חדשות טובות ליזמים ומדענים ששוקלים להגיע לכאן:

חדשות טובות ליזמים ומדענים ששוקלים להגיע לכאן:

ראש הממשלה החדש והנוצץ של אוסטרליה הכריז היום על שורה של רפורמות לעידוד הכלכלה האוסטרלית ולהעביר אותה למתווה יותר יזמי וטכנולוגי שפחות תלוי בלחפור באדמה ולהוציא ממנה דברים ולמכור אותם.

חוקרים ואנשי מדע וטכנולוגיה:
"The policy, which aims to boost jobs and economic growth, will also make it easier for postgraduate researchers with qualifications in science, technology, engineering, mathematics and information technology to move to Australia as part of an “enhanced pathway” to permanent residence to be introduced next year."

יזמים ואנשי עסקים:
"Under the changes, Entrepreneur Visa applicants must have financial backing from a third party and have to prove their business is viable."

ועכשיו נראה מה יהיה...

http://www.news.com.au/finance/econ...y/news-story/4ec71fb43db5d4416fc32ef97c4ee61e

וגם ישראל ספציפית על המפה:

Ties with overseas creative economies - such as Silicon Valley and Tel Aviv - will be strengthened with the establishment of five new “landing pads” for Australians to travel abroad to harness startup knowledge.

ANZ1

New member
השינויים רלוונטים למעט מאד אנשים

כמה פוסטדוקטורנטים ישראלים צעירים יש ? ומתוחכם כמה הם בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה ? רוב הפוסטדוקטורנטים מתחומים פחות שימושיים, ומתוך אלו כמה ירצו לעבור לאוסטרליה כשהם יכולים לעבור לארצות הברית שהיא כידוע המרכז העולמי לתחומים האלו.
וגם הויזה ליזמים לא מדברת על הקמת עסק רגיל, אלא לכאלו עם ניסיון (זאת אומרת כבר הקימו את העסק - סטארט אפ) וכבר קיבלו מימון מגוף שלישי, כמו קרן הון סיכון, שכדיוע לא נוהגים לזרוק כסף על כל רעיון, אלא רק על רעיונות שהבשילו כבר למשהו אמיתי, ואלו סביר להניח יעברו לניו יורק או קליפורניה.
גם סטארט אפים ניו זילנדים ואוסטרלים שמתחילים להיות רצינים עוברים לעמק הסיליקון.

למה נדרשת לפוסטדוקטורנטים דווקא?

ההודעה מדברת על postgraduates, שזה כל מי שיש לו משהו מעבר לתואר ראשון. זה פול הרבה יותר גדול של אנשים מאשר "כמה פוסטדוקטורנטים צעירים".

ANZ1

New member
טעות שלי

קראתי מהר...
למרות שהמילה חוקרים מעורפלת משהו, מיהו חוקר ?
ועוד דבר, אם אוסטרליה רוצה לקדם את תעשיית הטכנולוגיה, היא לא צריכה רק להביא עוד מהנדסים, צריך לשפר את התשתיות, להקים חממות לסטארט אפים, להביא מימון.

מהנתונים האנקדוטליים בתחום שלי זה בדיוק ההפך

תשתיות כמו חול ואין את מי להביא לאכול. כל צוותי המחקר ויזת 457 אחת גדולה.

אני חושב שזה בדיוק מה שכתוב שם...

היוזמה שהוא הצהיר עליה מעניקה הקלות במס להשקעות בחברות יוזמניות,מעניקה מאות מיליונים להשקעה במחקר ותשתיות בגופי מחקר כמו ה-CSIRO, הנגשה של תשתיות ממשלתיות לגופים עסקיים קטנים, ומימון ליצירת שיתופי פעולה עם מרכזי טכנולוגיה בעולם.
נשמע לי שכל מה שכתבת כאן הוא כבר חלק מהיוזמה...

