"חוגגת" 6 שנים

Lady Stark

New member
"חוגגת" 6 שנים

לא יודעת למה, אבל אני זוכרת את התאריך הזה. כמו עוד כמה תאריכים שהיו לי קשים במיוחד, טרחתי לזכור אותו, כדי לזכור מאיפה באתי ולאן אני הולכת. כדי לא לשכוח מה עברתי.
מחר ה- 23 במאי, אני "חוגגת" שש שנים להתפרצות המחלה הזאת.
היו לי מאז גיל 20 אפיזודות דיכאוניות, וקשות, אבל הן תמיד נשארו רק ברמה המנטלית.
ב- 23 במאי 2007, זה היה שונה. הייתי בתקופה מאוד מדוכדכת כבר כמה חודשים. ולמרות הדכדוך לא עצרתי את עצמי מלנהל את אורח חיי הסוער באותה התקופה. הייתי אשת מסיבות, מתמנגלת, שותה ומעשנת בלי סוף. ומוצאת נחמה בבריחה לשם. למקום הבלייני הזה, שבו הייתי שייכת. הייתי הבחורה הכי חמודה בעיר. כולם ידעו את זה. במיוחד עם כוס משקה ביד. מחבקת, מקשקשת, זורמת.
באותם הימים הבחור שאהבתי היה בטיול בחו"ל, ובאיזו מסיבה ניגש אלי חבר שלו, שלא ידע שהיינו ביחד, וסיפר לי שהבחור שלי מתפרפר לו על איזה חוף ועושה עניינים עם כל מיני בחורות.
כמה ימים אחרי זה, זה היה היום. הייתי בדירה שלי, מנסה לכבות את המחשבות ולהפסיק להתייסר על הבגידה שגיליתי עליה בכזה חוסר טקט. עד היום אני לא יודעת אם זו באמת היתה בגידה, כי כשהוא חזר מהטיול הוא הכחיש את זה.
אבל אני אכלתי לעצמי את הראש והרגשתי מושפלת, לא אהובה, ובעיקר - מסורסת. כי לא היה לי עם מי להתעמת.
זה היה 01:00. פתאום הרגשתי גלי חום. הלב שלי דפק במהירות והגרון נסגר. החדר נעשה קטן יותר, והמוח רץ במהירות שלא הכרתי עד אותו רגע.
זה היה התקף חרדה מכובד מאוד. הראשון שחוויתי בכזאת עוצמה.
התקשרתי לחברתי הכי טובה שקצת הרגיעה אותי בטלפון. התקשרתי לאבא שלי - שמעולם לא הוכיח את עצמו כאבא טוב - וביקשתי ממנו לבוא. הוא בא. לצערי זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שהוא היה שם בשבילי במובן הזה.
הצלחתי להירגע איכשהו וללכת לישון, ויום למחרת התעוררתי בבוקר. בום. שום דבר לא היה אותו הדבר מאז.
מהבחורה שהייתי - שהצליחה להירגע ולמצוא נחמה בהמון דברים - כבר לא יכולתי. לא להירגע ולא למצוא נחמה.
יותר שום דבר לא היה פשוט. השנה הראשונה היתה הכי קשה. כי בה למדתי שאי אפשר לנהל קשר במצב דיכאוני ולא לדבר עליו. כי בה הרגשתי רוב הזמן תיעוב עצמי וחוסר נוחות בתוך הגוף שלי.
המון השתפר מאז. למדתי, תודה לאל, להתמודד עם המצב ולא לפחד ממנו יותר. למדתי להכיר את עצמי טוב יותר ולטפל בעצמי. עברתי מאז עוד כמה תקופות אפילו יותר קשות.

