חובש קרבי מתעניין

מלשב17

New member
חובש קרבי מתעניין

שלום לכם רציתי לדעת אני חובש שבעתיד הרחוק(שנה וארבע) משתחרר- מה הסטטוס שלי במדא?אם אני ארצה להתנדב אני יוכל לעשות זאת ללא קורס? ואם כן אני אחשב מע"ר או חובש? ושאלה נוספת-שבוע השתלמות שבמסגרת הצבא- מה הוא כולל?? תודה לעונים

מע"ר בכיר

בשבוע ההשתלמות תעלה על האמבולנסים ותעבוד עליהם כמתנדב מן השורה חשוב לציין שלא בכל תחנה מקבלים חובשים צבאיים וזה תלוי באחראי מתנדבים של אותה תחנה

לא יותר מידי

סמכויות של מע"ר רגיל לפתוח וריד בנוכחות חובש לקבל לידה ולהפעיל דפיברילטור חצי אוטומטי

EMT87

New member
ולשאלה קצת שונה

מתנדב מד"א-מע"ר-שהולך ועושה קורס חובש צבאי וחוזר למד"א-נחשב מע"ר בכיר???? ואם הוא עושה השתלמות חומ"ס-אר"ן-זיהומיות-נהלים בצד"א,הוא יכול להיות חובש???

אין דבר כזה השתלמויות נפרדות

כל חובש צהלי מוגדר במד"א מע"ר בכיר, לא משנה מה ההכשרה הקודמת שלו (בתנאי שהיא לא גבוה יותר) על מנת להיות מוגדר חובש במד"א יש צורך לעבור את כל קורס חובשים מההתחלה ועד הסוף.

אני...

שירתתי בצבא כחובשת וכעת אני מתנדבת במד"א כחובשת מן המניין ללא שום קורס או השתלמות...
יש לברר עם האחראי מתנדבים של התחנה אם הוא מוכן לקבל אותך כחובש או שעלייך לעבור קורס!

מבחינת הרישום את נחשבת מע"ר בכיר!

מה שאומר שאם בעתיד תרצי לעשות טסט לאמבולנס תצטרכי לעבור קורס חובשים נהגי אמבולנס של מד"א בנוסף על פי תקנון מד"א אסור לך לנהל כלל אירוע או לפתוח וריד שלא בנוכחות חובש. וכמו שאמרתי לבחור, אין בעיה להתנדב במד"א אבל הכשרתכם מוגדרת כמע"ר בכיר בלבד, כמי שעבר במד"א קורס 88 שעות ולא יותר!

../images/Emo140.gif בכרטיס מתנדב שלי

מסומן לי
בתפקיד-חובש... אז אני לא חושבת שאני מוגדרת כמע"ר בכיר.

את מוזמנת לבדוק בתקנון מד"א

ולפנות למרכז מד"א בשאלת החובש הצבאי והלווכח בעצמך

EMT87

New member
ביררתי

מתקנון מד"א: חבוש במגן דוד אדום הוא מתנדב אשר עבר קורס חבושי רפואת חירום במד"א או קורס מקביל המוכר ע"י מד"א. ברשימת הקורסים המתאימים רשום: קורס חובשי רפואת חירום מד"א קורס חובשים צבאיים צה"ל קורס תאג"ד צהל"י מקביל לתאר"ן. בנוסף מצויין שם שסמכויותיו של החובש הצבאי יוגבלו לסמכויותיו של חובש מד"א. כלומר נניח שחובש צבאי יכול לתת אקמול בצבא,הוא לא יכול לתת אקמול במד"א סמכויותיו שוות לאלו של חובש הוא רק צריך לעשות השתלמות קצרה של נהלי מד"א.

מוזר לי

כי על פי התקנון שקראתי ואני מכירה הוא מוכר בחובש 88 מזה כמה שנים טובות יכול להיות שעדכנו את זה (הכוונה מ-88 לחובש) כיוון שהורידו את הכשרת ה-88. בכל מקרה עד כמה שידוע לי ומנסיון של חבר פורום אני יודעת שחובש קרבי שרוצה להיות נהג יצטרך לעבוד קורס נהגים

EMT87

New member
הבהרה

חובש קרבי מוכר במד"א כחובש על מנת לעבור קורס נהגים הוא חייב לעבור קורס חובשים של מד"א,את צודקת. הסיבה לעדכון היא ביטול ה88. בנוסף,נהג אמבולנס יכול לשלול מחובש צבאי סמכויות על אמבולנס,בכפוף להחלטת אחראי מתנדבים. כלומר,תחנה מסויימת יכולה להחליט שהחובשים הצבאיים לא פותחים וריד. אבל מותר להם לפתוח וריד על פי תקנון מד"א.

