חדש - בדיקת אבהות לא-פולשנית כבר בשבוע 8-9

פולספגן

New member
לא סתם אומרים "אם אין שכל
אין דאגות
"

תהנה ...

zlp

New member
תאושר גם שלא לצורך רפואי

לא כל בדיקת אבהות מובילה לממזרות.

penholders

New member
קודם כל, עדיין אי אפשר לדעת, נראה לי מוקדם

מדי כדי להצהיר "זה לא יתאפשר בארץ". שנית כל, יכול להיות שהבדיקה תתאפשר אבל בית הדין הרבני לא יקבל אותה, כמו שהוא לא קיבל את הבדיקה שתוארה בלינק. אז אני שואל - האם הציבור ישתמש בבדיקה בלי לפנות לבית הדין הרבני ?

zlp

New member
בתי המשפט לא נענים לדרישה לבדיקת אבהות

כשיש חשש לממזרות.

אין קשר לחוקיות ייבוא הערכה שאותה מאשר משרד הבריאות.

penholders

New member
נו, זה הבדל משמעותי.

אם הבדיקה תהיה קלה ליותר לביצוע, אולי אולי דתיים שחששו מבדיקה פולשנית יבצעו אותה כי היא קלה. כמו שחלק גדול מהחרדים עושים בדיקות גנטיות לפני שידוך (לגילוי מחלות גנטיות כמו טייזקס).
אני רואה כאן 2 אפשרויות - או שדתיים אכן יתנגדו לבדיקה (אבל לא סביר שיצליחו למנוע ממנה להגיע, מקסימום יעשו עליה "חרם רבני" ואז הציבור הדתי כמעט ולא ישתמש בה, אלא בתחבולות - כמו עם האינטרנט), או שהם יאמצו את האפשרות לדעת את זהות האב בקלות וזה יהיה כמעין "אישור" לשלמות המשפחה - בלי קשר למה שבית הדין הרבני יחליט, בד"כ הוא קצת מפגר אחרי הציבור.

zlp

New member
לא

דתיים לא מחליטים על בדיקת רקמות. מי שמחליט הוא בית המשפט.

בדיקות גנטיות לא קשורות- לא הלכתית ולא משפטית.
ומי שמאשר את היבוא של ערכת הבדיקה הוא האגף לרישוי מכשור רפואי במשרד הבריאות, כך שאי אפשר יהיה לייבא אותה לשימוש אישי באופן חוקי.

penholders

New member
בסדר, לפי המצב כיום כנראה שאתה צודק,

אבל כתבתי "מה אם". אין קשר למי יאשר את הבדיקה. אני רק שאלתי שאלה מאוד היפותטית (שכנראה לא תהיה רלוונטית) - איך הציבור הדתי יגיב לאפשרות לדעת את זהות הילד בשלב מוקדם, בצורה לא פולשנית.

פולספגן

New member
אתה עושה מישמיש בין הבדיקה בארץ ובחו"ל

בארץ לא מאשרים לך היום את הבדיקה אם יש חשש הכי קל לממזרות וזה לא משנה מה קושי הביצוע של הבדיקה.

בדיקות גנטיות לפני שידוך זה משהו אחר, כי זה נועד למשהו עתידי ולא למשהו שכבר קרה.
לא זכור לי שדתיים התנגדו לבדיקה כזאת בעבר, אלא ההפך הוא הנכון, כי הם מחפשים שידוך מוצלח.

penholders

New member
בסדר.

הבנתי את העניין אם אישור בית משפט עוד קודם.
לא כתבתי שדתיים רק התנגדו לבדיקות בעבר...להפך, הם אימצו את הבדיקה הגנטית כשזה התאים למטרותיהם.
בקשר לבדיקה החדשה, רוב הסיכויים שזיפ צודק ולא יהיה אפשר לעשות את הבדיקה ללא אישור בית משפט אז השאלה כבר לא תהיה רלוונטית.

פולספגן

New member
זה מה שקורה היום -

הנה הציטטה "בדיקות אבהות מחויבות על פי חוק בצו של בית משפט לענייני משפחה. ללא צו זה קיים אסור לביצוע הבדיקה. את הצו ניתן להשיג לאחר פנייה לעורך דין, או לאחר פנייה למזכירות בית המשפט לענייני משפחה. רק לאחר קבלת הצו ניתן לקבוע תור לביצוע הבדיקה במעבדה." [הקישור מבי"ח תה"ש נמצא מעלה בתגובה 21/06/12 19:19]

zlp

New member
שום טעות

הבדיקה לא תקבל תוקף משפטי, זה לא אומר שהיא לא תאושר לשימוש בארץ.

לבורנטית אמורה להבין משהו בבדיקות מעבדה, לא?

למעלה