חדשים בפורום

רועעיייייייי לא קיבלת את פני החדשה

אתה אתה לא עושה א עבודתך נאמנה כאתמול-שלשום

lemrac

New member
חדשה וזקוקה לדעתכם ומומחיותכם ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, ואני מתנצלת מראש שההודעה ארוכה משהו... נרשמתי השנה לאת"א, והייתי בטוחה שאין לי בעיה להיות מזומנת למו"ר, כי חשבתי שהציון התאמה שלי הוא בערך 740. אבל.... השבוע, אחרי שלא קיבלתי זימון, החלטתי להתקשר למרכז למרשם ולראות מה קורה, ורבקה חנוכה אמרה לי שאני בכלל לא יכולה להירשם לרפואה כי אני לא עומדת בקריטריונים להרשמה! (היא אמרה שהתעודה שלי לא שקילה לתעודה ישראלית מבחינת הפקולטה לרפואה...) די נכנסתי לשוק, ועכשיו אני מנסה להחליט מה כדאי לי לעשות. כדי להבהיר את העניין, הנה הנתונים שלי: תעודת בגרות אמריקאית (ולכן לא שווה הרבה), וכדי שתהיה שקילה עשיתי 3 בגרויות ישראליות (תנ"ך 2 -97, אנגלית 5- 96, מתמטיקה 5- 100), לפי הקריטריונים שהיו לפני שנתיים (השנה הם שינו את הקריטריונים ל-4 בגרויות). פסיכומטרי 800, ולמדתי שנה אקדמית אחת בקלינאות תקשורת באת"א(בשנה שעברה), ממוצע 93. באישור על הגשת מועמדות שקיבלתי אחרי שנרשמתי (השנה) הם כתבו שהתעודה שלי כן שקילה לתעודה ישראלית, ולכן לא דאגתי, מה גם שחשבתי שהשנה האקדמית תעזור לי, כי למדתי 4 מהמקצועות שכתוב בידיעון. אבל מסתבר ש"מבוא לכימיה" לא נחשב לכימיה... קודם כל, נראה לי שאני יערער על זה, אבל אין לי מושג איפה פונים ולמי. אבל נגיד שהערעור שלי לא מתקבל, האופציות שלי הן או לעשות בגרות בפיזיקה (או כימיה), או ללמוד השנה ביולוגיה, כדי לעבור בשנה שאחרי. מן הסתם אני מעדיפה לעשות בגרות אחת, אפילו 2, ולא שנה אקדמית, אבל נראה לי שלמועד הקרוב בפיזיקה (עוד פחות מחודש) אני לא אספיק ללמוד, ולא נראה לי שיש מועד בחורף, ואז זה אומר בעצם לחכות עוד שנה (כלומר סה"כ שנתיים). דרך אגב, אני בת 24 (כן, אני יודעת שהגיל לא באמת חשוב...). אולי יש עוד אופציות שאני לא מכירה? או שיש בגרות חורף בפיזיקה ואני פשוט לא יודעת? אז אם יש לכם עצות ודעות בשבילי אני אשמח לשמוע... אני כבר כמה חודשים קוראת בפורום ואין לי ספק שיש פה מומחים...
תודה רבה לכל מי שצלח את ההודעה עד סופה...
כרמל

עצתי, תעשי בגרות בקיץ הנוכחי

(ניתן להרשם ע"י הרשמה מאוחרת) וזהו. עם הנתונים שלך לא תהיה לך בעיה להתקבל לרפואה/נאסא.

lemrac

New member
אנגלית שפת אם, קורס ביואל גבע

אבל זה היה הפסיכומטרי הראשון שלי.

