חוויות חוץ גופיות וחוויות של מוות קליני-לא מעידות על חיי נצח

pynokyo

New member
דוד תפסיק לפנות אלי כזכר - אני אשה לכן רצוי שתפנה בלשון נקבה

אין הפרדה בין אנשים - כולם מאותן מקורות - מקורות האנושות כמובן שייכים לבריאה - אבל כמו כל דבר בטבע חלים שינויים התפתחותיים - אין טעם להתייחס למילה מדעית ולהגיד היא נכונה או לא נכונה - הומוספיאנס זה מונח מדעי. אין בו שום סתירה לבריאת העולם ובריאת החיים. זה לא סותר במאום את הכתוב בתורה - השאלה איך מבינים את הכתוב בתורה ואיך מפרשים זאת. התורה כתובה בסמלים - שפת הזוהר והקבלה היא לא שפת העם, אלא השפה שהיתה מקובלת באותם ימים. השפה המדעית גם היא שפה בפני עצמה והשפה היומיומית המקובלת על רוב הציבור היא השפה המובנת.
לכן גם כשמצטטים דברים מהקבלה צריך לעשות זאת בשפה שתהיה ברורה לכולם.
הבעיה עם הרוב הדתי (לא כולם כמובן) זה חוסר הבנת הסמלים האוניברסליים שכתובים בתורה - ואין שום הבדל בין עם לעם אלא בתרבות שלו.

אני חשבתי שהגאונות פה

היא לתת ליצורים בעלי מטאפיזיקה שונה לחלוטין אותה ביולוגיה ,
כדי שיהיו תואמים , מה לעשות השם הומו ספיאנס הוא תיאור של פילוסוף יווני שהמדע אימץ , וזה שם שכאשר אתה מקבל אותו אתה מקבל גם אבולוציה ,
ומכיוון שלא לאדם או ליהודי היתה אבולוציה , נשאר רק הגויים , שהם הומו ספיאינס ,
להם החיזרים התערבו ב-DNA לא לאנשי ישראל הכוללים את עם ישראל שדין יהודיין ,
ובתוספות מודרניות שדי תהו וחושך מקומיים וכמובן יש מיגות של רבנים כמו שהאמורא ברא גברא בגמרא , מאז עשו את זה הרבה ורוב אזרחי ישראל הם כאלה .
והם עדיין לא הומו ספיאנס .
דוד

pynokyo

New member
סיפור הנחש והתפוח זה סמלי - דרך להסביר לאנשים

שהיה שינוי במבנה המוחי/שכלי של האדם מתקופה אחת לתקופה אחרת.
עד אכילת התפוח שהינו דימוי סמלי בלבד היה אדם קדמון היו תהליכים אבולוציוניים ולאחר אכילת התפוח הפך האדם לאדם החושב - האדם של היום (וכמובן בין לבין היו עוד תהליכים התפתחותיים).
אבולוציה משמעה התפתחות.

pynokyo

New member
מוצאת לנכון לנסות שוב להסביר לך על פי הבנתי

התורה בין היתר כתובה בסמלים מתומצתים כדי להסביר דברים מופלאים.
בתהליך הבריאה המתואר בתורה הוא מתואר בימים - אבל שים לב שהמאורות וגרמי השמיים נבראו רק ביום הרביעי - משמעו שהפירוש למילה ימים אינה יממה על פי מה שאנחנו יודעים היום.
יום - הוא שלב בתהליך בריאת העולם.
האדם נוצר ביום השישי - ולמרות זאת על פי התורה אותו אדם שחי בגן עדן אכל מתפוח עץ הדעת ורק אז הפך לאדם בר דעת. כתוב סמלית ובצורה מתומצתת שכאשר נברא האדם בתחילה הוא היה חסר דעת - עבר תהליך התפתחותי עד שהפך לבר-דעת.
ההתפתחות ממשיכה כל רגע ורגע בעולם - האדם שלפני 200 שנים או 1000 שנים היה פחות מפותח בידיעות שלו המוח התפתח והיכולת להבין את העולם סביבו הולך וגדל וממשיך להתפתח גם כיום ובעתיד.
האדם בר הדעת (גירוש מגן עדן) היה קיים הרבה לפני משה רבנו, הרבה לפני אברהם אבינו, הרבה לפני יעקב והרבה לפני יהודה.
מבחינה רוחנית העם היהודי חושב שהוא מיוחד מכל העמים - לא מבחינה התפתחותית גופנית/שכלית - מבחינה החומר כל בני האדם אותו דבר.
לגבי הייחוד של העם היהודי על פני שאר העמים - זו רק מחשבה פנים יהודית - אולי בגלל שהיהודים היו הראשונים להפיץ את האמונה באל אחד ושאר החוקים החברתיים וחוקי המוסר שהתורה הביאה לעולם.
אבל את חוכמת התורה משה רבנו קיבל מהמצרים הקדמונים - ומשה רבנו לא היה יהודי - משה רבנו היה שייך לעם ישראל - עם ישראל קדם לעם היהודי.
על כל פנים - חוזרת על דבריי החוכמה בתורה כתובה בסמלים מתומצתים - התמצית נושאת בחובה ידע וחוכמה אדירים - פעם חוכמת הנסתר היתה מורשית ללמידה רק למעטים בלבד - היום עולם הנסתר הולך ונפתח לציבור גדול יותר - ובעתיד ימשיך להיפתח ולהתגלות ליותר ויותר בני אדם כולל בני העם היהודי.

