חוגגים את ט"ו בשבט ב-
אנשים

חוגגים את ט"ו בשבט ב-../images/Emo43.gif אנשים

הערב ב-19:00 תתארח מאי בן פרין, יועצת פנג שואי בכירה וחברה בארגון העולמי לפנג שואי בפורום קריסטלים ואבני חן. אתם מוזמנים להתחיל לשאול אותה את כל מה שמעניין אתכם בנושא קריסטלים ושיפור איכות החיים באמצעות הפנג שואי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=417&MessageId=126515751
שולפים ציפורניים לכבוד ט"ו בשבט! העלו בפורום ציפורניים- בנייה וטיפוח תמונה של ציפורניים מקושטות לט"ו בשבט ואולי תזכו במייבש לק חשמלי בשווי מאות שקלים, מתנת "אישה יפה - האקדמיה למקצועות היופי": http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1861&MessageId=126664154
רוצים לקבל מאות שקלים לרכישה ב-Zonda? התחרות בפורום אופנה מסתיימת היום וזו ההזדמנות האחרונה שלכם להראות לנו את הפריט המטורף ביותר בארון שלכם - ואולי לזכות! http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=326&MessageId=126321112
ט"ו בשבט, חג האילנות, מתקשר תמיד לנושא החקלאות. ומה יותר הולם מלהעיף מבט באוסף הכלים החקלאיים שריכז עבורכם פורום אוספים ואספנות? http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?forumId=485&messageId=126649000

hofri10

New member
הגעתי היום למסקנה

אפטייט הוא האלבום הכי טוב בכל הזמנים בלי מתחרים.

sharki

New member
על איזה מתחרים אתה מדבר?

אלבומים אחרים של גאנז? כל האלבומים של כל היוצרים בעולם?

hofri10

New member
כל האלבומים

של כל היוצרים. מה לעשות,כנראה שלא יצא ולא ייצא עוד אלבום ברמה הזאת. ברגעים אלה אני שומע את הסוף של רוקט קווין ואני מנסה לחשוב על אלבום יותר טוב.פינק פלויד,לד זפלין,אולי רד הוט צ'ילי פפרז...לא עולה לי בראש. היחידים שאולי מתקרבים אליו: 1.בלאד שוגר סקס מג'יק של רד הוט שהוא אלבום מגניב וחוץ מהשיר האחרון בו,כולם שירים מעולים. 2.wish you were here המעולה של פינק פלויד. 3.האילוז'נס,ביחד(אלבום אחד ולא שניים נפרדים) יוצא אלבום ענק עם סולואים אדירים, לחנים אלוהיים ושירים גאוניים.

sharki

New member
עם כל הכבוד לאפטייט..

ויש לי הערכה עצומה לאלבום הזה. היו אלבומים מהפכניים לא פחות ממנו. יש לי כבוד ל: Paranoid Dark Side of the Moon A Night at the Opera Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band The Doors (debut album Back in Black Use Your Illusions 1-2 אפטייט מבחינתי הוא קפיצת המדרגה האחרונה בז'אנר הכללי, יותר גבוה מזה כבר קשה להרים את הרף. אילוז'ן לא הרים את הרף, הוא פשוט מדגיש כמה קשה ובלתי אפשרי לעשות את זה, לכן אני כ"כ אוהב אותו..

sharki

New member
אם אני רוצה לשמוע את רוקט קווין בקול זה בעיה

... אבל שיר ממש טוב.

