חדשהDD:

פאנגירל

New member
חדשהDD:

אני מאיה, בת 14, טים פיטה! אני מצטערת, אני פשוט שונאת את גייל בדם ויש לי 4598794320 סיבות למה פיטה כל-כך יותר טוב. ואם קטניס לא תרצה אותו... טוב, היא תמיד יכולה להביא אותו לי. קראתי את הספרים בעברית (הראשון והשני) ואני מחכה בקוצר רוח לשלישי בעברית - כמו כולנו, אני מניחה :) הו, והיימיטץ' אהבת חיי333>

ברוכה הבאה

אני מורי , לא מבינה איך אפשר לשנוא את גיל
הוא כזה מקסימול .

פאנגירל

New member
הייP:

אני לא מבינה איך אפשר לא להעדיף את פיטה! או את היימיטץ' לצורך העניין... הם כאלו כובשים!

אני מאוד אוהבת אותם

היימיטץ הוא אחד הדמויות שאני הכי אוהבת בספרים. ופיטה מותק. מתה עליו לגמרי .
אבל כמו שאני אוהבת אותם אנימתה על גייל

Ayelet 363

New member
ברוכה הבאה!

היי. אני איילת, בת 19, טים פיטה גם... אבל... אם אפשר לשאול... למה את שונאת את גייל?

גיני1998

New member
ברוכה הבאה

נועה,13,טיים שוויץ עם נטייה קלה לגייל
גמאני אוהבת את היימיטץ'
מי לא? יהיה מגניב אם תכתבי כמה סיבות למה לא גייל

N o R i K o

New member
Challenge Excepted!

נו, תני לי סיבה אחת ותראה איך אני נותנת לך 10 סיבות עליה. ואני לא רק אומרת תיאורטית, כבר כתבתי על זה חפירה של 19 עמודי וורד... סתםסתם. היי, אני נוי, בת 20, ואני מאמינה שכדי לאהוב את הסדרה צריך לאהוב את קטניס, ואני לא מבינה איך אפשר לאהוב את קטניס מבלי לאהוב את גייל בהתחשב בכך שהיא כל כך אוהבת אותו. אני גם אוהבת את פיטה אבל גייל כל כך לוקח, מצטערת גם כן
את מוזמנת בכיף
רק לא לשכוח שגם להתלקחות אנחנו מסמנים ספויילרים~

Ayelet 363

New member
בהתחלה שנאתי את קטניס

זה מזמן כבר לא כך, אני אוהבת אותה כרגע... אבל כשהייתי בהתחלה שנאתי אותה. אני לא זוכרת מתי התחלתי רשמית לאהוב אותה, אבל ממש בהתחלה שנאתי אותה.

N o R i K o

New member
אני לא זוכרת מה חשבתי על קטניס בהתחלה

בפרק הראשון פשוט חשבתי שהיא ילדת שואה מסכנה ושאני מרחמת עליה, ואחר כך כל כך נשאבתי פנימה שאפילו לא היה לי זמן לעצור שניה ולחשוב מה דעתי על הדמויות. כשהנחתי סוף כל סוף את הספר השני, הבנתי שאני פשוט מאוהבת בה. כל צעד שהיא עושה, גם אם הוא הטעות הכי גדולה, הוא הדבר שאני הכי מצפה ממנה לעשות, והיא מקסימה אותי. אני לא אוהבת אותה בספר השלישי, אבל מפה זה כבר ספויילרים, אז אני אחסוך במילים

Ayelet 363

New member
אני שנאתי אותה כי

אני לא בטוחה אם זו הייתה הסיבה היחידה, אבל כעסתי עליה כי היא אמרה שהבן אדם היחיד שאכפת לה ממנו זה פרים. היא תיארה את גייל בתור החבר הכי טוב שלה, ואפילו הוא לא נחשב? וגם כשאמרתי לעצמי שהיא משקרת לעצמה, זה לא עזר אז.

N o R i K o

New member
ומתלכתחילה לא אהבת אותה?

