חוגים למתחילים

חוק הכלים השלובים

לדואגים למספר הרוקדים. שמענו מחבר אורח , שהוא חזר לחוג שלו , אחרי הפסקה של שנים. אז רקדו בחוג של מדריכו "הצעיר" , 150 איש. עכשו המדריך - עלה בגיל ובמשקל , ועל ידו קמו עוד חוגים , עם מאות רוקדים. והוא נשאר עם 10 רוקדות. אז בזמנו , החוג - היה היחיד בסביבה - והיום יש כבר עשרות חוגים ומדריכים. לפי חוקי הכלים השלובים כאשר יורד אצל אחד עולה אצל השני. לא כל חוג שנהרס - מביא להרס כללי של ריקודי עם . ספרו כמה הרקדות המוניות, יש היום בשטח, כמה צפיפות יש בהרקדות הגדולות.(עד כדי מחאות וכעס) הלזאת ייקרא "ירידה במספר הרוקדים" ?

MosheFromNY

New member
לחשוף מגיל 0 ../images/Emo79.gif

מתחילים בגיל 0 לחשוף את התינוק למוסיקה וכשהוא מתחיל לעמוד אז להתחיל ללמד צעדי ריקוד עם צעדי הליכה ביתי רוקדת לצלילי המוסיקה במצב ישיבה כבר מגיל 6 חודשים

DAVID

במה בדיוק הגזמתי? האם כתבתי משהוא פוגע? אם כך חשבת? אז טעית בגדול, כי בדיוק ההפך התכוון המשורר.ומבטיחך נאמנה שעזרא הבין, בדיוק את מה שכתבתי ? ולמה התכוונתי? הסימני שאלה שרשמתי ? הביעו כאילו פליאה מעזרא שאני מחזיק ממנו. וגם הוא טעה. זה היה רק בצחוק כמובן.ואני מאמין שעזרא הבין כך את הדברים.כשאני אטעה וזה יגיע בשלב כלשהו,הראשונים שיקפצו לפי דעתי ויתקנו אותי? יהיו: מירי לוי ועזרא .כך אני מצפה מהם .מבלי לפגוע באחרים{מי שיש לו את זה? אז יש לו} ואני כמובן אקבל את זה בשמחה, בסבבה,בחיוך ואפילו בתחרותיות מפרה. כך אקבל כל תיקון מכל מי שיתקן. שיהיה לך שבוע טוב מיום טוב. תיכנס לפורום ותהיה חבר. כך הפורום יגדל ויהיה מעניין יותר.

