חוויות שלאחר ההתרגשות

סמיילי22

New member
חוויות שלאחר ההתרגשות

לפני מליון שנים, כלומר חודשים בערך, הייתה חתונתי והיא הייתה סוף הדרך. נשבעתי שאני גומלת לכל אנשי המצוע שעשו לי את חתונתי לכזו. ישבתי, חיברתי ברכות, שרפתי ניר קלף והדפסתי את הרכות על זה, פיתחתי לכולם תמונות והתחלתי במלאכה. ראשית נפגשתי עם מורתי לריקוד לשעבר שעשתה את הבלתי יאומן והרקידה את משה (למרות שזה היה קצר מדי, it´s good to be truth...) והיא גמלה לי בחיבוקים ונשיקות נרגשים, ביקשה לבוא אלינו לראות את הוידאו ואמרה שהיה ממש כייף לה ללמד אותנו. שנית באתי לרב שלנו, והוא כל כך הסמיק והיה נבוך כשקרא את הברכה, ביקש מאישתו שתלחץ בשמו את ידי ולא הפסיק להלל ולשבח אותנו. התקליטן גם מאוד התרגש כשקרא את הברכה וראה את התמונות, גמל לי ב2 נשיקות מצלצלות, הבטיח למסגרת את הברכה וכקודמיו, לא חסך במילים טובות עלינו. יצאתי כל כך נרגשת! בעיניים נוצצות סיפרתי זאת לאנשים ומה תגובתם של הרבה? "נו בטח שיתחנפו אליך, את עושה להם יחסי ציבור..." ועוד כל מיני תגובות שהמשמעות שלהם היא שאנשי המקצוע שלנו בקשרים כל כך טובים איתנו מפני שאנחנו אומרים עלהם דברים טובים וזהו. סליחה על הנאיביות, לא מאמינה שהם כל כך אינטרסנטים! לא מאמינה שהם רצו את הברכה שלנו רק ליחסי הציבור שלהם! מאמינה גם מאמינה שהברכות שלנו נגעו להם אישית. יש אנשי מקצוע שזיהיתי שהם רוצים ברכה אך ורק בשביל יחסי הציבור ולהם לא תגיע ברכה. פשוט הייתי חייבת להוציא את זה...

שמופית

New member
מצטרפת לדעתך ../images/Emo45.gif

גם אני שקדתי לאחר החתונה - פיתחתי תמונות, כתבתי ברכות והדבקתי על נייר יפה ומושקע. אז קודם כל - לי זה עשה טוב ! ושנית, גם אני קיבלתי תגובות חמות מכל בעלי המקצוע, ואני בטוחה שחיממתי להם את הלב. גם אם בסופו של דבר הם יתלו על הקיר את הברכה או יתגאו בה בפני לקוחות - עדיין אני מרגישה שגמלתי להם והבעתי, מעבר לתשלום הכספי, את הערכתי לעבודתם.

keren1877

New member
סמיילי אל תתיחסי אליהם!

אנשים בארץ פשוט לא יודעים להעריך נותני שירות שמרוצים מהם. אף אחד לא ממש טורח להתקשר להודות ובטח שלא להודות בברכה על קלף!!! קודם כל, כל הכבוד לך על היוזמה! אני בטוחה שהשמחה שלהם אכן היתה כנה מהעובדה שלא רק שהייתם מרוצים מהם, אלא שגם טרחת לבוא אליהם באופן אישי ולתת להם משהו. זה תמיד מרגש כל אחד מנותני השירות ונותן תחושת גאווה, ואולי אפילו רצון להמשיך בעבודה הכל כך שוחקת שיש להם... דרך אגב, אני גם מתה להשיג נייר קלף כזה ששורפים. מאיפה השגת אותו???

סמיילי22

New member
נייר קלף

בכל חנות לכלי כתיבה שמוכרת בריסטולים בכל מיני גדלים, וביניהם גודל A4, יש גם נייר קלף. הוא לא מגיע שרוף בצדדים, את זה עושים בבית. איך עושים את זה מבלי ללכלך יותר מדי? מדליקים ניר בפמוט ושמים את הפמוט במרכז הכיור במטבח ואז מדליקים קצת (כ2-3 ס"מ), מכבים בנשיפה, מחכים כמה שניות עד שיכבה לגמרי ונושפים שוב להוריד את השאריות נייר שרוף (חשוב לנשוף לכיוון הכיור כדי שלא יתפזר וילכלך) וכך הלאה עד שנוצרת מסגרת שרופה.