אני פשוט חושבת לעצמי שאם לא הייתי אוהבת את קטניס, איפשהו באמצע הספר הראשון הייתי כזה- "נו, תמותי כבר ושהסיפור הזה יגמר. איפה הפואנטה כאן?" אני חייבת לציין שכששמעתי על הסדרה מחברות שלי, לפני שקראתי אותה, הייתי בטוחה שיהיה מדובר במן... בעל זבוב שכזה. 24 מיועדים שיושבים ומנסים להתנהל זה עם זו ולשרוד איכשהו. חשבתי שהמרד יהיה מן החלטה שמתגבשת כבר במשחקים עצמם, והייתי בטוחה שאם יהיה סיפור אהבה- הוא יהיה בין מיועדים ממחוזות שונים. ואז זו באמת הייתה אהבה בלתי אפשרית, ממש רומיאו ויוליה... כך שכשנחשפתי לעלילה האמיתית הרגשתי באיזשהו מקום קצת מאוכזבת. כשהתחיל החלק האחרון של הספר הראשון, שבו קטניס ופיטה משתפים פעולה כדי לנצח, פשוט אמרתי "אוי, זה צפוי להחריד" וחשבתי לעצמי שאם לא היה ממש חשוב לי לדעת מה עם קטניס, לא היה כל כך מעניין אותי מה יקרה בסוף. באיזשהו מקום נראה לי שהסדרה מקבלת את הפואנטה שלה בשלב מאוד מאוחר ונרקמת בצורה מאוד איטית ומסורבלת P: אבל שוב, בגלל שכל כך אהבתי את קטניס בשלב כלשהו וכל כך היה חשוב לי לדעת מה קורה לה ואם היא משיגה את היעדים שלה בסופו של דבר - לא הנחתי את הסדרה מהיד.

ellendili

New member
גם אני לא אהבתי את קטניס.

מהרגע הראשון ועד האחרון. אבל זה לא מנע ממני לסיים את הספרים בנשימה אחת. כי למרות שלא אהבתי את הדמות הראשית, היה לי מאוד קל להאמין לה. היא כתובה בצורה מאוד אמינה ואוטנתית. אי אפשר להישאר אדישים לזה. אני לא חושבת שחייבים לאהוב אותה כדי לאהוב את הספרים. למען האמת... לא אהבתי שם אף דמות חוץ מהיימיטץ' וסינה. בטח לא את האופה הבלונדי והצייד השחרחר. דמויות עלובות.

N o R i K o

New member
זה שקראת את הסדרה

לא אומר שאהבת אותה, לא? להפך, נשמע מההודעות שלך שלא אהבת אותה לכל אורכה.
לא חסרים ספרים שקראתי בנשימה אחת ובכל זאת לא אהבתי אותם... אני יודעת שבאופן אישי, אם לא הייתי אוהבת את קטניס, לא הייתי רואה טעם להמשיך לספר השני. לא משנה כמה היא אמינה ואותנטית (*
) וכמה היא כתובה טוב, אם היא לא הייתה שובה אותי לא הייתי מתעניינת במה שעולה בגורלה. אני לא חושבת שהדמויות של פיטה וגייל עלובות בכלל. אני חושבת שהדמות של פיטה הייתה עתידה להיות דמות טובה, אבל אז קולינס החליטה להפוך אותו לכלי משחק שלה.
בפועל אני מאוד לא אוהבת כל מה שעבר על הדמות של פיטה ואת ההתנהגות שלו, כאן אני מסכימה שקיים הרבה מקום לשיפור... אבל את גייל אני אוהבת ואני חושבת שכשמדובר בדמות שהוא אמור היה להיות ובמצב שבו הוא היה אמור להימצא ובלייצג מה שהוא אמור היה לייצג - הוא עשה את העבודה.

ellendili

New member
מה פתאום

אהבתי מאוד את הספר הראשון! השני היה...סתם. והשלישי באמת היה די גרוע. וגם בשני האחרונים שלא ממש אהבתי, עדיין היו קטעים מעולים. אני לא חושבת שחייבים לאהוב דמות כדי להתעניין בה. יש הרבה דמויות ספרותיות שאני מתעבת אבל הן מרתקות אותי. לא אהבתי את קטניס, לא הייתי רוצה להיות חברה שלה בחיים האמיתיים, אבל היא עדיין עניינה אותי בזכות איך שקולינס כתבה אותה. לגבי הבנים- התכוונתי שהדמויות עלובות באופן הכתיבה שלהן. אין בהם עומק. הן שטוחות ולא מעניינות. זה בדיוק כמו שאמרת במשפט האחרון- הם היו ייצוג של משהו. של טיפוס, של השקפה. הם לא דמויות "חיות". קטניס היא כן. מאוד. אבל היא עדיין מעצבנת

