חדש פה!

אני בטוח שהוא לא חסר אחריות.

אני לא בן אדם חלש. אני נקרא חזק מאוד! אבל זה פשוט מתסכל אותי שאני לא יכול לעבוד על זה. עכשיו אם אני אנוח יעבור לי הכאב הזה? ואז כשאחזור לעשות את התרגילים האלה לא יכאב לי?

ToryMaster

New member
לא דווקא

אבל אם תחזור לאט ותיתן לגוף שלך להתרגל ולהתחזק בהתאם לתרגילים האלו, בלי להעמיס עליו יותר מדי, סביר להניח שזה מה שיקרה. קראטה וקפוארה הם סוגי ספורט שונים, השרירים, התמועות והגמישות שנדרשים הם לא זהים, אז היכולת שלך בקראטה זה נהדר, אבל זה לא אומר שאתה לא צריך ללכת לאט בקפוארה.

:)

תודה. כנראה זה מה שאני יעשה. כשכולם יתאמנו על נגצ'יבה ושאר מקוקואים אני אתאמן על הבעיטות. ואתאמן על נגצ'יבה פעם ביום שזה עוד לא כואב לי. מתחיל לכאוב לי רק אחרי מספר פעמים. שכנעתם אותי! ואם זה מה שהציל את השרירים שלי. תנקפו זאת לזכותכם.

ToryMaster

New member
בשמחה נזקוף

בנוגע לנקיפות, אני אל בטוחה, זה די שלילי

ailag

New member
יתסכל אותך יותר

כשיכאב לך נורא וכמה חודשים לא תצליח לעשות לא נגצ'יבה, לא מקקו ולא תרגילים דומים. וסיפור אישי: חודש אחרי שהתחלתי קפוארה התחיל לכאוב לי בברך - כאילו יש רצועה מתוחה שמתחילה מעליה, עוברת מתחתיה ואם אקפל את הברך יותר מדי היא כמעט תקרע (אם כי לא היתה הרגשה שהיא באמת תקרע, רק תסבול..) זה בא אחרי שבחלק מהתרגילים טיפה כאב-דקר לי בחלקיק שניה אז התעלמתי, ושהברך עשתה בשיעור (שבסופו התחילה הבעיה) קולות והמשכתי להתאמן כמו כלום. אני חזקה! אני יכולה להתעלם מהכאב! אז התעלמתי! ואז באה פיזיותרפיה ובאו שיעורים שכל פעם שאמרו נגצ'יבה גליה הולכת הצידה וצופה בכולם. כיף. אגב, עדיין יש הרגשה מוזרה בברך הזאת, אבל זה רק כשהיא נמתחת בצורה שממילא לא מותחים אותה בשום מצב (לא בחיים הרגילים ולא בקפוארה), אז אני מתעלמת. מקווה שזה יהיה בסדר.

נשמע כמו שחיקת סחוס.

ואין מה לעשות נגד זה רק לתת לרגל לנוח. ואכן שחיקת סחוס מגיעה ממאמץ יתר על הרגל. (על הברך)

surpresa

New member
לאט לאט ...

יש סיבה שהגוף שלך כואב וחשוב להקשיב לו , יש לך הרבה זמן ללמוד המון , אל תנסה להשיג הכל עכשיו , זה מזרז לך את הפציעות שיבואו . בקשר למקקו - יש דרכים ללמוד מקקו מלבד להתאבד על זה , יש בסיס וחשוב ללמוד אותו , זה גם מרגיל את הגוף שלך וגם מחזק אותו לתרגילים אחרים בעתיד (כמו פליק פלאק למשל) , אל תדלג על הבסיס . אני הצלחתי מקקו רק אחרי חצי שנה ואלפקה שלנו ... טוב לפחות היא הצליחה לבסוף
(אני עדיין לא מצליח לעבור מגשר ...אני כמעט עולה לעמידת ידיים מלאה אבל איפהשהוא אני לא מצליח להתייצב). בקיצר , אל תעשה את טעויות של כולם וישר תנסה מה שאתה לא מכיר ... אני ניסיתי להכנס עם מוחטל ( סלטה עם רגל ישרה בועטת) למשחק ,התבלבלתי ברגליים והתרסקתי (למזלי על הבטן) וזה היה מפחיד . זה מה שקורה כשאתה מוותר על הבסיס וישר מתאמן על תרגיל , הוא יוצא לך מאעפן ומסוכן בשבילך .

טוב יש לי עוד תוספת...

