חדש דנדש כאן..

Purple Mushroom

New member

Puskas

New member
נו נו נו...

מכיר הרבה אנשים שדילגו אפילו על משבר גיל ה-40 וחוו אותו רק בגיל 50 :)
אז אם אתה 30 וקצת אז תתעודד, יש לך עוד איזה 15-16 שנה עד הדיכאון חחח

Purple Mushroom

New member
אני חוויתי את משבר גיל ה30, לפני כ-6 שנים.

בקושי עבדתי, והתאשפזתי. (אז זה היה סוד שלי).
מקווה לא לחוות עוד משברים של גיל.
לי יש עוד פחות מ14 שנים, עד גיל 50
.
ועוד 31 שנים עד הפנסיה. (אם בכלל תיהיה לי פנסיה). אני בסוג של משבר עכשיו, אבל אין לי דיכאון.
זה משבר סדר יום הפוך
.

radio active

New member
אני דווקא נהנת להיות בגיל 20+

למרות שכל שנה אני עוברת משבר של "אומגאומגאומג אני מזדקנת בעוד שנה!" ובהחלפת קידומת בכלל הייתי מתוסבכת עם עצמי.
אבל למרות שאין בזה את כל החופש שיש בגיל עשרה, זה עדיין גיל יותר טוב לדעתי...
זה גיל שבו אתה מתאפס על עצמך, אבל עדיין אין את כל החובות שיהיו בעתיד, ועדיין יש את החופש, וזה בהחלט יפה בעיניי.

h a j b i

New member
החופש שיש בגיל שעדיין נחשב לגיטימי לגור אצל

ההורים ועל חשבונם, לא לעבוד כמה חודשים סתם ככה בשביל לנוח, לטוס לחו"ל לכמנ חודשים וכו.

Purple Mushroom

New member
לגור אצל ההורים זה לא חופש

החופש עולה הרבה כסף. (שכירות,מחיה).
מזכיר לי סיסמא של מאבק הסטודנטים, בזמן שהייתי סטודנט, בן 22,23: במחאה של שנת 1998, בקמפוס באוניברסיטת תל אביב.:
:" לא רוצים לחיות אצל ההורים עד גיל 30 ! ".

נכון!!! לגור אצל ההורים זה לא חופש...

והחופש עולה הרבה כסף!

חג'בי-אולי אצלך זה היה ככה כשהיית גר אצל ההורים,אצלי זה לא ככה...

h a j b i

New member
לא נראה לי שהבנתם

החופש הוא שיש לכם את הלגיטימציה לגור עדיין אצל ההורים, לא לעבוד וכו.

במדינה שלנו דברים הולכים אחרים

ונותנים לגיטימציה גם למבוגרים יותר לגור אצל ההורים, כולל זוגות נשואים. אני עדיין נתקלת באנשים שמתפלאים לגלות שאני לא גרה עם ההורים, ואם בהתחלה הייתי נעלבת/אומרת שזה היה מאוד עצוב אם בגילי הייתי גרה אצל ההורים, מתישהו הבנתי שיש לא מעט אנשים (מבוגרים בעיקר אבל לא רק) שנראה בעיניהם לגיטימי שצעירים יגורו אצל ההורים גם כשהם כבר לא כל כך צעירים.

h a j b i

New member
אני לא יודע איפה את מסתובבת

אבל בסביבה שלי לפחות, זה ממש לא נחשב לגיטימי לבני 30 פלוס לגור אצל ההורים, בטח לא זוגות נשואים.
עזבי ששווה לדון האם בכלל אמור לעניין אותנו מה לגיטימי או לא...

אני מסכימה איתך

ועדיין יותר מדי אנשים ממקומות שונים התפלאו לגלות שאני לא גרה עם ההורים, כשאני אישית חושבת שזה חריג אם מישהו בגילי כן גר עם ההורים.

h a j b i

New member
מוזר, אני מכיר כמה מקרים כאלה בודדים

של בני 30 ומעלה שגרים אצל ההורים ואצל כולם זה לא במקרה, מדובר במובטלים כרוניים ו\או בעלי בעיות פסיכולוגיות כאלה ואחרות.

Puskas

New member
בכל העולם המערבי זה המצב..

אנשים היום גרים אצל ההורים בלי בושה גם עד גיל 33-34 ואף אחד לא מסתכל עליהם מוזר..
מה לעשות שהמציאות שונה ויש כאלו שאין להם מזל להתברג בעולם הזה באיזי..
אגב, זה לא רק קטע של מזל, יש כאלו שנשארים אצל ההורים בשביל ללמוד תואר ראשון ושני בשקט,
בשביל לחסוך כסף בסבבה ואז בגיל 33-34 כשהם יוצאים אל העולם הם מסודרים מקצועית וכלכלית.
הם פשוט מדלגים על השלב הזה של כמה שנים ראשונות קשות של עצמאות.

שאלה

מי מתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיל 30? זה המצב הפחות נפוץ לפי מיטב ידיעתי. כשלומדים לתואר שני, במידה והוא בלי תזה אפשר לעבוד במשרה מלאה ובמידה והוא עם תזה עובדים במשרה חלקית/מקבלים מלגת קיום, כשרוב מי שעושה תואר שני בלי תזה עושה את זה מייד אחרי התואר הראשון ולא מחכה לגיל 30+.

בכל העולם אנשים מתחילים את החיים שלהם אפילו יותר מוקדם, כי להם את הגורם המעכב שקיים אצלנו שנקרא שירות צבאי, ככה שאם בעולם המערבי זה מקובל לגור אצל ההורים עד גיל 33-34, ז"א יותר מעשור אחרי שאמורים לסיים את הלימודים האקדמאיים, זה מאוד הזוי.

Puskas

New member
זה המצב אבל

קראתי לא מזמן שבספרד ואיטליה למשל אנשים נשארים עד כמעט גיל 40 בבית..
זה טיפה מוגזם כמובן אבל הרעיון ברור.

חבל שזה ככה...

כי "הכמה שנים ראשונות קשות של עצמאות" זה דבר שממש מכין אותך ומכשל אותך לחיים עצמם!!!

מישיהו שעובד במשרה מלאה ומרוויח טוב יכול לצאת מהבית של ההורים, כל עוד הוא עובד משרה מלאה ומרוויח טוב, יהיה קשה,זה תמיד קשה! אבל מה שלא הורג אותך מכשל אותך ומה שמכשל אותך הורג אותך :p

אני מאוד מחכה לשלב הזה כי אני יודעת שזה ישנה אותי מאוד לטובה, ויחזק אותי מבחינת אופי ברמות שאין דברים כאלה, בשנה הקרובה זה יקרה!!!!

h a j b i

New member
הקושי נובע בעיקר מהתנהלות כלכלית לקוייה

הכרתי כאלה שהסתדרו יפה עם 4,000 - 5,000 ש"ח (נטו) לכאלה שבקושי הסתדרו גם עם 10K ואף יותר (נטו).
אבל כן, את צודקת כי לא ממש נולדים עם היכולת הזו לדעת להתנהל, זה משהו שצריך ללמוד והכי טוב ללמוד מניסיון.

למעלה