גם אני רוצה! גם אני רוצה!
לדעתי, יצירה זה תמיד דבר מבורך, ללא קשר לז'אנר. כל עוד היוצר מאמין בעבודה שלו ולא מנסה לעשות רושם מזוייף, הוא מוזמן לנסות ולמצוא את הקהל שלו. לצערי, זה לא תמיד קורה, וזה נכון גם לגבי המיינסטרים וגם לגבי המחתרתי (ואני מקווה שאף אחד לא ייעלב מהסטריפ המצורף, מזמן רציתי לשים פה משהו של פרנק צ'ו). גם בנושא ה-PR אפשר לפנות רק ליוצרים. מי שיתאמץ ויציג את העבודה שלו ליותר אנשים יזכה להשפיע. מי שיצפה שיבואו אליו רק כי הוא המיינסטרים או נחשב למקובל יותר שיהיה מוכן להמתנה ארוכה. בלי קשר לאיכות המוצר, החדרת המודעות לתחום היא לא מטלה קלה. בסה"כ על כל אדם שיוצר (בלי קשר לתוכן, איכות או אופן ההפקה) יש כמה מאות שיגידו שלא ככה זה צריך להיעשות, ובזכות יכולות התקשורת של היום (האינטרנט בעיקר), התוצאה היא שאנשים יחליטו פשוט לא לנסות קומיקס בלי לקרוא אפילו חוברת אחת. אם יש מישהו שחושב שהוא יכול לעשות עבודה טובה יותר, שיעשה. אבל לפגוע בסיכויים של מישהו שהשקיע ועשה רק כי זה לא תואם לאיך שאני מאמין שזה צריך להיעשות זו לדעתי זנות (תצטרכו לסלוח לי על הביטוי). הרי כולנו יודעים כמה קשה זה לפרסם הודעות בכמה פורומים. גם הערה תמימה ותומכת לכאורה כמו "קומיקס פנטזיה מקצועי לילדים - "ארינאה" של סטודיו קומיקום, שמציע שינוי מבורך." היא מזיקה, ואם אתם לא רואים את הבעיה בהערה הזו, בושה.