N o R i K o

New member
המממ

שמעי, פיטה מבחינתי לא מייצג שום דבר חוץ מ'הבחור שאוהב את קטניס'. מבחינתי מהשניה שהוא נכנס למשחקים בספר הראשון הוא נתקע על הסטטוס הזה ובגלל זה לא אהבתי אותו. גייל- את צודקת, הוא מייצג משהו, אבל כן ראיתי בו פנים. אני מסכימה עם העובדה שהוא הופך לקיצוני בשלישי ונועד לציין משהו מאוד מסוים, אבל אני כן חושבת שיצא לנו להכיר אותו על צדדיו האנושיים יותר בספרים הראשונים, וגם אם זה רק מסיפוריה הדלים של קטניס. כבר בספר הראשון הרגשתי שאני מעדיפה את גייל על פיטה, ובספר הראשון לגייל כמעט ואין מקום בעלילה. וטוב, כנראה שכאן זה כבר עניין של דעה אישית
זה מזכיר לי שקראתי ספר בשם '19 דקות' של ג'ודי פיקו (מומלץ בטירוף, ד"א), שמסופר בו על נער שביום בהיר קם, נכנס עם אקדח לביה"ס שלו ורוצח 17 איש, אאל"ט. מהשניה הראשונה את יודעת שהוא הבחור הרע ושאת צריכה לתעב אותו, אבל אם במהלך הקריאה לא הייתי מגיעה למצב בו אני כל כך מרחמת עליו ורוצה בטובתו במקום כלשהו וכל כך נכנסת לדמות שלו, אני לא חושבת שהייתי קוראת את הספר עד הסוף. ככל הנראה הייתי מדלגת לסוף הספר כדי לגלות מה העונש שהוטל עליו. לעומת זאת יש עוד ספר שלה, 'ההסכם', שבו אני מאוד מאוד אוהבת את הדמות הזכרית הראשית אבל את הבחורה אני פשוט לא סובלת. אז קראתי את הספר בגמיעה אחת, לא יכולתי להניח אותו מרוב עניין, ובסופו של דבר אני כן מגדירה אותו כספר שמאוד נהניתי ממנו ואני ממליצה עליו לאנשים, אבל אני לא יכולה לאהוב את הספר הזה בטירוף ואני לא משתוקקת לקרוא אותו שוב ושוב פשוט כי אני לא סובלת את אמילי הזאת.

ellendili

New member
פיטה

ייצג לדעתי יציבות,פשטות, שגרה. ולגבי כל השאר, אני מניחה שזה באמת עניין של טעם

Digi Lista

New member
מסכימה איתך לגמרי בקטע של '19 דקות'

ואמילי מ'ההסכם', ספר מקסים אבל היא מעצבנת מאוד.

פאנגירל

New member
אני די חולקת עלייךXD

אני יודעת שאני במיעוט די קיצוני, אבל לדעתי הספר השני היה טוב יותר מהספר הראשון. בספר השני היא נזהרה לא להיכנס למלכודות ידועות מראש... הראשון היה מאוד מקובע במבנה שלו. התחלה - הכנות למשחק - משחק - סוף.
בשני היה קטע מעניין על הבית, את הטוויסט של החזרה למשחק (טוויסט די צפוי אבל מה לעשות) את המשחק עצמו שנערך ביחס כוחות שונה... עם הרגשה של משהו גדול באוויר. וכמובן, הסוף. אני מסכימה שפיטה וגייל נכנסים למשבצת ול"טיפוס". דווקא בגלל זה אני לגמרי מחבבת את פיטה - כטיפוס הוא הרבה יותר מקסים בעיני, בעוד גייל מלא בעצמו, בקנאה ובאיזשהו תסביך גיבור מצ'ואיסטי שנופל לי בול על המנאייק הקנאי שכולם מאוהבות בו. בלי סיבה נראית לעין.

למעלה