Commander Data

New member
מבחינה כלכלית נטו הצעד מיותר לחלוטין

נותנים אופציה לאנשים אבל לא אומרים במה הם יעבדו. עד כמה שאני זוכר האקדמיה היא לא מקום שמייצר משרות. במקום קודם להעביר מיליארדים ותקציבים רוצים שהאנשים האלה יבואו ומה יביאו את הכסף איתם? איזה טכנולוגיה מתקדמת יש בדיוק באוסטרליה? אוסטרליה במשך 25 שנים לא היתה שונה מערב הסעודית מבחינת כלכלה, אה כן לפחות הערבים השקיעו בטכנולוגיית שמש, האוסטרלים השקיעו בעיקר בבירות. לא רק שזה לא יקדם את הכלכלה אלא אפילו להפך, זה ייקח תקציבים שאין ויעביר אותם לסקטור בזבזן, לא יעיל שבעיקר מדבר ומקשקש ופחות יוצר. היזמים האמיתיים נמצאים בשטח וממש לא באקדמיה (ביל גייטס הבין את זה טוב מאד הוא ברח מהארוורד כל נפשו בו).

shnets

New member
כמה שטויות יארבנאן

אם אתה יכול אז גמני רוצה:
1. תעשו ברית למען הילד
2. תחתכו תלשון לתינוק שלא יונק
3. הלואי עלינו איזה פוטין בשילטון - הוא יודע לטפל במי שצריך
4. עדיף שתי ציפורים ביד מאחת על העץ
5. אין עוד מלבדו

ד"א, הגייטס הזה שלך מעסיק בעיקר אקדמאים בתפקידי מפתח

Commander Data

New member

כנראה שזו הסיבה שבגללה

הקרן שהקים ביל גייטס לא תורמת שום כסף לאקדמיה, והכל הולך ל"שטח".
אה, רגע, הם כן תורמים עשרות מיליוני דולרים לאוניברסיטאות. ביל! מה אתה עושה!?!

שניכם צודקים. קבלו ביטול.

זה לא חדשות טובות, זה לא כלום, זה לא יעזור לאף אחד. הכל נשאר אותו ג'יפה כמו תמיד. התנצלותי הכנה.

slepax

New member
חבל שלא החליטו שאוסטרליה עכשיו תתמקד בפיתוח טכנולוגיות חלל

נגמר עידן ה-mining, המממ ... מה נעשה? אאורקה! נהפוך את אוסטרליה למקור יזמות. מבריק!

אני מתקשה להבין אם יש כאן סרקאזם...

כלומר, הטון של ההודעה הוא סרקסטי, אבל לא לגמרי ברור לי על מה הליגלוג.
לא שהפכתי פתאום לחסיד שוטה של מלקולם טורנבול (רחוק מזה), אבל אחת הביקורות הנפוצות בפורום הזה (בין היתר..) על התנהלותה של כלכלת אוסטרליה לאורך השנים היתה שהיא נסמכת יותר מדי על כלכלת מחצבים ולא משקיעה מספיק במו"פ (בניגוד, למשל, לכלכלתה של מדינה קטנה ומוקפת-אויבים מסויימת במזה"ת, למשל) ועכשיו כשהממשלה מחליטה לעשות בדיוק את זה - אז מה הבעיה, בדיוק?

slepax

New member
הבעיה

שזה לא שינוי שעושים כי עכשיו צריך. זה לא שינוי שעושים כי פתאום אין ברירה. אין לי שום בעיה עם הרעיון, אבל זה רעיון שלוקח זמן, וזה מסוג הדברים שצריך לעשות כשהכלכלה חזקה, ולא כשהכלכלה בנחיתה. זה משהו שצריך להתכונן אליו ולכוון אליו.
&nbsp
זה כמו שמחר יפטרו אותי מחר מהעבודה ואני אחליט לפתוח מוסך. איזה ידע יש לי בתחום? אפס. אבל שמעתי שזה עסק טוב אז למה לא.
&nbsp
הליגלוג הוא על הגישה האוסטרלית. כן, דיברו הרבה על זה שלא צריך להישען על כלכלת מחצבים, אבל הגישה של ה-no worries ניצחה.

מסכים איתך,

ואכן חבל שלא הקשיבו לנו כשאמרנו להם את זה פה בפורום לפני עשור ויותר...
בכל זאת, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, לא?

slepax

New member
אולי זה באמת אשמת הפורום

שלא טרח ליידע את ג'וני בזמנו :) אני מבין את הסרקזם שלך אבל אותי זה באמת משעשע. הפורום זה לא המקום היחיד שזה עלה בו, ואני לא החכם היחיד, הנושא דובר במגוון שכבות של מקבלי החלטות וה-no worries ניצח שוב ושוב.
&nbsp
כן, יש בזה משהו מאוד טוב. גם שריפה ביער יכולה להיות טובה, היא מכלה את כל העצים הישנים ומאפשרת צמיחה חדשה. התחדשות זה דבר טוב, אבל יכול להיות מאוד כואב.

למעלה