חוגים למתחילים

יותר מאשר להודות בטעות..אין יותר מה

טעיתי בהדפסה המילה או בשטף ההדפסה לא הצלחתי להבחין בין בקיא לבקיע, אז מה? למי אין טעויות כאלה בפורום? אבל איך שאני טועה מייד ואני ממש מתכוונת למייד - מירי לוי מגיבה. הלוואי (כמו שאומר השיר) אגיע למצב שהיא תגיב כל כך מייד כאשר אני כותבת משהו נכון, חיובי, מעניין וכד´, אך אני לגביה אבדתי את התקוה. לכן ביקשתי ממנה שתניח לי. וכמו שאומר השיר "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד..." תודה לך יום טוב.

עה יקרה - בקיעים ובקיעות

שגיאות הכתיב מלמדות משהו. המדריכים שמעבירים קלטת , או מדריכים בתחילה את ריקודיהם בחו"ל, מבקיעים גול עצמי. האם ריקוד ישראלי - יכול להקרא "ישראלי" - משום שהוא נרקד תחילה בניו יורק ? זה הקריטריון לריקוד שלנו, שנוצר אצלנו. אז כל ריקוד, שילמד איזה ישראלי בחו"ל , גם אם אף אחד - לא יודע אותו בארץ , יקרא ריקוד ישראלי אסלי. אלה הבקיעים וה"בקיעות" , שאנו יוצרים בחברתנו.

לחבר - בקיאים-בקיעות-תרתי משמע

אכן שגיתי, אך באמת ניתן לראות מילה זו כתרתי משמע! בקיא בחומר - יש "בקע" ביצירות - אכן מי שמלמד בחו"ל ריקוד ישראלי הריקוד הוא אכן נחשב ל"ריקודי עם ישראליים" ולפעמים שם בוחרים ריקודים שכאן לא עברו השתלמות או הריקוד לא התקבל בהשתלמות - שם הם עושים ככל העולה על רוחם. לכן, נוצרים "בקעים" בעבודת היוצרים ולכן קורה שלפעמים אנו לא יודעים את מה שהם יודעים שם.

עם תוספת קטנה:

כתבת - "הם יודעים את כל הריקודים שלנו ? - לא ולא ,בשום אופן. רק של אלה שהוזמנו לאמריקה ללמד - אלה האורים ותומים שלהם". הם יודעים גם את הריקודים של יהודים, יורדים וילידי העולם, ולא יהודיים ה"ממציאים לנו פטנטים", מו שאמר אורי זהר, או בקיצור הם יוצרים לנו ריקודי עם ישראליים המבוססים על הוויה ישראלית, על תרבות ישראלית וכו´. נכון, פעם זה היה נסבל כי היו ישראלים שמסיבות שונות ירדו מהארץ, אבל הם גדלו כאן עם התרבות והצרות שלנו. היום זו כבר תופעה חריגה (בעצם לא חריגה כי גם לעמים אחרים יש גולה בארה"ב המייצרת ריקודים) ובכ"ז הריקודים הישראליים מיוצרים לא רק בארה"ב ולא רק על ידי יהודים אלא על ידי כאלה שמעולם לא ביקרו בארץ ולא למדו יותר מ-10 מילים בעברית, ובהיקפים גדולים בהרבה משל כל עם אחר וכמו שאמרת "המארגנים דוהרים , בשמחה אל הבנק". (ובעקבותיהם גם אני)

המארגנים דוהרים לבנק......

ירון ! רק תשים לב בדהירה אל הבנק בעיקבותיהם, שלא תגיע לבנק של אתי.........

MosheFromNY

New member
../images/Emo88.gif עוד לא מנהל

שמו של מנהל הילולים הוא יוסי תוכלי להיזכר בי מהתמונות הנמצאות באתר שלי רק להזכירך שאהבת לרקוד עימי אם תהיי בכרמיאל אשמח לרקוד איתך משה

למשה שלום

נכון שוב טעיתי יוסי הוא מנהל "הילולים" ואותך פגשתי שם במחנה ורקדנו יחדיו (אגב קיבלתי היום גם את האימייל שלך) והסברתי לך שם איך להכנס לפורום רוקדים - אני רואה שזה מיותר כי כבר נכנסת. ולא לא אגיע השנה לכרמיאל, צר לי.

למשה מניו יורק

לפחות בהרקדה אחת בספורטק עם איציק מאירי המתקיימת בכל שבת יש ריקודי ילדים ושורות (גוש) אולי לא מספיק אבל יש

MosheFromNY

New member
בהחלט לא מספיק ../images/Emo88.gif

מכיר את ההרקדה וגם את איציק אישית מושמעים מעט מאוד ריקודי ילדים הילדים שלי כל הזמן מיתלוננים על כך אני קורא לכל המרקידים להוסיף לרפרטואר ריקודי ילדים הרי זה באמת הדור הצעיר ויש להתחיל בחינוך לריקוד מגיל 0 משה

במוצ"ש הבאה - 13.7.02

אני פותח הרקדה בקדימה בשרון. ההרקדה תתקיים ברחבה על יד קפה "רולדין" (הכניסה חינם ובחצי שעה הראשונה מתוכננים ריקודים לילדים והורים (משעה 20:30). הנכם מוזמנים (גם משה מניו יורק...)