אוי ויי

עשויים מאור לוקחים מהעץ , ועכשיו האור עובד בצורה אחרת , ואתה מייצר את המציאות של עצמך , והאל מוסיף קוץ ודרדר , דהיינו מייצבי מציאות בתוך האור שאתה מכוון בעצמך ,
ללא קשר לאבולוציה .
דבר נוסף מי אמר שאתם בני אדם , זה שלימדו במערכת החינוך לא אומר שזה נכון .
מה את חסרה מעט מאלהים , או חסרה הרבה , את יכולה להזיז כוכב עם האצבע .
פעם חיו במציאות שפה בני אדם , השדים שבמקום אימצו את השם אדם .
ושד נקרא שד על שום שיש לו שלד .
בני אדם לפי המסורת עשויים מאור , ורק נוח הביא רעיון גשמי של 5 רמות התגשמות .
וזה מה מצא חן בעיני האל .
היום אתם אם 6 רמות התגשמות , דהיינו רמת אור + 6 ,
הבא לביטוי ב-7 שכבות העור שעל הגוף .
דוד

pynokyo

New member
דוד - יכול להיות שכל מה שכתבת בדיוק כך הוא

זה לא סותר כלום מתפיסת המדע את הטבע.
אלה שתי שפות שונות - שמדברות על אותו דבר.
יש דברים מעל ומעבר למילים.
מה זה ה"אל"
אלהים על פי התורה זה יהוה - עבר הווה ועתיד - כלומר קיים מאז ומעולם.
כל מה שקיים - גם האבולוציה וגם המדענים וגם ממצאי המדע - הכל הוא חלק מהיצירה/מהבריאה.
לא משנה באיזה מילים נבחר לתאר מצבים ביקום - לדעתי, צריך להתקדם בחשיבה - התורה כתובה בין היתר בצורה של סמלים מתומצתים.
מה זה אור? מה זה רמות? אני בטוחה שזו אמת - אבל רצוי לדבר בשפה שכולם יבינו.
גם את השדים (אין לי מושג מה זה) ברא הבורא שמעבר לבריאה - שהוא עבר הווה ועתיד - אינסופי ונצחי.
כל דבר שהמדע מגלה או חושף הוא חלקיק קטן שהבורא האינסופי מאפשר לגלות.

חוסר ידיעה

יש חלקים פנימיים לגוף , והגוף כשמו , רק התגברות שלהם .
כגחלת לוחשת מסבירים חכמינו היחס בין הגוף לנפש לרוח לנשמה וכו' ,
מה חיברת בתפישות ההבדלה שלך לפנימי ישאר , בסוד אני אדני לא שינתי ,
דהיינו ההבדלות על האני (+ד) נותן את החלק הפנימי הנשאר מעבר לתמותת הגוף לאלה שזה קורה אצלהם .
דהיינו חלקי הנפש המחוברים מההבדלות לפנימי ישארו גם מעבר למוות הישארות הנפש לא רק הנשמה .
וזה למי שהצליח להכניס את עצמיות האני ההבדלתי לפנימי .
את תכני הזיכרונות וההתנסות , אפשר כבר להקליט במחשב ,
רק זה לא יעניין במיוחד את העצמי הנפשי המחובר פנימה , כל הארעי הנ"ל .
אתה יכול לצפות בכל חייך כסרט בצורה טכנולוגית ומניסיון זה כמעט לא אומר לך כלום.
דוד

pynokyo

New member
מצטערת - לא הבנתי מה כתבת - אני כתבתי מסקנות של אנשים

שחוו מוות קליני על פי סרטונים שראיתי בנושא ביו-טיוב.
אני אשה לא גבר - תפסיק לפנות בלשון זכר.
לגבי מה שכתוב בתורה בקבלה ובזוהר או מהעולם הדתי - לא מבינה בזה, רמזים ומילים בלתי ברורות.
אנשים חילוניים המדווחים על מה שהם חוו כתוצאה ממוות קליני - קל לי יותר להבין את השפה שלהם ולמה הם מתכוונים.
כמובן שזכותך להמשיך לדגול בעולם הקבלה ובשפה הבלתי ברורה שלה.

pynokyo

New member
דוד בבוקר הכנסתי לכאן בשרשור נפרד סרטון בנושא

והוספתי מתחתיו תמלול של חלקו - תוכל לצפות בסרטון ולקרוא את התמלול.
מה שכתבתי כאן מתייחס לתובנה של הבחור בסרטון + מסקנה קטנה נוספת שלי.

pynokyo

New member
התפיסה הזאת הלכה ונבנתה מהסרטון שהבאתי לכן על הבחור שטבע

בגיל 15 והוא מתאר את החוויה שלו. מתוך החוויה שלו עלתה בי התפיסה הזו.
גם בעקבות השאלות של סקפטיק - חיפשתי תשובה ומצאתי את זאת בתוכי

יפה וואוו

מהיום שהגעת לפורום, שזה לא מזמן, ועד היום, יש בך תובנות רוחניות מדהימות..
כל הכבוד. הדבר הכי נכון לדעתי, זה למצוא את התשובות בפנים. כי אנחנו רק נזכרים. ויכולים לקבל מה שהנשמה שלנו מאפשרת לאותו רגע בזמן.

מה נאמר

בדקתי אותו בחוף הים כמו שהושתי את היד שמשכה אותו חזרה ,
קצת מאור דוסי והשאר מה המוח שלו חווה ,
דוד

pynokyo

New member
דוד, זה מעניין לראות ולשמוע חוויות של אנשים שחוו מוות קליני

יש הרבה מכנה משותף לחוויות האלה בין האנשים השונים - ויש גם דברים יותר אישיים.
יש דברים מעבר ליכולת שלנו לתפוס - וגם האנשים עצמם שמתארים את החוויה אומרים שקשה להם להסביר במילים - כי החוויה היא מעבר למילים.

למעלה