חדשות לא מי יודע מה וכמה תרגילים

חדשות לא מי יודע מה וכמה תרגילים

היינו היום בביקורת. ברגל ימין כבר קשה לאושרי (בן 4) להיות על העקב. ד"ר למדן אמר שיש נסיגה וצריך לחכות ולראות מה קורה. יש סיכוי לעבור ניתוח להעברת הגיד. אני לא מאמינה שאני כותבת את זה. מחכה לביקורת עוד 4 חודשים. אני די בשוק. אני יודעת שלא יכולנו להיות יותר עם הנעליים כי הוא פשוט לא סבל אותן בכל רמה אפשרית. מה שכן חשוב לי מאוד מאוד לחזק את מה שגוויניבר כל הזמן כותבת על המסג'ים והמתיחות לרגליים. זה כן עוזר. תרגילים למתיחת גיד אכילס, שחבל שאנחנו מקבלים אותם עכשיו ולא עם הלידה+-: אלו תרגילים למניעת חזרת גיד אכילס למצב הראשוני שלו. (ג'סיקה אולי כדאי את התרגילים לרשום באיזה מאמאצ'יק?) 1. ללכת על קצות האצבעות 2. ללכת על העקבים. 3. לעמוד עם הפנים לקיר ולהשעין עליו את כפות הידיים. ברגליים ישרות להתרחק מהקיר עד כמה שאפשר ומרגישים את השוקיים נמתחות. חשוב שכל כף הרגל תדרוך על הרצפה. 4. ישיבת צפרדע. כלומר לכופף ברכיים עד שהטוסיק כמעט נוגע ברצפה. גם כאן כל כף הרגל צריכה לדרוך על הרצפה.

טאניוש

New member
אני לא מאמינה

איך זה קרה? מתי התחילה הנסיגה? למה? קיבלתם תשובות? דיתוש, עשיתם מעל ומעבר. הייתם עם הנעליים הרבה מעבר לגיל שעליו ממליץ פרופ'פורת, למרות הכל. אושרי לא קיבל נעליים אף פעם, הורדתם אותן רק לפני מספר חודשים. תמיד הייתם עם יד על הדופק, בביקרות בכל ספק הכי קטן. לא פייר ולא הגיוני. אנחנו כן קיבלנו תרגילים מיד אחרי שירדנו בשעות הנעליים, אבל תמיד חשבתי עליהם- "לא יזיק", אף פעם לא הרגשתי שזה חשוב מאמת. ואולי הפיזיו' שלנו צדקה כשאמרה שאחרי כל ניתוח בגיד חייבים תרגילים. ללאון דלקת בכף רגל (עקיצה שהתפתחה לזיהום המתפשט ממש מול העיניים), כבר שלושה ימים בלי נעליים כי הרגל נפוחה וממש אין אפשרות (עם אנטיביוטיקה), ועכשיו נכנסתי ללחץ. גם כשעושים את המקסימום אין ביטוח. כמה מייאש.

אנגלה3

New member
../images/Emo24.gifמחכים לשמוע בשורות טובות../images/Emo140.gif

תודה על רשימת התרגילים, לי היה חשוב מאוד לדעת אם יש תרגילים שצריך לעשות, אף פעם לא יצא לי לדבר על זה עם הרופא שלנו. (מה שבטוח זה שבביקורת הבאה אשאל). בהצלחה בהמשך ובשורות טובות אנג'לה

