חוויות סופשבוע:

מאי26

New member
חוויות סופשבוע:

לא שקרה יותר מדי, סך הכל היה סופשבוע רגוע, אבל אירחנו בסופשבוע הזה שבעה חברים לארוחת ערב. עכשיו, כדי להבין עד כמה שזה מאורע צריך להכיר אותי - אני לא יודעת לבשל, לא ממש מבינה בזה ולא מבדילה בין מיקסר למעבד מזון. והמוזמנות אתמול היו חברות שלי מהאוניברסיטה שגרו איתי שנים במעונות ויודעות בדיוק עד כמה אני לא בענייני הבישול... הקיצר, החלטתי הפעם להפריך את התדמית, אספתי המון מתכונים (בין השאר גם מכאן - דברים כמו בטטות ביוגורט, לזניה, בראוניס (שארז הכין)), עשיתי ביום חמישי קניות שנמשכו שלוש שעות ועלו המון כסף
וביום שישי ביליתי לי איזה חמש שעות במטבח בבישולים ואפיה. הכנתי ארוחה חלבית עם המון דברים, ויצא ממש טעים. גם השקענו בשולחן ובבית - נרות, פרחים, וכו´. יצא ממש פיצוץ, היה ערב ממש נחמד, כולם החמיאו על האוכל ועל השולחן וגם היו מופתעים עמוקות מהמטמורפוזה שחלה אצלי בענייני הבישול, והיה ממש כיף. חוץ מזה, לא קשור, אבל בהזדמנות זו הביאו לי באיחור מסוים גם את מתנת היום הולדת שלי וקנו לי שובר למסאז´ של 65 דקות. איזה כיף... זהו, סתם רציתי לשתף. כאמור, בשביל מישהי חסרת עניין בבישול כמוני זה היה ממש הישג אדיר...
 

יעלי2

New member
../images/Emo132.gifחוויות

ביום שישי היה לי זמן לבד בבית. אז היות והגיע החורף/סתיו הכנתי את המרק הראשון-מרק עוף עם עוף וקרפלאך במילוי בשר (הקרפלך פעם ראשונה ויצא ממש טעים). אחר כך הכנתי עוגת מוס בגלל שהינו מוזמנים היום לצהרים (ולא יפה לבוא בידיים ריקות) ואז הייתי מאוד עייפה. הלכתי לנמנם, יותר נכון הצטרפתי לבעלי שכבר ישן שעתיים בסביבות 18:00 והתאוררתי בשעה לא ידועה מאוחר יותר. השעה אם תהיתם היתה 01:00 בלילה
ללא ידיעת השעה ובלי בעלי במיטה, תהיתי מה קורה. איפה אני, אם יצאנו בערב שישי וכבר חזרנו, האם עוד מוקדם ונצא?, האם כבר מחר או שעוד אתמול. חסרת אוריינטציה תנדנדתי לסלון ובעיניים חצי סגורות חצי שליש פתוחות ומה שנשאר ישנות עדין, התבוננתי בשעון ללא משקפיים והבנתי ש"רק" 23:00 בלילה (ז"א שישנתי "רק" המון שעות). התקשרתי לאחי ליידע אותו שמקרינים את הסרט על ג´ים מוריסון והדלתות, אבל אז קיבלתי נזיפה שכבר 01:00 בלילה
ושאניח את השפורפרת. מזועזעת מכך "שנישתה" לי לילה ולא עשינו דבר, זחלתי בחזרה למיטה עושה קולות של ערנית. בעלי שכבר היה מותש מלהמתין שאתעורר, אבל למרות שלא רצה להעיר את היפיפיה הנירדמת=אני, הוא בא מידי כמה שעות לבדוק שיש לי דופק
השורה התחתונה שקצתי ל 5 דקות, עשיתי P.P והתעלפתי שוב עד אחרי 09:00 בבוקר. ללא ספק שיא אישי (וודאי למי שלא נוהגת לישון צהריים בדר"כ). ולמאי, אני מחזקת את יידך, הארוחה שתארת נישמעת מאוד מגרה. בפעם הבאה רק תתני לי צלצלול ואני אבוא גם
והמתנה? היא שווה כל סנט. ללא ספק 65 דקות זה יהיה לגיע עד גן עדן ולרדת חזרה. תהני. יופי של חברות בחרת לך.
שיהיה לכולם שבוע טוב וקל.
 

