חוב מס' 2 : "חולה על סקי" סיכום חופשה בארק אקסטרים

marceloros

New member
מנהל
אסור לפחד

כל החששות שלי נבעו מהסיפורי כישלונות שסופרו כאן.
חשוב מאוד ללמוד איך מודדים נעל, לדעת לבד ולא רק לסמוך על המוכר, זה ימנע מלא בעיות, בעיקר של קניתי גדול מדי.
גם בוט פיטר מקצועי והכל נכשל במקרה של נעל שלא התאימה מההתחלה (למרות שניתן להאשים את הרגל).
אני מאמין שנעל מתאימה צריכה כנראה לא לכאוב או ללחוץ מדי מההתחלה, ככה זה מרגיש לי.

זה משתנה מאדם לאדם

יש כאלה עם כף רגל יותר "סטנדרטית" שיותר קל להם למצוא נעל מתאימה ויש כאלה עם רגל בעייתית, כל מיני רחבה, משולשת, פלטפוס, קשת יתר ומה לא, שצריכים למדוד 50 זוגות עד שמוצאים אחת שאיכשהו תתאים וגם אז דורשת התאמות. אז אל תניח שאם אצלך היה קל, זה יקרה לכולם.

marceloros

New member
מנהל
לכן נזהרתי בעיקר לדבר על דעתי

ואני מאמין, וככה זה מרגיש לי.
אל תחשוב שאצלי הכל מושלם, רגל אחת קצת יותר ארוכה, וגם הרוחב לא זהה, אולי אני לא טרול מושלם אבל בין רבע לחצי.

אין קשר לדיעה, יש קשר לצורת הרגל

כמו שאתה לא תבין למה מישהו שסובל מפחד גבהים נניח לא עולה על צ'יירליפט.

אצלי זה די סטנדרטי. לזוגתי אבל יש כף רגל צרה אפילו במונחים של אשה. הדרך היחידה להתאים לה נעל בצורה נורמלית היה לקנות דגם מסויים של סלומון ולהזמין לה במיוחד ריפוד קצת יותר עבה.

marceloros

New member
מנהל
גם זה יש לי
פחד גבהים

אני לא מדבר על מקרי קיצון מיוחדים.
מיטב המוחות המציאו נעלי סקי עם של קשיח במידות שונות וליינר שמתאים עצמו לרגל לבד, או בחימום, או בהתאמה.
לא סביר לי שרוב האנשים על ההר, אלפי אנשים, סובלים וגולשים.
הגיוני לי שרוב האנשים, עם אחת ההתאמות הנ"ל, מצאו התאמה, במיוחד עם מגוון הדגמים הרב כפי שציינת.
&nbsp
אגב אני לא אומר שמצאתי נעל שנוחה לי מ-2 דגמים, בחו"ל כמו שניתן לעשות בארץ.
פה מדדתי דגם אחד בכל חנות, לא הרגיש הכי טוב, והפתרון היה לחכות שיגיעו דגמים חדשים עוד ככה וככה זמן.
פה היו עוד דגמים לא במידה שלי, אז הם לא נבדקו.
שם היו כמה וכמה נעליים על המדף, והביאו לי כאמור מה שהחוברת אמרה שמתאים למידה שלי.
יכול להיות שהיה לי מזל יותר משכל, העיקר שצלחתי את המשימה הזו.
בנוסף נשאר עדיין מבחן הפעם הבאה, שוב מהסיפורים בלבד. אני צריך לוודא שהנעל תהיה נוחה לי למן ההתחלה ולא להיפך, פתאום לא, חס ושלום טפו טפו מכה בעץ.

יפה, אז מה שאתה אומר זה שהחוברת עובדת

הוא לא הביא לך את הנעל היחידה במידה שלך שיש לו בחנות. מבין כל הדגמים שיש לו, הוא הביא לך את הנעל הכי מתאימה עפ"י הפרמטרים שמדד. מן הסתם לא גרר את כל 20 הדגמים שהיו לו במחסן רק כדי לשכנע אותך שיש מבחר של נעליים שלא מתאימות לך.