חוגים למתחילים

הדאגה של החברים לגורל ריקודי עם בעתיד, מוכיח , שמפעלנו בריא ועומד יפה במשב רוח הזמן. כל החברים מחפשים דרך - לשפר את ההדרכה למתחילים, כדי שנמשוך צעירים ומבוגרים , למלא את השורות. צריך להרגיע את כולנו - אין ירידה במספר הרוקדים וההרקדות . להיפך - טלו קורה מבין עיניכם וראו מה קורה באונברסיטה, בחופים, בהרקדות חגיגיות המוניות. יש התפוצצות "רוקדים וידע". בכרמיאל - תאוה לעיניים , לראות את ההמונים המקובצים מכל הארץ רוקדים ביחד את - כל הריקודים , שנלמדו במשך השנה בחוגים ובהרקדות. הדאגה לכן - מוגזמת. כדאי לחשוב על דרכים ואמצעים לשפר את העבודה עם המתחילים, כדי שנוכל לקלוט אותם יותר טוב , בהרקדות המתקדמות. והרי כמה הצעות. בקורסים ובהשתלמויות - ירעננו את החומר המתאים להדרכת מתחילים. שכל המדריכים , בוגרי האולפנים - יחזרו שוב על החומר ויקבלו עידוד להשתמש בו. לפעמים , בלחץ הזמן והשפשוף הממושך, ברקדנים מתקדמים - מאבדים המדריכים אמון וענין בריקודי המתחילים. והמדריך - מתוך חשש, שלא יהיה ברוח הזמן - עושה שגיאות, ומלמד כריקוד ראשון למתחילים -"בצל עץ תמר" , או "שיר על רעי". למה - ככה. המתחילים צריכים מסגרת שונה לגמרי טוב עושים המדריכים , שפותחים חוג למתחילים בלבד ביום מסוים. ילדים - כמו שהזכיר אחד החברים בפורום - בשעה יותר מוקדמת. מבוגרים - יותר מאוחר. אבל ערב מיוחד רק למתחילים. היה נחמד אם היו בונים מסגרת חברתית למתחילים. ריקודי של החלפת בני זוג (הם עוד לא נעולים על זוגות קבועים), חגיגות יום הולדת, חגים ומועדים , כגון פורים , חג עצמאות , חנוכה. להזמין בני זוג למסיבות, להכניס קצת סלונים. אלה מעט מההצעות שבאמתחתי. יכול להיות שלחברים יש הצעות נוספות, אנא כתבו. נהנתי לקרוא - איך עדה המקורית הופתעה משפע הענין, שיש לחברים בנושא המתחילים. היא לא עיפה מקריאת החומר. אני מצפה לקרוא את דעתה. ועוד דעות של חברים אשר טרם התבטאו. אני אישית שמח על כל חבר, שמוסיף לכתוב עוד ועוד, ושרוצה להיות חבר של כולנו - בלי חשש, שיאשימו אותו באי הבנת הנקרא, או שהוא כותב מתוך שעמום. מצפה לקרוא מיגוון דעות - איך לשפר את ההדרכה למתחילים.

לחבר של כולם

ראשת התנצלות (הדיון על ריקוד עם בן הזוג לחיים): אם "לך יש קשיים בהבנת הנקרא" כשאתה קורא מה כתבתי הרי גם לי "יש בעיות בהסברת הכתוב" כך שאני באמת מבין שלא הסברתי את דעתי מספיק ברור. אני מקווה שבהמשך זה הובן גם יותר ובהחלט טוב שיש חולקים וכל אחד ישאר בדעתו, או שישנה אותה בעקבות הדיון. שהרי לשם כך נועד הדיון. אשר למתחילים: אני מבין שיש לך נסיון ארוך טווח בריקודים אבל אתה נראה לי קצת אופטימי מדי. אני, לצערי, מרגיש ירידה גדולה בכמות הרוקדים, במספר החוגים ובפיזורם בארץ וכל זה במשך 3-4 השנים האחרונות. אינני יכול לומר שיש לי סקר לפי מדגם מייצג, אך עם כל הכבוד לנסיונך אני יושב ב"צומת" המאפשרת לי "לראות מכאן דברים שלא רואים משם". הרבה חוגים קטנים נסגרו בעיקר בפרפריות. החוגים למתחילים אינם מחזיקים מעמד כיוון שהרוקדים הטובים יותר נוהרים תוך זמן קצר להרקדות הגדולות באוניברסיטה וכו´ ושם לא רק שאינם יודעים ריקודים מלפני 3-4 שנים אלא שפעמים רבות הם גם לוחצים על המרקידים לשים ריקודים שאינם "מתאימם למרקיד". ואשר לנהירה לסלסה וכו´: מדריכי הסלסה והרואדה, ריקודי שנות השישים וריקודי ירון מידן, עופר רג´ואן, ראובן סיוון, "בראש צלול" וכו´ (יש ים של סוגים) ילמדו את החומר שלהם תמיד יותר טוב מאיתנו (המדריכים לריקודי עם). היתרון שלנו הוא בללמד ולהדריך ריקודי עם. ריקודי עם מבוססים על ביחד, במעגל או בזוגות, יש בהם סדר והם מבוסים על שירים ולא על פזמונים או מוסיקה לועזית. פעם היו לנו קצת ריקודי שורות כדי "למשוך את הצעירים למעגל" היום אצל רוב המדריכים הריקודים הללו הינם המטרה (עיקר העניין) ולא האמצעי להביא את בני הנוער להכרת ריקודי העם. יותר קל "לתת לעם את מה שהוא רוצה" במקום לנסות ולכוון למטרה חינוכית וערכית (איזה מילים "גסות"). לחנך ולהשפיע על קהל זה הרבה יותר קשה מ"ללכת עם הזרם" אבל הזרם האמריקאי והדרום אמריקאי חזק הרבה יותר מהזרם ה"ארץ ישראלי". במאבק הזה על נפש הנוער אין לנו סיכוי לנצח אלא אם כן נדע להדגיש את הייחוד שיש בריקודי העם במקום להתמסמס כדי להידות לאחרים.