לגבי ריקודי ילדים

טוב, יפה ואף חשוב שיתחשבו בילדים ובצרכיהם בריקודי העם. אבל - לדעתי יש להפריד בין הגילאים. ילדים לחוד - מבוגרים לחוד. נכון שכיף ונחמד לרקוד ביחד, הורים עם הילדים אבל - לא נראה לי שסידור כזה יכול להצליח וזאת מכמה סיבות: א. יכול להיות שיש הורים שאוהבים ריקודי שורות, אך ריקודים אלה (וזו עובדה) אהובים בעיקר על ילדים. רבים מהמבוגרים ישתעממו. אך כבר אני אומרת לכם - זו הסיבה הפחות חשובה דווקא. אפשר לחבב על מבוגרים את ריקודי השורות. ב. מה הילדים המסכנים יעשו כשיתחילו ריקודי הזוגות?! ג. וזה מנסיון - כשהבאתי את ילדי לריקודים הוא רצה ללכת הביתה לישון בסביבות 10:00. אני עוד הייתי בשיא המרץ שלי ולו זה היה תלוי רק בי - הייתי נשארת עוד ועוד. אבל - נאלצתי לעזוב את ההרקדה באותו יום מוקדם נגד רצוני ולפי דרישת הילד. לכן, אני כידוע מאד מאד רוצה שיעודדו ילדים לרקוד, ויפתחו חוגים למענם אבל - בנפרד מחוגי המבוגרים. יחד עם זה אפשר ואפילו רצוי לקיים הרקדה משותפת באירועים מיוחדים - כמו לכבוד חגים מסויימים (ובמיוחד פורים, עם כל התחפושות של הילדים) או מועדים מיוחדים אחרים. זה נחמד מאד ושני הצדדים יצאו נשכרים מכך - אבל לא בקביעות!!

MosheFromNY

New member
לרקוד ביחד, הורים עם הילדים ../images/Emo88.gif

מדובר כאן על הרקדות פתוחות ולא על חוגים רב ההרקדות מתקימות בשעות היום בעיקר בפרקים ובחופים הרקדות אילו צריכים ליעד למשפחות ובכל הגילאים המשפחות שלנו ניפגשות בפרק הילדים משחקים בדשא אנחנו רוקדים לסרוגין אוכלים ארוחת צהרים .....ועוד כיד הדימיון בקיצור כיף מישפחתי פשוט לצאת מהשיגרה ולאפשר לכל המשפחה להיתפרק משה

עדלה

New member
למשה- היכן מתקיימת ההרקדה?

מדבריך אני מבינה שההרקדה היא משותפת להורים ולילדים, אשמח לקבל פרטים, היכן מתקיימת הרקדה זו ומתי?

MosheFromNY

New member
ישנם 2 שאני מכיר ../images/Emo88.gif

בספורטק בתל אביב עם איציק מאירי המתקיימת בכל שבת בחורף מתחיל ב- 11:00 בקיץ כמדומני מתחיל בשעה 16:00 במוצ"ש הבאה - 13.7.02ו ירון מישר פותח הרקדה בקדימה בשרון. ההרקדה תתקיים ברחבה על יד קפה "רולדין" (הכניסה חינם ובחצי שעה הראשונה מתוכננים ריקודים לילדים והורים (משעה 20:30). הנכם מוזמנים ירון מישר היה מרקיד בפרק הירקון אני לא מעודכן אם עדיין ממשיך להרקיד שם ירון תעדכן אותי בבקשה משה

פארק הירקון - גני יהושע

היה תמיד רק בחורף כשאפשר לרקוד בבוקר. כשחם זה לא אפשרי. במשך 8 שנים (עד שנת 98´) רקדנו בפארק מנובמבר עד מאי כולל ותמיד תמיד היתה חצי שעה המוקדשת להורים וילדים. אינני רוצה לטעון ל"זכויות ראשונים" אך אחרים הלכו בעקבותי. ד"א הקטע הזה היה תמיד החביב ביותר עלי. גם בפארק וגם ב"חוף המערבי" (שם הרקדתי במוצ"ש) בקיץ) היו אלה הרקדות ביוזמה שלי עם המזנון/מסעדה במקום ואף פעם ללא תמיכה עירונית. זו גם הסיבה שכשבעלי המקום השתנו גם ההרקדות הופסקו. אני מקווה שבשנה הבאה הנהלת הפארק (ולא המזנון) תקח על עצמה את החסות.

לעדלה-ברמת- השרון ב6:30 בתיכון אלון

חוג חדש להורים וילדים עם המרקידה ירדנה.אחר כך היא ממשיכה ב-8:3 חוג למתחילים חדש.זה ביום שני.אם את באה מצמת הקפר הירוק את ממשיכה ישר לרחוב סוקולוב הראשי ובסוף סוקולוב אחרי 4 רמזורים את פונה ימינה מיד לפני הרמזור הרביעי לרחוב יבנה,נוסעת 300 מטרים ומחפשת את הכניסה מצד ימין

עזרא התותח טועה בעברית???

בוקר טוב לך ידידי. צריך לכתוב:הכפר הירוק ולא הקפר הירוק. במקלדת ה-ק נמצאת בשורה נפרדת מהאות:כ . באיזה צבע הכפר אמרת? {בדיחה } שבת שלום לך ידידי . יום טוב.

למעלה