חדש פה!

חדש פה!

וגם בתחום הקפוארה... יש לי מספר שאלות. 1- היכן אני יכול להשיג את השירים של הקפוארה (מילים- מנגינה, מה שיש) 2- מישהו מכיר את קוגו מקפוארה שואו פתח תקווה? ואם יש פה מישהו משם אז שיגיד לי שלום. 3- נורמלי שכשאני יורד לנגצ'יבה (אני חושב שככה קוראים לזה...רגל אחת מכופפת כמו צפרדע והשנייה פשוטה לפנים) וכשאני מתרומם יש לי כאבים בשרירים של הרגל שעליה ישבתי (הכאבים הם מתחת לברך ועד לקרסול- משהו כמו נתפס השריר) ואני מדבר על כאבים חזקים מאוד. זהו עד כאן עכשיו. אשמח להכנס לקהילה.

ailag

New member
ברוכבא

אני גליה, חצי שנה בקפוארה (עדיין משחקת כמו מתחילה, אבל פחות מקודם) הנה כמה סימניות לאתרי מוזיקת קפוארה: http://del.icio.us/ailaG/capoeira.music בעיקר מילים, שים לב שלא בכולם יש תרגומים. יש שם אחד עם מוזיקה, נדמהלי capoeira4all.com שהוא בכלל אתר טוב, יש בו גם קטעי וידאו קצרים של תרגילים. 3 - אני לא מומחית בזה כלל, אבל בגלל שנורא מדגישים תמיד שהטוסיק לא יגע בעקב - תוודא שהטוסיק לא נוגע בעקב
אחרים כבר יתנו תשובות חכמות יותר.

יש כלל כזה בספורט

מה שכואב, לא עושים. ובטח לא מה שכואב מאוד. לא בדיוק הבנתי איפה כואב, נסה להסביר יותר במדויק. איזה מן כאב זה? כאב שרירים? כאב חד או עמום? הוא רק כשאתה מזיז או גם כשאתה סטטי בתנוחה? כאב בעצם? יש כל כך הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, והכי חשוב - לבדוק מה זה לפני שאתה ממשיך! אתה לא רוצה לגרום לעצמך נזקים כבר בשלב כזה.

אני מכיר כלל אחר ...

אם כואב אתה עושה את זה נכון. אבל זה רק בבדיחות. ניגש לעניננו. הכאב הוא כזה- קח את היד שלך ותקפל את היד (כמו שאתה מרים משקולת) תפנה את האצבעות לכיוון הגוף.(אם זה יד ימין אז לכיוון שמאל) ותהדק את היד חזק. ככה זה מרגיש. אבל כואב יותר. זה מן תחושה של שריר תפוס, עכשיו זה לא כואב כשאני על הרגל אלא רק כשאני מתחיל להתרומם. (וזה לאו דווקא אם אני מתרומם אלא אפי' שוכב ופושט את הרגל) זה מן תפיסה של השריר, מן הידוק שלו. יש להוסיף שאני שמן אז זה כנראה כי יש משקל רב על הרגל. המורה של טוען שזה יעבור וזה הליך נורמלי (לא לרזים כנראה...) אני מקווה שהצלחתי להעביר את התחושה נכון. ): ולגליה- תודה רבה על הלינק.

כשמתחילים קפוארה

מגלים המון כאבים חדשים שלא תיארת לעצמך שיש
ועדיין, מה שכואב - רצוי לתת לו לנוח. גם היום אני פועלת לפי הכלל הזה, וזה עם כל הניסיון והכושר. אתה לא תמיד יודע מה קורה שם, ולחץ על מקום כואב עשוי להיות חלק מתהליך ההתחזקות אבל גם עלול מהר מאוד להיות דלקת. (ואתה לא רוצה את זה...)

לגבי זה, אל תדאג.

באימונים הראשונים שלי הייתי חוזרת הבייתה עם שרירים תפוסים ברמות היסטריות. כנראה הייתה אצלי בעייה של כושר חמורה(שישנה עד היום). סתם שאלה שמעניינת אותי. איך אתה מתאמן אם אתה חרדי, כאילו, ישנן בנות בקבוצה שלכם?

surpresa

New member
טוב שבאת ...

ברוך הבא
שמי יוסי , מתאמן שנה וארבע . בזהירות עם הנגצ'יבה , לי לקחו כמה חודשים טובים של אקדחים (אני שונא אקדחים) עד שהצלחתי לרדת לנגצ'יבה בשליטה (בלי להעזר בידיים) ... בקשר לעליה אני תמיד מעדיף הולה . בהתחלה יהיו כאבים (מקלחת רותחת בסוף תמיד עזרה לי ) , אבל הגוף מתחזק . בהצלחה !!!

