חוגגים 60 שנה לכס המלוכה

Ludwig

New member
באמת?

אינני זוכר היכן הייתי בשעות שהזכרת, אבל באמת שלא ראיתי שום דבר... בכל אופן לשמחתי ההתנסות שלי עם ימי החג היתה נהדרת - רחובות ריקים ושקטים יחסית, הכל היה רגוע יותר, לא נתקלתי באף פקק תנועה, למעשה כל הנסיעות שהיו לי היו מהירות באופן מפתיע (לאזור העיר הישנה או דוסיט לא הגעתי). את מלך ירדן דווקא פגשתי, וזה אולי ההתנסות יוצאת-הדופן היחידה שהיתה לי. אם כך יהיה בדצמבר אני לא זז מבנגקוק
חולצה צהובה גם לא לבשתי. קודם כל אינני אוהב ללבוש צהוב או חום בכלל, ושנית אינני חסיד של שיטת המלוכה (למרות ההערכה למלך הספציפי הזה).

פספורט

New member
היי..Ludwig אתה בטוח..

שאתה גר בבנגקוק ? סתאאאאם , חשבתי כבר שהתקשורת עם החברה שלי כולה מוטעית לחלוטין עד שקראתי את ההודעה של Benkok ששיקמה את היחסים עם שותפתי לחיים . אני משוכנע ששניכם דוברי אמת ומניח שאתם גרים בחלקים שונים של העיר . נשמע הגיוני , לא ?

Ludwig

New member
הגיוני מאוד...

ברור לי שהחגיגות שבשו לחלוטין את התנועה הרגילה באזורים מסויימים, למשל באזורי הארמונות, וגם מי שטרח להגיע למקומות שבהם הארועים (או במקרה נמצא שם) ראה זיקוקין וכו'. רק שבאופן מפתיע דווקא באזור ה-down-town לא נתקלתי באף-אחד מאלה

Benkok

New member
הרבה איזורים "נפגעו"...

איזור הארמון, ראצ'דאמנון, סי איוטאיה (ארמון רמה 5), צ'יינה טאון וסביבותיה (בניין הממשלה),קווין סיריקיט, פלו ובעיקרון 80% ממלונות היוקרה של העיר (הרי היה צריך לשכן את כל האוכלי חינם שהגיעו, לא?)

IndianaJones

New member
לודוויג ובן

אכן הכל תלוי באזור ! באיזה אזור אתה גר לודוויג ? כנראה בטון-בורי ... דווקא היה ממש מגניב לראות את כל אוכלי החינם ... ואת טאקסין מכרכר סביבם, ואת יורש העצר "האהוב" מקבל את פניהם ... אבל הכי מגניב היה לראות את שייט הספינות המלכותי ! טלויזיה היא המצאה מופלאה :)

Ludwig

New member
לא בטון-בורי

אני דווקא גר ב-down-town, ולמרות שמלך ירדן למשל (וגם הנסיך מאנגליה) התאכסנו ממש לידינו זה לא היווה בעיה. כמו שציינתי באופן מפתיע אצלנו במרכז היה שקט מאוד

IndianaJones

New member
דאון טאון ?

לבנגקוק יש 5-6 דאון-טאונים לפאלאנגים ועוד כמה דאון טאונים לתאים ... מה זה דאון טאון אצלך ? סוקומוויט ? פלואנצ'יט ? ראמה 1 ? ואולי סילום ? ממש לא ברור :)

Ludwig

New member
down-town

בקרב התאים נתקלתי בשימוש במושג עבור אזור סַיָאם במצומצם, או באופן מורחב יותר לאזור של סַיָאם, צִ'יט-לוֹם, סִילוֹם ומה שביניהם... ברור שפֿרַנְגים גרים גם במקומות אחרים ומוצאים אותם מרכזיים

IndianaJones

New member
down-town

אפילו גרתי שם ... ממש על ה"צומת" :) כמה חודשים טובים , וכבר אז זו היתה הצומת הסואנת ביותר בבנגקוק ... בדיוק בין סייאם לצ'ידלום :) אין ספק ש סייאם הוא אזור מרכזי . כנ"ל צ'ידלום(שהוא בכלל לא בכיוון לסילום כמו שכתבת ...) אם כבר WIRELESS / HENRI DUNANT בכיוון לסילום ... וגם סילום הוא אזור מרכזי - אבל סילום בעיני בכלל לא קשור לצ'ידלום וגם לא לאנג-סואן(שפעם ישבה בו שגרירות ישראל בוילה מקסימה-להבדיל מ OCEAN TOWER ובגלל שהסניף הראשון והמקורי של CENTRAL יושב בפינת סוקומוויט-צ'ידלום לא עושה אותו מרכזי יותר - כיום - ממקומות אחרים .אגב,קרא לו CENTRAL ולא דאון-טאון ... אבל זה דווקא מזכיר לי שעל צ'ידלום היתה פעם מסעדה נפלאה שנקראה DOWN TOWN STEAK HOUSE ... אוכל מערבי , תאי וגם קוריאני ... רק מה היא לא קיימת יותר - לפחות לא שם .וגם הבניין שהיא היתה בו כבר לא קיים . צ'ידלום וגם סייאם הם חלק מהמרכז סוקומוויט-פלואנצ'יט-ראמה 1 וצ'ידלום "למטה" יחסית ל אסוק ,אקאמאי טונגלור וכו ... אבל כיום כל האזורים הללו מרכזיים ביותר וכך גם ראצ'אדה , ותתפלא אבל באזורים אלו גרים יותר תאים מפאלאנגים :) לשיטתך ה "דאון טאון האמיתי" של בנגקוק הוא או רחוב קאו-סאן או למהדרין שבמהדרין רחוב צ'ארואן קרונג/ NEW ROAD מישהו פגש את DOWN TOWN STEAK HOUSE בשנים האחרונות ? בכל מקרה , אם אתה גר בצ'ידלום קבל את איחולי הלבביים-אזור אהוב עלי במיוחד :)

Ludwig

New member
זה לא "לשיטתי"...

זה הביטוי ששמעתי מתאים, ואני מניח שזה נובע בעיקר מכך שמרכזי הקניות המובילים שכולם באים אליהם לפעמים הם באזור זה. מבחינתי אפשר לקרוא לאזור בכל שם אחר
דבר אחד ברור - אף אחד מהתאים לא רואה באזור "קָאוֹ-סָאן" down-town כי זה אזור של טיילים (אפילו לא אזור חשוב של תיירים רגילים). בכל אופן, לא חשוב איך נקרא לזה. אני גר באזור סַיָאם - צִ'ט־לוֹם, אבל אני מניח שלאורך סוּקוּמְװִיט גרים יותר פַרַנְגים מאשר באזור שלי שהוא אזור מצומצם יותר בשטח.

למעלה