חדש בעיר....

acky007

New member
ושוב הצדק איתך...

אכן, רק לאחר שהוספתי את הקישורים שמתי לב לטעות... התמונה - צולמה ביום העצמאות 1999, לירון נבחר כחייל מצטיין של השריון וכולנו היינו בבית הנשיא באותו יום.... אולי אוסיף סיפור גם בעניין הזה מאוחר יותר.... והחייל בלבן - התמונה שפורסמה בעיתון משכה את תשומת ליבו והוא הגיע לבקר בביתנו בתום השבעה... אכן זכיתי לכבוד גדול....

acky007

New member
מצטער, השאלה לא ברורה.

אין לי דבר וחצי דבר נגד משרד הבטחון. הטיפול של המשרד בי, עד היום - למרות שעברתי שני סניפים (מחיפה לטבריה) נעשה בצורה טובה ומקצועית ואני חייב להם תודה על כך. אתר ההנצחה (אני מניח שהפעם השימוש במילה אתר אכן מתאים...) של משרד הבטחון סובל מפיגור ניכר - אני לא יודע באיזה מקום הם בהנצחה - אבל הם מנסים, וגם לזה אין לי טענות. אישית, אני במו"מ לפתיחת אתר הנצחה לבני, בשיתוף עם חברה שעוסקת בנושא בת"א. מצאתי אתר שהם הקימו לחבר של לירון שנהרג באסון המסוקים (שכמובן גם תמונתו של לירון מופיעה שם...) והחלטתי שזה האתר שהייתי רוצה לבני... אז, אני לא יודע למה אתה מניח שיש לי "נגד", מה גם שמשרד הבטחון משלם לי את הפנסיה שלי כמשוחרר צה"ל אז....

acky007

New member
מצטער, השאלה לא ברורה.

אין לי דבר וחצי דבר נגד משרד הבטחון. הטיפול של המשרד בי, עד היום - למרות שעברתי שני סניפים (מחיפה לטבריה) נעשה בצורה טובה ומקצועית ואני חייב להם תודה על כך. אתר ההנצחה (אני מניח שהפעם השימוש במילה אתר אכן מתאים...) של משרד הבטחון סובל מפיגור ניכר - אני לא יודע באיזה מקום הם בהנצחה - אבל הם מנסים, וגם לזה אין לי טענות. אישית, אני במו"מ לפתיחת אתר הנצחה לבני, בשיתוף עם חברה שעוסקת בנושא בת"א. מצאתי אתר שהם הקימו לחבר של לירון שנהרג באסון המסוקים (שכמובן גם תמונתו של לירון מופיעה שם...) והחלטתי שזה האתר שהייתי רוצה לבני... אז, אני לא יודע למה אתה מניח שיש לי "נגד", מה גם שמשרד הבטחון משלם לי את הפנסיה שלי כמשוחרר צה"ל אז....

א ה ה

אז אם עברו תשעה חודשים והתוכן שלהם, של אתר ההנצחה של משרד הבטחון, עדיין ריק - אז הם כנראה באמת בפיגור גדול מאוד. עזרא סבר שהדף הריק שם נובע בגלל התנגדות כלשהי מטעמך. יש מקרים כאלה. אז ראה את השאלה כמבוטלת. ואם הזכרת גם את מעריב עם התמונה - אז המתחיל במצווה אומרים לו גמור - הנה גם מה שהתכוונת - וסחתיין על האבחנה האירונית שלך בהבדל הדק שבין אתר ההנצחה באינטרנט לבין אתר ההנצחה האמיתי .

שוב שלום לך, אקי

האנשים נבדלים בתגובות לאובדן. בין המוחצן למתחבא. בין המשתף למסתגר. בין השוקע לשוחה. מלא תגובות יש, כל אחד והכיוון שמתאים לו לקחת את עצמו. והמשחק היומיומי הזה שאתה מדבר עליו מוכר. מוכר כל כך. וכל כך כואב להזכר. ההרגשה שחייבים להראות שהכל בסדר כלפי חוץ. וכרגיל. לא משנה שהכל ממוטט מבפנים. ובכלל אין חשק להמשיך לחיות. במבט לאחור, אם בכלל אפשר לעשות דבר כזה, לא בטוחה שזו דרך שעושה טוב. או נגיד בשפה אחרת - שיחס העלות תועלת שלה מצדיק את המאמץ. ו..קשה לתת עצות. מאמינה שכל אחד צריך לעבור את הדרך שלו בתהליך. אבל אולי יעזור אם תשאל את עצמך שאלות. למה אתה צריך את ההצגות האלה? עבור מי אתה עושה אותן? ומה הן משרתות? איכשהו מרגישה שרק כשהפסיקו ההצגות והמסכות הוסרו, ההתחילה התמודדות אמיתית עם האובדן. וכמה שהיא קשה וכואבת, רק ממנה באה הבניה מחדש. ויכול להיות שעוד מוקדם וטרי וזה. אבל, תגיד אקי, אולי בכלל לא שווה כל התיאטרון הזה. ואז יהיה גם פחות כעס כאב ועצבים לפרוק. למי אתה חושב שאתה מפריע, שאתה כל כך מתאמץ לחזור עם מסיכה לא מפריעה? ו.. תגיד. לא יאהבו אותך גם אם לא תספר בדיחות לאיזה תקופה? אחת מהצד וסוף סוף מישהו מדבר על הכעס והעצבים

acky007

New member
הצדק איתך, ברם...

