חוגגים 60 שנה לכס המלוכה

פספורט

New member
חוגגים 60 שנה לכס המלוכה

טקסים , פסטיבלים , תהלוכות . בימים אלה מגיעים מלכים מכל רחבי העולם לכבוד מלך תאילנד במלאת 60 שנה מאז עלה לכס המלוכה , בין האורחים הרבים : קיסר יפן , מלך ירדן , נסיך מונקו ועוד רבים אחרים . מלך תאילנד זוכה לכבוד רב והערצה גדולה מהעם התאילנדי . היום המלך בהופעה נדירה לעיני הציבור ממרפסת בית הארמון שני ושלישי - מוכרזים כימי חג. בנגקוקים תיזהרו ! בימים אלה יסגרו רחובות רבים , פקקים יותר מהרגיל , תתכוננו בהתאם . יום שני - המלך והאורחים יצפו בשייט מלכותי על נהר צ'או-פראיה . יום שלישי - ארוחה ונשף מלכותי בארמון עם האורחים רמי המעלה . העם חוגג (חולצה צהובה) בפסטיבלים של תהלוכות , הופעות להקות מחול , תזמורות ודוכני מאכל , כל עיר והחגיגות האופייניות לה.

Benkok

New member
סיוט שלא נודע כדוגמתו...../images/Emo47.gif

צ'ארון קרונג - סוקומוויט (נסיעה של 25-40 דקות) לקחה אתמול אחה"צ שש וחצי שעות כשמתוכן השעתיים האחרונות הליכה ברגל של 6 ק"מ מרמה 3 עד אסוק (בשלב כלשהוא אי אפשר היה גם ללכת אז נדרשה קפיצה מעל הגדר של קווין סיריקיט ויציאה דרך בית הטבק לסוי 10 ואז ימינה על סוקומוויט) - עדות מיד ראשונה של מישהו שעשה את זה...אני לא העזתי לצאת מהמתחם שלי (אכלתי בסוי 18, דרינק בדובלינר בסוי 22 והביתה לראות את המונדיאל...הכל עשיתי בחיבורים בין הסוים, לא ניסיתי אפילו לצאת לסוקומוויט) חברה שלי עמדה בתור עם עוד 350 איש בהמתנה להיכנס לBTS בפאראגון... מעל מליון אנשים באיזור הפסל של רמה 5 (רחוב סי איוטאיה) ואני לא רוצה לחשוב מה הלך בראצ'דאמנון... שדה מטורף של אנשים צהובים... LONG LIVE THE KING...

קרלטון

New member
תחשוב חיובי ../images/Emo8.gif

תאר לך שהיית עושה 10 באט על כל בנאדם.. כמה כסף עשו אלה שיצרו את החולצות? גם בשוק מכרו אותן יחסית ביוקר.

Erap

New member
גם יום שלישי הוא חופש?

מצב לא פשוט... אני צריך להיות ביום שלישי בשדה-התעופה בחמש בערב. מה כדאי לעשות? לקחת את הרכבת אולי? אבל אז צריך להגיע ל Hua Lam Phong... למישהו יש רעיון?

Benkok

New member
ביום שלישי לא צריכה להיות בעיה...

אבל בכל מקרה הנסיעה לשדה בעייתית בשעות האלה... ממליץ לקחת את הסקיי טריין עד MO-CHIT ומשם במונית על CHAENGWATTANA... חוצמזה אתה יכול להתקשר 1197 (מוקד התנועה) ולבדוק בדיוק מה חסום ומתי...

Benkok

New member
חחח

לקחו חולצת טריקו של 35 סנט ומכרו אותה ב450 באהט...כל ההכנסות מתנה למלך עאלק...

פספורט

New member
רשימה חלקית של

עוד מלכים המגיעים לתאילנד השבוע : בלגיה , ליכטנשטיין , בהוטאן , כווית , לסוטו , לוכסומבורג , מלזיה , קטאר , שבדיה , בחריין , בריטניה , דנמרק , מרוקו , נורבגיה , עומאן , ספרד , הולנד .

פספורט

New member
עוד מחוות למלך

דייגים תאילנדים הודיעו כי יפסיקו לדוג את שפמנון המקונג הענק המצוי בסכנת הכחדה , 99 נזירים שרים לכבודו , שמי בנגקוק יוארו לכבודו בלילות בזיקוקי דינור .

Ludwig

New member
באמת?

אני עוד לא ראיתי זיקוקין כאן בבנגקוק. אולי יתחילו רק מחר? חוץ מזה בינתיים אני נהנה מהרחובות הריקים, הרבה נסעו הביתה לפרובינציה למשך חמישה ימי חופשה, מחזה שאינו כה נפוץ במרכז בנגקוק. בדרך-כלל זה קורה רק במהלך הסוֹנְגְקְגְרָן, אבל אז יש בעיה לצאת לרחובות בגלל שגעון המים.

