חוויות מביהכנ"ס הגדול...

החוויות (1)...

כידוע מידי שבת מברכים נמצא בבית הכנסת הגדול בירושלים החזן המופלא והמקרקר נפתלי הרשטיק (אגב תפקידו הוא חזן בית כנסת הגדול בירושלים) וכמובן היתה מקהלה של 15 גברים (רובם קשישים שעבר עליהם הכלח) בניצוחו של אלי יפה, והנה אתאר בפרוטרוט את חוויותי, הגעתי לבית כנסת הגדול בסביבות השעה 9 (אחרי שכבר התפללתי שחרית) בבית הכנסת אחזו כבר בסוף תפילת שחרית שאותה הנעים חזן צעיר בקולו המשובח והיפה (אני צופה לחזן הצעיר גדולות) את קריאת התורה הם תיקתקו במהירות הבזק ובשלישי כובד הרב יוסקה באגד ראש ישיבת נחלים ראש הממשלה לעתיד ומוציא הספר נחלי באגד, גם מבקר המוזיקה החסידית חנוך וינדרבוים נראה באיזור בית הכנסת>>>

שיSY

New member
מה..

הקשר שראש הממשלה הבא היה שם? הוא נראה לי גר בב"ב, לא? ואיזה קטע היה הכי יפה בתפילה?

אתה לא יודע...

שבאגד כל בחירות מריץ את עצמו לראשות הממשלה? לגבי בני ברק לא הבנתיך, והקטע הכי מענין בתפילה היה קדושה כמובן.

שיSY

New member
כוונתי...

היתה שמה באגד עושה בירושלים, הרי הוא גר בב"ב?

אני לא בטוח שהוא גר בב"ב...

לגבי מעשיו בירושלים אין לי מושג אבל מן הסתם היה לו סיבה שהוא היה פה.

הוא גר בנחלים לא?

גם אני פוגש אותו מדי פעם בפעם בירושלים כשהוא בא לחתנו הרב יגאל לרר שאגב הוא דיין בבאר שבע , נכון! זה הבן של לרר החזן במי"ל .

הרב יגאל לרר

נשוי עם בתו של באגד והוא גר בירושלים וכנראה הוא בא אליו , לרר הוא בנו של החזן משה לרר ודיין בבאר שבע ברבנות והוא "מרכזניק" חרדלני"ק .

אולי בשביל בנייני הכנסת..

הראשונים, שהראשון היה בסוכנות היהודית, והשני היה בהמשך הרחוב ליד מגדל העיר והמשביר.

שיSY

New member
בלי עין הרע...

איזו בקיאות אתה מגלה, ממש כמו ירושלמי, כמה שנים אתה לומד בי-ם?

אני לומד בירושלים...

למעלה משלוש שנים, דרך אגב הבקיאות שלי באמת גדולה, מכיוון שאני הולך ומטייל הרבה בעיר הקודש.

שיSY

New member
אני...

בתור ירושלמי לא מכיר את ירושלים טוב, אפי` את השכונה שלי אני לא כ"כ מכיר... לכן כתבתי לך "בלי עין הרע".

שיSY

New member
על...

טעם וריח אין להתווכח... תגיד לי, מתי סוף זמן אצליכם? ומה קרה לשלוםושלום? נרדם?

למעלה