חדשות

YardenBu

New member
מן הסתם באבולוציה של הספורט

הן יחשבו ללוחמות ממש גרועות בעוד 100 שנים, זה לא לוקח כלום מההישגים שלהן עכשיו. אני מבטיחה לך שיש עוד הרבה לוחמות שיכולות לעמוד מולה יפה עכשיו והיא עושה עבודה טובה בלהימנע מהן - סרבה לקרב עם מקמן ובורחת לסייבורג למחלקה שהיא לא יכולה להגיע אליה בלי להוריד ראש. אני גם די בטוחה שאם היא תרצה אתגר יכולים לבקש גם מקונן לחזור לסטרייקפורס להדרן לפני שהיא עוזבת לגמרי את הלחימה ועוברת לאמן ולעשות ילדים.

YardenBu

New member
135 נשים - פנינו לאן

טוב אז יש את סייבורג-ראוסי, סייבור-סטרואידים, ראוסי-קאופמן ומה בכלל עוד יש במחלקה הזו?
אז מה הולך שם בעצם? אף פעם לא היה חסר עניין במחלקה הזו, אבל בחצי שנה האחרונה זה נראה כאילו בעל הבית השתגע. הסיבות העיקריות להתעוררות המפלצתית של המחלקה - ה"סגירה" (*) של מחלקת ה-145 נשים בסטרייקפורס, אינוויקטה (וספציפית ג'נט מרטין) והכי חשוב - הגירה של לוחמות ברמה מקצועית מתחומים אחרים (אני אפרט על 2 המובילות, ראוסי ומקמן).
קודם כל למה "סגירה": בראשי פרקים - אחרי שזופה קנו את סטרייקפורס וייט השאיר את ה-145 רק בשביל סייבורג, כשהיא נתפסה הוא הודיע על סגירה של המחלקה, אבל לא באמת עשו עם זה משהו (בסטרייקפורס האחרון היה קרב של המחלקה הזו). חוסר הודאות גרם ללוחמות שהתנדנדו בין לבין (למשל דלליאו, נונס) להתמקד ספציפית ב-135 ולהעלות את הרמה של המחלקה וגם את הרמה שלהן במשקל אחד.
אינוויקטה - יש רק דברים טובים, והרבה מהם להגיד על 2 הנשים שמובילות את הארגון המטורף הזה. שאנון קנאפ המנכ"לית שכבר סירבה להצעות למכור את החברה מתוך רצון אמיתי לתת לנשים לוחמות חשיפה והזדמנות וג'נט מרטין, מתאמת הקרבות שאחראית על 2 אירועים אדירים, פועלות מתוך אידיאולוגיה יותר מאשר מניעים כספיים ורואים את התוצאות בשטח. צריך להזכיר לטובה גם את הלוחמות שהתגייסו לתת מהשם שלהן ב-2 האירועים האחרונים (למשל קונן כפרעליה) ולפרסם את הארגון.
הגירה של לוחמות: קודם כל, נסגור פינות עם ראוסי ועם הטייטל של סטרייקפורס. ראוסי-סייבורג כנראה לא יקרה, אלא אם יקרה נס ודיינה וויט יפעיל לחץ על ראוסי לקחת את הקרב ב-145 או 140. אני לא רואה את זה קורה כמו שאני לא רואה אותו לוחץ על סילבה לעלות לסופרפייט עם ג'ונס. אני לא חושבת שסייבורג יכולה לרדת ל-135. גם אם יסגרו עכשיו את ה-145 בסטרייקפורס סייבורג בקלות יכולה למצוא בית באינוויקטה, אולי גם נראה סייבורג-קונן 2. אז אם לא סייבורג, מי כן?
אני לא בטוחה למי מהבנות הבאות יש חוזה פעיל בסטרייקפורס ולמי מהן רק באינוויקטה, אבל כולן יכולות לתת פייט טוב לראוסי.
קונן: סתם חלום כי היא כבר עלתה בחזרה למשקל הטבעי שלה והיא כבר מתעסקת יותר באימון, אבל היא לא מפחדת מאתגרים ואם סייבורג-ראוסי לא יקרה יש סיכוי גדול שהיא תיקח קרב נגד סייבורג או ראוסי. 70 אחוז לקונן.
