חוויית שירות לשיפוטכם

nofi1456

New member
גם אני עם הפיצריה

מי שאלרגי למשהו, שיהיה אחראי לבדוק אם מה שהוא מזמין מכיר את אותו מוצר..

גם בגלל זה כתוב על אריזות של מוצרים "עלול להכיל שאריות של גלוטן חיטה ושומשום" או כל מיני כאלה..בגלל שבמפעל פסי הייצור היו קרובים אחד לשני..
אז גם בפיצריה יכול להיות ששומשום נגע בפיצה בטעות..
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ומי שסתם לא אוהב משהו? מגיע לו לסבול לחינם?

אני באמת לא מבינה את הגישה. מוסיפים רכיב שאינו מקובל ברוב הפיצריות (אף שיש פה ושם כאלה שכן, מסתבר, אבל רבים וטובים לא מודעים לכך, זה לגמרי לא בקונצנזוס) ולא מיידעים את הלקוחות מראש. למה? מה הסודיות? ואם לא יידעתם מראש, והלקוחות לא מעוניינים בכך, למה לא לקחת אחריות?

עזבו טעות, זו לא הנקודה. כל רכיב בפיצה שאינו בצק, רוטב עגבניות וגבינה (+ תוספות שהלקוח הזמין מרצונו) אמור להיות מפורט. נקודה!

כשאני מזמינה פיצה באתר של דומינוס, למשל, כתוב לי במפורש איזה סוג בצק אני בוחרת (כי יש להם כמה סוגים), כתוב שהם משתמשים ב-100% מוצרלה, יש גם בחירה בתחליף גבינה לטבעונים, יש אפשרות לבחור את כמות הגבינה וכמות הרוטב, וכמובן את התוספות... הכול כתוב בצורה מפורשת ומפורטת, אין הפתעות.

וכשהייתה בעיה וביקשתי בקשה מיוחדת ומשום מה היא לא נקלטה, ומישהו קיבל פיצה עם תוספות שהוא לא רצה (לא בגלל אלרגיה, כי אלה רכיבים שהוא פשוט לא אוכל) הם לקחו אחריות ושלחו פיצה אישית עם התוספות הרצויות כדי לא להשאיר אותו רעב. ככה נותנים שירות!
 

nofi1456

New member
באופן כללי

ברור שהשינויים המוזרים הם על אחריות המסעדה..
גם אני עבדתי פעם כמלצרית ואני זוכרת שהייתה מנה מסוימת עם רוטב שתמיד התרעתי עליו מראש כי אני יודעת שהרבה לא אוהבים..
וכמובן שאם יש טעויות בהזמנה או איזושהי אי אהבנה, אני תמיד אבוא לקראת הלקוח ואעשה מה שאני יכולה כדי שלא יישאר רעב, גם אם זה אומר לנסוע עם האוטו שלי עד הבית שלו ולהביא לו את זה (קרה).

הכוונה שלי הייתה שאם היה קורה משהו...נגיד, אותו אחד היה אוכל את הפיצה עם השומשום ומת חס וחלילה (נגיד שהוא לא שם לב שהיה שומשום)..אז האשמה הייתה בעיקר עליו, לא על הפיצרייה, לדעתי.
 
התגובות המצדדות מזכירות לי דיון אחר:

נושא שהועלה לא אחת, גם פה האמת, ובעיקר בפורום ביקורת מסעדות, וזו "החירות" שנוטלים להם מנהלים בתחום המזון להגדיר מנות מסוימות בתור משהו שהם לא/לשנות את ההרכב באופן פחות מקובל, ולהשאיר את הלקוח מופתע - לפעמים לטובה, אבל לפעמים לא.

סיפרתי באחת התגובות על מקרה שסופר באותו פורום, של מסעדה שהגישה במסגרת ארוחות ילדים המבורגרים שכללו עשבי תיבול מהסוג החזק שלא מהווים חלק מהמבורגר סטנדרטי , ומהסוג שילדים לא נוהגים לאכול. כאשר ההורים ביקשו להחזיר את המנה זכו לסירוב בטענה ש"ככה המבורגר מגיע אצלנו" (דבר שלא חשבו לציין במעמד ההזמנה).

לי קרה פעם שביקשתי לחם כפרי וקיבלתי לחם רגיל. המלצרית ניסתה לטייח את הנושא בסיפור מושקע על כך ש"כל הלחמים שלנו כפריים וחשבתי שאת יודעת את זהו ולכן הבאתי לך את הלחם הזה ולא מה שמכנים בכל מקום אחר לחם כפרי"... בפעם אחרת הזמנתי הום פרייז וקיבלתי צ'יפס וגם אז היה הנימוק "ככה מגיע ההום פרייז אצלנו". לא חסרות דוגמאות ומקרים, אבל הנקודה היא שכאשר מנה מגיעה באופן שונה מהגדרה של האדם הסביר/מהאופן שמצופה ממנה, האדם הסביר מניח שיידעו אותו לגבי השוני.

