חודש אחד, מדינה אחת

demultiplexer

New member
חודש אחד, מדינה אחת

אני רוצה לנסוע בחופשת סמסטר המאוד קצרה שלי (פחות מחודש) לדרום אמריקה. אני לא רוצה לבזבז את הזמן והכסף בנסיעות ואני לא מחפש את האתרים השחוקים של התיירים. אני מחפש מדינה אחת, ששלושה-ארבעה שבועות יספיקו בה כשהמטרה היא טרקים ופעילויות אקסטרים ברמה של מתחילים. על מה אתם ממליצים? אני טס בעשירי לאוקטובר וחוזר בעשירי לנובמבר. תודה לכולם.

The Cat Woman

New member
ארגנטינה-צ'ילה

אוקטובר-נובמבר זו רק תחילת תקופת הטרקים ואם יהיה השנה כמו שהיה בנובמבר הקודם- רוב הטרקים לא יפתחו... אבל- יש לך ראפטינג בצ'ילה בקרטרה אוסטרל בפוטאלפו futaleufu (דרך אותה ניתן לעשות במספר דרכים וזה קצת ארוך אז חפש בנט, זה לא בעיה למצוא סיפורי דרך) ובכלל כל הקרטרה עמוסת טרקים! ומלאה בכפרים נידחים... לא תראה שם ערים גדולות או אפילו עיירות שקרובות להיראות כך (חוץ מלה קויאקה אולי- הדבר הכי קרוב לעיירה) כמו כן אזור פטגוניה בכללותו שכולל גם את דרום ארגנטינה וגם את דרום צ'ילה- אזור מדהים, שופע, יפיפה וכמובן- מלא אטרקציות וטרקים! יש לך המון מעיינות חמים, הרי געש (אפרופו פעילות אקסטרימית- לא יודעת אם זה נחשב, אבל ניתן לטפס על הר villarica בפוקון שזה הר געש פעיל), יש את הסטייקים הכי טובים, הגלידה הכי טובה (בבארילוצ'ה), קרחונים... בקיצור- מה לא? המעבר מצ'ילה לארגנטינה ממש זמין וקל, לא נתקלתי בבעיות מיוחדות חוץ מהשריטה העמוקה של הצ'יליאנים לגבי הכנסת פירות וירקות לצ'ילה... אם אתה לא מחפש את האתרים השחוקים של התיירים- חבל... כי יש סיבה שמקומות מסוימים מתויירים וזה כי הם מדהימים ביופיים! אני מבינה את הצורך להרגיש לבד- רק אתה והטבע, ואתה יכול להשיג את זה בכמה טרקים קצת פחות שכיחים, אבל אל תצפה לא לראות תיירים כל הזמן כי ככה זה בדרום אמריקה- מלא תיירים ותיירים ישראלים בפרט!

demultiplexer

New member
נשמע טוב

אבל האם מוצדק להגיע לשם לפחות מחודש ? או שעדיף להשאיר את המקום הזה לטיול ארוך יותר ? וכשאמרתי שאני לא מחפש את האתרים המתויירים השחוקים התכוונתי שאני בהחלט רוצה להגיע אליהם, אבל לא הולך לעשות טיול שכולו נסיעות בין אתר מתוייר אחד לשני, כמו הרבה שאני מכיר. את רוב הטיול העבירו בנסיעות כדי להספיק להגיע לכל אותם מקומות מפורסמים.

natyh

New member
בעה קשה

לו זה היה אפריל אז מקסיקו ללא ספק. נילה ארגנטינה נהדרות אך מוקדם מדי . קולומביה מטמטמת אך דורשת ניסיון טיול רב היא פשוט מסוכנת המדינה הזוכה היא ברזיל ! אבל שלושה ארבעה שבועות לא יספיקו ואין בה טרקים אבל פעילויות אקסטרים יש ויש . קייטסרפינג המדינה הזוכה ברזיל אזורים שכוחי אל בצפון המדינה אזור ביצות הפנטנל קצת בסוף העונה צריך לברר מסעות בגונגלים מכאן עד הודעה חדשה . טנדם בגלשן אויר מעל ריו . אפשרות אחרת לנסות את האטרקציות של צילה או לנסות את מזלך בטרקים קלים בפירו וטיול על קו החוף. או לחסוך כסף לחופשה אחריה ולהסתער על מחיקו .