דיוויס:למה כן - היא לוחמת עם לב ענקי שמסוגלת לספוג הרבה, תותחית בקרקע (שחורה בBJJ ובג'יוג'יטסו יפני) והדהימה באינוויקטה האחרון עם הכנעה יפהפיה על היטומי אקאנו היפנית שלא הוכנעה עד אז בכל 28 הקרבות שהיו לה למרות שהיא כבר עמדה מול לוחמות קרקע טובות כמו מקמן, פורטו וטייט. סגנון לחימה מסתגל, הכל הולך, מברולינג, דרך עמידה וכמובן קרקע. לוחמת שלמה במלוא מובן המילה שרק הולכת ומשתבחת.
אז למה לא בעצם? דיוויס ק-ט-נ-ה. כמה קטנה? בערך בגודל של קאופמן, רק על טיפה יותר שרירים. 135 טבעית או גבולית לכיוון ה-125. היא לא כל כך מתאימה למחלקה עם בחורות בגודל של מקמן, ראוסי או דלליאו אבל היא בוחרת להילחם במחלקה הטובה ביותר וגם הולך לה שם די טוב. בנוסף, היא כבר הוכיחה שהיא יכולה לעמוד מול כוח והרבה מאוד אגרסיביות בקרב נגד נונס. אמנם נונס רחוקה מלהיות ראוסי, אבל מספיק להסתכל על תחילת הקרב ולראות את קור הרוח של דייוויס כדי לתת לה סיכוי טוב יחסית. הימור פרוע - 40 אחוז לדייוויס.
בזלר: מי? שיינה בזלר, queen of spades, עוד לוחמת אדירה שלא הרבה שמעו עליה. למה כן? בזלר מומחית בקרקע, מחזיקה ב-14 נצחונות, בין היתר על דייוויס, קדזי ומקסוול, 13 מתוך 14 הנצחונות הגיעו בהכנעה. מתחרה הרבה בתחרויות גרפלינג ומתאמנת עם ג'וש בארנט, כך שגם ההאבקות שלה במצב טוב. גם פה מגיע לבנות של אינוויקטה ח"ח על זה שהחזירו אותה מפרישונת בת שנה וחצי אחרי הנצחון האחרון על מקסוול.
למה לא? למרות שיש לה עמידה מספיק טובה כדי לשמור טווח ומספיק כוח כדי לפגוע (תסתכלו בעשר שניות האחרונות של הקרב שלה נגד מקמן) היא נוטה להתאפק ולשעמם כל זמן שהיא בעמידה. אני לא בטוחה שמי שמכוונת להחלטות בקרבות קשים תוכל לעמוד באגרסיביות של ראוסי. באוקטובר היא תיפגש עם דלליאו באירוע של אינוויקטה, אני חושבת ששם אפשר יהיה לראות איך היא מתמודדת עם אגרסיביות (לדעתי דלליאו תנסה להיכנס חזק ולסגור עניין). חמישים חמישים פה.
קרמוש: מאוד מאוד בקצרה - קרמוש סופר אגרסיבית ומהירה והסגנון הזה יכול לעשות צרות לראוסי שסומכת יותר על האגרסיביות שלה מאשר על הטכניקה. למה לא - היא קטנה יחסית (עוד 135 טבעית) ומשחק הקרקע שלה לא להיט.
טייט: אין יותר מדי מה להגיד. מבין כל הקרבות של ראוסי היא עשתה לה הכי הרבה צרות והיא עוד התנהגה בצורה ממש מטופשת כשהיא זרקה את עצמה על ראוסי. למה לא? שוב, קטנה מדי, טייט בכלל הגיעה מה-125 והעלתה קצת מסת שריר. למרות זאת בקרב חוזר אני נותנת לטייט 60 אחוז.
דלליאו: לא ממש קיבלה את ההזדמנות שלה נגד ראוסי. יש לה אגרסיביות טבעית ומשחק קרקע מעולה (תסתכלו על ההכנעה האדירה של על פורטו מאינוויקטה האחרון). למה לא? לא בטוחה שיש לה מספיק מזה ומספיק מזה. 30 אחוז לדלליאו.
מקמן: אחרונה חביבה חביבה. יש לי הרבה מאוד להגיד עליה, אבל אני אקצר - לוחמת מדהימה, אני נותנת לה 80 אחוז על ראוסי, כשגם ה-20 אחוז שהולכים לראוסי מגיעים אליה בגלל הנטייה של מקמן לדחוף קדימה ולנסות לסיים קרבות גם במחיר של היחשפות מלאה. כרגע בחופשה קטנה בגלל פציעה, אבל באינוויקטה 4 היא מיועדת להילחם על התואר של ה-135 של אינוויקטה.

