135 נשים - פנינו לאן
טוב אז יש את סייבורג-ראוסי, סייבור-סטרואידים, ראוסי-קאופמן ומה בכלל עוד יש במחלקה הזו?
אז מה הולך שם בעצם? אף פעם לא היה חסר עניין במחלקה הזו, אבל בחצי שנה האחרונה זה נראה כאילו בעל הבית השתגע. הסיבות העיקריות להתעוררות המפלצתית של המחלקה - ה"סגירה" (*) של מחלקת ה-145 נשים בסטרייקפורס, אינוויקטה (וספציפית ג'נט מרטין) והכי חשוב - הגירה של לוחמות ברמה מקצועית מתחומים אחרים (אני אפרט על 2 המובילות, ראוסי ומקמן).
קודם כל למה "סגירה": בראשי פרקים - אחרי שזופה קנו את סטרייקפורס וייט השאיר את ה-145 רק בשביל סייבורג, כשהיא נתפסה הוא הודיע על סגירה של המחלקה, אבל לא באמת עשו עם זה משהו (בסטרייקפורס האחרון היה קרב של המחלקה הזו). חוסר הודאות גרם ללוחמות שהתנדנדו בין לבין (למשל דלליאו, נונס) להתמקד ספציפית ב-135 ולהעלות את הרמה של המחלקה וגם את הרמה שלהן במשקל אחד.
אינוויקטה - יש רק דברים טובים, והרבה מהם להגיד על 2 הנשים שמובילות את הארגון המטורף הזה. שאנון קנאפ המנכ"לית שכבר סירבה להצעות למכור את החברה מתוך רצון אמיתי לתת לנשים לוחמות חשיפה והזדמנות וג'נט מרטין, מתאמת הקרבות שאחראית על 2 אירועים אדירים, פועלות מתוך אידיאולוגיה יותר מאשר מניעים כספיים ורואים את התוצאות בשטח. צריך להזכיר לטובה גם את הלוחמות שהתגייסו לתת מהשם שלהן ב-2 האירועים האחרונים (למשל קונן כפרעליה) ולפרסם את הארגון.
הגירה של לוחמות: קודם כל, נסגור פינות עם ראוסי ועם הטייטל של סטרייקפורס. ראוסי-סייבורג כנראה לא יקרה, אלא אם יקרה נס ודיינה וויט יפעיל לחץ על ראוסי לקחת את הקרב ב-145 או 140. אני לא רואה את זה קורה כמו שאני לא רואה אותו לוחץ על סילבה לעלות לסופרפייט עם ג'ונס. אני לא חושבת שסייבורג יכולה לרדת ל-135. גם אם יסגרו עכשיו את ה-145 בסטרייקפורס סייבורג בקלות יכולה למצוא בית באינוויקטה, אולי גם נראה סייבורג-קונן 2. אז אם לא סייבורג, מי כן?
אני לא בטוחה למי מהבנות הבאות יש חוזה פעיל בסטרייקפורס ולמי מהן רק באינוויקטה, אבל כולן יכולות לתת פייט טוב לראוסי.
קונן: סתם חלום כי היא כבר עלתה בחזרה למשקל הטבעי שלה והיא כבר מתעסקת יותר באימון, אבל היא לא מפחדת מאתגרים ואם סייבורג-ראוסי לא יקרה יש סיכוי גדול שהיא תיקח קרב נגד סייבורג או ראוסי. 70 אחוז לקונן.
דיוויס:למה כן - היא לוחמת עם לב ענקי שמסוגלת לספוג הרבה, תותחית בקרקע (שחורה בBJJ ובג'יוג'יטסו יפני) והדהימה באינוויקטה האחרון עם הכנעה יפהפיה על היטומי אקאנו היפנית שלא הוכנעה עד אז בכל 28 הקרבות שהיו לה למרות שהיא כבר עמדה מול לוחמות קרקע טובות כמו מקמן, פורטו וטייט. סגנון לחימה מסתגל, הכל הולך, מברולינג, דרך עמידה וכמובן קרקע. לוחמת שלמה במלוא מובן המילה שרק הולכת ומשתבחת.