לירון - אין חדש תחת השמש

אתה כותב במצב רוח ניהליסטי. הכל עצוב וגורלנו - ריסוק מוחלט. אני מקוה , שהבנתי את הנקרא - לבטחון אני אצטט מדבריך: "במאבק הזה על נפש הנוער - אין לנו סיכוי לנצח - אלא אם כן נדע להדגיש את הייחוד שיש בריקודי עם " . אתה אומנם בצומת הדרכים ורואה יותר טוב מאתנו , אבל בהתרשמותי, יש היום הרבה יותר רוקדים , מאשר לפני כמה שנים. תרבות הסופרמרקט והשיווק בגדול, עם פרסום ומתנות , טעימות אוכל ומעדנים : קוסקוס ,מוסמוס,חומוס ותורמוס . (גם אתה חילקת קלטות במתנה לרוקדים באולם) - אלה מסממני הדור החדש. אנשים מעדיפים לקנות בקניון ענק ולא במכולת הקטנה על יד הבית. כך גם הרוקדים . מעדיפים את המפגש ההמוני, שם יש מבחר גדול רוקדים, מתחילים, מתקדמים , מבוגרים וצעירים, יפים ומכוערים, ובעיקר מקבלים תמורה מלאה לכרטיס הכניסה. יש מזגן, מדריך טוב, מבחר ריקודים מגווון וכו´ . החוג המצומצם בשכונה , עם המדריך ,בעל הערכים , אשר מכיר את ברל כצנלסון וטבנקין - הולך ונעלם . לא מושך יותר. אם חוגים קטנים נסגרים - אל דאגה . כך המדריכים מתנפים , כשם שהריקודים מתנפים - ונשארים הטובים . מדריכים חריזמטים , שיכולים לענות על הדרישות של הדור הבא, ולמשוך את הרקדנים - לאולם. האם ערכת פעם מישאל בין המרקידים - כמה רוקדים יש לכל אחד מהם . נסה פעם לבקש מאלה שעוד נמצאים בשטח, ועובדים עם המכשירים, בלילה וביום. שיגידו לך רק כמה רוקדים יש להם - תופתע. במקום להכנס למצב רוח ולחשוש לגורלנו. יש לעבוד ולהתגבר על הקשיים. הסלסה וכל הריקודים המודרניים, שחדרו לארץ עם העליה החדשה, הם חלק מאתנו , נחיה אתם ובלעדיהם . בסוף - כפי שהוכחנו בשנים קודמות - אנחנו ננצח.

לירון מישר ולחבר של כולם

קראתי את תגובותיכם - אני מוכחה להודות שאני מסכימה עם ירון מישר, אני מדברת עם מדריכים ומרקידים רבים שסבורים כמונו - אכן יש ירידה במספר הרוקדים ולכן פתחתי בנושא הנ"ל - מדוע אין מספיק מתחילים? ומדובר בדור היותר צעיר - לא הדור שלנו שממילא כבר רוקד.