CyberP

New member
אני מזהה מגמה מוזרה

בקרב אוהבי גאנז הישראלים. כמעט כולם מסכימים שאפטייט הוא האלבום המוצלח ביותר של הלהקה, ויש שיגידו שהמוצלח ביותר בשנות ה-80/90 ויש שיקצינו ויגידו אי פעם. א-ב-ל כמעט כולם גם מסכימים שההרכב המוצלח ביותר של גאנז הוא דווקא הרכב האילוז'נס, שכללו את מאט במקום סטיבן על התופים, ותוספת של דיזי ריד הקלידן. בקרב האוהדים בעולם, ד"א, המצב הוא הגיוני יותר, כשהרוב אוהבים יותר את סטיבן. אני חושב שיש הרבה משקל לעובדה שההרכב המקורי לא היה כל כך פופולארי בארץ, עד האילוז'נס, שאז הצליחו לפרוץ גם אלינו. וכך, הראש אומר - אנחנו אוהבים את גאנז ה"חדשים יותר", כביכול, אבל המוזיקה היותר טובה באה מהישנים. דעות?

hofri10

New member
אין מה לעשות

סטיבן מתופף טוב אבל מאט יותר איכותי. מצאתי באפטייט אי התאמה בין התיפוף לשאר הכלים(בשיר איטס סו איזי) ובכלל מאט יותר דרמטי וגם בקטעים המהירים הוא יותר טוב. אני לא מכיר כ''כ הרבה להקות, בטח לא כמו כמה גולשים פה בפורום.מה שכן,ממה שאני מכיר, אין אלבום עם כ''כ הרבה שירים מעולים. אני לא חושב שגאנז היא הלהקה הגדולה בכל הזמנים אבל אם(אם,מה לעשות) היא הייתה ממשיכה כרגיל להופיע עם ההרכב של האילוז'נס או אפילו אפטייט אבל עם דיזי ומקליטה שירים אני בטוח שהיינו מקבלים שירים מעולים.

CyberP

New member
אין ספק שמאט מתופף טוב יותר

מבחינה טכנית. הסגנונות שלהם גם שונים טיפה. מאט מתופף יותר "מטאל" עם הרבה סניירים וטכניקה, כשסטיבן הוא יותר מטופף של בלוז-רוק, עם הרבה מצילות וקאו-בל. אבל בכל זאת, אם אתה אוהב יותר את המוזיקה של הראשון, למרות שהשני הוא טכנית יותר טוב, אתה אמור לאהוב את הראשון
זה ממש מוזר מבחינתי.

sharki

New member
אני לא אוהב את החדשים יותר או פחות..

אני מקשיב לשני האלבומים בתדירות שווה.. העובדה שהאילוז'נס פרץ לישראל ולא לפניכן, וכנראה גם במדינות אחרות בעולם, תלויה ברמת פתיחות הציבור למטאל בשנות השמונים.. אילוז'ן פרץ כי יש בו יותר גלאם מאשר טרדישנל מטאל.. זה מכוון אגב. האלבום פונה לסקאלות רוק נוספות, הוא מאוד אוניברסלי.. אם אני אדבר על למה אני אוהב את אילוז'נס, אצטרך להתאמץ להיות אובייקטיבי כי הייתי עד לטירוף בלתי פוסק בשנים הראשונות ליציאתו, והייתי ילד. אז יש פה גם ערך סנטימנטלי..

otlumak

New member
אני פשוט חושב שמאט יותר טוב...

לא יודע... לא קשור להערצה... בכל השירים מאילוזן אני שומע את מאט נותן את כולו בדרמטיות בתופים. באפטייט כנראה בגלל שאין כמעט דרמתיות (שימו לב לזה!) אנחנו לא נותנים לתופים מעמד חזק.... באילוזן יש שירים דרמטים וחזקים.. שהתיפוף של מאט רק מוסיף להם ועושה אותם יותר מגניבים.

Slash105

New member
ממש לאאאא נכון..

דרמטיות לא עושה מתופף יותר טוב שני המתופפים (סטיבן ומאט) שונים מאוד מאוד הם התאימו לשירים אחרים וכל אחד לתקופה אחרת (80'-90).. לדעתי אפטייט אלבום הרוק הכי טוב של ה80 ואם תשימו לב טוב זה לא רק היה השינוי של גאנז מה80 ל90 הרבה מאוד להקות השתנו מטאליקה למשל הביא פתאום את ה black album ויש אנשים ששנאו אותו בהתחלה ולא הבינו מה קרה להם. אתם רבים על מתופפים שונים ותקופות אחרות למוזיקה ויכוח סתמי..

