חובה לעבודה בטוחה?

מצב
הנושא נעול.
חובה לעבודה בטוחה?

חובה לעבודה בטוחה?
האם יש חוק שמחייב מפעלים לדאוג לבריאות הפועלים? ישנו מפעל קטן (30 פועלים).שיש בו מחלקה עם 5-8 עובדים. שעקב העבודה הקשה בה .יש בה תחלופת עובדים רבה .2-3 כל שבוע שבועיים. העניין הוא שבימים הראשונים נפצעים בעבודה בגלל חוסר מיומנות,(או תמיד אני לא יודע). הפציעה היא בידיים ,שריטות ופצע או שנים.הבעלים טוענים שזה בגלל שלא עובדים נכון (אולי הם צודקים אולי משקרים) אך העניין שהפועל החדש לרוב יפצע בידיים. האם מותר לבעלי המפעל להעסיק פועל מתוך ידיעה שהוא יפצע תוך יומיים(לרוב)?

יש חוק. יש חובה.

חובה לעבודה בטוחה?
האם יש חוק שמחייב מפעלים לדאוג לבריאות הפועלים? ישנו מפעל קטן (30 פועלים).שיש בו מחלקה עם 5-8 עובדים. שעקב העבודה הקשה בה .יש בה תחלופת עובדים רבה .2-3 כל שבוע שבועיים. העניין הוא שבימים הראשונים נפצעים בעבודה בגלל חוסר מיומנות,(או תמיד אני לא יודע). הפציעה היא בידיים ,שריטות ופצע או שנים.הבעלים טוענים שזה בגלל שלא עובדים נכון (אולי הם צודקים אולי משקרים) אך העניין שהפועל החדש לרוב יפצע בידיים. האם מותר לבעלי המפעל להעסיק פועל מתוך ידיעה שהוא יפצע תוך יומיים(לרוב)?
יש חוק. יש חובה.
פקודת הבטיחות בעבודה ותקנותיה מחייבות מעביד לדאוג לבריאותם ולבטיחותם של עובדיו. הפקודה מיושנת ומסורבלת. התקנות שלה רבות. אפשר לקבל מידע באתר של המוסד לבטיחות וגיהות. זה מוסד ששמח לייעץ ולעזור. כדאי לפנות אליו.

שיר ורד

New member
אני מציע להגיש תלונה למפקח על העבוד

חובה לעבודה בטוחה?
אני מציע להגיש תלונה למפקח על העבוד
בקישור המצורף אפשר למצוא כתובות (כולל דוא"ל) וטלפונים. רצוי לצרף תמונות של פציעות ושריטות. כמו בנושאים אחרים, צות הפקוח די מצומצם וכנראה מלא עבודה (ישי יום יום תאונות עם פצועים בינוני ומעלה) ולא ברור כמה זמן יקח לו לטפל בתלונה כזו. אני בטוח שניתן למצוא דרכים להגן על העובדים, החל מכפפות מגן וכלה בהחלפת מכונות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה