חוב קטן מהנסיעה האחרונה

ואם המקום הזה נראה לכם מוכר

זה משום שבשבוע שעבר הוא היה מרוח בכל מהדורת חדשות. ברקע רואים את אנדרטת וושינגטון, ומאחוריה את בניין הסנאט המוכר בשם גבעת הקפיטול. בכדי להכניס אתכם לפרופורציה... התמונה צולמה מאנדרטת לינקולן (גם היא הופיעה בחדשות שבוע שעבר ותמונה שלה בהמשך) אנדרטת וושינגטון (האובליסק) נמצאת במרחק של כקילומטר וחצי מאנדרטת לינקולן (המקום בו צולמה התמונה) הקפיטול שמאחור נמצאת במרחק של כ- 2 קילומטר מאנדרטת וושינגטון. ועכשיו חידה... מהו הפסל על גג בניין הסנאט בגבעת הקפיטול?

נא להכיר - אברהם לינקולן

אז זהו הפסל של לינקולן המתנשא לגובה עצום. הפסל נמצא בתוך אנדרטת לינקולן, מבנה אדיר שנבנה לזכרו. מי שצפה בחדשות שבוע שעבר, שם התקיים הקונצרט לפני טקס השבעתו של אובמה.

ועוד אנדרטה

לזכר החיילים שנפלו במלחמת העולם השנייה. כל עמוד מסמן ארץ מארצות הברית. במבנה המקושת יש פלטה המציינת את המלחמה (תמונה בהמשך), בעצם יש קשת דומה גם בצד השני, רק שהיא לזכר מלחמת העולם הראשונה. במרכז יש בריכה עם מזרקה. בגלל הקור העז היא לא עבדה.

תמונה אחרונה להיום, התעייפתי

תודה טל. איך לא קפאנו? מי אמר שלא קפאנו? קודם כל לבשנו שכבות והרבה. כפפות, כובע, צעיף, מעיל פוך, גרבי צמר מעל גרביים רגילות. עזר? לא ממש, הקור שם חודר לעצמות, באיזשהו שלב ישבתי על הספסל בגן הציבורי כי פשוט קפאו לי הרגליים למרות כל השכבות והבהונות איימו להישבר. הרמתי רגליים וניערתי אותם, פתרון התחממות מאולתר. עזר עד שהגענו למוזיאון החמים והנעים. ולגבי התמונה, קצת קשה להתקרב לחזית הקדמית של הבית הלבן באותם ימים, מלא תקשורת. התמונה צולמה מאנדרטת וושינגטון שנמצאת מול החזית הקדמית. אבל בזמן שניסיתי לצלם נשבה רוח והאצבעות איבדו כל כושר תזוזה בגלל הקור שחדר מבעד לכפפות הצמר. למרות הטשטוש הקל, מתנצלת על כך, לדעתי התמונה יצאה רומנטית משהו, לא?

הו וושינגטון וושינגטון לו היית תל - אביב ../images/Emo5.gif

לדעתי היא העיר המסוגננת האלגנטית והמרשימה ביותר מבין עריה של ארה"ב! אם להתייחס למרכז העיר , הרי שהשדרות הרחבות , שלל המוזיאונים והאנדרטאות הפזורים בה , נותנים למטייל תחושה של התרוממות רוח. יופי של טיול ויופי של תמונות תודה ששתפת , קראתי את התאורים והרגשתי כמוך את הקור זוחל לי לתוך העצמות.......

חורזת, עשית לי חשק ל ../images/Emo160.gif

מאד אוהבת את ארה"ב, פחות מתחברת לערים. תודה על השיתוף

למעלה