אז למה לא בעצם? דיוויס ק-ט-נ-ה. כמה קטנה? בערך בגודל של קאופמן, רק על טיפה יותר שרירים. 135 טבעית או גבולית לכיוון ה-125. היא לא כל כך מתאימה למחלקה עם בחורות בגודל של מקמן, ראוסי או דלליאו אבל היא בוחרת להילחם במחלקה הטובה ביותר וגם הולך לה שם די טוב. בנוסף, היא כבר הוכיחה שהיא יכולה לעמוד מול כוח והרבה מאוד אגרסיביות בקרב נגד נונס. אמנם נונס רחוקה מלהיות ראוסי, אבל מספיק להסתכל על תחילת הקרב ולראות את קור הרוח של דייוויס כדי לתת לה סיכוי טוב יחסית. הימור פרוע - 40 אחוז לדייוויס.
בזלר: מי? שיינה בזלר, queen of spades, עוד לוחמת אדירה שלא הרבה שמעו עליה. למה כן? בזלר מומחית בקרקע, מחזיקה ב-14 נצחונות, בין היתר על דייוויס, קדזי ומקסוול, 13 מתוך 14 הנצחונות הגיעו בהכנעה. מתחרה הרבה בתחרויות גרפלינג ומתאמנת עם ג'וש בארנט, כך שגם ההאבקות שלה במצב טוב. גם פה מגיע לבנות של אינוויקטה ח"ח על זה שהחזירו אותה מפרישונת בת שנה וחצי אחרי הנצחון האחרון על מקסוול.
למה לא? למרות שיש לה עמידה מספיק טובה כדי לשמור טווח ומספיק כוח כדי לפגוע (תסתכלו בעשר שניות האחרונות של הקרב שלה נגד מקמן) היא נוטה להתאפק ולשעמם כל זמן שהיא בעמידה. אני לא בטוחה שמי שמכוונת להחלטות בקרבות קשים תוכל לעמוד באגרסיביות של ראוסי. באוקטובר היא תיפגש עם דלליאו באירוע של אינוויקטה, אני חושבת ששם אפשר יהיה לראות איך היא מתמודדת עם אגרסיביות (לדעתי דלליאו תנסה להיכנס חזק ולסגור עניין). חמישים חמישים פה.
קרמוש: מאוד מאוד בקצרה - קרמוש סופר אגרסיבית ומהירה והסגנון הזה יכול לעשות צרות לראוסי שסומכת יותר על האגרסיביות שלה מאשר על הטכניקה. למה לא - היא קטנה יחסית (עוד 135 טבעית) ומשחק הקרקע שלה לא להיט.
טייט: אין יותר מדי מה להגיד. מבין כל הקרבות של ראוסי היא עשתה לה הכי הרבה צרות והיא עוד התנהגה בצורה ממש מטופשת כשהיא זרקה את עצמה על ראוסי. למה לא? שוב, קטנה מדי, טייט בכלל הגיעה מה-125 והעלתה קצת מסת שריר. למרות זאת בקרב חוזר אני נותנת לטייט 60 אחוז.
דלליאו: לא ממש קיבלה את ההזדמנות שלה נגד ראוסי. יש לה אגרסיביות טבעית ומשחק קרקע מעולה (תסתכלו על ההכנעה האדירה של על פורטו מאינוויקטה האחרון). למה לא? לא בטוחה שיש לה מספיק מזה ומספיק מזה. 30 אחוז לדלליאו.
מקמן: אחרונה חביבה חביבה. יש לי הרבה מאוד להגיד עליה, אבל אני אקצר - לוחמת מדהימה, אני נותנת לה 80 אחוז על ראוסי, כשגם ה-20 אחוז שהולכים לראוסי מגיעים אליה בגלל הנטייה של מקמן לדחוף קדימה ולנסות לסיים קרבות גם במחיר של היחשפות מלאה. כרגע בחופשה קטנה בגלל פציעה, אבל באינוויקטה 4 היא מיועדת להילחם על התואר של ה-135 של אינוויקטה.
טוב, יצא שכמעט הכל הלך לכיוון ראוסי, אבל יש עוד קרבות מעניינים שהולכים לקרות (או יכולים לקרות לפי דרישת קהל) בחודשים הקרובים ב-135. בהזדמנות אני ארחיב גם עליהם אם יהיה עניין.