MosheFromNY

New member
תוסיפו ריקודי ילדים

בהרקדות הפתוחות שבפרקים,בחופים,בכיכרות העירונית תוסיפו ריקודי ילדים והרבה (לפחות 2 סבבים של 20 דקות ) הרי גם המבוגרים נהנים לראות ולרקוד עם הילדים רוקדים יגרום ליותר משפחות להגיע להרקדות יחשוף את הצעירים לריקוד יעודד אותם להישתתף בריקודי מתחילים משה

משה זה אתה? מנהל הילולים בניו-יורק?

מה שלומך? אני שמחה שגם בניו-יורק מתעניינים ב"פורום" הנפלא הזה שירון מישר מנהלו. אכן יש לתת את הדעת ולעודד ריקודי ילדים ונוער - צריך להלחם על כך למען העתיד של ריקודי העם המיוחדים שלנו. האם אתה בקשר עם גדי? ומה נשמע בניו-יורק? איך ההרקדות שם? האם אתם משיגים אותנו בחומר? כאשר ביקרתי שם התרשמתי שאתם לפעמים מעודכנים יותר מאיתנו הישראלים.

מעודכנים במה????

בריקודים שהמציאו מחרתיים? איזה עתיד את רואה כאשר יש תחרות מי ישיג את מי ב"חומר". מה זה מעודכנים יותר מאיתנו הישראליים? כן נכון, את צודקת: מחברי הריקודים עושים זאת פעמים רבות "עם הפנים ליצוא". כיוון שהם חוששים שאם ילמדו ריקוד עם שיר מצויין כאן בארץ בתחילה, הרי מישהו יראה את היצירה הנפלאה ויפיץ אותה לפני שהוא עצמו יצליח לקטוף את הפירות הכספיים של יצירתו ביציאתו לחו"ל. לאיזה אבסורד הגענו.

לירון מישר - לא ידעתי כי כך זה עובד

לא ידעתי שכך זה עובד - כמו שתארת. שהיתי בארה"ב חודשיים והייתי בשני מחנות בהילולים - ניו-יורק ובחגיגה - ליד שיקגו. כמו כן רקדתי אצל משה ב-"מרילנד" - וושינגטון די.סי. ונדהמתי! היו ריקודים שאנו בארץ עוד לא למדנו והם כבר יודעים - הם שולטים יותר מאיתנו בחומר יהודים או לא יהודים וזה מדהים, ירון איני יודעת אם יצא לך לבקר בהרקדות בחו"ל - אני נשארתי עם פה פעור, לא האמנתי שהם יודעים הכל ויותר מהכל!

מה זה - יודעים יותר מאתנו?

הם עושים צעדות תימניות אחרות, האם הם מדלגים אחרת.הם עושיים צ´ה צ´ה צ´ה ושכול לימין ואחר כך לשמאל - הרבה יותר טוב מאתנו. כמו שאמר ירון, הגענו לאבסורד. היוצר הישראלי מחבר ריקוד לאמריקאים , בסודי סודות - ואחר כך מיבא אותו ארצה בתור מוצר נבחר. הרי רקדו אותו באמריקה .ועדה שלנו, מתבטלת בשישים. היא מסכנה לא יודעת את הריקוד החדש : שעושים צעדה תימנית ברגל ימין. זוכרים את השאלה : "באילת היית ?" הם יודעים את כל הריקודים שלנו ? - לא ולא ,בשום אופן. רק של אלה שהוזמנו לאמריקה ללמד - אלה האורים ותומים שלהם. הם זקוקים להם , כדי למלא את מחנותיהם וקורסיהם , באוהבי מחול. בסוף - המארגנים דוהרים , בשמחה אל הבנק.