bananaboy8

New member
חידושים והמצאות, ובתשובה- שתי הצעות

שלום רב לכולכם חבר וחברים נא סלחו על העדרות ונא קבלו התיקונים... אפתח עם הגברת, אשה וחתולה: לטרק ברוב הפארקים בפטגוניה בנובמבר את בהחלט בהחלט יכולה !! הכפר פוטאלאופו אינו נמצא על הקראטרה אאוסטראל (אלא אם לאחר התפרצות וולקן צ'ייטן בנו אותו מחדש 80 ק"מ ממיקומו המקובל...); לה קיאקה היא אכן עיירה, אך אם ידידינו יחכים, ויחפש ויבדוק את הנושא ממקורות נוספים- הוא יגלה שהיא קצת זזה, איך לומר, לגבול ארגנטינה-בוליביה, ככה מבלי שלב נשים... קויהאיקה, אגב, המוכרת בצ'ילה כעיר, עדיין יושבת במרכז הקראטרה אאוסטראל, אבל נסענו כבר לגבול בוליביה- מה חבל ...! אגב, אם בדקדוק בפורום עסקינן, ארגנטינה וצ'ילה מכילות את פטגוניה- ולא פטגוניה אותן... ואם כבר- אז כבר, על הדרך, קצת שגיאות לשיפורים: יפהפה ולא "יפיפה", ו VILLARRICA, הר עם שני ארים... ובואי נודה על האמת, גם אם נרצה המון- ההר אל מוחמד לא יבוא, אז בטח שלא אל פוקון... נשאיר אותו בצד, שלא יתבלבלו, במקומו הטבעי אשר בפ.ל. ויאריקה שנקרא על שמו-הוא ! ותיקון אחרון ידידתי, בהשקפת עולם; ה"שריטה" היא לא של מג"ב צ'ילה- אלא של כל שאר העולם... זה בשבילך, כמובן בחיוכים, ואם ירשה לי מנהל הפורום, אוסיף גם לו שני תיקונים: ראשית דבר לארגנטינה, ולצ'ילה גם, אין ממש חיה כזו, ששמה "מדי מוקדם" (ובודאי שלא בחדש האביב המבושם). דבר שני ומעניין, ולא פחות חשוב: בברזיל העצומה יש טרקים-הרבה טרקים-אצבעותי לא מספיקות לשם חישוב !! נסו נא לקבל את הדברים ברוח טובה ! מאחל לשניכם רק שלום ואהבה ! סוף דבר לחביבי, אשר שאל השאלה, שתי הצעות לי בהתאם, בוא ונחזור להתחלה... אם בדרא"מ אתה חושק- אז אזורי האגמים = הצ'יליאני והארגנטיני- הם המתאימים ! אבל יותר מכל בתור תשובה, קופץ אל מול פני- האי הדרומי במדינה בשם ניו זילנד, כן ! בחיי !! אז צ'ה עשה חיים ובחר את בחירתך, וזכור: תמיד בחן עוד מקור, טרם תקבע את דעתך ! שלך בחרוזים יותם