סיפורים דומים - ממש מהשבוע

לנו היו חוויות דומות עם נותני השירות. הרב, שהוא חבר של המשפחה, היה מדהים, ולא רק ששלחנו לו תמונות שלו מהטקס אלא גם קנינו מתנה יפה (הוא גם עשה את זה בהתנדבות, לא הסכים לקבל כלום), והוא ואשתו (שהיא בעצם הקשר המקורי) מאוד מאוד מאוד התרגשו והודו לנו. עד היום, כשאני מדברת עם אישתו, היא מזכירה לי את זה. עם האחוזה יש לנו סיפור אהבה ארוך, דיברנו איתם יום אחרי החתונה ועוד פעם חודש אחרי וכל מיני כאלה. לפני חודשיים בערך גם שלחנו להם עותקים של תמונות (כי ראינו שאנחנו לא ממש מצליחים להגיע). היו שם צילומים שלנו איתם, וצילומים של העיצובים (שיוכלו להראות לזוגות אחרים), וצילום אחד של מנהל האירוע שי עם אח"מ שהגיע אלינו לחתונה, והגדלנו לו תמונה והחתמנו את האח"מ הנ"ל... בקיצור, לפני שבועיים קיבלנו מהם מכתב מרגש חזרה, ואנחנו מקווים לקפוץ לביקור בזמן הקרוב (ב-31.12 הם בד"כ עושים מסיבה לכל הזוגות...) וסיפור אחרון - עם ניצן גרץ היה לנו קשר נהדר, גם כשקיבלנו את האלבומים והכל התחבקנו וכו´ ואח"כ הגבר ואני ישבנו באוטו והסתכלנו ולמרות שהוא היה באמצע אירוע הייתי חייבת לחזור ולתת לו נשיקה על כמה הוא עשה עבודה מדהימה. בקיצור, השבוע אני מקבלת ממנו דוא"ל שאומר שיש כל מיני זוגות שמגיעים ואומרים שאני המלצתי ונורא חשוב היה לו להודות לי... איזה מתוק ! אני נורא נורא התרגשתי... בקיצור, השורה התחתונה היא, שנכון שכולנו משלמים על השירות, אבל מי שעושה את זה מהלב גם מגיב מהלב כשאומרים תודה. ויש לא מעט נותני שירות שמשקיעים באמת מעל ומעבר. ועוד מסקנה, לא קשורה לחתונות - מילים טובות הן חינם, אז למה להתקמצן ? תגידו תודה, תחמיאו, תחייכו, תאחלו חג שמח או שבת שלום או סתם יום טוב למי שאתם פוגשים... זה יעשה טוב גם לו, וגם לכם !

פלוציקה

New member
סמיילי, ממש מזדהה עם הרצון

שלך להודות לנותני השירות שהרגשת שנתנו מעל למה שציפית... זאת גם התוכנית שלי, אבל אין לי עדיין תמונות... אז אל תשימי לב לכל הדיבורים האלו ותעשי מה שאת מרגישה לנכון לעשות...

daldan

New member
אני חושבת שהם שזה באמת עושה להם

טוב על הלב כשאת מודה להם ועוד באופן אישי כזה. במידה מסוימת זה נכון שהם ואלי יציגו את זה ללקוחות עתידיים, אבל זו בוודאי לא הסיבה שהם זמחו על כך. בסופו של דבר כל אחד זקוק לפידבק על עבודתו וזו הדרך שלנו לתת את הפידבק. ואם הוא חיובי אז אדרבה, תראי לי אדם אחד שלא היה רוצה לקבל פידבק חיובי מלקוח שלו. אז תרגישי מצוין עם המעשה שעשית, כי זה בסך הכל בא מהלב, לא?

סמיילי את בסדר גמור!

גם אני חושבת שמי שהתרגש הגיב בצורה טבעית ואוהבת - בלי קשר ליחסי ציבור! עד היום (שנתיים + אחרי) אני בקשר טוב עם הצלם שלנו ובעל גן הארועים- אז הם עדיין בקשר בגלל יחסי ציבור? שטויות. אני חושבת שאת נפלאה שהשקעת מזמנך ונתת לכל מי שעשה עבודה טובה מחווה שכזו- אני בטוחה שזה עשה לך ולהם טוב על הלב, במיוחד במדינה כמו שלנו- שמכתבי תודה הם כל כך נדירים!

...

במהלך ההכנות לחתונה הרגשתי שנוצר קשר אישי, שהוא קצת מעבר לשירות עצמו, עם כמה מנותני השירותים, ובאמת תהיתי אם ככה הם מתנהגים לכל הלקוחות שלהם. סה"כ זאת העבודה שלהם והם צריכים להיות נחמדים, אבל עובדה שיש כאלה שנוצר איתם קשר טוב יותר וכאלה שפחות. התקליטן שלנו - פיני דקל - הוא באמת בנאדם מקסים, וכן - הוא תולה בחדר העבודה שלו, בו הוא נפגש עם לקוחות, תמונו של הזוגות שהתחתנו ואת הברכות שלהם. אז נכון שאם אני אכתוב לו משהו אז ישמש לו ליחסי ציבור, אבל אני יודעת שזה באמת חשוב לו. ושכשבאנו אליו אחרי החתונה, ונתתי לו חיבוק ונשיקה, הוא מאוד התרגש ואמר שזה חשוב לו, אז כנראה שכן נוצרת כימיה עם אנשים בתהליך הזה. גם הרב שלנו אמר שהוא רוצה להזמין אותנו אליהם. אני בטוחה שיש גם כאלה שהם סתם צבועים, אבל עם כאלה אנשים אני בדרך כלל לא מתחברת.