Ludwig

New member
למען הדיוק...

בליכטנשטיין אין מלך, ראש המדינה הוא נסיך. בלוכסמבורג אין מלך, ראש המדינה הוא דוכס. במלזיה אין מלוכה, מלזיה היא רפובליקה... אז מי יבוא? בבריטניה אין מלך אלא מלכה, והיא לא תבוא. שמעתי שיבוא הנסיך. בהולנד אין מלך אלא מלכה. שמעתי שגם נסיך מונקו מגיע וגם מישהו מברוניי ((אינני יודע אם הסולטן). אז מה יותר טוב, מלוכה או רפובליקה שנשיא/ה נבחר/ת בראשה?

פספורט

New member
למה ציפית ? לדיווח עיתונאי מדוייק..

מה אני מקבל שכר עבור הדיווח שלי ? אוקיי.. ראשי מדינה , נסיכים , מלכות , מלכים , דוכסים וקיסר אחד ועוד נכבדים מרחבי העולם ,ככה רצית ? מה ? קנית את העיתון שלי שאני צריך לדווח לך במדוייק ? כוללה פורום , תרצה תקרא , לא דלג הלאה . מה אני עומד למבחן אצלך ?

פספורט

New member
ועוד דבר אחד

החגיגות מגיעות לשיא בימי שני ושלישי . תשמור את הלעג שלך לאחר הימים האלה , ואז נדבר מה קורה עם התחבורה , פקקים וזיקוקים דינור. אוי ואבוי שכחתי ..גם מלך קמבודיה מגיע . צריך לדייק !!!

Ludwig

New member
חס וחלילה...

אין בדברי שום לעג, ואני מצטער אם התרשמת שיש בתגובתי לעג או ביקורת רעה. כל מה שרציתי זה רק להבהיר ולהרחיב ממה שאני יודע וממה שחוויתי עד כה בימים אלה. אם המצב יהיה שונה בימים הקרובים אשמח לעדכן, הרי הולכים לסגור את הרחוב שלי...

פספורט

New member
אם כך הבנתי לא נכון ...

אני לא מתגורר בבנגקוק , כל מה שאני יודע זה מכלי התקשורת התאילנדיים (טלוויזיה ועיתונות) בסיוע תרגום והסברים מהחברה שלי על כל מה שקורה במדינה הזאת . יתכן שבגלל קשיי שפה יש אי הבנות. כל מי שמתגורר בבנגקוק בוודאי יכול לדעת טוב ממני אם הדברים התרחשו באמת כפי שכתבתי בהודעה . צר לי שהתרשמתי לא נכון מהודעתך . מקבל בברכה הערות והבהרות על המתרחש באמת . תודה .

Ludwig

New member
טוב, עברו עוד יומיים...

ועדיין לא ראיתי או שמעתי זיקוקין, ועדיין נהנתי מהרחובות הריקים. למעשה כל מה שראיתי לגבי החגיגות זה קצת בטלוויזיה, חוץ ממפגש קטן עם מלך ירדן ליד הבית. נחכה ונראה איך יהיה בחגיגות 120 שנה למלך הנוכחי על הכס

קרלטון

New member
העיקר שנגמר ואל תשכח חו"ח

ללבוש חולצה צהובה כל יום שני עד יום ההולדת של המלך בדצמבר...

Benkok

New member
איפה אתה גר?

ביום שישי בין חמש לשמונה בערב אי אפשר היה לשבת בחוץ מרוב רעש ועשן של הזיקוקים. QUEEN SIRIKIT היה אחד המוקדים העיקריים - חגיגה כזאת של אמל"ח לא נראתה מאז מבצע "דין וחשבון"... דרך אגב, ביום הראשון הגמד הירדני עוד הסתובב עם אישתו הכוסיה, בימים שאחרי היא כבר נעלמה משום מה...אולי הוא הבין שלא מביאים סנדוויץ' למסעדה... עזוב את חגיגות ה120, הבלאגן הבאמת גדול יהיה ב5 לדצמבר 2008, כשמלכוש המופלא יחגוג 80 חורפים. רצוי לשריין טיסות החוצה כבר מהיום ולברוח מהמדינה לכל השבועיים שמסביב...

Benkok

New member
אני חייב לך התנצלות וטלפון...

אני בימים האחרונים בטירוף של עבודה עם 3 לקוחות שנמצאים בעיר במקביל (מצאו להם שבוע לבוא לעשות עסקים...) בעזרת השם לקראת הסופ"ש יהיה לי זמן אז אני אחזיר לך טלפון...

למעלה