חוויות ממיונים - 11.06.2006

itsish

New member
רשמים מהראיון באב"ג

סה"כ אני חייב לציין שהיתה אוירה ממש נעימה ושלא מרגישים שהזמן עובר. מעבר לשאלות הכלליות (ספר על עצמך? למה רפואה? וכו'..) נשאלתי על מדיניות הגמול לרופא, ההבדל בין בע"ח לבנ"א, ושאלה מוזרה קצת על הצעת ניסוי כדי לגלות באיזה כיוון גדלה השערה. מקווה שהלך טוב. ד"א אחד המראיינים שלי היה יו"ר ועדת הקבלה מעניין איך זה ישפיע אם בכלל על תוצאות הראיון.

חוויותי מאב"ג....

אז בשמונה בבוקר קמתי לאחר כבוד ושמתי פעמיי לעבר הרכבת, לאחר נסיעה סיוטית משהו הגעתי לאב"ג. ראשית אני חייב לציין את האוניברסיטה על התחנה ההיי-טקית, לעומת הזולה של השנה שעברה זה שיפור ממש ניכר. אז הגעתי, מילאתי את כל הטופסיאדה הרגילה, והמתנתי למראייני. בין לבין עתודאית חביבה ביותר משנה ב', הזהירה אותנו שאנו עושים את טעות חיינו, והראתה למפוחדים את כיוון היציאה. אחרי שעת המתנה, הגיעו המראיינים ואספו אותי (כמובן שאת זמן עליית המעלית הם העבירו בבדיחות קרש מגוחכות). והאמת היה ראיון נפלא, לעומת השנה שעברה, ולעומת כל ראיון שעשיתי עד כה. המראיינים היו באמת מאוד נחמדים, השאלות היו מאוד בסדר (כמעט לא היו דילמות, רק על סל התרופות, וכל השאר שיחה סביב הקו"ח והממליצים), הראיון היה די קצר, 35 דק', מה שדי מותיר בי את התחושה שכנראה לראיון שני לא אזומן, אבל העיקר החוויה. אז בהצלחה לכל המתמיינים והמתמיינות!

asiuta

New member
מה לעזעזאל עונים על כזאת שאלה

הזויה? (הכוונה לניסוי עם השערה כמובן..)

המון בהצלחה../images/Emo70.gif

לך תדע, אולי היה לך ראיון טוב וקצר כי הם ממש אהבו אותך, גם זה יכול לקרות. אני בכל מקרה מחזיקה לך אצבעות

תודה רבה!../images/Emo13.gif

ברכבת כבר עשיתי את כל הניתוחים האפשריים למה שהיה שם, עכשיו הגיע הזמן להדחיק עד ה-21.

יעלד12

New member
נשמע שהלך לך ממש טוב..

ואני לא סתם אומרת, יש לי הרגשה טובה מאוד בשבילך. שיהיה בהצלחה! יעל.

תודה:)

אמנם הלך לי טוב ביחס לעצמי, אבל אני ממש לא חיית ראיונות, כך שתסיקי את המסקנות. העיקר שכבר נתקבל כבר, ונסגור את התקופה הנוראית הזו...

יעלד12

New member
../images/Emo13.gif

מחר יש לי מו"ר וכפי שאתה רואה, אני לא ממש הולכת לישון כמתבקש. אתה בטוח שהתשובות יגיעו ב- 21/6? כי זה יחסוך לי הרבה ריצות מיותרות לפלאפון...

זה מה שאמרה לי היום המזכירה

בין ה-21 ל-23 מזמנים, ב-25 כבר מתחיל הסבב השני, ובסוף יולי תשובות סופיות. ללכת לישון, איך את רוצה לשחק היטב מול שחקני הבימה מיומנים (ואני לא צוחק, חלק משחקים ב"שלמה המלך", אם יצא לך לראות).

יעלד12

New member
למה דווקא סוף יולי?

הרי אם מזמנים בסוף יוני, נראה לי סביר שתוך שבועיים מסיימים, לא? אני פשוט בלחץ אטומי..

