חוויות מביהכנ"ס הגדול...

G O L D men

New member
מה בדיוק תוארו

הרשמי של אלי יפה... מנצח... איפה? הוא לא מנצח של מקהלה בפראג או משהו דומה? אז איך הוא נופל לביהכנ"ס הגדול? רפוש החכימיני.

לפי מה שידוע לי...

הוא המנצח של מקהלת בית כנסת הגדול בירושלים, אך יכול להיות שהוא גם המנצח של פראג כמו שאתה אומר.

<<< החוויות (2)...

בתפילת מוסף עלה החזן נפתלי הרשטיק שמשמש כידוע כחזן בית הכנסת הגדול, והתחזן לו, כמובן שגם המקהלה בניצוחו של אלי יפה הייתה מושקעת מאוד ורואים שאלי משקיע בעסק הזה מאמצים לא קלים, אחרי התפילה היה קידושא רבה באולם באר מרים שנמצא למטה בית הכנסת, והייתה שם ארוחה מלכותית ודבר חדש שהתוועדתי לראשונה היום היה טשולנט עם בשר בקר, תפוחי אדמה, גריסים וכדומה, והיה עוד דבר בטשולנט והוא שזיפים שדרך אגב לא היו מאוד טעימים בטשולנט, ואפשר לומר שבביתי הייתי מוותר על התענוג של השזיפים, לסיכום התפילה (יותר נכון ההצגה או האירוע) הייתה חוויה עצומה ויפה ואני הייתי ממליץ לכל אחד לעבור את החוויה הזאת.

לא...

לבן של חיים אליעזר קוראים שרוליק שהיה בזמנו ילד פלא, לגבי השאלה אני חושב שנפתלי הרשטיק וחיים אליעזר הרשטיק אחים.

עוד כמה דברים...

אפשר לומר שהמנין של בית הכנסת הגדול מורכב רובו מדתיים לאומיים ומאנשים ממוצא אנגלוסכסי אך גם בחורי הישיבות שלטו שם, בברכת כוהנים ספרתי יותר נעלי שבת מונחים מאשר סנדלים, ועל החזן הרשטיק אפשר לומר הכל אבל להתפלל הוא לא התפלל, וכן היו נהירים לו שבילין דבית הכנסת כשבילין דפומפדיתא, לסיכום לא הייתי קורא לזה תפילה אלא יותר אירוע או בילוי אבל היה שווה התפילה היום.

שיSY

New member
היה

משהו מיוחד השבת, או שזה קורה לעיתים יותר קבועות? לגבי השזיפים, לא אוכלים אותם אלא שמים אותם בשביל הטעם.

מתנדב

New member
לכבוד מה הם עשו את האירוע הזה?

אני זוכר שפעם אחת התפללתי בשבת בבית כנסת הגדול, והייתה תפילה רגילה לחלוטין, אז לכבוד מה הם עשו השבת אירוע מיוחד כזה?...

יש את זה בכל שבת מברכים...

וזה לא משהו חדש רק אני התוודעתי לזה רק היום.

מתנדב

New member
גם אני התוודעתי לזה...

בזה הרגע, שיש את זה בכל שבת מברכים...

מני 23

New member
לשבחו של הלפגוט יאמר..

שאצלו תפילה זה תפילה. הוא לא שותה מים לא מדבר וגם לא חוזר על מילים פעמיים בחזרת הש"צ. ואת מה שחייבים בשביל הניגון המקהלה עושה. זה חזן!

צודק מאוד...

לא רציתי להגיד לשון הרע אבל היה הרבה דברים לא כשרים בכל מה שקשור לחזן.

למעלה