לחבר של כולם - אתה טועה

הם לא עושים צעדות תימניות אחרות ולא מדלגים אחרת - אני בהחלט התכוונתי לכך שהם יודעים את כל הריקודים הן הישנים והן החדשים והמחודשים - בקיצור הכל! בקיעים בחומר. קלטות מגיעות לשם והם לומדים אף יותר מאיתנו, היו ריקודים שהם ידעו ואני לא ידעתי ותאמין לי שהיום אני כמעט יודעת הכל! היו ריקודים חדשים שאולי אפילו עדיין לא עברו השתלמות - או ששם עשו להם השתלמות לפני שהם הגיעו לארץ, כמו לדוגמה "ראפ תימני" סתם דוגמה קטנה - שם לימדו את הריקוד ואז גדי + מישאל חזרו ארצה ולימדו זאת בכל החוגים - אבל בארה"ב היתה זו זכות ראשונים. האם היית פעם בחוג בחו"ל - לפני שאתה מראה כזאת בקיעות כדאי לך פעם לטייל לשם ולהתרשם בעצמך - עד שלא נוסעים לא יודעים!

עדה- עברית נכונה

בוקר טוב לך עדה. בתגובה שלך לחבר של כולם היו לך טעויות בעברית. וסיכמנו כאן בפורום שטעויות בעברית ? מתקנים. לא שגיאות של מקלדת. 1.צריך לכתוב:בקיאים בחומר ולא בקיעים בחומר כי אז יש לזה משמעות אחרת. 2.צריל לכתוב:מראה כזאת בקיאות ןלא מראה כזאת בקיעות. לא כועסת נכון? שבת שלום מיום טוב.

וכי למה שעדה תכעס ?

הי, יום טוב ! וכי למה שעדה תכעס ? הרי היא ציינה לא מכבר שיש לה 90% בהבנת הנקרא ! (או הבנת הנקרע). כמו כן עדה סיפרה כאן בפורום שהיתה מזכירתו הזמנית של השר יצחק מודעי ז"ל שכידוע היה לו 90% כישורים. או אולי עדה התכוונה : שלחבר של כולם יש כזו "בקיעות" בחומר עד שהחומר מתבקע ? שבת שלום ! מירי.

למירי לוי - תגובה

אני לא כועסת על יום טוב - כפי שכבר ציינתי אני לא מושלמת - אבל אני מבינה מתוך קריאתי אותך מדי פעם - שאת כנראה כן. או אולי אני טועה? ציינתי שקיבלתי לא מכבר ציון 90% וזה היה בהבנת הנקרא ולא ב"הבנת הנקרע" כפי שלעגת. לא ידוע לי כי לשר מודעי ז"ל היו רק 90% כישורים.. היכן קראת זאת? או שגם זו דעתך הלעגנית? ואל תפרשי בבקשה את מה שהתכוונתי לגבי חבר של כולם על כך שיש לו כזו "בקיעות, בחומר "עד שהחומר מתבקע". אנא פרשי רק את דבריך וכוונותיך - בבקשה אל תהיה לי לפה... כעת אני מבינה שדבריך לא היו בלשון "הלצה" אלא בלשון "נאצה" ואני נאלצת לציין שוב את בקשתי לעזוב אותי במנוחה.

תודה עבור תיקון השגיאה

נכון טעיתי, אומרים בקיאים בחומר ולא בקיעים בחומר (כפי שכתבתי בטעות). תודה עבור התיקון אקח לתשומת לבי.

פה זה לא זירת קרבות

שבת שלום לעדה ולחברי הפורום. לפי דעתי, אנחנו יוצאים מהמסגרת שלנו.עדה טעתה תיקנה את עצמה,התנצלה על טעותה ואף הודתה למתקנים. אז למה כל העליהום עליה ?,זה לא פייר. חברה הפורום אינו זירת ניגוח, או קרבות, שאנו יושבים ביציעים צמאי דם? שאיך שיוצא לו השור לזירה? אנחנו קורעים אותו לגזרים. איפה הלתקן כדי שנשכיל? איפה האחוה? איפה לתת שכם? אף אחד מאיתנו לא מושלם, וטעויות יכולות להיות אצל כולנו. שבת של שבת אחים גם יחד מיום טוב.

למעלה