אתי@

New member
כל הכבוד../images/Emo47.gif (למה ביטלו את האייקון

של הגביע?) בישול - זה רק עניין של ניסיון
 
כל הכבוד לשתיכן, אבל איפה המתכונים

וברצינות - היו לי כמה קריזות אירוח שדרשו בישול ארוך... אני מעריצה את שתיכן עד אין קץ, ואני חושבת שהמסאז´ הוא פיצוי ראוי והוגן... ובאמת, אשמח לקבל מתכונים...
 

rona25

New member
חוויות סוף השבוע שלי ../images/Emo13.gif

ובכן אני לבד (הבעל חוזר מחר מחו"ל) ובמסגרת הרגשת "כל העולם מרחם על רונה המסכנה שבעלה בחו"ל" היה לי סופשבוע עמוס למדי - ביום חמישי יצאתי עם חברות עד 1:30 בלילה והיה ממש כיף, נפרדנו מחברה שנוסעת עם בן זוגה למזרח לטיול של אחרי התואר, שבסופו יתחתנו ויתחילו את חייהם... ביום שישי קמתי וניקיתי את ביתי הג´יפה , ערכתי קניות - ואז השוס הגדול - נפלתי לשנת צהריים שנמשכה 4 (!!!!!) שעות... פשוט נפלתי שדודה וקמתי ב 17:30 בהלם, לא יודעת מי נגד מי.. לולא הטלפון מאחותי שהזמינה אותי לארחות ערב כנראה שהייתי ממשיכה לישון (נו טוב העייפות של ההיריון) וביום שבת הוזמנתי עם חברים ל"על האש" עד שעה 17:00 והיה ממש כיף... האמת, זה לא כ"כ נורא להיות לבד, ישנים באלכסון ומתהוללים קצת... אבל אני רוצה שהוא יחזור כבר...
 

ayush

New member
כל הכבוד ! אני התחלתי בקטן...

והכנתי עוגת מוס שוקולד שיצאה מ-ד-ה-י-ם !!!
 

אתי@

New member
אני התחלתי בעוד יותר קטן ../images/Emo8.gif

קניתי את ספר הבישול של חיים כהן ("קרן", "שום, פלפל ושמן זית") בתחנת דלק פז ב-30 ש"ח בלבד
למעונינות, המבצע נגמר אתמול
 

תוכי

New member
ומה אני הכנתי ביום שישי ../images/Emo20.gif

התחלתי את הבוקר בנסיעה לתקן פלאפון של בן דודה שלי (מאילת שנמצא בפנימיה בכפר הירוק) אח"כ הלכתי ל"טייל" בשוק פ"ת לקניות של ירקות ופירות והגעתי הביתה - והכנתי - - עוף בדבש בצל,שום והל - שעועית ירוקה ברוטב עם פיטריות - קוסקוס ב-5 דקות
 

הילית*

New member
ואצלנו- אמא שלי אירחה ביום שישי

את האחים שלה עם ילדיהם. ואני הכנתי לארוחה- תפו"א עם בטטות סלט כרוב של בישולה עוגת פיקאסו המפורסמת שלי סלט ירקות הארוחה היתה פיצוץ והמטעמים שלי זכו למחמאות. חוץ מזה אתמול הוזמנו לשני ארועים. עכשיו אנחנו עייפים ושמנים....
 

daldan

New member
כל הכבוד!!!!!

אני גם החלטתי שהגיע הזמן להתחיל לפתח את יכולות הבישול החבויות בי. ופצחתי בקניית ספר בישול (אגב יש לכם המלצות לספרי בישול מוצלחים במיוחד?) אתם מוכרחים להודות שזו התחלה כלשהי...
אני מאמינה שבהמשך השבוע אני אעבור לשלב ב´ של בחירת המתכונים הרלוונטים
 

אתי@

New member
ספרי בישול

ממליצה על...
ספרי הפשטידות של קובי בר.
ארוחות ערוכות של אהרוני - ספר שיש בו ארוחות מסודרות בסגנונות שונים: איטלקי, צרפתי, ארוחת בוקר, פיקניק, ארוחה בוכרית, ארוחת חמין, ארוחת מסיבה וכו´.
הספר הסיני של אהרוני - קנינו לחמותי והיא עושה ממנו מטעמים משגעים.
הספר שקניתי אתמול נראה טוב מאוד - יש בו או אוכל ביתי טיפוסי, או אוכל צרפתי יוקרתי.
הספרים של בני סיידא - טובים, ברורים, פשוטים להכנה, ומצליחים מאוד.
 
