חדש+בעיה

mmatann

New member
חדש+בעיה

בן 11, שאוהב מאוד מחשבים וכדורגל. לי יש 4 פיפות (משחק כדורגל למחשב)והוציאו את הפיפא החדש: פיפא 2004. הורי לא מסכימים לי לקנות את הפיפא החדש בגלל שהם טוענים שהכל אותו דבר. אני מסביר להם שבפיפא 2004 יש תוספות חדשות שאין בפיפות הקודמות. מה עלי לעשות? אם הורי לא מסכימים לי לקנות פיפא אך אני רוצה לקנות.

jessy19

New member
הממ... באמת בעיה...

אולי תציע להורים לעזור בבית ובתמורה יקנו לך. אתה יכול לקפל כביסה, לטפל בגינה אם יש כזאת, להכין את הבית לנקיון או סתם לעזור בשעת הצורך לאמא...

mmatann

New member
לשירי

תודה רבה על העזרה, אני אנסה את הדרך הזאת, אך האם יש דרכים אחרות בהם אצליח לפתור את הבעיה? מתן

RCקולה

New member
אין לך סיכוי

תאמין לי אם הורים לא מסקימים ליקנות משהו (בעיקר אם זו בעיה כמו שלך) אין סיכוי שתצליח לשכנע אותם

עינת

New member
אני דווקא חושבת ש...

הרעיון של שירי נפלא ועוד רעיון - אתה יכול להציע לחסוך את דמי הכיס שלך למשל ולהשתתף איתם בקניה משהו כמו חצי חצי. חושבת שאם תציע להם את אחד מהרעיונות הללו בודאי הם יתרצו. בהצלחה

faith2

New member
../images/Emo45.gif

ככה אני אישית עושה... או חוסכת, או מציעה להתחלק חצי חצי.

lboy2

New member
מממ

הוריך דיי צודקים אבל אני מבין גם אותך... אני מצטרף לכל ההצעות שהוצעו פה ומוסיף שניתן לבקש מחבר שכבר יש לו המשחק לצריבה...גם אם הוא יבקש כסף- המחיר יהיה בהרבה יותר נמוך...

גניבת משחקים?

צריבה של משחקים היא דבר בלתי חוקי. לשלם עבור חבר בשביל הצריבה היא אפילו עוד יותר לא חוקית. אני לא חושב שהפתרון המומלץ פה הוא להתחיל לסחור בסחורה גנובה (שזה מה שצריבה בעצם). אני חושב שהשאלה פה לא אם ההורים לא מוכנים לקנות מתנה, אלא אם הם ספציפית לא רוצים לקנות את המתנה הזאת במחשבה שהיא מיותרת. הרי, האם הם יסכימו לקנות משחק מחשב אחר שהוא לא פיפא? אם התשובה היא כן, אז יש פה באמת חוסר כבוד מצד ההורים לשיקול הדעת של הילד. אני מציע ליצור רשימה מפורטת של כל מה שחדש בפיפא 2004 לעומת פיפא 2003. לא סתם לזרוק כמה הערות על ההבדל, אלא להראות שאתה באמת מבין על מה אתה מדבר ולא סתם רוצה להוציא כסף על משהו שאתה לא צריך. הנה טיעון אחד שאתה יכול להשתמש בו: תברר איזו סידרה הורים שלך מסתכלים. ואז תשאל אותם אם הם מתעניינים לראות את הפרק הבא בסידרה. הם בטח יגידו כן. אז תשאל אותם למה. הרי זו אותה סידרה עם אותם שחקנים. הם ראו פרק אחד, אז למה לראות עוד פרק? תסביר להם שהמשחק החדש הוא אמנם מאותה סידרה, אבל זה "פרק" חדש. תנסה בעזרת דימיון לקצר את הגשרים בין הדורות. בהצלחה! זה אגב מזכיר לי את הבדיחה על הקמצן שחוזר הביתה עם פיסטוקים. אשתו טועמת אחד ועומדת לטעום עוד אחד והוא לוקח לה את הפיסטוקים ואומר לה "מספיק, טעמת אחד. כולם אותו הדבר".

lboy2

New member
אהם גם לחצות כביש שיש 10 מטר ממך

מעבר חציה- גם לא חוקי... לא לחגור חגורת בטיחות ברגע שהאוטו מונע- גם לא חוקי...בעיה לא

Yuval Y

New member
אני לא יודע...