ועכשיו...
אני כבר בדיוק 6 שנים לא יכולה להירגע. אני 6 שנים עם רעידות בכל הגוף, לחץ דם גבוה, על התקפי חרדה ברמה היומיומית. כבר 6 שנים לא ישנתי טוב (רק שני לילות של שינה טובה היו לי בשנים האלו). כבר 6 שנים אני נרדפת על ידי מחשבות טורדניות. לא מצליחה ליהנות באמת או להירגע באמת. הצלחתי ללמוד בזמן הזה, אחרי עבודה קשה, איך להיות מסוגלת ליהנות פה ושם. ליהנות הפך לאתגר, לא למשהו מובן מאליו.
ואלה היו שנים מלאות בתנודות.
הייתי 45 קילו, ואז הייתי 64 קילו. ואז 58 קילו. והיד עוד נטויה.
חיפשתי בהתחלה תמיכה בבני המשפחה שלי ואז גיליתי לאט לאט שהיחסים שלי איתם משמרים את המצב שלי, וכשאני מתרחקת מהם אני מרגישה טוב יותר.
הרגשתי שכל כך מיציתי את החיים שאני מוכנה לצאת לפנסיה בגיל 30, ואז פתאום מצאתי חלום חדש לרדוף אחריו.
שנאתי את עצמי בגלל המצב שלי, ואהבתי את עצמי בגללו. אולי בזכותו.
אני היום לא אהיה שוב נערת מסיבות. כבר לא מרגישה יפה. כבר לא מרגישה נוח עם אנשים.
אבל אני גם לא אהיה חלק מיחסים שאני לא מרגישה בהם טוב. ואני כבר לא אשקר לעצמי שאפשר להתמודד עם ילדות כמו שלי בלי טיפול מסור. ואני לא אנסה לרצות את כל העולם כשזה פוגע בי, כי היום זה עניין של הבריאות שלי, לא של סתם הקרבה קטנה. ואני לא אתחיל זוגיות עם מישהו שאני לא יכולה לסמוך עליו. ואני לא אתפשר על החלומות שלי. כי אני מבינה שכדי להחלים ולמצוא סיכוי לשפיות אני צריכה לרדוף אחריהם.
הדיכאון - וכל מה שהגיע איתו בתסבוכת הזאת - OCD, חרדה - הם האויבים הכי נוראיים שלי. וגם המושיעים שלי במובן מה.
הכריחו אותי לטפל בבעיות מוזנחות. לשנות סדר עדיפויות.

זהו. 6 שנים. מעניין איפה אמצא את עצמי בעוד 6 שנים נוספות.
תודה על ההקשבה למי שקרא. ימי שנה עושים אותי רגשנית קצת.

וואו

כמה דומות אנחנו. גם נקודת הציון שלי היא בשעה 1 בלילה
(בתאריכים אחרים, כמובן)

זה מוזר שאנחנו מתמודדים עם הבעיות האלה בחצי התעלמות ואז פתאום קורה משהו שמחייב את ההתייחסות ההולמת לבעיה. קצת כמו now or never. הרגעים האלה הכי קשים והכי מייסרים, גם אז וגם עכשיו, לחשוב עליהם, אבל אלו הרגעים ששינו אותנו וגרמו לנו לקחת את השליטה חזרה. להבין שהמצב חייב להשתנות.

שולחת לך חיבוק גדול

ואת הכי יפה בעולם בעיניי

Lady Stark

New member
משהו שאספר עליו בהמשך, אני מקווה

אם יצליח לצאת ממנו משהו :)
תודה, מותק.

מילקי110

New member
תודה על השיתוף

באמת מרגש , התקפי חרדה , דיכאון מחשבות טורדניות אין צורך להכביר במילים

תודנ על השיתןף

מיצי2013

New member
גמאני געגעתי

טיפה יותר בסדר. החרדה קצת ירדה וזאת גם בעקבות מפגש עם רופאה שעזרה לי להירגע, ממש האנטיתזה של הפסיכיאטרית המפלצתית

אחרי ששיגעתי בערך את כל הרופאים בישראל ובעיקר את עצמי הצליחה קצת לשקוע ההבנה שכנראה הכל בסדר, אם כולם אומרים שזה בסדר. זה עדיין לא 100% והחרדה עדיין מרימה את ראשה המכוער כמה פעמים ביום ומביאה ספקות ופחדים, אבל אני מנסה להזכיר לעצמי את כל מה שאמרו לי ולא להיסחף לזה.

חוצמיזה הייתה לי פגישה די מבאסת עם הפסיכולוגית. עוד בהתחלה הרגשתי לא נעים שאני מביאה שוב את אותן בעיות ואותן חרדות לעוסות שכבר אין לה מה להגיד עליהם. ברור שאני לא צריכה להרגיש ככה ושזכותי להרגיש מה שאני מרגישה, אבל בכל זאת... הרגשתי שאני מעמיסה עליה, כמו שאלומה אומרת - שאני יותר מידי בשבילה, והיא כל הזמן שתקה ולי לא היה מה להגיד, וזה רק הלחיץ אותי עוד יותר השתיקה הזאת. גם הבנתי שהיא לא לגמרי יודעת איך להתמודד איתי ואיך לעזור לי להתמודד עם החרדה יותר ממה שכבר הסבירה לי. אז זה המשיך עם עוד קצת שתיקה מביכה, וממש התחשק לי לקום וללכת אבל לא היה לי נעים, אז בסוף התחלתי לדבר על משהו ואיכשהו השיחה התרוממה ולקאת סוף הפגישה הצלחנו לדבר על דברים יותר משמעותיים, אבל יצאתי די מתוסכלת מכל מה שהלך שם... זו לא הייתה חוויה טובה.