סופשבוע משפחתי נטול בישולים

היה לי כזה סופשבוע של משפחה שאני כמעט מתביישת לדווח... יומשישי בבוקר הגבר ואני העברנו בבית בתיקון המודם ועבודה על הרצאה שהוא אמור להעביר, בצהריים הלכנו להורים שלו ואז אני נטשתי והלכתי לאסוף את אחותי ואמא שלי משדה התעופה, אחרי חודש בארה"ב. באותן שעתיים נחתו כמעט 20 טיסות, ונתקענו בפקק בחניון שלקח כמעט שעתיים - מתוכן יותר משעה רק לצאת מהקומה שלנו ! היה מזוויע, ואני נהגתי אז יצאתי מותשת ועצבנית. נו טוב, לפחות המצלמה שקיבלנו (מתנת חתונה מהסבים) והבגדים פיצו על זה... חזרנו לעבוד עוד קצת על ההרצאה ובעיקר לישון. בשבת כבודו היה תורן, אבל במקום לבלות בוקר חביב עם המשפוחה אצל הסבא שגר שתי דקות מכאן, התקנו את האירוע לבית של הדודים שלי באיזור מודיעין, כי הקטנה (קצת פחות מ-2) הייתה חולה. התוצאה- עשרים טלפונים לתיאום טרמפים, מקלחת חפוזה הקשורה בהבדל בין 2 דקות ו-40 דקות נסיעה, ואז כמה שעות שהיו יכולות להיות נחמדות אלמלא תפס הגדול חרפנה של החיים בשל ריבוי האורחים, בהתחלה צרח והשתולל ואח"כ סתם ניסה לתפוס את כל תשומת הלב ע"י "הצגה" שלא הייתה שומדבר מלבד "אני אומר, אתם עושים"... חוץ ממתכון פשוט לעוף ותפ"א בתנור (ברוטב סויה ודבש) לא הרווחתי כלום. בעצם, כן הרווחתי - בנסיון להרגיע את הגדול (הוא מקשיב בערך להורים שלו, לדוד שלו ולי), חטפתי מכה אדירה בסנטר ונשיכה כואבת ביד... משם, פרקתי סבאסבתא חזרה בת"א, ונסעתי עם אחותי ואמא לסבאסבתא האחרים לארוחת צהריים... ואח"כ להורים שלי לאסוף כל מיני דברים. בקיצור, ב-18:00 נחתתי בבית עייפה, עצבנית וחסרת חשק להתעסק בשטויות... הלכה השבת... אה כן, והיום באמת כדאי שאני אבשל קצת...
 

Ronnie*

New member
כל הכבוד לכל הבשלניות...

לי לא היה זמן לכלום, רצנו מארוחה משפחתית לארוחה משפחתית (זה ממש מכה לפעמים). כן הכנתי ביום שישי אפונים ברוטב לפי מתכון מפורום מתכונים - מהיר מאוד ויצא טעים... אני אוספת לי מתכונים פשוטים של דברים שאני יכולה להכין ולקחת לעבודה (הארוחות בעבודה הן הבעיה העיקרית מבחינתי, אני לא רוצה לבזבז כסף על אכילה בחוץ לעיתים קרובות מדי). שיהיה שבוע נחמד לכולן...
 
אני ממש מתביישת להגיד אבל חוץ

מקופסאות ריקות שהתמלאו אצל החמות..... לא הכנתי כלום כלום כלום...... (איזה מזל שיש חמה)..........
 

יעלי2

New member
מתכון הקרפלך

תמונת הקרפלך ולהלן המתכון:מצ"ב מתכון הקרפלך של 1מדינת ישראל מפורום מתכונים: קרפלך מעולה נוסה בהצלחה. מומלץ. החומרים לבצק 2 כוסות קמח רגיל 2 חלמונים 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח למלית 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן 1 כוס בשר טחון כפית מלח פלפל שחור 1 ביצה 1 כף פירורי לחם אופן הכנת הבצק בקערה שמים את הקמח, ליצור גומה. לטרוף את החלמונים עם המים ולצקת לתוך הגומה. לערבב וללוש כ-5 דקות ליצור כדור בצק ולהניח בצד מכוסה במגבת לאחר הכנת המלית לפתוח את הבצק על משטח עבודה לעלה, לקרוץ עיגולים בכוס, למלא במלית ולסגור את השוליים תוך כדי הידוק. הכנת המלית לטגן את הבצל הקצוץ בשמן והזהיב להוסיף את הבשר הטחון להוסיף את המלח והפלפל לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת להוסיף את פירורי הלחם לערבב היטב את כל החומרים לבשל את הכיסוים כמים רותחים ולסנן. הערה שלי: אחרי שטיגנתי בצל והוספתי את הבשר הטחון העסק היה קצת גושי לטעמי. העברתי את העיסה למעבד מזון ואחר כך ציננתי והוספתי את הביצה ופרורי הלחם. יצאה עיסה נעימה מאוד לעבודה - וטעימה!!!!! טיגנתי עוד בצל (ברצועות) ואת הקרפלך למחבת לטיגון קל - יצא משהו אש.
 

יעלי2

New member
מתכון שלי למרק עוף

* מטגנים 2 בצלים בינוניים * מוסיפים לבצל 3-4 גזרים מגוררים בפומפיה גסה * מנמיכם את האש ומוסיפים 3 כרעיים של עוף וגרון של הודו (או כמות עוף שמתאימה לכם) * ממלאים מים עד קצת מעל העוף * מוסיפים תפוח אדמה גדול 1 חתוך לקוביות מתבלים ב 2 כפות מרק עוף, פילפל בנדיבות ומעט מלח מביאים להרתחה ומנמיכים את האש למינימום * עם מכסה סגור על האש הכי קטנה מבשלים לפחות 1.5-2 שעות. טועמים, מתקנים את התיבול לפי הטעם ואוכלים. בתיאבון.
 
למעלה