היא יפה אבל בינתיים היא לא ממש רציונלית היא צריכה עוד המון ליטושים (וזה בעייתי להביןא ותה לעומק ללא החומר המתאים)

הגיעו ל-11..

למעשה, יש תאוריה עם 11, ותאוריה עם 26 אני חושב שתאוריית M זה עם 11, אבל אני לא יודע, וזה גם ממש לא משמעותי גם העובדה שבתאוריה יש מספר מסויים של מימדים - לא אומר שבמציאות קיים אותו דבר בדיוק, זה רק מודל שמספק הסברים מתמטיים נכונים, זה לא אומר שהיקום בהכרח פועל ככה. אגב, אם אני זוכר נכון, תאוריית הקוואנטים טוענת שקיימים אינסוף מימדים, לפחות ככה אמר לי איש חכם, כך שאתה לעולם לא יכול לדעת מה נכון ומה לא נכון התפישה שלנו למימד היא תפישה די שיטחית, ייתכן שבמציאות קיים משהו אחר שאנחנו כלל לא יכולים להסביר באמצעות השפה שלנו והאינטואיציה שלנו.

למעלה