הבסיס זהה בין קראטה לקפוארה?
הבסיס שצריך לבנות הוא לא רק כושר, אלא גמישות במקומות הנכונים וגם תנועות נכונות. כלומר שהבעיטה שלך תראה כמו בעיטה של קפוארה ולא בעיטה של שומדבר אחר. אני לא מבינה בקראטה, אבל קח למשל את המיה לואה ג'י פרנצ'י. היא מאוד עגולה ורחבה, ולפעמים הדגש בה הוא דוקא על שיווי המשקל (לפחות באימון) ולכן היא דוקא צריכה לצאת איטית. אני בטוחה שיש הרבה אמנויות לחימה אחרות שזה לא בלקסיקון שלהן, בעיטה עגולה, בעיטה איטית.. אצלן הבעיטות חדות ומהירות. אז מי שמתמחה בכזו אמנות לחימה צריך לא סתם ללמוד את הבסיס של מיה לואה ג'י פרנצ'י מחדש - אלא ללמוד אותו יותר מאחרים, כי הוא צריך לשכוח הרגלים ישנים. (למה שנשים דגש על שיווי משקל? אם למשל אנחנו רוצים לעשות את הבעיטה ובסופה לא לחזור למקום, אלא היריב עומד על רגל אחת ואנחנו רוצים להכשיל אותו - בנדה / הסטיירה. יוצא שהרגל הבועטת לא חוזרת לרצפה אלא ישר ממשיכה להכשלה) עוד דברים ששונים בקפוארה הם העבודה על הרצפה שממה שהבנתי יש הרבה פחות באמנויות לחימה אחרות. נגצ'יבה זה לגמרי עבודה על הרצפה. זה אומר: א. כמו שאמרו לך, אתה צריך ללמוד את התנועות לפני שתלמד תרגילים. ללמוד ללכת לפני שתתחיל לרוץ. אולי יש קיצורי דרך שאפשר להפעיל איתך, אבל אי אפשר לדעת מה הם ככה שאם תניח שאמור להיות לך קל יותר, יצא שתחפף. (גם אני הנחתי שיהיה לי קל בדברים של גמישות - אני couch potato אבל יש לי גמישות יתר מולדת - והפלא ופלא: בחלקם הגדול לא קל. טוב שלא רצתי לנסות שפגט מלא לפני שהבנתי שהגמישות לא משפיעה על שפגטים אצלי) (אילו קיצורי דרך אני כן מפעילה? למשל כשמתאמנים על גובה בעיטה אני מתחילה כמו כולם ואז מאתגרת את עצמי קצת יותר גבוה וזה עובד, וזה לא מזיק, וזה לא מפתח ציפיות שפתאום אני אתקדם מהר) ב. תזהר. אתה לא יודע מה עומד בפניך, וגם חגורה ירוקה בקראטה יכול לפצוע את עצמו בתרגילים לא נכונים. דרגה מתקדמת (ירוק זה בטח מתקדם בקראטה.. אגב, בCDO זאת החגורה הראשונה שמקבלים
) לא אומרת שהאדם כל יכול, ובטח שלא בכל תרגיל של כל אמנות לחימה. ג. בהחלט יכול להיות שאתה מפעיל שרירים שלא הפעלת בקראטה. בהחלט יכול להיות שהרבה מאוד מהשרירים שאתה מפעיל עכשיו הם כאלו שלא הפעלת בקראטה. מה הפז"מ שלך? באיזו קבוצה / איפה אתה מתאמן? (קבוצה = CDO, אבאדה וכו')