חוצמיזה, רציתי להגיד לך שזה היה יפה לקרוא את הפוסט שכתבת, לא מהבחינה של מה שעברת... אלא יפה להבין יותר לעומק מי את ומאיפה באת, למרות שזה רק חלק קטן. אני מניחה גם שהבחור היה רק סוג של טריגר למה שבא, ועדיין זה מעצבן שיש אנשים שיכולים להשפיע בצורה כזאת על החיים שלנו

הלוואי ואני הייתי טיפוס של לילה.... אני זאת שתמיד הייתה נרדמת על הערימת מעילים בצד, בחיי, כמה מהשינות הכי טובות שלי היו באמצע מסיבה (למרות שמידי פעם גם הייתי שובבה
)

Lady Stark

New member
מיצמיצ

שמחה לשמוע שאת נותנת להיגיון להיכנס מדי פעם ולהרגיע את החרדה.
ומבינה לגמרי את הקושי להתמודד עם השאלה ״אבל מה אם זה לא 100%״?, ״אבל מה אם...״?
זה דפוס חשיבה קלאסי בטורדנות.

מה שלי הכי עזר זה לנסות לפרק את תהליך החשיבה הזה.
הוא מורכב משני חלקים (אני אשתמש עכשיו בעגה המקצועית):
1. מחשבה טורדנית, או בדיקה חוזרת של החרדה שלנו, הנקראת גם ״ספייק״.
2. ניסיון להרגיע את המחשבה הטורדנית, הנקרא גם rumination.
ככל שהספייק יותר מפחיד, אנחנו מרגיעים יותר. ואז יש רגיעה ואחרי כמה דקות שוב הפאניקה משתלטת.
מה שאנחנו לא מודעים אליו כשאנחנו בתוך המצב הזה, הוא שככל שנעסוק יותר בהרגעת המחשבה, כך היא תצוץ יותר.
ככה טורדנות עובדת.

הטיפול במקרים כאלו הוא דבר ראשון, לזהות מהו הספייק ומהי פעולת ההרגעה החזרתית. ובשלב שני: פשוט להפסיק להרגיע.
אני יודעת, זה נשמע נורא ומפחיד. וזה באמת מפחיד לשעות הראשונות ולימים הראשונים.

אבל לאט לאט המחשבות הטורדניות מתמעטות בשיטה הזו.
בהדרגה, עד שאת לא פוחדת מהן יותר. את בהדרגה כבר פחות מגיבה אליהן פיזית. עד שברור לך שזו רק מחשבה טורדנית ותו לא, ואז להגיד קישטה.

בשיטה הזאת אנחנו גורמים למוח שלנו להתרגל לקיומו של הספק ואז השאלה ״אבל מה אם...״ הופכת לפחות מטרידה. מניסיון (אני וספק היינו אויבים זמן רב מאוד).

זה עזר לי להתגבר על טורדנות מסוימת שהיתה לי.
ממליצה לך לדבר על זה עם המטפלת שלך.

מתה עליך, מיצי.

היי48

New member
מיצלה

אני שמחה לשמוע שהרופאים אמרו לך שהכל בסדר. מבינה אותך מבחינת העניין של ספקות ופחדים-מוכר ומתיש מאוד. מאחלת לך שיהיה לך את מה שאני גם מקווה שיהיה לי-קצת יותר שקט ושלווה...
מקווה גם שהפגישה הבאה עם הפסיכולוגית תהיה יותר טובה, בהחלט נשמע מבאס מה שתארת, אבל כמו שאמרת-זכותך להרגיש איך שאת מרגישה ובעיקר זכותך לדבר על מה שאת מרגישה, אני משערת גם שלומר את מה שעל ליבך זה חלק מהטיפול. בכל מקרה, מקווה שתרגישי יותר בנח בפעם הבאה.

ושולחת

מיצי2013

New member

תודה תודה.
אני גם מקווה שיהיה נורמלי בפעם הבאה, אחרת תהיה בעיה.
מה חדש אצלך?

אני בעדבודה עכשיו
... תורנית היום. איך אין לי כוח וסבלנות, יאללה שיעבור כבר.