סמיילי22

New member
כמו שאמרתי במשפט האחרון

יש אנשי מקצוע שזיהיתי שהם רוצים ברכה רק מתוך אינטרס לקידום יחסי הציבור שלהם. הם ביקשו ואפילו דרשו (!!!) שאכין להם ברכה. אל"ף זה חסר כל טאקט, בי"ת זה פתטי, גימ"ל זה מעורר בחילה ודל"ת זה מעורר אנטי. סליחה?! אתה מתערב בהחלטות אישיות שלנו?! למה מי אתה?! את מה שהיינו צריכים לתת נתנו לך (כסף עבור העבודה) וכל דבר בנוסף זאת החלטה אישית שלנו. לאנשים כאלה לעולם לא אכין כלום!!!

uti

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

אני גם חושבת כבר כמה ימים לעשות את זה למספר ספקים ובינהם לא כלול מי שביקש ממני "להיכנס לאינטרנט ולהמליץ עליהם" חצוף קצת...

אני אור

New member
אולי בכל זאת קצת נאיבית...

ברור שהם יחייכו אליך וינשקו אותך אם את כבר באה עד אליהם, אלא מה, הם יחמיצו לך פנים? ועוד עם יחסי הציבור שאת עושה להם? מה לא עושים בשביל קצת פרסומת חינם... נראה לי שפשוט קצת קשה לך להיפרד מהחתונה שלך ולכן את ממשיכה להתעסק בזה כל הזמן. קדימה, תתבגרי ותעברי הלאה!

סמיילי22

New member
או,לסוג כמוך של אנשים התכוונתי ../images/Emo46.gif

אני חושבת שאני מספיק בוגרת ללא כל קשר לחתונה או לא... ואני חושבת שיש די אנשים כאן שיסכימו איתי. בודאי שלא ארצה להתנתק מחוויה נהדרת כל כך כפי שעברתי לפני חודשיים בלבד. אנשים עברו חוויה דומה כאן בפורום ולא רוצים להתנתק ממנה כבר שנים. האם זה מגונה? האם זה לא בוגר? להפך! הם ואני עברנו חוויה חיובית ואנו חיים אותה, מפני שזה הכי טבעי בעולם לחיות חוויות חיוביות ולהדחיק שליליות. ולגבי ה"יחסי ציבור"? לא האמנתי מלכתחילה שלאנשים שעשיתי כרטיסים יש אינטרס כלשהו להשתמש בי ל"יחסי ציבור חינם". אצל רוב רובם של אנשים אלה הייתי בבית או במשרד, לא ראיתי קיר עמוס ברכות תודה והם גם לא הראו לי באגרסיביות ברכות תודה שקיבלו מאחרים. לא טרחת לקרוא את המשך דבריי כנראה ולראות איזה שיקול ליווה אותי. בכל אופן אני מאוד שלמה עם זה ואמשיך לחיות כראות עיניי.

נועי

New member
סמיילי מתוקה - לכי לפי צו ליבך../images/Emo23.gif

חבל על האנרגיות שלך - אל תתייחסי ל"נשמות טובות".... בננות מה ניש? ת´געגעתי אז באתי.... שיהיה לכולכן חג שמיח.... נשיקות

אמיקה

New member
אוי - הנשמות הטובות....

סמיילי מתוקה - את בסדר, מה זה בסדר? משקיענית! אנשי מקצוע הם קודם כל "אנשי" ורק אח"כ "מקצוע" - אין כמו לקבל "תודה" והערכה אישית ומתוקה ... אל תקשיבי ל"נשמות הטובות" - עשית מעשה מקסים. הלוואי הרבה אנשים היו כמוך, העולם היה מקום הרבה יותר סימפטי לחיות בו.. ישר כוח!

סמיילי22

New member
ולכל השאר ../images/Emo23.gif

ולא מפני שאמרתן דברים בזכות מעשיי, אלא מפני שאתם מה שאתם. אני יודעת שגם אם דעתכם לא הייתה כדעתי הייתם משתמשות בדרך לומר זאת בלי לפגוע בי. אני שמחה להיות כאן אתכם.

למעלה