natyh

New member
חן חן על התיקונים

למיטב הבנתי עדיין בתקופה זו גשום מדי , אפשר כמובן לטייל אך אני מעדיף את קולומביה ברשותך באותו זמן בדיוק אך היא כאמור מאד מסוכנת למטייל מתחיל שעדיין לא מכיר את הסביבה ובעיקר חסר עדיין יכולת להבדיל בין המקומיים ועדיין לא יודע ממי כדאי להיזהר . מאחר כמובן והפורום הוא פורום דרום אמריקה וכידוע אמריקה ואפריקה היו חלק מיבשת אחת בעבר הרחוק מאד , אז מה בענין דרום אפריקה ? או נמיביה ? נמיביה היא הבחירה המושלמת לדעתי , בענין טרקים בברזיל צודק ושוב תודה על התיקון , הכונה היתה ולא נכתבה מחוסר זמן , לא טרקים מדהימים כמו בפרו מדינה חסרת הרים ... כמובן שיש אפשרוויות טובות לבחירה אך לא מאד טובות כי התקופה בעיתית משהו .

The Cat Woman

New member
אני תמיד מתבלבלת עם קויאקה ולה קיאקה

אתה לא מחדש לי משהו... זה לא כאילו השם שלהן כ"כ שונה. חוצמזה- אתה מתקן אותי על הדברים הכי טיפשיים בעולם, אתה סתם נתפס לדקדוק. דבר ראשון- חבל פטגוניה כולל גם את ארגנטינה וגם את צ'ילה. זו הייתה הכוונה ואני חושבת ששואל השאלה מספיק אינטילגנט בשביל להבין את זה לבד. דבר שני- הרי מפוקון יוצאים לטפס על הויאריקה! אז אתה באמת מצפה שאני אדריך את הבנאדם לסוע לטמוקו ומשם לפארק הלאומי? הוא לא באמת יכול להגיע לשם לבד ולטפס לבד, כיום מחייבים יציאה עם מדריך אם תרצה ואם לא. בסה"כ אני מנחה אנשים לאן הם צריכים להגיע אם הם רוצים X מסויים. הרי גם המאצ'ו פיצ'ו לא באמת נמצא בקוסקו ובכל-זאת משם אתה יוצא! ובניגוד למאצ'ו פיצ'ו- וולקן ויאריקה נורא קרוב לפוקון ורואים אותו בבירור משם. באשר לטעויות בספרדית- סליחה באמת שלא נולדתי בפרו... ובצ'ילה באמת נורא שרוטים! אני יכולה להבין למה לא מכניסים אליה דברים מפרו, אבל ארגנטינה? למען השם- היא יותר מפותחת מכל המדינות שם! הם סתם מחמירים יתר על המידה, אבל שיבושם להם... הם רוצים לעודד את הצריכה אצלם למרות שהם יקרנים בצורה מוגזמת? שיהיה להם לבריאות. והרשה לי לתקן אותך- לטרק ברוב הפארקים אתה בהחלט לא יכול! לצאת לטרק באוקטובר האחרון ואפילו בנובמבר האחרון התברר כאסון, אם השנה מזג האוויר ימשיך להיות כמו שהיה השנה- זה יהיה מעשה נורא חסר אחריות לצאת לטרקים או לכוון אנשים אחרים כן לצאת לטרקים.