CyberP

New member
אנחנו לא מתווכחים

אנחנו דנים. בשביל זה יש פורום דיונים, לא? אני חושב שכן יש טעם להשוות בין שני מתופפים, למרות שהם מתקופות שונות (ולא כ"כ רחוקות אחת מהשניה), בטח באותו סגנון מוזיקה, ובטח באותה להקה! אם ביניהם לא נשווה, אז בין מי? בין סטיבן אדלר למתופף של אלביס פרסלי?
עוד דבר שאני רוצה לציין זה, שרוב האנשים מקפידים להזכיר שבשנות ה-90% הסגנון המוזיקלי של גאנז שינה כיוון טיפה ומאט היה חלק מזה. למרות שחלק לא מבוטל של שירים באלבומי האילונז'נס (נובמבר ריין, דונט קריי, סיביל וור הם הבולטים ביניהם) נכתבו בימי אפטייט. אני לא אומר שסטיב הוא מתופף טוב יותר. אני חושב שטכנית מאט יותר טוב, ואני גם אוהב את הסגנון שלו הרבה יותר. פשוט זה מוזר שהרבה אנשים שאוהבים את אפטייט, ושירים מתקופת אפטייט, יותר אוהבים את ההרכב של האילוז'נס.

otlumak

New member
קודם כל, אתה רב....

שים לב שאני אמרתי "אני חושב".... "ממש לאאאא נכון" זה לא מה שהייתי מצפה שיבוא כתגובה. ציפיתי לדעות ואתה קבעת עובדות. לא מתאים לפה... והדרמטיות של התופים שהתכוונתי אליה זה שיש יותר מקום לתופים והם נותנים אווירה אחרת וזה השירים כנראה יצרו את זה אבל מאט הוא זה שהלחין את התופים (אלא אם כן אני טועה...). למשל תקשיב ל-Estranged דוגמא ממש טובה לשימוש מצוין לתופים. אני חושב שיש שירים שהתופים בהם מאוד שוליים ואין להם תפקיד מרכזי. לעומת זאת שיר כמו Estranged שממש תורם לאווירה. מישהו מסכים לזה?

hofri10

New member
וחוץ מזה-

שיר ענק,אקסל במיטבו,סלאש ודיזי ריד מפציצים.... אחד מ-3 השירים הטובים של גאנז.

RockTheFuckOut

New member
אני חושב שלוקומוטיב

בכל מקרה מה שאהבתי בתקופה של מאט זה את הסולו תופים שהוא היה נותן חברי הלהקה היו יורדים מהבמה(לעשות סמים D) והוא היה נשאר לבדו להלהיב את הקהל, בהמשך דאף(שבתחילת דרכו היה מתופף) מצטרף עליו .אחרי כמה דקות סלאש מצטרף ודופק תסולו של הסנדק , אקסל מצטרף אחרון ודופק הקדמה בדמות SAIL AWAY לסוויט צילד אוף מיין :)

hofri10

New member
אני חושב שמאט

מתאים את עצמו בצורה הכי טובה לשירים. אי אפשר להצביע על נקודה מסוימת בשיר ולהגיד-"הוא פיקשש פה". הוא לא מפקשש. סטיבן מפקשש קצת.

RockTheFuckOut

New member
טעות לדעתי

סטיבן לא פיקשש כל האלבום אפטיט נעשה בתקציב מוגבל באווירת שכונה, בלי יותר מידי אולפן .אלבומי האילוזן נעשו בתקציב וזמן ענקים כל אחד מהלהקה הקליט לבדו את הקטעים מהשירים איזי אפילו העיר שרוב השירים באלבומים שנכתבו עוד ב 86 הוא כבר לא הרגיש מחובר עליהם ולמילים מרוב שהתישנו בגלל הפרופקציוניות של אקסל קח בחשבון את המאט לא מפקשש בעובדה שטחנו אותו עד שתפר את זה בצורה המושלמת..

למעלה