ממבחן השנים הקודמות זה בדר"כ עד

ה-10 ביולי, כך שלדעתי הן אומרות את זה ע"מ לצאת ידי חובה. אבל בדר"כ אחרי הראיון השני ההתייעצויות יותר ארוכות.

Tinks

New member
מו"ר 11.6 בוקר

יעלי והמו"רניקים העתידיים, עוד שתי דקות תקבלו עדכון מלא על היום :)

Tinks

New member
מו"ר - הדיווח המלא

בקצרה לכל המו"רניקים של מחר ובעתיד(ויעלי, לכי כבר לישון! :) ) אני התחלתי בשאלונים ואח"כ הסמולציות. הדילמות המוסריות: 1) חוקרת שמבצעת מחקר על דפוסי נהיגה ואף עובדת בבי"ח מצליבה את מאגר הנתונים על המתנדבים למחקר עם רשימת המטופלים בבי"ח (זה לא חוקי – כך כתוב) ומגלה שאחד המתנדבים חולה במחלה שפוסלת את זכותו להחזיק ברשיון נהיגה. האם עליה לדווח על כך או לא? 2) מספרים על בעלת חברה ליבוא ושיווק צעצועים שהיא גם פעילה בארגון לצדק ושיוויון חברתי ותורמת צעצועים למשפחות נזקקות בארץ. במפעל איתו היא עובדת ישנם 100 עובדים. החברה שלה נקלעת לקשיים כלכליים עקב תחרות קשה, ובנסיון להוזיל מחירים נסעה לסין. שם הציע לה בעל מפעל צעצועים מחירים נמוכים בהרבה, אך תנאי העסקת העובדים קשים. האם עליה לייבא מסין או לא? 3) עובדת בחברת היי טק נשארה עד מאוחר במשרד ובבואה להכין לעצמה קפה במטבחון ראתה שעובד הניקיון מכניס לתיקו מצרכי מזון שהם נחלת הכלל. היא מיודדת עימו ויודעת שהוא אב יחיד ומדגל שלושה ילדים ומצוי בקשיים כלכליים. האם לדווח עליו או לא? השאלון הביוגרפי היה מעיק בעיקרו – המון שאלות בנוסח "כל אדם משקר לפעמים. ספר מתי אתה שיקרת. איך הרגשת? האם היית נוהג אחרת?" וכנ"ל לגבי כל אחד מגיב באלימות לפעמים, כל אחד מתנשא על אחרים וכו'. שאלות על הצבא ועל העבודה ( לא מספיק מקום לטעמי עבור אנשים קצת יותר מבוגרים שהתנסו במס' חוויות שונות בעברם). עוד אני נזכרת – שאלות על הצבא, קונפליקט עם מפקד/בוס, לספר על מקרה בו עזרת לחברים/משפחה, מקרה בו ראית מישהו טועה/ נכשל – איך הגבת? מה חשת כלפיו? האם מישהו נפגע מהטעות ומה עשית בנידון? הסימולציות האישיות: 1) אתה רופא שמקבל תוצאות בדיקה של נערה בת 15 ועולה חשש למום בלב. אתה רוצה לערוך בידקות נוספות ועליך לבקש ממנה להמנע מפעילות גופנית עד קבלת התוצאות. אתה יודע שהיא שחקנית בנבחרת כדורסל. 2) אתה מסטרנט שעובד עם הפרופסור שלך על התיזה, והגעתם לשלב בו התרופה שאתם מתפחים עברה את כל בדיקות המעבדה, ואתם רוצים להעבירה לשלב הניסוי על בע"ח. הוא אומר לך שקיבלתם מימון למחקר ושהוא כבר הזמין חולדות, ושאמנם עוד לא קיבלתם אישור של ועדת האתיקה (כל ניסוי על בע"ח מחייב) אבל אם לא תגישו תוצאות תוך חודש תאבדו את המימון. 3) אתה עובד סוציאלי במשטרה ומגיע מישהו נסער שקשה לדובבו – עליך להוציא ממנו כמה שיותר מידע עליו ועל הסיבה שהוא כאן. הסימולציות הקבוצתיות: 1) חולקנו ל-2 קבוצות, כל קבוצה התחרתה מול השניה על מכרז להקמת מרפאת שדה במקום מוכה אסון במזרח אסיה ולכל קבוצה היו מטרות ודגשים שונים. בתחילה עבדנו כשתי קבוצות בנפרד, ואז היינו אמורים להרכיב מצע כצוות אחד, למרות האינטרסים המנוגדים ולבחור מה נציג כמשאבים הדרושים לנו (צריך להיות יעיל אבל גם כלכלי) 2) אנחנו סטודנטים לרפואה שנבחרו להדרכה בקייטנה לילדים חולים. כל אחד היה צריך לבחור תכונה אחת מתוך 9 שקרובה לאישיותו,ולהגיד מדוע היא נראית בעיניו חשובה וגם היכן יכולה להיות בעייתית. אח"כ היינו צריכים לדרג כקבוצה את סדר חשיבות התכונות, כשלכל אחד מאיתנו היה גם אינטרס אישי מעבר לחשיבות התכונה – מלגת לימודים וכבוד לאונ'. היה ארוך ומתיש, ושוב יצאתי בהרגשה לא חיובית במיוחד – אבל כמו תמיד, אני אופטימית :)

