חדש - בדיקת אבהות לא-פולשנית כבר בשבוע 8-9

alonys

New member
חדש - בדיקת אבהות לא-פולשנית כבר בשבוע 8-9

http://www.nytimes.com/2012/06/20/h...hat-work-early-in-a-pregnancy.html?ref=health

הבדיקה מצריכה דגימת דם מהאימא ומהאב המשוער וזהו. זה עולה לא מעט - באזור אלף דולר אבל עבור הרבה אימהות ייתכן שהוודאות לגבי האב תעזור להיריון קל יותר ועצם קיומה של הבדיקה כבר מביאה לכיוון חדש במחקר - חוקרת רוצה לבדוק אם הידיעה הוודאית כבר בשלב כה מוקדם של ההיריון תשפר את בריאות התינוק שיוולד, בהנחה שאי-ודאות לגבי האב מביאה לכך שהאימא במתח בזמן ההיריון ושמתח זה אינו מיטיב עם הבריאות של הרך הנולד.

כמו כן - הבדיקה הזאת מייתרת את הבדיקות שהיה בהן סיכוי מסוים להפלה. והיא גם מאפשרת לנשים לפנות אל האב בבקשת תמיכה רגשית וכספית כבר במהלך ההיריון, מה שאולי גם כן יוביל לשיפור בבריאות האם והרך הנולד לאחריו.

פולספגן

New member
כרגיל, מילים סתמיות ללא תוכן שמראות שאתה חמור

שקופץ בראש מבלי להבין בכלל במה מדובר.

penholders

New member
למה לא? נראה לי הגיוני שאם יש סכנה לממזרות,

אז הדתיים ירצו כלי אמין לבדיקה. לא?

קומרן

New member
אז הם פשוט יוכלו לבחור לא לעבור את הבדיקה :)

אין שום סיבה שלא יאפשרו לשווק את הבדיקה הזאת בארץ

פולספגן

New member
אם בימ"ש מחייב אותך, אתה חייב לעשות זאת, אך

אין סיכוי שזה יאושר לשימוש בארץ.

penholders

New member
מצטער, אני לא יכול לקבל את הטיעון הזה.

מן הסתם שכל הורה שתשאלי יגיד שכל מה שהוא עושה זה לטובת הילד. אבל המגזר החרדי מראה שבכל פעם שיש סתירה בין טובת הילד לחריגה כלשהי מהמצוות או אפילו חריגה מנורמות הקהילה אז טובת הילד מפסידה. בין אם זה בני נוער שנזרקים מהבית כי הם יצאו מהארון, ילדים שנזרקו מהגן כי ההורים שלהם התגרשו, או שהילדה באה לגן עם אורך שרוולים לא מתאים ונשלחה הביתה, או סתם לקחת את הילדים להפגנה ולהימרח באמצע הכביש עם העגלה.
אולי אם הטיעון שלך היה מסוג "התנגדות לקדמה" או משהו כזה, זה היה יותר סביר.

ranisharoni

New member
היא צודקת

עפ"י יודע דבר:
"ממזר זו הגדרה הלכתית, לא מציאותית. כל זמן שלא הוכרז כממזר, הוא לא ממזר"

תנסה פה:
http://www.getup.co.il/article.asp?id=434

"בית המשפט התייחס לעובדה שבתי-הדין הרבניים נמנעים בכל דרך אפשרית מלממזר ילדים, גם כאשר מונחת בפניהם תוצאת בדיקה מדעית הקובעת את זהות האב המסויים (או שוללת זאת). בפסקי דין של בתי הדין הרבניים שדנו בממזרות נקבע כי לצורך הכרזה על ממזר , יש צורך בוודאות של מאה אחוזים, בעוד שתוצאת בדיקה גנטית להורות אף פעם אינה נקבעת על-פי ממצא של 100%, אלא של 99.99% לכל היותר. הדעה הרווחת בבתי ה דין הינה ש'ענייני הלכה אינם נקבעים על פי קני מידה מדעיים החומקים מן העין האנושית ... התורה ניתנה על דעת בני אדם, על פי עדיות הלכתיות רגילות'."

"השופט י. גרניט הקדיש פרק נכבד מפסק דינו לפסקי דין של בית המשפט העליון, ובעיקר ע'א1354/92 בהם נקבע כי אין לערוך לקטין בדיקה גנטית בשל החשש לממזורו"

דיון בהצעת חוק מידע גנטי:
http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/huka/2005-07-12-03.html

penholders

New member
מעניין.

זה קצת סותר לי גם את כל עניין הבדיקת-רקע שדתיים עושים לפני שידוך\קבלה לישיבה וכו'. זכורה לי כתבה על שידוכים שבה נאמר שמספיק שמוצאים בעיה רפואית נידחת באחד הקרובים-רחוקים של המועמד לשידוך כדי לבטל את השידוך. אז מבחינת הדין הרבני, במקרה של חשד לממזרות עדיף לא לדעת. (אגב, אם הם לא מקבלים 99.99%, איך באמת קובעים ממזרות ?). מעניין איך הציבור יגיב לאפשרות הבדיקה הנ"ל, ולא רק בית הדין.

פולספגן

New member
כפי שכתבתי זה לא יתאפשר בארץ כפי שהבדיקה

הקיימת היום אסורה בארץ ומי שרוצה לדעת נאלץ לעשות את זה בסתר בארה"ב.

קומרן

New member
בישראל אסור לעשות בדיקת הורות על פי חוק?

נשמע מוזר מאוד... יש סימוכין לכך?

הכוונה היא לבדיקה מרצון כמובן...

פולספגן

New member
לא יודעת אם "אסור" היא המילה הנכונה, אלא שאין

לך את האפשרות לעשות אותה בארץ.

הבדיקה היא לא כ"כ מסובכת שתגיד שאין את המכשור המתאים וכד' וההסבר היחידי הוא הדתיים.

פולספגן

New member
אז בוא נשמע את ההסבר שלך ...

למה אין את הבדיקה בארץ וצריך לעשות אותה בארה"ב?

zlp

New member
ראי תגובתי למטה

ובכל מקרה גם אם אין לי הסבר טוב- זה לא הופך את שלך לפחות מופרך.

למעלה