marceloros

New member
מנהל
אכן כך

אני רק מנסה לא לכרות את הענף הזה בארץ, עם המגבלות שיש לו - פחות לקוחות שווה פחות היצע, זה בלתי נמנע.
הרי ברור לשנינו שפה התוצאה שלי הייתה לחזור לנסות את מה שיגיע אח"כ, ושם הוא הביא לי מהמלאי בחנות משהו שיצא לי טוב די מההתחלה.
מנגד יש שוק רוכשים כאן בארץ, עם כל הסיפורי אימה על אלה שקנו גדול מדי, דחפו אותם לרכוש משהו לא מתאים וכו'. יש את אלה שמצאו את נעל "הסינדרלה" שלהם כאן.
כיום המוכרים בחנויות בארץ עם יותר ידע, תיארתי מה היה וזה נשמע לא רע. יש להם מכשור חימום כמו בחו"ל ומה שחסר מביאים גם.
זהו, אישית לא אצא בקריאת אך ורק בחו"ל כי ככה וככה. הייתי ממליץ ראשית ללמוד קצת איך מתאימים נעל, אז נסו כמה שיותר בארץ אולי תמצאו, ואם לא אז בחופשה.
שם תשתדלו שיקח לכם עד שעה כמו לי, ולא שעות על גבי שעות יקרות של חופשה.

ספציפית לגבי נעליים

מכיר לצערי כמה וכמה אנשים שמכרו להם נעליים לא טובות, אם בטענה שזה יסתדר עם הזמן ואם נעל גדולה מדי כי זה מה שהיה. הייתי אישית בחנות כשמכרו למישהו נעל כי היא נראית ממש טוב. זה רע וזה כורת את הענף הרבה יותר מכל מה שאתה ואני נכתוב ונגיד פה. ככל שהשוק גדל, כי סקי הולך וצובר פופולריות בארץ, אני מצפה מבעלי החנויות להתמקצע. אם לא, אז עדיף באמת שיתמקדו בביגוד ואקססוריז.

marceloros

New member
מנהל
מסכים איתך ואני זוכר את הסיפור

מהניסיון שעשיתי לפני הנסיעה, ליאור בסקי פס ושחר באופפיסט עשו רושם טוב בידע, הדרכה, ובציוד שיש בחנות (או בדרך) לצורך טיפול בנעל סקי.
גם לא היה לחץ לקחת מה שיש רק לצורך רישום מכירה.

tomersi

New member
מרסלו, הרגת אותי, הרגת

איזה שבוע היה לנו.....אחחחחחחח
אחד המשובחים.

skiforce

New member
נהניתי מכל שניה בגלישה עם הנעל הזאת!!

כתבתי על כך לא מזמן במסגרת הדיון על הנעליים. כמה זה יצא אחרי החזרי מס?
מקווה שנהנית גם מהמגלשיים, כי גם אלו המועדפות עלי. בקיצור זכית לסט המושלם.

אחלה סיכום, שמחתי בשמחתך בכל שניה

marceloros

New member
מנהל
וואלה? איזה פוקס יצא לי אם כך

אם יגיע ההחזר מס הוא יהיה כמעט 50 יורו.
בהחזר הם הכניסו גם את הרכישה וגם את ההשכרה.
לא יודע מה החישוב כי 20% מס על 360 יורו זה אמור לצאת יותר.
אז אם אקבל יצא שהנעל עלתה כ-310 יורו - דגם 2018, וכמו שפינטזתי עם אופציית פיטינג גם לליינר וגם לשל שכנראה לא צריך, אבל קיימת

marceloros

New member
מנהל
תראה על איזו נעל הוא מדגים

שלי בשחור עם קצת כתום - שלו כנראה דגם של שנים קודמות.

יפה

נשמע ששיחקת אותה עם הנעליים.

הסרטון שלך נתן לי מוטיבציה. כי אחרי הרבה מאד שנים שלא עשיתי את זה, השנה צילמתי בחופשת הסקי במריבל. היה כל כך יפה שלא היה לי לב שלא לצלם. נו טוב, גם הייתי צריך לנסות את ה a7R III החדשה ככה שהקרבתי שני בקרי גלישה לטובת צילומים. כשאמצא זמן לערוך את החומר, אעלה לכאן.

Cמן רשום

New member
נראה טעים

כנראה שבשנה הבאה נבוא לצרפת. אגיע שתייעצו לי בבחירת אתר.

למעלה