אז זה פשוט עדכון

מה שאמרת אגב הוא לא נכון תחנה לא יכולה להחליט על סמכויות של תפקיד מסויים, זה כפוף אך ורק להוראות של אגב רפואה, מכאן שתחנה לא יכולה להחליט אם חובש קרבי רשאי לפתוח וריד או לא. בכל מקרה על האמבולנס מבין כל החובשים הנהג הוא המחליט והקובע.

לא, כי אין דבר כזה יותר 88

במקרה הספציפי של חובש קרבי על פי העדכון הוא נחשב כאחד שעבר קורס חובשים אבל אתם עוברים 88 מכאן שאין לכם הסמכה של חובש

EMT D

New member
הבהרות

במד"א קיימים מספר סוגי קורסים והם מתחלקים לפי המגזרים: 1. למטרת התנדבות: נוער עד גיל 18 וסוף יב יעשו קורס 60 שעות. * בוגרים מעל גיל 18 ולאחר סיום יב יעשו קורס 173 חובש רפואת דחופה * בוגרים מעל גיל 21 (כנראה שהיום זה כבר 25 ) יעשו קורס נהגי אמבולנס 203 שזהו בעצם קורס חובש רפואה דחופה בתוספת השתלמויות דיני תעבורה וכו. * מתנדבים בוגרים שעברו קורס 173 לפחות יכולים להמשיך למסלול חובש בכיר. 2. לציבור הרחב: קורס החייאה 4 שעות קורס 20 שעות קורס 44 שעות קורס 88 מע"ר בכיר קורס חובש רפואה דחופה ונהג אמבולנס 203 כעיקרון זה רוב הקורסים הקיימים מעבר לכך קיימים כיום גם השתלמויות למתנדבים פעילים כגון מדריכי עזרה ראשונה , מפעילי תאר"ן ומסייעי אט"ן. נכון להיום קורס מסייעי האט"ן פועל כבר במתכונת תחנתית וכנראה שבקרוב גם יצא קורס מפעילי תאר"ן לבוגרים (קורס שעד היום היה נחלת הנוער בלבד)

EMT D

New member
מוהר

תעודה שתקבלי בסיום הקורס תהיה תעודה של מע"ר בכיר . במידה ותרצי להתנדב בכרטיס המגנטי שתקבלי יופיע לך חובש אבל... זאת רק מכיוון שאין הגדרה אחרת במערכת הניהול מתנדבים. חובש בכרטיס המגנטי בד"כ מקבלים בוגרי 88 או חובשים קרביים בכרטיס המגנטי של בוגרי 173 שהם לא נהגי אמבולנס מופיע בכרטיס המגנטי " חובש מלווה "

EMT87

New member
לא צודקת

ע"פ אגף רפואה חובש צבאי הוא חובש לכל דבר במד"א כולל פתיחת וריד. תחנה מסוימת יכולה להחליט שחובש צבאי לא יכול לפתוח וריד עד שהוא לא יעבור רענון וזו זכותה של אותה תחנה. בכל מקרה על האמבולנס הנהג הוא מחליט גם אם יש עוד 3 חובשי מד"א שעברו קורס חובשי רפואת חרום. חובש צבאי זהה לחובש מד"א.

EMT D

New member
בהתאם לנהלי מד"א

1. כל בעל תפקיד רפואי מעל קורס 60 יכול להתנדב בתנאי שהוא עומד בקטגוריות מסוימות כגון שהקורס מוכר על ידי מד"א. 2. בהתאם לנהלי מד"א חובש קרבי יחשב כחובש מלווה אך ורק לאחר שעבר השתלמות מתאימה בסניף הכרת האמבולנס מיכשור ורענון PHTLS 3.ההכשרה אינה תקפה לקבלת רשיון נהיגה על אמבולנס. 4. 88 או 173 ההבדל העיקרי הוא השתלמות אר"ן חומ"ס ומחלות זיהומיות בהתאם לנהלי מד"א ולכן חובש קרבי לא יכול להיחשב כחובש מלווה מכיוון שחובש מלווה ששלא מוגדר נהג אמבולנס שמגיע ככונן ראשון לאירוע יכול להתחיל לנהל אותו (בתיאוריה ) דבר שחובש קרבי באזרחות לא יוכל לעשות בחיים (ואם ינסה זה יכול להיגמר לא יפה במיוחד בשבילו) לילה טוב ודי לויכוח כי בסופו של דבר בעל הסמכות הרפואית והניהולית הבכירה ביותר באותו מקום הוא זה שיהיה אחראי

למעלה