inbal38

New member
לנו פרופ' פורת אמר

אני לא זוכרת בדיוק את האחוזים שהוא אמר, נדמה לי שזה היה או 60 או 80 אחוז שצריכים ניתוח להעברת הגיד בגיל 4-5. זה אומר הרבה. אולי זה ניתוח יותר מסובך מהארכת גיד, ובטח לא נעים. ומתווספת הדאגה והטרחה מסביב, אבל, צריך כל הזמן להיזכר שזה לא כלום, אבל זה "רק" קלאב-פוט, וזה ניתן לתיקון, והילדים האלו יכולים להיות מהאצנים הטובים בכיתה, או כדורסלנים ב-NBA, מה שצריך זה המון המון סבלנות לדאוג. אנחנו היינו עכשיו שבוע בלי הגבס, והרגשתי שלא מספיק עשיתי מתיחות, ובאמת לי נראה שהרגל קצת "התקלקלה" מהתיקון האחרון, אבל יש מושג - תיקון. ואת יודעת שאת האמא הכי טובה בעולם בשבילו - ואת עושה את המקסימום שלך, השאר לא תלוי בנו, אני מתפללת שהכל יתגלה כטעות, ולא תצטרכו את הניתוח. תהיו בריאים וחזקים, ענבל.

60או80 אחוזים זה ה מ ו ן ה מ ו ן

כשהתחלנו אצלו זה היה מקסימום 20% וגם אז זה היה המון עבורי. והוא עוד אומר להוריד ת'נעליים בגיל שנתיים. בעצם אני יכולה להגיד לפי מה שאני רואה שהנסיגה התחילה כשהורדנו את הנעליים. שזה כחצי שנה. זה די מהר לנסיגה. אני מתכננת ללכת עוד שלושה חודשים ולקוות שפורת יהיה רק כדי לקבל עוד חוות דעת ממנו. למדן לא "הבטיח" כלום. רק אמר שצריך לעקוב ולראות. עוד לא ניתוח או משהו כזה. אך הוא כן אמר את האופציה הזו כמשהו קיים וזה הימם אותי. אנני כן פוחדת מהניתוח הזה כי לא מעט פעמים הוא לא מצליח וצריך לחזור עליו. תודה תודה לך. ולכם

ליבי א

New member
וואו קשה לי להאמין.

היי עידית תזכירי לי באיזה גיל הורדת לאושרי הנעליים? אנחנו גם הורדנו את הנעליים (בהוראת ד"ר שינדלר) לגמרי ונוגה בת שנתיים שנתיים ושמונה חודשים אכן יש לי חששות יום יום לגבי נסיגה למרות הרופא אומר שאין סיכוי. האם המתיחות שאני ממשיכה לעשות הן מספיקות? ולגבי המס' תרגילים שאמרת עשיתי אותם לנוגה ובכל התרגילים הרגליים היו ישרות האם זה אומר משהו חיובי? אשמח לקבל עצות. אולי שחיה בבריכה? מה עוד יכול לעזור? תודה. ועידית אני מקווה לשמוע בשורות טובות ובהצלחה. ליבי

inbal38

New member
כן הבנתי שפורת בעד להוריד את הנעליים

בגיל שנתיים. זה מעניין כי אני הבנתי שפונצטי אומר עד גיל3-4 , ופורת מאוד יקה לעקוב אחרי פונצטי. אני ביקשתי ממנו שיוריד את הגבס של הניתוח, שיחלק את זה לשני גבסים, והוא ממש אמר שפונצטי אומר אחרת. סתם אני מאוד "טרייה" בכל הנושא, אבל מההרגשה האישית שלי, וממה שהספקתי לגעת ברגל, אנחנו בגבס האחרון עכשיו לפני הניתוח. גובסנו מהיום הראשון של הלידה, ועכשיו היתה לנו הפסקה של שבוע כי הרגל היתה כחולה, אז מהשבוע הזה, שראיתי איך הרגל "מתקלקלת". וממה ? שבוע בלי גבס. אז אני חושבת, ושוב זה רק מה שאני חושבת, שכל עוד שהילדים גדלים, שהרגל הזו צומחת, לא יודעת להגיד גיל, אולי 11-12 זה כבר ממש הסוף, אבל עד גיל 7-8 זה נראה לי קריטי, ואי אפשר למשוך עם הילדים עד גיל כזה נכון ? תחשבי על זה, הרגל מעצמה ברחם גדלה עקום. הגיד היה קצר, ועכשיו בכל יום הרגל גדלה, אז היא "רוצה" לגדול עקום. כל עוד שיש משהו שמעכב בעדה מלגדול עקום : גבס, הדניס. יופי. אבל כשאין ? הגיד מעצמו לא התארך, היה צורך "להכריח" אותו להתארך. אני חושבת שהתמדה עד גיל 2-3 זה הכי נכון. מי שמצליחה עד גיל 4 אשריה. ושוב אני ממש מתפללת שהילד שלך, ושל כולנו, לא יעברו עוד כ"כ הרבה סבל, ניתוח לילד, תינוק כזה קטן. תחזיקי מעמד, ותתפללי גם. תמיד לטוב. ענבל. נ.ב. - אנחנו גם היינו היום במרפאה. אנחנו היינו אצל פורת, והוא ולמדן גיבסו אותנו (אשר חולה).