היי48

New member
אני

אחרי מספר ימי שישי שכן עבדתי דווקא לא עובדת היום, אבל אני תומכת בך מרחוק

אצלי אין הרבה חדש. אני שוקלת להוסיף ללו"ז עוד משהו שמצד אחד אם אני אעשה אותו בנוסף להכל נראה לי שזה כבר יבוא על חשבון שעות שינה (אבל בקטנה, מי צריך לישון בכלל...
) אבל צמד שני יכול להיות שזה יקרב אותי למשהו שאני רוצה, אז אולי כדאי לי בכל זאת לנסות. נראה, אני עוד צריכה לברר כמה דברים בנושא. אני עדיין לא יודעת כמה זמן ומאמץ בדיוק זה ידרוש ממני וכמה זה ייתן בתמורה, אבל נברר ונחליט.

יש תוכניות לסופ"ש?

מיצי2013

New member
עוד שעה הביתה...

תבררי ותחליטי, אם לא להעמיס על עצמך עכשיו אז מתי?
אם זה משהו טוב אז שווה לנסות.
אחרי תקופה שהמחויבות היחידה שלי הייתה העבודה, אני מפחדת לבדוק כמה אני יכולה להעמיס על עצמי מחדש. הגבולות הפיזיים והמנטליים שלי לא מה שהיו פעם (=2 עבודות+לימודים+התנדבות+חיי חברה+לבקר את סבתא בשבת). וגם אז איכשהו יצא שהשינה זה הדבר האחרון שנפגע, מקסימום מבריזים משיעור על הבוקר
אבל אל תקחי ממני דוגמא...

יש איזושהי תוכנית לנסוע עם חברה לבקר חברה שלישית לסופ"ש... זה די תלוי בשתיהן (אחת עם הרכב ואחת המארחת) אז מה שהן יקבעו זה מה שיהיה. מה התוכניות שלך?
שבת שלום

היי48

New member
את צודקת

לגבי זה שאם זה משהו טוב שווה לנסות. אני חושבת, על פי מה שראיתי לגבי עצמי עד עכשיו לפחות, שלרוב אני יכולה להתמודד עם לו"ז עמוס, מה שחשוב מבחינתי זה יותר תוכן ואופי הדברים שאני עושה. כלומר ישנן סוגי עבודות ולימודים שכבר למדתי שלא מתאימים לי ושקשה לי להתמודד איתם גם אם אני אעשה אותם במינון נמוך, כי פשוט אופי התפקיד קשה עד בלתי אפשרי עבורי או תוכן הלימודים לא מעניין אותי, אבל אם מדובר בתפקיד שאני יכולה ו/או רוצה לעשות או בלימודים שמעניינים אותי, אין לי בעיה להשקיע בזה הרבה שעות ומאמצים. אני מניחה שזה גם נכון לא רק לגבי אלא גם לאנשים נוספים, למרות שיש אנשים שגם אוהבים לבחון את הגבולות ולנסות דווקא להצליח בדברים שקשה להם בהם. אנשים יותר אמיצים ממני, אני חייבת להודות...

וצר לי, אבל אני כן לוקחת ממך דוגמא בנושא השינה. אני יודעת שאמרתי שזה לא כזה קריטי, אבל עם לו"ז כמו שתארת אין מנוס מלהבריז פעם ב משיעור כדי לישון עוד כמה שעות...

אני אישית מתכננת לרבוץ במהלך הסופ"ש... גם זה נחמד לפעמים. כנראה שאהיה צריכה גם לעבוד על משהו שקשור ללימודים, אבל את רוב הזמן נראה לי שאקדיש למנוחה.

מיצי עוד חצי שעה והביתה!!

קשה לקרוא את מה שאת כותבת, במיוחד שאת כותבת את זה בצורה כזו בהירה ושקולה. קראתי איפה שהוא שאנשים שסובלים מבעיות נפשיות הם לרוב אינטלגנטים יותר מאנשים אחרים, אצלך זו ההוכחה לכך.

שולחת לך חיבוק מרחוק ומאחלת לך שמעכשיו תתחילי לציין רק אירועים משמחים וחיוביים בחייך.

תודה

אני קוראת כאן מידי יום אבל פחות מגיבה כי לא תמיד יש לי מה לומר או איך לנחם. הרבה פעמים אני מנסה לנסח תגובה אבל מרגישה שזה לא זה ועוזבת אותה.

אצלי בסדר, ממשיכה בטיפול הפסיכולוגי שמאד קשה לי נפשית אבל חושף דברים שחבל על הזמן. אני נורא שמחה ש'נפלתי' על פסיכולוג כל כך מעולה שבאמת מבין אותי.

חוץ מזה אין שינוי לטובה במצב הרוח
אבל לפחות גם אין שינוי לרעה.

למעלה