../images/Emo128.gif מה שתמוז לא יספר לכם על ארה"ב
אלה פניה המוכרים פחות של ה"מדינה העשירה בעולם": על פי נתוני משרד החקלאות הפדראלי, ל-36 מיליון בני אדם - כ-11% ממשקי הבית בארה"ב - אין אוכל בכמות מספקת. בשליש ממשקי הבית הללו לפחות אחד מבני המשפחה דיווח על תחושת רעב, אחרי שנאלץ לוותר על ארוחות. על פי נתוני הממשל, הנאספים מדי שנה בסקר רחב היקף שמבצע משרד החקלאות, אחד מכל חמישה ילדים סובל מתופעה זו, המכונה "חוסר ביטחון תזונתי". כמיליון ילדים אמריקאים סובלים מאנמיה בגלל חסכים תזונתיים. ומכיוון שישראל היא קוף אחרי קוף, הוחלט לפני שנה כי הממשל האמריקני וארגוני עזרה יסייעו בהקמת בנק מזון מרכזי בישראל על פי המודל האמריקאי, המספק מזון ל-36 מיליון רעבים בארה"ב.
ומה אמרה יולי תמיר בעניין: "ראינו שגם במדינה קפיטליסטית כמו ארה"ב מושקעים משאבים ממשלתיים רבים כדי לטפל בבעיה של חוסר ביטחון תזונתי... בישראל כל כך מנסים לחקות את ארצות הברית מבחינת הדרך הכלכלית-החברתית, ומאמצים מדיניות שאחד מתוצרי הלוואי שלה הוא עוני וחוסר ביטחון תזונתי. כדאי שגם נחקה את ארצות הברית בפתרונות שהיא מציעה לבעיה". בראייתה של תמיר, בנק המזון יהיה שותפות בין ארגונים וולונטריים ופילנתרופיים לבין הממשלה, שתפקידה יהיה לפקח על איכות המזון, למנוע ספסרות בו וניצול לרעה של הטבות מס שיקבלו התורמים. - שהמדינה תהיה אחראית חלילה למניעת רעב בקרב אזרחיה? מה הפלא בכך שמדינה שהפריטה את מערכת הרווחה שלה, רואה בתפקידה "לפקח על הפילנתרופים" (ועל הדרך גם לסדר להם הטבות מס)? אל בריסליין, סגן הנשיא של ארגון "
האסיף השני" - ארגון גג של יותר מ-200 בנקי מזון הפועלים ברחבי ארה"ב ומספקים אוכל ל-23 מיליון אמריקאים - בהתייחסו לאם חד הורית עם 2 ילדים (לא 10!): "היא כבר לא מקבלת הבטחת הכנסה, כי היא נשלחה לאחת מתוכניות ויסקונסין ועכשיו היא מרוויחה 1,000 או 1,500 דולר בחודש, משום ששכר המינימום לא הועלה מאז 1997. היא מקבלת תלושי מזון, אבל בסכום נמוך מאוד. הם מספיקים רק לשבועיים-שלושה. בשבוע הרביעי אין לה ברירה והיא פונה לבקש אוכל".
-60% מהנזקקים לתרומות מזון הם נשים ואנשים עובדים. נתונים על עוני ורעב באתר הארגון