טאניוש

New member
אנחנו יכולים רק לעשות את המקסימום ולקוות לטוב

אל תכנסי ללחץ עכשיו. יש סיבה לכך שאתם ממשיכים עם הגבסים והולכים לניתוח. הרגל עדיין לא מתוקנת, הגיד מקוצר, מאד הגיוני שאת רואה שהרגל "מתקלקלת". אצלינו גם אחרי הניתוחון מצב הרגל לא היה מספק ולכן המשכנו עם הגבסים, כדאי שתדעו שהאופציה הזו קיימת. רק בריאות לכולנו...

inbal38

New member
בעלי עכשיו חזר הביתה

והוא זוכר שפורת אמר בין 15-20 אחוז. והוא עם הזכרון היותר חזק בבית...

פרלמנים

New member
הי עידית, עודד ומטיסי השבלולים הקטנים../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע את החדשות. מאמינה ויודעת שעשיתם את הטוב ביותר לדעתכם ולדעת כולם, כדי שהק"פ לא יחזור לאושרי. כולנו יודעים שק"פ עלול לחזור, ולא תמיד יש באפשרותנו למנוע את זה... אל תאשימי את עצמך בכלל, בכלל! את יכולה להיות בטוחה ושקטה שהשקעתם את מיטב המרץ והיכולת בטיפול של אושרי. לגבי התרגילים, אכניס לאנשהו בקרוב. או מאמר או שאלות נפוצות או לטגליין, נראה. אולי כדאי לפתוח את נושא החזרה של ק"פ והסיכוי לניתוח להארכת גיד? אני יכולה להגיד שבחודשיים האחרונים התעניינתי אצל כמה רופאים בנושא הסיכוי להגיע לניתוח כזה ומצטערת לספר שהסטטיסטיקה דווקא מעידה על לא מעט ניתוחים להעברת גיד בין גיל שנתיים לגיל ארבע.
מבטיחה להחזיק אצבעות עד לביקורת הבאה ולקוות לבשורות טובות
נשיקות ג'סיקה

nush האחד

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo24.gif

כאב לי מאד לקרוא את הבשורות. זה בטח נורא לחשוב שכל סיפור הקלאב פוט כמעט מאחוריכם ופתאום הוא חוזר בבום. אין טעם לחשוב "למה ו"למה" ומה היה קורה "אם"... אני בטוחה שעשיתם את הטוב ביותר. איזה הורה (שפוי בדעתו...) יזיק לילדו ביודעין?? מחזיקה לכם אצבעות לימים טובים יותר!!

sigis7

New member
עידית יקרה!../images/Emo24.gif

להגיד שאני המומה, זו מילה קטנה מדי. לקרוא ולשמוע שיש סיכוי של חזרה אצלכם, זה כבר ממש הלם בשבילי! אני כ"כ מקוה שיש כאן איזושהי טעות. לפני כחודש הייתי בחוות דעת שניה עם הקטנה ומה שאמר שם הרופא גרם לי להלם זהה למה שאני חשה עכשו. הוא דבר על בין 30 ל40 אחוזי חזרה וטען שהחזרות מתרחשות בסביבות גיל שנה וחצי או שלוש וחצי, אולם הוא אמר שמי שמקפיד על הדניס עד גיל שלוש וחצי בד"כ מחוסן מפני חזרה, והנה אני שומעת ממך שגם אחרי גיל שלש וחצי ולאחר הקפדה יש חזרות.מה שהוא הוסיף שאחרי הניתוח , שכולי תקווה שלא תגיעו אליו, הכל מסתדר ושהוא לא ראה חזרה אחרי ניתוח
אני מאמינה בשבילכם שהכל יסתדר! "אם רק תאמינו..."

