וזה למה
CF
קוראים את
התקנון את צודקת, הרגשות של גייל לא מבוססות על משהו. הם מבוססים
על קשר של שנים שנרקם לאט לאט בנבכי היער. קטניס מתארת בעצמה איך הכל ביניהם נרקם לאט לאט. אפילו המרגש הראשוני שלהם אומר לנו המון על מערכת היחסים שלהם- הדבר הראשון שהוא עושה זה להאשים אותה (>_> היי, את, מה את נוגעת לי במלכודות), אח"כ להקניט אותה (את יודעת שהעונש על גניבה הוא מוות, קטניפ?
) ועם הזמן לומד להעריך אותה ואת הערך שלה עבורו (הוא מחייך כשהוא קולט איזה שפיצית היא, וקטניס מתארת שלראות את גייל מחייך זה מחזה נדיר, אבל היא זוכה לקבל אותו די הרבה). רעיון הבריחה הראשונה מבוסס על רגע של תאווה? הממ, לא נראה לי. שימי לב לנוסח של גייל- "אנחנו יכולים, את יודעת." זה לא- "היי, בואי נברח!!11" זה נוסח של משהו שנרקם והתפתח אצלו לאט לאט, במיוחד במיוחד כשגייל שנים צובר לאיטו את הכעס על הקפיטול ובכלל אפשר לראות עליו שהוא לא בדיוק אדם אימפולסיבי אלא אחד שבורר היטב את המעשים שלו ומתכנן אותם בקפידה, ואפשר אפילו לראות את זה בדרך שבה קטניס מתארת שהוא בונה את המלכודות שלו- מנסה לצפות את הרגע המדויק שבו החיה תיפול במלכודת. ואיך אפשר לומר שאין לרגשות שלו על מה להתבסס כשהיא החברה הכי טובה שלו? אם הוא לא אוהב אותה בטירוף כבת זוג, אז כחברה טובה. ופיטה... על מה הרגשות שלו מבוססים? על יום בהיר בו היא עמדה במרכז הכיתה ושרה שיר לפני... 11 שנים, זה היה? אני מצטערת, לא משנה כמה רומנטי זה נשמע, זה מופרך.
אני לא חושבת שגייל ופיטה רוחשים זה לזה שנאה- תיקון טעות, אני יודעת שהם לא רוחשים זה לזה שנאה. אף אחד מהם לא מראה לשני גילויי שנאה מעולם, והנה ספויילר קטן ולא מזיק לשלישי: הם גם לא יראו. כי הם לא שונאים זה את זה. גייל מקנא בפיטה מהסיבות הכי הגיוניות שיש לו לקנא בו- אני מנסה לחזר אחרי בחורה במשך תקופה די ארוכה והיא לא שמה לב, ואז אתה בא ביום בהיר מאמצע שומקום, טוען שאתה מאוהב בה נואשות ומתארס לה? שימי לב שהכעס של גייל לא מופנה לפיטה אלא לקטניס. הוא מאוכזב ממנה כי הוא החכים להבין שמה שהיא הציגה במשחקים היה משחק אחד גדול ובגלל זה הוא נישק אותה, הוא ידע שהיא לא באמת אוהבת את פיטה. ואז כשהוא פתאום שומע שהיא מאורסת הוא כועס עליה. קנאה בזוגיות זה לגיטימי. העובדה שפיטה כל כך נונשלנט כלפי גייל- להפך, הוא אומר לה "לכי תתחתני איתו, זה מה שאת רוצה, אני פשוט אשאר פה להתבוסס לי לבדי כי אין לי אף אחד בעולם, לא אבא ולא אמא ולא אחים גדולים!!!11 רק את!!11" D:- מוזר... פשוט מוזר. P: ו... גייל מכחיש את אהבתו לקטניס? באמת? לכי שניה לספר הראשון ותקראי את הסצנה הראשונה שלהם ביחד. הוא פאקינג אומר לה "בואי תברחי איתי. רק את ואני." "יש לנו כל כך הרבה ילדים"-"אני לא רוצה ילדים"-"אבל אני כן רוצה"- זה פשוט "בואי נלך למקום אחר בו כן נוכל להוליד ילדים." זה שקטניס בלטה והיא לא מבינה את כל הרמזים האלה לא אומר שהוא לא מנסה. ובסופו של דבר עצם העובדה שהיא מוטרדת מכך שהוא אומר לה את זה אומר שאיפשהו בתת מודע היא כן מבינה את זה. והעובדה שהיא מציגה לנו שהיא מקנאה בבנות שמסתובבות איתו- "כי קשה לתפוס שותף טוב כל כך לציד" - כן אה...