תנסה לגבות את הפיפות שיש לך, ואולי להציע אותן למכירה, בין אם לחברים, או בחנות שמוכרים משחקים ישנים... או לחפש אצל חברים את המשחק החדש, או ברחבי האינטרנט... נוסף לכך, זה אכן נשמע רעיון טוב שתעזור בבית, וכדומה.
יובל

עם לא יודעת

אבל אני גם בת 11. זה באמת מעצבן. תגיד לאמא או אבא באו שניה תרעו זה פיפה 2003 ואני רוצה תחדש שם יש קבוצות כול מני דברים ששם יש ופה אין. נו בבקשה תקנו לי

mmatann

New member
ביזנס או לא?

אמי רואה כמה אני משתוקק (אחרי שלא הצליח שום שיטה ממה שהצעתם) לפיפא, ואמרה לי כך: היא תתרום לי דמי כיס של 10 שקל בשבוע ואני אחסוך ואקנה עם זה מה שארצה. אבל אם היא תקנה לאחים שלי משחקים היא לא תקנה לי, כי יש לי דמי חסכון (הדמי כיס שלה), אז היא לא תקנה לי כלום. בהתחלה חשבתי ללכת על זה אך אמרתי שאני ארצה משחקים ועם הדמי כיס אני אוכל לקנות פעם ב.......... האם אני ילך על העיסקה או אולי לא אשמח לקבל תגובות

faith2

New member
איתי זה עובד טוב מאוד....

דמי כיס של 350 שקל בחודש- אני עושה מה שאני רוצה בהם. ולפעמים ההורים עוד נותנים פה ושם.

lboy2

New member
הממ לא רוצה לבאס אבל...

עם 10 שקל בשבוע - בערך אחרי חודשיים פלוס יהיה לך פיפא... אני מציע שתוותר בינתיים על הפיפא ולא ללכת עד כדי כך ראש כנגד ראש עם ההורים..

מייקי69

New member
מכיר את שיטת ה"סלמי"?

אז בוא אני אסביר לך. שיטת הסלמי היא בדיוק כמו נקניק. שכדי לאכול את כולו - פורסים אותו לפרוסות. תתחיל מדמי-כיס כל שבוע. הבן שלי מקבל 15 ש"ח לשבוע, וחוסך וחוסך (בינינו, לא כל יום יוצא משחק פיפה חדש, נכון?), כשחסר לי כסף - יוצא שהוא מלווה לי
ואז אני מחזירה עם ריבית. כבר עסק טוב, לא? אחרי שדמי הכיס יהפכו למנהג שבשגרה, "תוציא" את מתנות החג מההסכם. יבוא פסח? - המתנה לא "בעסק". אחרי זה תציע לעשות בייבי סיטינג. אולי לאח הקטן (אם יש לך) תמורת 5 ש"ח לשעה. או בייבי סיטינג לעצמך (כן, כן, אני הייתי מוכנה לשלם על זה) וככה, לאט לאט, תראה שיש לך יותר כסף משאתה צריך. ו-הלו! לא לבזבז על קלפים, שמעת? כל חבילה מרחיקה אותך מהמטרה, כן?

lboy2

New member
../images/Emo6.gif

פייישש אם לבן שמייעצת בנסתרות "איך לסחוט את ההורים בדמי כיס" חחח הגענו לזמנים טובים

מייקי69

New member
אני מייעצת??????????

חס וכרפס!!!!! אני רק חוזרת בשקדנות על כל ה"שיעורים" שהבן שלי העביר אותי.
בשיעור הבא נלמד את ההורים כיצד להתגונן מפני "ילדי הסלמי". בינתיים, להכין מחברות ועטים!

למעלה