חדשות הביזאר היומיות

בדיוק עכשיו בערוץ 10

העניין הזה נכנס לחדשות. ידברו על זה עוד כמה דקות. האמת היא שאני לא מבינה בזה כל כך, אבל קשה לי להאמין שלבלוגרית יהיה קשה להוכיח שהיא דיברה אמת. בסך הכל כתבה את דעתה בתום לב ולא מתוך רצון להזיק בכוונה תחילה.

אפרופו חדשות

מה דעתך על זה?
http://www.mako.co.il/news-military/politics/Article-1195625ca789a31004.htm&partner=homepage_jumbo

למרות שאין לי שום כוונה להצביע למפלגה הזאת, אבל לדעתי זה צעד מבורך היכול בהחלט לבלום את התחזקות ש"ס. עכשיו לא נותר אלא ששלי יחימוביץ תתחבר מנגד לציפי ליבני וליאיר לפיד ויהיה לנו גוש מרכזי שיכול לעמוד מול גוש הימין. אוליי בכל זאת יצא משהו טוב מהבחירות האלה

Doctor Goblin

New member
אמרת לדעתי דבר והיפוכו

אם גוש השמאל-מרכז יתחבר גם הוא, ש"ס והחרדים יהפכו ללשון המאזנים, שכן גוש שכזה לא יהיה "מספר 2" בקואליציה. כבר ראינו את זה עם לבני בבחירות הקודמות. התוצאה היא שללא קשר למספר הח"כים, כוחם של החרדים יגדל.

לעומת זאת, אם הגוש השמאלי ישאר מפורד, יש סיכוי שמפלגות מסוימות מתוכו (כמו העבודה) יחליטו כן להצטרף לקואליציה בראשות ביבי ואז יש סיכוי שתהיה קואליציה ללא חרדים או כזו שההשפעה שלהם קטנה.

עכשיו האופציות הם, לפי סדר הסבירות כרגע:
1. ימין + חרדים
2. ימין + מפלגות שמאל ללא חרדים
3. שמאל + חרדים (סיכוי ממש נמוך)

lefler11

New member
דוקטור

אפשרות 2 לא תקרה - לדעתי ממש חבל לפתח ציפיות כל פעם מחדש...

גם אפשרות 3 לא תקרה (זה לא סיכוי קלוש - זה פשוט לא יקרה...).

מה נשאר לך

אתה צודק

חשבתי על זה אחר כך, והבנתי ששמחתי היתה מוקדמת בכל הקשור לגוש מרכז-שמאל. בכל מקרה, אם הליכוד ינצח, עדיף שיצרף לקואליציה שלו את אחת ממפלגות המרכז שתאזן את הדרישות של החרדים כשההם יבואו לדרוש את ליטרת הבשר שלהם בקואליציה.
בכל מקרה, לא ניתן להרכיב ממשלה ללא ש"ס. השאלה היא מה המחיר שזה יעלה לכולנו. אין מצב שביבי ירכיב ממשלה ללא ש"ס. הוא לא ירצה להצטייר בעיני העם כמי שמתעלם מפלח אוכלוסיה כל כך גדול, אבל מצד שני הוא רוצה לצאת טוב גם בעיני החילוניים, לכן הוא מבצע את המהלך הזה של האיחוד עם ליברמן.

obelina

New member
מסכנונת (בלי ציניות).

מעניין מה אומר החוק על דבר כזה.

למעלה