bananaboy8

New member
נקודות ונשיקות

דבר ראשון- אכן, נכון, אני בהחלט נתפס פה לדקדוק ! אבל זה כלל לא סתם, זה "תנאי" בפורום- יש לי הצידוק ! דבר שני, להשכלה, חבל פטגוניה בחובו כולל : חמש וקצת פרובינציות ארגנטינאיות, להתפעל ! וארבעה וקצת מחוזות צ'יליאנים, שזה לא מעט בכלל, אבל כמו חבלי ארץ אחרים- כחלק מארגנטינה ומצ'ילה- הוא נכלל... (אביא לך כאן דוגמה מבית שתוכלי לזכור: חבל הבשור נמצא בישראל- ישראל לא נמצאת בחבל הבשור...). דבר שלישי, את טמוקו לא הזכרתי, רק דיברתי על דקדוק, וציפייה שאת "תדריכי" מעוררת בי פקפוק... מפני שאם זכרוני אינו מטעני בשרשור הזה כנ"ל, שלחת מישהו לחפש את פוטאלאופו על הקראטרה אאוסטראל...(?!) רביעית- אני סולח לך שלא נולדת בפרו, אך חמישית- רוצה לומר, את מתעטפת בבורות ! צ'ילה המדינה המתפתחת בדרא"מ, אכיפת חוקים אקולוגיים הוא נושא מאד חכם ! ארגנטינה לעומת זאת, מאז שהכל נשבר, כבר מזמן לצערי, היא אינה אותו דבר (הרקבון והשחיתות פושים בכל אבר...). ומי גבירתי, שתקבעי ש"המחיר מחיה" מוגזם ? גבירתי מנהלת את הכלכלה ברחבי העולם ?! ובקשר לתיקון, אני מבין שאת נזהרת, אולי ניסית לטייל בפארקים מסויימים בתור תיירת ; אבל הרוב אכן פתוחים ואין עובדה אחרת, ובמילים מעט בוטות: אין לך מושג על מה את מדברת ! מזכיר לך ענבר, הביקורת היא בונה. קבלי אותה בהבנה, זה לא נגדך- זו מתנה ! נשיקות, יותם

The Cat Woman

New member
יודע מה? אני אפילו לא מתכוונת להגיב לזה

פשוט מיותר לנסות לדבר עם אדם שחושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם ונתפס לזוטות רק בשביל לנסות להוכיח את זה בדרך עלובה ביותר... אתה לא יכול לקרוא לי "בורה" ואז להגיד שזו "ביקורת בונה". אני מציעה לך לחרוז לעצמך איזה ג'ינגל שיעזור לך להפטר מהזלזול שלך באנשים שאתה לא מכיר. ואגב- בתחום הפסיכולוגיה מקובל לחשוב שכשאדם מזלזל כך- זה מצביע על כך שלאדם הזה בעיה גדולה ומשמעותית עם עצמו, בד"כ זה קשור לחוסר ביטחון בתחום מסוים בחיים ואז זה מתבטא כמו בהודעות שלך- בגאוותנות, יהירות, בטחון עצמי מופרז והרשימה עוד ארוכה... בקיצור, המשך לעסוק בדקדוק, מציעה לך לאכול פיסטוק ברצינות, אומרים שזה בריא תוכל לשאוג כמו ארי. אני כבר צופה את שאלות ה"גברתי למדה פסיכולוגיה? גבירתי פסיכולוגית?" תן לי לענות לך כבר מעכשיו- אני לא נשואה ולכן אני לא גברת! (רואה? גם אני יכולה להתפס לזוטות...)

demultiplexer

New member
ילדים די לריב. טורקיה !!!

או אפשרות אחרת - תורכיה. איך לא חשבו על זה קודם... אחלה טרקים, יש אקסטרים, יש נופים, לא צריך להתבאס שמשלמים כזה מחיר על כרטיס טיסה בשביל פחות מחודש. נשמע לי פתרון מוצלח, מה אתם אומרים ? דרום אמריקה בשנה הבאה לכמה חודשים, כדי באמת למצות את הטיול ולא לרוץ ממקום למקום, וכדי למצות את המחיר של הכרטיס.

The Cat Woman

New member
../images/Emo45.gifאני תמיד בעד לא להתעקש על דרום אמריקה

נראה לי טיפשי לטוס לפחות מחודשיים בשלב הזה אבל אין מה לעשות- יש אנשים שעכשיו זו ההזדמנות שלהם...

demultiplexer

New member
טיפשי לגמרי

עכשיו אחרי שחקרתי את הנושא קצת יותר לעומק, אז גם בלי קשר למחיר של כרטיס טיסה ושיקולי זמן, אני ממש רוצה טורקיה. ממש טיול שווה. לא נופל מדרום אמריקה אני חושב.