פעם ראשונה שאני שומעת על זה...../images/Emo10.gif

איך זה יכול להיות שאם מטפלים באופן רציף עם הדניס בראון, יש מצב לנסיגה?????????? אני בשוק! יכול להיות שזה מה שאנחנו נצטרך לתמיר, אבל כידוע, תמיר טופל בשיטה אחרת לא כל כך טובה... תגידי, יש מצב שזה קשור לגמישות יתר שלו?, מה איתה? מקווה לבשורות טובות, ותעדכני נ.ב מה עם דרור?, את לא חושבת שזה יפה לעשות נבצרות תמונות?, למי היא דומה? איך היא תרגישו טוב אורית

yerez678

New member
שלום מטיסה,

הרגשתי מאוד רע לאחר שקראתי את הודעתך מאתמול. אני משוכנעת שאושרי יתמודד עם העתיד בצורה הטובה ביותר ואתם תהיו שם בשבילו. אני קצת מזועזעת מכך שיש סימני חזרה של הק"פ אצל אושרי כי אתם הדוגמא להורים מעורבים ומקפידים.אני יודעת שאתם תבררו את כל הנושאים הרפואיים כמו שאתם עושים תמיד (לפי האתר המושקע שלכם) ורק אז תקבלו את ההחלטה הנכונה.מאחלת ומקווה שכל זה יתברר כאזעקת שווא. האם ביצוע התרגילים שציינת אתמול יכול למנוע את החזרה אצל אושרי או שהם טובים רק לשמירה על המצב הקיים? האם ראית משהו חריג ברגל לפני הביקורת? מניסיונך, מה ניתן לעשות בשלבים המוקדמים (אנחנו 3 חודשים עם הדניס בראון) כדי למנוע חזרה? בנוסף, האם אושרי נעל את הדניס בראון או נעלים אחרות? אנחנו נמצאים כרגע עם הנעליים 23 שעות ואני תופסת את עצמי חושבת הרבה על מה יקרה אם כל ההקפדה הזו לא תשא פרי ובכל זאת הק"פ יחזור. בכל אופן, שוב הלוואי והכל יסתדר על הצד הטוב ביותר מירי

גם אני מקווה לאזעקת שווא

קבעתי שוב תור לשבוע הבא. אני לא חושבת שזה חכם "לחכות ולראות". מה שנראה לי שאם יש אפשרות לגיבוס עם מניפולציה עכשיו זה טוב. אני גם מעדיפה סד ללילה שישמור על התיקון שוב. את זה הצענו ללמדן אל הוא אמר לחכות. אני מקווה שהפעם פורת יהיה ויסכים. או שיגיד מה שיגיד. נראה. אני לא מאמינה שהתרגילים יכולים ממש לשנות משהו כי כמה כבר ילד בן 4 יכול לעשות אותם? אני מנסה לבקש ממנו שישב לשחק בישיבת צפרדע למשל. נראה אם זה ילך. כן ראיתי שהבוהנים שלו יוצאים פתאום מהסנדל לכיוון פנימה. ועכשיו אני רואה שעקב רגל ימין עולה קצת מהר מידי בזמן הליכה. הרגל גם פחות גמישה. למרות שאושרי נולד עם גמישות יתר שאפחד לא מאמין שק"פ יכול לחזור עם גמישות יתר, הינה יש נסיגה. חייבת לרוץ תודה לכולם אמשיך לדווח בשבוע הבא.

פרלמנים

New member
עידית הי

חשבתי על זה קצת (קצת הרבה), אולי תבקרו את דר' בור או מישהו אחר לחוו"ד שניה? ג'סיקה

למעלה