טוב, יצא שכמעט הכל הלך לכיוון ראוסי, אבל יש עוד קרבות מעניינים שהולכים לקרות (או יכולים לקרות לפי דרישת קהל) בחודשים הקרובים ב-135. בהזדמנות אני ארחיב גם עליהם אם יהיה עניין.

שורדת90

New member
וואו, איזה השקעה ואיזה ידע

תודה ירדן, למדתי המון.
לא יכולה להתווכח כי אין לי את הידע.

yair_bar

New member
מנהל
די, רן, לא התעייפת כבר?

AmitNHB

New member
שוב התחלנ
ו

לא שאני לא מעריך את התרומה ל post count של הפורום אבל כמה פעמים אפשר לקדוח את אותה הבדיחה

YardenBu

New member
יאיר, לא כולם חביבים ומקסימים כמוך

ואוהבים למחזר

תנסה להוסיף הסבר בתחתית ההודעה שזו הדרך שלך לומר ברוכים הבאים

YardenBu

New member
דרך אגב, כל בחורה בפורום מקבלת

את הכינוי רן לכמה שבועות. אל תעלבי.
בכיף, ואם בא לך את יכולה לצפות גם בקרבות של לוחמות אחרות או לא מסטרייקפורס, ככה אפשר יהיה להתווכח ויהיה יותר כיף

AmitNHB

New member
היה ראוי לפוסט נפרד

60 אחוז לטייט בקרב חוזר מול ראוסי
לא התכוונת לכתוב 6 אחוז אולי
וגם זה יותר מידי... טייט לא מרגישה בנח על הרגליים, נקודה. זה לא שאין לה סנטר או שהיא לא יודעת לזרוק אגרוף אבל היא פשוט לא מרגישה בנח שם וגם בקרב החוזר היא שוב תמצא את עצמה על הקרקע. כן, לכאורה עם ההיאבקות שלה שהיא ברמה סבירה, ויתרון על הרגליים ולו של הניסיון היא אמורה להיות מסוגלת לבוא עם גיים פלן סביר ולהפוך את הקרב למעניין יותר אבל זה פשוט לא הולך לקרות. זה שוב יגיע לקרקע וראוסי שוב תכניע אותה. השאלה היחידה היא אם טייט תשכיל להיכנע בזמן הפעם.

YardenBu

New member
באמת שאני לא יודעת להסביר את הלוחמת הזו

לפעמים היא מראה תצוגות כ"כ עלובות ולפעמים היא שולפת יציאות משום מקום. אני מסכימה לגמרי שהיא עדיין לא מרגישה בנוח על הרגליים ואם היא תיקח עכשיו קרב מול ראוסי (לא יקרה) הדבר האחרון שהיא תעבוד עליו זה סטרייקינג. מסכימה. ועדיין - היא מרגישה יותר בנוח מראוסי על הרגליים וזה מה שחשוב. היא יכולה לשמור על טווח אם היא תבוא רגועה ובמקום לזרוק את עצמה על ראוסי תשתמש בהאבקות שלה כדי לא להגיע לקרקע וכדי לצאת ממנה (גם אחרי ארמבר), העמידה שלה מספיק טובה (מול ראוסי, כן?) כדי לנצח בהחלטה (רוב הסיכויים שאם היא תנצח זה יהיה בהחלטה) או בנוקאאוט אם הסנטר של ראוסי ממש על הפנים. חוצמזה, אני מאמינה שמנטלית היא תגיע שונה, לא רק שהיא לא תתן לראוסי להיכנס לה לראש, גם אחרי שמתמודדים עם השד הוא הרבה פחות מפחיד. יותר מזה, אני מאמינה שגם קאופמן תגיע עם סיכויים טובים יותר בפעם השנייה. לגבי דלליאו אני לא יודעת. באד - אין לי מושג מי בכלל נתן לה לעלות עם ראוסי לזירה.