The Cat Woman

New member
טורקיה יכולה להשמע כמו יעד קצת הזוי

אבל ברגע שיש קצת ידע לגביה מגלים שהיא יותר מסתם יעד נופש זול יותר מאילת לישראלים בקיץ

demultiplexer

New member
תאכלס. תגידו, כמה צריך ליום באיטליה

במינימום ? בטיול של שבוע עד עשרה ימים ? ראיתי טיסה ב180 דולר וממש עשה לי חשק. הבעיה שהשותפה הפוטנציאלית קצת קצרה בכסף עכשיו. אפשר לישון באוהלים וכאלה, או בדרך זולה אחרת, לפחות חלק מהימים? סגנון הטיול הוא מוזיאונים ואתרים, חיי לילה. אין אקסטרים, לא שוכרים רכב.

demultiplexer

New member
והיפוטתית, מה אם אני קונה כרטיס לעוד שנה

כלומר מזמין היום כרטיס טיסה לדרום אמריקה לתקופה שנחשבת העונה (ספטמבר) אבל בעוד שנה ? מה ההשלכות של זה? לדעתכם זה כדאי ?

demultiplexer

New member
ואיך מתכוננים לטרקים?

אני נודניק, אני יודע. איך אני מתכונן לטרקים? עושה כאלו בארץ? הולך לרוץ כל יומיים כמה קילומטרים? הכוונה להכנה מבחינה פיזית וגם מקצועית, כלומר התמצאות, שימוש בציוד וכד'. הכל בהנחה שאני מתכוון לטרק באופן עצמאי ככל שניתן, עם מדריכים כשצריך אבל לא בטיולים מאורגנים מידי. כרגע איןו לי בכלל ניסיון.

Lior G3

New member
אתה לא נודניק אבל ממש חסר אירגון ויכולת החלטה

שמת לב שמתחילת השירשור שינית את היעד ואת התיכנון שלך בערך 3 פעמים, ואנחנו לא מדברים פה על דברים קטנים. אתה זורק פה ארצות ויבשות לאוויר כאילו אין מחר, יורה לכל הכיוונים אולי בסוף יפגע. אז כמו שאומרים Chill קח את הדברים באיזי, הדבר הכי טוב ונכון שתוכל לעשות הוא להתחיל לחפש (כן, כן אתה ולא מישהו בשבילך) בגוגל מקומות שמעניינים אותך, ולהחליט! תבחר יעד שאתה מעדיף ולא משנה בכלל מאיזה סיבות, העיקר שיהיה נכון בשבילך. כאשר הגעת להחלטה כללית למשל טיול בתורכיה כפי שהצעת תחזור לכאן (או לפורום הרלוונטי) ונעזור לך להתמקד וניתן לך כמה טיפים/עצות/הארות והערות בונות שרק תרצה. אני ממש לא כותב את הדברים ממגדל השן או כל התנשאות שהיא, הייתי במצבך לא מזמן והייתי צריך להחליט לאן לטוס ולטייל, אני גם רוצה לטייל בעוד המון מקומות בעולם, זה נורא נחמד אבל בלתי אפשרי במסגרת התקציב והזמן שיש לי. אז מה עושים? מתפשרים מחליטים ומתמקדים. מבחינת נהלים זהו פורום דרום אמריקה וכשמו כן הוא זה לא רציני להתחיל לשאול פה שאלות שלא קשורות לדרום אמריקה או לסביבה המיידית שלה וכל מה שכרוך בטיול עצמו. מקווה שתקבל בהבנה ולא בצורה ילדותית. שיהיה המון בהצלחה. ליאור

demultiplexer

New member
אבל כבר החלטתי

טוריקה איט איז. בלי קשר, עם הכסף שחסכתי על הכרטיס טיסה אני ארביץ איזה שבוע באירופה בטיסה מוזלת. נהלים נועדו בשביל להפר אותם...(בצחוק)

למעלה