yael781

New member
הי יקירתי!!!!!

באמת באמת תהיתי איך עבר עליך, אני אישית גם יצאתי בהרגשה לא טובה במיוחד שרק מתגברת. לפי דעתי השאלון אכן פחות מכוון לאנשים שעברו קצת יותר מצבא/תיכון, ולכן שפכתי את כל מה שיכולתי בקטע של העבודה. הסימולציות היו נחמדות, אבל באחד התחקירים היה לי די קשה להסביר את עצמי. מעניין שלי אתמול היו דברים שונים לגמרי, אבל בכל זאת, באמת יום חווייתי. שיהיה בהצלחה מתוקה. יעל.

dorin276

New member
בב"ש אמרו

שהם כבר יידעו את התשובות בעיקרון בתחילת יולי, אבל יש הסכם בין כל האוניברסיטאות שהן מפרסמות הודעות קבלה באותו זמן פחות או יותר (סוף יולי). להשערתי - כדי למנוע בעיות של הרשמות וביטולים מרובים (הגיוני...). אז אנחנו נאלץ להמתין...

dorin276

New member
נשמע שהלך לך טוב! ../images/Emo13.gif

גם הראיון שלי בב"ש היה קצר - חצי שעה.... למרות שאני עוד לא גיבשתי דעה סופית לגבי הסיכויים שלי לקבל את הטלפון המיוחל... מקווה שהצלחת בגדול ושתזומן לראיון השני.

מסטולון

New member
גם אני הייתי היום..

הייתי המועמד הראשון, ואז גילו שנאבדו לי הקורות חיים אז הייתי צריך לכתוב שוב, ולכן מישהו תפס את מקומי והייתי המועמד השני והחליפו לי מראיינים. היה ראיון ממש נחמד, כ-40 דקות, השאלות סבבו בעיקר סביבי ופחות על דילמות מוסריות (השאלה שכן עלתה היתה האם לספר לחולה לסרטן שהוא חולה למרות שאשתו בקשה לא לעשות זאת). בנוסף נשאלתי מה זאת אומרת "ברפואה 1+1 זה לא תמיד שתיים"? בקיצור היה לא רע, יצאתי בהרגשה טובה והמראיינים נתנו לי הרגשה טובה, מקווה שלא הטעו אותי. מחר מרק"ם, לילה טוב=]

dorin276

New member
בהצלחה מרובה

בב"ש וגם בירושלים!! מה ענית על השאלה האריתמטית המסקרנת הזו?? (אני הייתי אומרת שנרשמתי ללימודי רפואה ולא למחלקה למתימטיקה ולכן אני לא בעלת ידע מספיק על מנת לענות על השאלה הזו... סתם סתם
)

למעלה