YardenBu

New member
לא מכחישה. 2 סיבות עיקריות

1. אני באמת חושבת שהיא אתלטית מעולה ולוחמת ג'ודו טובה. הבעיה היא שהיא תקועה שם. אני יודעת - אם זה לא שבור למה לתקן, אבל בכל זאת בתור צופה אני רואה שיש לה יכולות מדהימות והיא מעדיפה לשמור על רצף נצחונות מאשר לעשות כבר את המעבר ל-mma. אם היית רואה ריצת 2000 באולימפיאדה והמוביל היה פותח פער ואז מתחיל לרוץ לאט סתם כי הוא יכול, לא היית מתעצבן? היא יכולה יותר ואני מאמינה שהיא יכולה לנצח בנות מהטופ של המחלקה גם אם היא לא תשעמם למוות עם הארמבר, אז למה לא?
היא דוגמא נגדית מושלמת למקמן - אם אתה לא מכיר בקצרה היא לוחמת חדשה שעברה מהאבקות (מדליית כסף אולימפיאדת 2004) ל-mma בערך באותו זמן שראוסי עברה. גם אצל מקמן המקום הכי חזק הוא הקרקע - 3 פעמים ברצף אלופה של NAGA בלי גי, ב-2011 היא לקחה מקום שני ב-ADCC של צפון אמריקה וזה רק מה שמחוץ להאבקות. בכל זאת היא מתעקשת לעמוד ברוב הקרבות שלה ומשתפרת מאוד מקרב לקרב. זו לוחמת שכיף לראות, כיף לראות איך היא מתפתחת, איך היא רוכשת כישורים חדשים ומנסה להיות הכי טובה שאפשר במה שהיא עוסקת בו כרגע. אני מודה שהיו כמה רגעים בקרב שלה מול בזלר שפשוט צעקתי על המחשב שתשתמש קצת בהאבקות שלה לפני שהיא מפסידה בהחלטה, אבל לדעתי הגישה שלה עדיין עדיפה משל ראוסי.
*לצורך העניין גם אם מתאגרפת ברמה מאוד גבוהה הייתה עושה את המעבר ל-MMA והייתי יודעת שהיא לא עובדת על קרקע וברגע שלוקחים אותה לשם היא מפסידה זה היה מרגיז אותי.
2. פחות קשור ל-MMA, אבל הייתי שמחה אם היא הייתה נותנת קצת יותר כבוד ללוחמות שעומדות מולה. בלי לחפור יותר מדי על זה היציאה שלה אחרי הקרב עם דלליאו ומה שהיה לפני הקרב שלה עם טייט הגעיל אותי לגמרי. אני מודה שגם אם סעיף 1 לא היה קיים כנראה שהייתי שמחה לראות קרבות שלה, אבל עדיין הייתי רוצה לראות אותה מפסידה.

yekl100

New member
מקובל

ספורט בכלל ואמנויות לחימה בפרט זה דבר מאוד סובייקטיבי כשמדברים על את מי אוהבים ואת מי לא. הרבה מעריצים את סיינט פייר והרבה (כמוני) לא יכולים לראות קרב שלו, רבים חושבים שצ׳ייל סונן הוא לוחם חד מימדי, אני למשל חושב שהוא לוחם מדהים - הכל סובייקטיבי.

אבל יש עובדות- והעובדות הן שאילולא רונדה ראוסי , אף אחד (חוץ ממך ואולי עוד מעטים) בפורום הזה ובכלל בעולם ה-mma לא היה מדבר על mma נשים. זה לא נאמר בקטע רע נגדך- זו פשוט דעה מושכלת.

