חודשים לאחור לדווח על עובד

• פותח הנושא amera
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

amera

New member

יש לי עסק להעברת קורסים ואחד הקורסים הוא לימוד תאוריה לנהיגה. יש לי קרובת משפחה שעבדה אצלי מתחילת השנה להעברת קורסי התאוריה. מגיע לה בין 1500-2000 ש"ח בחודש. עד היום לא שילמתי לה מאומה ולא דיווחתי עליה כעובדת. ניגשה אליי והפצירה בי להוציא לה תלושי משכורת מאחר והיא בהריון מתקדם עכשיו והיא מקווה לקבל קיצבה מהביטוח הלאומי לאחר הלידה. כמה תלושים לאחור אני יכול לתת לה והאם הביטוח הלאומי שלה מכיר בזה?

r66

New member
אחד ומכתב לביטוח לאומי שהתלוש

יש לי עסק להעברת קורסים ואחד הקורסים הוא לימוד תאוריה לנהיגה. יש לי קרובת משפחה שעבדה אצלי מתחילת השנה להעברת קורסי התאוריה. מגיע לה בין 1500-2000 ש"ח בחודש. עד היום לא שילמתי לה מאומה ולא דיווחתי עליה כעובדת. ניגשה אליי והפצירה בי להוציא לה תלושי משכורת מאחר והיא בהריון מתקדם עכשיו והיא מקווה לקבל קיצבה מהביטוח הלאומי לאחר הלידה. כמה תלושים לאחור אני יכול לתת לה והאם הביטוח הלאומי שלה מכיר בזה?
מעיד על חודשיים ויותר, אם צריך

amera

New member
האם זה אומר שאפשר לשלם

מעיד על חודשיים ויותר, אם צריך
האם זה אומר שאפשר לשלם
סכום של 6000 ש"ח עבור חודש אוגוסט למשל למרות שלמעשה זה עבור החודשים 5,6,7,8

שיר ורד

New member
יש לכם בעיה כפולה

אנא התייחסותכם
הקפצה אנא התייחסותכם
יש לכם בעיה כפולה
בדרך כלל דווח לאחור איננו חוקי ולא בטוח שביטוח לאומי יכיר בצורת תשלום זו (ביחוד אם ללא פיצול התשלום על מספר חודשים היא לא תצבור תקופת אכשרה לדמי לידה). בעיה שניה, על העובדת המגישה תביעה לדמי לידה להצהיר האם ישקרבה משפחתית בינה ובין המעסיק. במקרה של דיווח שקר שיתגלה לאחר מכן, היא תדרש להחזיר את התשלום בכל מקרה. במקרה של דיווח אמת, ביטוח לאומי עשוי לסרב לשלם ולטעון שמדובר בעבודה פיקטיבית, במיוחד אם העבודה התחילה סמוך להריון. שאלה מנחה: באיזו תדירות אתה אמור לדווח ולשם לביטוח הלאומי על שכר עובדיך? האם ברמה חודשית או חצי שנתית (כמקובל למשל לגבי עובדים במשק בית) ? אם זה חצי שנתי , תנסה להגיש באחור את הדו"ח על החצי השנה הראשונה (היית אמור להגישו עד ל-10/7).

מצב
הנושא נעול.
למעלה