אני גם חגורה ירוקה בקראטה אז אני מכיר תגוף שלי די טוב. וזה הסיבה שאני רץ בקפוארה כי אני קולט מאוד מהר. (אגב זה הכינוי.. יעקב הירוק- חגורה ירוקה) אבל אני יאט עם התרגילים שכוללים ישיבה על הרגל. הבעייה שגם לפני הכניסה להודה אני לא יכול לשבת!! עכשיו אתם בטוחים שאם אני אעבוד על זה חזק זה לא יעבור? זה רק יחמיר? ואגב הכאב הזה התחיל לי בקפוארה! בקראטה לא הכרתי את הכאב הזה. אבל זה יכול להיות כי בקראטה אין מקוקואים וכאלה דברים.

ailag

New member
הבסיס זהה בין קראטה לקפוארה?

הבסיס שצריך לבנות הוא לא רק כושר, אלא גמישות במקומות הנכונים וגם תנועות נכונות. כלומר שהבעיטה שלך תראה כמו בעיטה של קפוארה ולא בעיטה של שומדבר אחר. אני לא מבינה בקראטה, אבל קח למשל את המיה לואה ג'י פרנצ'י. היא מאוד עגולה ורחבה, ולפעמים הדגש בה הוא דוקא על שיווי המשקל (לפחות באימון) ולכן היא דוקא צריכה לצאת איטית. אני בטוחה שיש הרבה אמנויות לחימה אחרות שזה לא בלקסיקון שלהן, בעיטה עגולה, בעיטה איטית.. אצלן הבעיטות חדות ומהירות. אז מי שמתמחה בכזו אמנות לחימה צריך לא סתם ללמוד את הבסיס של מיה לואה ג'י פרנצ'י מחדש - אלא ללמוד אותו יותר מאחרים, כי הוא צריך לשכוח הרגלים ישנים. (למה שנשים דגש על שיווי משקל? אם למשל אנחנו רוצים לעשות את הבעיטה ובסופה לא לחזור למקום, אלא היריב עומד על רגל אחת ואנחנו רוצים להכשיל אותו - בנדה / הסטיירה. יוצא שהרגל הבועטת לא חוזרת לרצפה אלא ישר ממשיכה להכשלה) עוד דברים ששונים בקפוארה הם העבודה על הרצפה שממה שהבנתי יש הרבה פחות באמנויות לחימה אחרות. נגצ'יבה זה לגמרי עבודה על הרצפה. זה אומר: א. כמו שאמרו לך, אתה צריך ללמוד את התנועות לפני שתלמד תרגילים. ללמוד ללכת לפני שתתחיל לרוץ. אולי יש קיצורי דרך שאפשר להפעיל איתך, אבל אי אפשר לדעת מה הם ככה שאם תניח שאמור להיות לך קל יותר, יצא שתחפף. (גם אני הנחתי שיהיה לי קל בדברים של גמישות - אני couch potato אבל יש לי גמישות יתר מולדת - והפלא ופלא: בחלקם הגדול לא קל. טוב שלא רצתי לנסות שפגט מלא לפני שהבנתי שהגמישות לא משפיעה על שפגטים אצלי) (אילו קיצורי דרך אני כן מפעילה? למשל כשמתאמנים על גובה בעיטה אני מתחילה כמו כולם ואז מאתגרת את עצמי קצת יותר גבוה וזה עובד, וזה לא מזיק, וזה לא מפתח ציפיות שפתאום אני אתקדם מהר) ב. תזהר. אתה לא יודע מה עומד בפניך, וגם חגורה ירוקה בקראטה יכול לפצוע את עצמו בתרגילים לא נכונים. דרגה מתקדמת (ירוק זה בטח מתקדם בקראטה.. אגב, בCDO זאת החגורה הראשונה שמקבלים
) לא אומרת שהאדם כל יכול, ובטח שלא בכל תרגיל של כל אמנות לחימה. ג. בהחלט יכול להיות שאתה מפעיל שרירים שלא הפעלת בקראטה. בהחלט יכול להיות שהרבה מאוד מהשרירים שאתה מפעיל עכשיו הם כאלו שלא הפעלת בקראטה. מה הפז"מ שלך? באיזו קבוצה / איפה אתה מתאמן? (קבוצה = CDO, אבאדה וכו')

לא חושבת שיש בארץ

שום קבוצה שאפשר לקרוא לה קבוצה גרועה, אני פשוט מתפלאת על ההצהרה הזו שהם הגדולים ביותר בישראל... שזה פשוט לא נכון. אבל שיהיה להם לבריאות...

שיווק...

חחח אין מה לעשות. באיזה קבוצה את? ועל מה נוסדים בעצם קבוצות? על מאמנים מסוימים?

למעלה