): ): ): ):

'כל פעם ששומעים בומים אז יודעים שיוסי היה על המזרן' זה עובר בסוף? מקבלים את הרכות? ואגב רק אתמול למדתי- עמידת ידיים ולרדת לגשר מהעמידת ידיים. תנו מחיאות כפיים!! אני חושב שתרגיל כזה זה מן חציית גשר מהגמלוניות אל העבר השני. ועוד שאלה אחת- מה הדרך הכי טובה לחזק את עצם הגולגולת? ואיזה קטע לחזק? (על איזה קטע אתם מסתובבים או עומדים?) האם את החלק הקדמי מעל המצח או ממש במרכז הראש? ואגב.. מה זה אקדחים? 0-0

surpresa

New member
../images/Emo6.gif

לא עובר אבל טוב שפרפוזטה (בורג באויר) לומדים על מזרן גבינה , אבל זה נותן לך מוטיבציה ליפול על הרגליים .
על הגשר מעמידת ידיים (יפה לך שבשלב כל כך מוקדם אתה מצליח את זה) . אני משתדל לא להתקרב לרצפה עם הראש (שונא אאו ג'י קבסה) ובאקרובטיקה אני לא הייתי מגדיר את עצמי כאחד שיכול לתת עצות , מה גם שיש פה חברה שהרבה יותר מנוסים ממני בקשר לחיזוקים ובאיך ללמד תרגילים (אני טוב בלהתרסק מהם
) . אקדחים - די דומה לנגצ'יבה (רגל ראשונה קצת כפופה , השניה ישרה וקצת קדימה ומתכופפים כמו לנגצ'יבה אבל בשלבים עד 90 מעלות) , אתה תלמד את זה אל תדאג
.

היום התרסקתי ):

רציתי לעשות מקוקה. (ישיבת צפרדע ויד אחת אחורה וסלטה על היד) ומה שקרה בגלל שישבתי צפרדע אז הרגליים שלי כאבו נורא ואז כשזינקתי (ידעתי שיכאב אבל לא היה אכפת לי) מרוב הכאב איבדתי שליטה והיד שלי התקפלה בדיוק כשאני באוויר. פשוט קרסתי שם על הרצפה.. חחחחח המורה שלי נלחץ... כל הרצפה רעדה.

אויש.... יעקב יעקב

אני שוב אומרת - כואב, לא עושים!!! איך בכלל הגעת למצב שאתה עושה תרגיל שמתחיל מישיבה שיש לך כאבים נוראיים בה? איפה האחריות של המדריך שלך? היית בקלות יכול למתוח שריר. בקלות מאוד. תנועה פתאומית ומתפרצת על שרירים תפוסים זה מתכון בטוח לפציעה, מתיחת שריר, דלקות. ועכשיו אחרי החלק הפולני - נקווה שבפעם הבאה יצליח יותר. ולתרגיל קוראים מקקו
הפירוש - קוף.

כאב הוא לא סיבה להפסיק להתאמן.

אני אמשיך להתאמן עד שלכאב לא יההי ברירה והוא יתייאש וילך :) והיום גם הצלחתי קצת לקלוט תרעיון של שיוי משקל. ששני ידים על הרצפה והראש על הרצפה והגוף שוכב באוויר כשהוא נתמך על ידי המרפק. הצלחתי להרים רגליים ולהתנדנד כמה שניות באוויר!!! יאפפי!!

לא אמרתי להפסיק להתאמן

אבל אני בהחלט אומרת להפסיק לעשות את התנועות שגורמות לך כאב כזה. אם יש לך "כאב נורא" כשאתה עם כל משקל הגוף על ברך מכופפת, בשום פנים ואופן אל תעשה תנועות שכוללות לשים את משקל הגוף על ברך מכופפת. אתה מוזמן להמשיך ולהתעקש, אבל אתה לא מבין בכלל כמה קל לפתח דלקת בשרירים ו/או בגידים, וכמה קשה להיפטר מזה אח"כ. זה רק לטובתך. כשזה בהתחלה, מספיק שבוע או שבועיים של מנוחה וזה עובר (ומנוחה, הכוונה להימנע מאותם תרגילים כואבים במיוחד, לא אמרתי בשום מקום שצריך להפסיק להתאמן). אחרי שנוצרה דלקת יכולים לעבור חודשים עד שזה יעבור, לפעמים הרגישות תישאר גם שנים, לפעמים זה יצריך כדורים וכל מיני תחבושות אלסטיות חיצוניות. אתה כרגע מתחיל, הגידים לא רגילים לעומס כזה, ואם אתה במצב שיש לך כאב רציני המשמעות היא שאתה כבר ממש מתקרב לדלקת (אם לא גרמת לזה כבר חס וחלילה). אנחנו בטוחה שיש פה עוד חבר'ה עם עבר של פציעות חוץ ממני שיכולים להעיד על זה. לא עובדים על כאב, לא מעמיסים יותר מדי על גידים ושרירים שלא חזקים מספיק. זה כללים בסיסיים בכל ספורט שהוא ובעיקר בסוגי ספורט מועדים לפציעות. אם סיפרת למאמן שלך על זה והוא לא אמר לך שאולי כדאי שתנוח, זה חסר אחריות לחלוטין.

למעלה