קודם כל ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אל תוותרי לתל אביב על הבירוקרטיה המעצבנת והחוקים שלהם שמשתנים בכל שני וחמישי. תעשי כמה שיותר בלגן. בתור התחלה, לדעתי כדאי לך לכתוב מכתב בקשה מנומק עם כל הסיפור למנהלת המרכז למרשם, עם עותק לדקאן הפקולטה לרפואה ולאחראית על קבלה לרפואה בפקולטה - פנינה קיפניס. אם כל זה לא יעזור, יש לך חודש שלם ללמוד לבגרות בפיסיקה, ולפי מה שהבנתי את צריכה רק לעבור, לא להוציא ציון גבוה. אם תלמדי כמו שצריך, את בהחלט יכולה ללמוד את כל החומר של פיסיקה בחודש הזה ולהצליח בבחינה. הספרים המומלצים ללימודים לבחינה הזאת הם: יורם אשל - מכניקה לתיכון ולאוניברסיטה - ספר אפור, יש לו גם ספר תשובות. מכניקה ניוטונית, לא יודעת של מי הוא, אבל שמעתי שהוא טוב. יורם אשל - חשמל ומגנטיות - ספר כחול, יש לו גם ספר תשובות. יורם אשל - גלים ואופטיקה - ספר ירוק. יורם אשל - פיסיקה מודרנית - ספר סגול. יעקב רונקין - קרינה וחומר. עדי רוזן - מודלים של האור. יורם אשל - בחינות בגרות מלאות + פתרונות - ספר אדום ; ספר בגרויות בפיסיקה של דני עובדיה - לבן. בשביל הבסיס של הפיסיקה אולי תצטרכי כמה שיעורים פרטיים, אבל פיסיקה גם ככה מבינים כמו שצריך רק לבד, אז הספרים האלה מאוד יעזרו לך. האמת, שאם תעשי את הבגרות הזאת עכשיו, תחסכי לעצמך קורס קיץ בפיסיקה לפני שתתחילי ללמוד, אז המאמץ לא יהיה לחינם בכל מקרה. שיהיה לך בהצלחה, אושרית.

lemrac

New member
תודה רבה... ../images/Emo39.gif

קודם כל תודה לכל מי שענה... אני בהחלט מתכוונת לעשות בלגן...
וזה מעודד לשמוע שאפשר ללמוד את החומר לפיזיקה בזמן הזה... אני בהחלט אנסה. שאלה - רבקה חנוכה היא המנהלת של המרכז למרשם, או שהיא סתם מישהי אחראית שם? בכל מקרה, אני אעדכן אתכם כשיהיו התפתחויות...
כרמל

עד כמה שידוע לי

רבקה חנוכה היא הרושמת של רפואה, רפואת שיניים ועוד כמה חוגים. אני די בטוחה שיש מישהו מעליה שאת יכולה לפנות אליו. שיהיה לך המון בהצלחה, ואם את צריכה עצות או עזרה, רק תגידי.

למנהלת קוראים אדי/הדי משהו

היא די נחמדה ממה שראיתי, אבל לא מניסיון אישי, בהצלחה!

פיסיקה

אחלה נתונים דבר ראון דבר שני חודש זה מספיק בשביל ללמוד לפיסיקה! קחי לך שבועיים ללמוד שבועיים לתרגל ואין סיבה שלא תעברי את ה90 למרות שלפי מה שנראה לי גם עם 56 (עובר) את מתקבלת:) במכניקה יש השנה מיקוד תותחי!!!

אתר של משרד החינוך

בינות בגרות מיקוד קיץ השנה ואז יורדת למטה עד שאת מגיעה לפיסיקה:) יש גם ספרי מיקוד אבל לא בדקי אם הם טובים:) בהצלחה אם את צריכה משו..:)

lemrac

New member
עוד שאלה...

מישהו יכול להמליץ על מורה פרטי טוב לפיזיקה באזור נתניה??

כל סטודנט למדעים או הנדסה

יכול ללמד אותך פיסיקה. תנסי גם בפורום לימודים ושיעורי בית, בטח יש שם מישהו שמכיר מורה פרטי טוב לפיסיקה.

ri99

New member
../images/Emo9.gifעזרה

רציתי קודם כול להגיד סחטן על הפורום , הוא עוזר מאוד ומראה שיש עוד אנשים בעולם שרוצים רפואה מהסיבות הנכונות ... יש לי כמה שאלות : 1) האם יש משמעות לסדר ההזמנה לראיונות , הוזמנתי לכמעט סוף הסבב בירושלים ובאב"ג. 2) האםיש דרך כולשהי להתכונן למבחני מו"ר? 3)משהוא יודע מה השאלות ששואלים בשאלון האישי ? תודה מראש לכולם !!!

למעלה