YardenBu

New member
זה בדיוק מה שלא רציתי להיכנס אליו,

אבל אם כבר פתחנו את הנושא, אז בוא ותן לי לתקן לך קצת את העובדות אם אפשר.
אינוויקטה 1, בערך 180 אלף צפיות. (לא פרסמו את הנתונים המדוייקים).
אינוויקטה 2, היו מעל 200 אלף צפיות. הקרב המרכזי היה בין 2 לוחמות שהן לא הכי מוכרות, אבל מאוד מוכשרות.היופי היה שרוב מי שהתחבר לא התנתק והמספרים רק עלו. בשני האירועים השתתפו רק נשים ולא השתתפו לוחמות שקיבלו חשיפה גדולה מסטרייקפורס, חוץ מקונן אולי שהשתתפה באירוע הראשון. אירוע שלישי כבר נקבע והרביעי מתוכנן. מה אני מנסה להגיד? MMA נשים היה גם לפני ראוסי ולמרבה ההפתעה ימשיך גם אחרי ראוסי. בניגוד למה שאנשים נוטים לחשוב אוהדי MMA נשים לא עושים מסיבות בכל פעם שמצטרף צופה חדש. יש מספיק ביקוש כדי להרים אירועים נפלאים כשלא חושבים רק על כסף ומבלי לנצל את הלוחמות.
מן הסתם אני באופן אישי אשמח לראות את הלוחמות שאני אוהדת מקבלות כמה שיותר חשיפה, אבל לא במחיר של להפוך את הספורט לקרקס, מה שמביא אותי לנקודה הבאה.
עובדה נוספת - לראוסי יש כנראה יותר אוהדים ממה שיש לרוב לוחמות ה-MMA ביחד, רובם די חדשים לתחום. מעולה, לא? להביא כמה שיותר אוהדים? אני לא בטוחה, נראה לי שהסיפור הבא ימחיש את זה הכי טוב. אני לא יודעת אם צפית בשקילות של האירוע האחרון ואם כן אם שמת לב לחלון הקטן שיש בצד שנותן למעריצים לצ'וטט תוך כדי. אני שמתי לב וחשבתי שנכנסתי לאתר פורנו בטעות. ברגע שקאופמן וראוסי עלו התחיל מבול של הערות על הגוף שלהן (רובן לא במובן הספורטיבי), על מה שכל אחד מהאוהדים היה עושה לראוסי (ולא במובן הספורטיבי) והערות כלליות שלא קשורות בכלום לספורט ושאני לא אחזור עליהן. מה הנקודה שלי פה? את הקרב שנתן לראוסי הכי הרבה חשיפה (קרב האליפות מול טייט) היא שיווקה וקיבלה בטענה ששתיהן נראות טוב וקרב כזה ימשוך הרבה צופים. היחס של האוהדים בהתאם. אז אולי ג'ולי קדזי צודקת וחלק מהאנשים יעשו את המעבר מ"תראה איזה חזה יש לה" ל-"יואו, איזה מרפק", אבל כמו שזה נראה עכשיו המסה המרכזית של האוהדים מתרכזים יותר בחזה ופחות במרפק. למה זה מפריע לי? היא מקדמת את הספורט, לא? אולי כן, אבל לא לכיוון הרצוי. אני מעדיפה התקדמות איטית יותר, מאשר מה שקורה בסטרייקפורס עכשיו. לא נראה לי הגיוני בכלל שקרבות יקבעו לפי מי יותר כוסית או לפי מי מוכנה להתפשט יותר מחוץ לאירועים. למה זה כל כך מפריע לי, הרי גם אצל הבנים לוחמים (סטייל סונן) מקבלים לפעמים קרבות שלא ממש מגיעים להם בזכות פה גדול. נכון, אבל גם זה קורה אצל נשים ועם זה אני עוד יכולה להסתדר. רק תדמיינו לרגע שלוחמים יקבלו קרבות על סמך איך שהם נראים. נשמע מגוחך מכדי להיות אמיתי, לא? הרי ידוע שבסופו של דבר הקרבות שאלופים מקבלים הולכים לפי דרישת הקהל, אם רוב הקהל מרוכז בחזה, מה יהיה השלב הבא ב-MMA נשים? מעבר מאוקטגון לבריכת בוץ? תחרות יופי לקביעת N1C ? דוגמאות כמובן מוקצנות, אבל בסופו של דבר אנשים מקבלים את היחס שהם נותנים לעצמם. היא הכניסה את גורם ה"כוסית" למשוואה, היא האלופה המכהנת ובעלת המסה המרכזית של האוהדים והיא מחזירה את הספורט אחורה.

כל מה שנכתב הוא כמובן דעתי הסובייקטיבית והלא כל כך מושכלת בלבד (חוץ מהעובדות שמצויינות ככאלה), ומבוססת על הדברים שאני רואה ושאני מכירה.
יש עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל זה כבר ראוי לדיון נפרד.

גיא ע

New member
יפה! לא הייתי מתנגד לראות קונן ראוסי, למרות

שקונן אכזבה מול טייט

YardenBu

New member
אכזבה גם אותי, אבל אני מאמינה שהיא לא תחזור

על אותה טעות פעמיים. אם היא תספיק להילחם שוב מול טייט אני חושבת שהיא תבוא הרבה יותר מפוקסת.

למעלה