המשחק שלי, המסיכה הזו שאני "חובש", אינו הצגת תיאטרון שאני שחקן בה וביום שאני חולה יש לי מחליף... המשחק הזה הוא משחק החיים. אני קם בבוקר והמסיכה כבר שם, יוצא מהבית והתפקיד כבר ערוך ומשונן היטב... אני לא בוחר מתי להרים ומתי להסיר את המסיכה, היא שם ואני יודע - יודע מנסיון, לצערי, שיבוא יום והיא תוסר, אבל בינתיים.... בינתיים המקום הכי נוח לי הוא אתר ההנצחה של עז 77 ברמת הגולן. כאן לירון הוא לא אבן שעליה רשום שמו, כאן הוא איתי, במרחב הפתוח. גם אם יש אנשים באתר, שהרי זה אתר הנצחה פתוח, אין בהם כדי להפריע למפגש שלי עם לירון... אבל אי אפשר לשבת כל היום באתר ההנצחה... בשלב זה, אני עדיין קורא הודעות ישנות של משתתפי הפורום הזה ואני נדהם לגלות כאן התלבטויות שאני מתחבט בהן יום יום - כמו העובדה שאיני יכול לעלות לקבר של לירון. הרי תמיד, בימי הזכרון, הייתי רואה את הסרטים הללו בהם ההורים מטפחים את קבר בנם... ואני, אני לא יכול לגשת לשם. הייתי בטוח שמשהו אצלי פגום, עד שקראתי מספר תגובות באתר וגייתי שאני לא מיוחד במינו, יש עוד שסבורים כמוני שאין צורך להגיע לקבר כדי לזכור... את אומרת שסוף סוף מישהו מדבר על הכעס - איני יודע איזה כעס יש לך, אני מתחבט מאד עם הכעס שיש לי על לירון... "אז אם הוא היה נהרג בקרב, או בפיגוע, היית מרגיש יותר טוב???" - אני לא יודע את התשובה לשאלה כזו. מה שאני כן יודע זה שהיו לי שיחות עם לירון גם על נושא התאונות - בתפקידי האחרון בצבא וגם כיום אני אחראי על בטיחות בעבודה - ובעיקר תאונות דרכים ותאונות אימונים. לירון תמיד התבטא בכעס על החיילים שאינם פועלים לפי הפקודות ומסכנים את חייהם. אמנם, התחקיר של צה"ל אינו מצביע על כשל התנהגותי של לירון, אבל קשה לי להבין מדוע הוא בחר דוקא לעלות במסלול התלול ולא במסלול המתון יותר. ועכשיו נעשה לי קשה עוד יותר, אז תסלחי לי אם אפסיק פה...

חבל לך להעסיק את עצמך בעניינים אלה

כמו למה הוא בחר במידרון התלול יותר ולא במידרון המתון. מה שבחר - הוא בחר על פי אופיו וכנראה על פי דרכו להתמודד עם מה שמאתגר יותר. כך הוא נהג מן הסתם כטירון, כך נהג כחייל, וכך - בזכות השאיפה להתמודד עם מה שקשה יותר, מה שמאתגר יותר - כך הוא סיים את קורס הקצינים, וכך - בדיוק בגלל תכונות אלה - הפך למצטיין, וכך בחרו בו ולא במישהו אחר להיות המ"פ - כי זו דרכו של מי שמטפס קדימה ולמעלה בדרכו הוא. אל תשאל, איפוא, מדוע לא בחר במדרון המתון יותר - כי אז גם תהיה רשאי לשאול מדוע הוא לא בחר לנהוג במיצובישי של משרד ממשלתי לאור היום במרכז העיר - אלא דווקא ב´סופה´ קרבי באמצע הלילה - ובשיטחי אימונים; בקיצור: חבל שתייסר את עצמך בשאלות היפותטיות הנוגעות להתנהגות הנובעת מעצם אישיותו. כל אותה תפיסת חיים שהביאה אותו אל כל ההצלחות היחודיות שלו - היא, למרבה הצער, גם הביאה לתאונה. לכן, מותר להבין, מותר לקבל, רצוי אפילו להשלים עם המניעים שלו. אבל מיותר להתייסר. זה פשוט לא נכון. אין לשכוח: בגדול - הדרך שלו היתה נכונה - וזו היתה רק תאונה.

נו.. בטח

ומה בכלל אתה מבקש סליחה. וכן אם תשאר פה קצת תראה שכולנו אותו הדבר אולי כל אחד בשלבים אחרים, אבל של אותו הדבר. כי לאבד מישהו יקר, זה לאבד מישהו יקר. בהתחלה נראה לך שאתה מסתובב סביב עצמך. אחר כך במעגל. הדבר הבא הוא, שאתה מבין שזו ספיראלה. אבל בטח אתה מכיר את זה מהאיבוד של זוגתך וילד זה אחרת. וגם אותו דבר ואת כל השאר עזרא כבר הקדים ואמר. שתהיה לך שבת שלווה אחת מהצד

למעלה