ופיטה, שבמשך שנים פשוט עמד ובהה בה, וממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ---לא--- ניצל את ההזדמנות הראשונה שנקרתה בדרכו כדי לספר לו על הרגשות שלה (היא פאקינג למדה איתו בבית הספר במשך 11 שנים) אלא ניצל אותה בדיוק כמו שהיא ניצלה אותו והפיל אותם עליה כדי לגרום להם להפוך להיות "הנאהבים חסרי המזל" (כי אני מניחה שהייתה בו את התקווה שהיא תתאהב בו חזרה, הרי הוא היה פתי מספיק להאמין לכך שהיא -אכן- תתאהב בו בחזרה)- זה לא נקרא בעינייך להכחיש אהבה?
כי בעיניי כן. אם הוא היה אוהב אותה מסיבה הגיונית, אני מניחה שהוא היה ניגש אליה כבר קודם. אבל נראה לי שפיטה בעצמו היה קצת "מה הקטע שלך, מה אתה תקוע על ילדה ששרה יפה מגיל 6, רד ממנה" וניסה לשכוח אותה, ורק כשהיימיץ' עלה בעצם על הקטע שלו ונתן לו לגיטימציה לחשוף את זה, הוא עשה את זה. היי, אף פעם לא אמרתי שפיטה חלש. אני גם לא רואה אותו כחלש. להפך, הוא הרבה הרבה יותר חכם וחזק מקטניס, כשמדובר בשכל. הוא חושב פעמיים, בניגוד לקטניס האימפולסיבית שפשוט מנסה לעשות את מה שנכון באותה שניה בלי לחשוב על ההשלכות. הבעיה היא שה'רגישות' הזו שלו פוגעת בחוכמה שלו. הוא נותן לעצמו ליפול לפח עבור קטניס ומוותר על העקרונות שלו ועל כל מה שנכון, עבורו ובכללי, עבורה. רוצה דוגמה? שניה לפני הכניסה למשחקים פיטה אומר לקטניס שהוא לא מוכן להיות חלק מהמשחק של הקפיטול, להפוך למכונת ההרג שלהם ולהיות כלי במשחק שלהם. כלומר, פיטה קצת אומר לנו שהוא מודע לכך שהוא עומד למות, ועל כן הוא לא יוותר על העקרונות שלו ולא יהרוג אף אחד כדי לא לגרום לקפיטול להתרצות. מה שקורה בפועל הוא שפיטה נכנס למשחקים, חובר לקרייריסטים והורג חפים מפשע, בדיוק כמו שהוא כל כך חשש לעשות, רק כדי להציל את קטניס. ובכך הוא הופך לכלי במשחק של הקפיטול- אם לא כדי להציל את עצמו אז כדי להציל את קטניס. ואני מצטערת, זה פתטי בעיניי. זה לא רגיש ולא רומנטי. "הציל את חייה" של קטניס יותר מדי פעמים? באמת? הרי לך פעמיים בהן פיטה הציל את קטניס- 1. עניין הלחמים כשהם היו בני 11 2. העובדה שהוא הפיל אותה לפח 'הנאהבים חסרי המזל'. לא ממש הרבה. למה? כי במשחקים עצמם קטניס החזירה לו טובה בכך שהיא זו שטיפלה בו וריפאה אותו ודאגה לכך שהוא יצא חי מכל הסיפור. ולגבי הלחמים... יש פתגם סיני עתיק (
)- תן לאדם דג, הוא ישבע ליום אחד. תן לאדם חכה, הוא יישבע לכל ימי חייו. פיטה אולי זרק לקטניס את הלחמים ביום ההוא. אבל הם היו רק סימן עבורה- היא הייתה זו שהרימה את עצמה ואמרה לעצמה לא לוותר. היא זו שבסופו של דבר הלכה ליער והכירה בו את גייל, שלימד אותה לצוד. לאכול כל ימי חייה. היא חבה לו את חייה לא פחות משהיא חבה את חייה לפיטה, אבל היא לא מרגישה חייבת לו כי היא יודעת שהם שותפים. כי אין אצלם התחשבנויות, הם יעשו הכל אחד עבור השניה מבלי לצפות לכלום בתמורה. וזה מה שהופך את הקשר ביניהם לנעלה יותר מהקשר שלה ושל פיטה. שהיא באמת לעולם לא תהיה ראויה לו, פשוט כי היא לא אוהבת אותו... חד, חלק וקצר. ועוד דבר- קטניס היא קצת... בוצ'ה. אבל זה לא אומר שהיא צריכה בחור שיהיה האישה שלה. להפך, עמוק בתוכה היא אמהית ונשית מאוד, ובגלל זה היא צריכה גבר אמיתי שיהיה שם מעליה. לא גבר כמו פיטה שישתרך אחריה ולא ייתן לה את המשענת שהיא צריכה. בקיצור... את צריכה לקרוא את החפירה שלי
(כי זה היה יחסית קצר)