עוד מעט פסח, כולנו מכירים את התופעה שבאים להזמין במקום כלשהו שאינו כשר וזוכים להסבר שהלחמניות חמץ עוד לפני ששאלנו, וזה כי האדם הסביר יוצא מנקודת הנחה שבפסח אנשים מעוניינים במידע הזה, וגם מי שאוכל במקומות ללא תעודת כשרות יעדיף בלא מעט מקרים לא לאכול חמץ בפסח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

כחלחל

New member
תשובות מטומטמות זה נושא אחר

נתקלנו בעבר שבתשובה לשאלת בירור לגבי שוקולטה (אנחנו יודעים שמקומות רבים זה סתם חפיף) התשובה היתה "זה כמו מעדן דני חם"
או שאלה לגבי רול מסויים נענתה ב "זו לאפה איטלקית"
אני מספיק "ותיק" שאני עוד זוכר לפני שנכנסה אצלנו תרבות הקפה, שכשהזמנת קפוצ'ינו הגישו לך במקומות רבים קפה עם קצפת למעלה, כי "זה קפוצ'ינו".
כבר קרה כשאמרו לנו "ככה זה אצלנו" או "ככה זה צריך להיות המנה הזו" שפשוט קמנו והלכנו משם.

לגבי האלרגיה,
מאחר ומדובר בענין של חיים או מוות, אין להשאיר את ההחלטה על מה ש"סביר" או "מקובל"
במטבח כמו במטבח יש מאות קיצורי דרך / אילתורים /תוספות יחודיות שאינן מוכרות לכולם.
סתם דוגמה שמתאימה לנושא השומשום: באפיית עוגות מסוימות ניתן להחליף כוס שמן בכוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר, אבל ניתן להחליף גם בשתי כפות טחינה גולמית (ועדיין זה פחות קלוריות ושומן מכוס שמן) והנה לכם עוגת תפוזים שמכילה שומשום בבצק שלה.
לך תדע כמה מקורי פלצני או יצירתי היה מי שהכין את המנה.
 
יש מקוריות פלצניות ויצירתיות ויש טיפשות

להחליף את אחד המרכיבים הבסיסיים בתבשיל במרכיב שלא נכלל בדרך כלל שבמקרה הוא גם אלרגן נפוץ (ושומשום נחשב לשכזה), זה לא משהו שהייתי מצפה מבעל מקצוע רציני שעובד במקום שמכבד את עצמו שיעשה.
 

קריסטה

New member
הולכת נגד הזרם

ומצדדת בלקוח.
ממתי שמים שומשום בפיצה?
ואם מכניסים מרכיב אלרגני לא רגיל לדבר מאכל כלשהו - על חובת העסק לידע על כך.
 

Another Girl

New member
זה צריך להיות כתוב בתפריט/אתר.

(זה לא סותר את זה שאם אתה אלרגי לרכיב כלשהו - כדאי, לכל הפחות מבחינתך, לברר לפני כל הזמנה של מזון אם הוא לא מכיל אותו בטעות).
 

PantherettePitz

New member
הפיצריה צודקת וגם הם צודקים.

ברמת השירות - אם אתם מכינים מנה עם מרכיבים לא סטנדרטיים כי בא לכם להיות יצירתיים, לדעתי צריך להיות מוכנים גם לאפשרות שלקוחות לא יחלקו איתכם את החיבה להפתעות וירצו להחזיר את המנה. במקרה משהו כמו פיצה שהוא די סטנדרטי וברור למה מצפים נראה לי לגיטימי לגמרי להחזיר את המנה אם יש בה הפתעות כלשהן.

ברמת השמירה על בריאות - אדם שאלרגי למשהו חייב לציין את זה בעת ההזמנה ולוודא שהמנה לא תסכן אותו. השאלה היא לא אם שמים שומשום על הפיצה אלא אם יש שומשום במטבח ואם מישהו דואג שהוא לא יגיע לפיצה בטעות. זו אחריותו של האדם, ובמקרה הזה אפילו עדיף לקבל מנה שרואים עליה את האלרגן ואפשר להחזיר/לא לאכול ממנה, מאשר לקבל מנה שנראית בסדר גמור ואחר-כך להתחרט שלא שאלת.
 

a wild rose

New member
אני עם הלקוח - ממתי שומשום הוא מרכיב בפיצה?

אם מתעקשים להוסיף, שיעשו את זה כמו תוספת וישאלו את הלקוחות. המקרה הזה מזכיר לי את הפעם הראשונה שהזמנתי סושי בג'פניקה, בכל מקום אחר כתוב בתפריט איזה רול מגיע עם פנקו או שניתן לבחור ציפוי לבחירתך (כולל שומשום...), ובג'פניקה מוסיפים פנקו לכל הרולים בלי להודיע ובלי לשאול, בלי מחשבה שאולי יש אנשים שלא אוהבים או נשים שבדיאטה וזו הסיבה שהן מזמינות סושי ולא דברים אחרים משמינים.

בג'פניקה עוד גילו הבנה והחליפו לי את הרול, אבל יידעו אותי שזה תמיד ככה ושלהבא אני צריכה לבקש שלא יוסיפו טמפורה, דבר מאוד לא הגיוני לדעתי, אבל זו אני. מהצד השני, יצא לי גם להזמין סושי ולקבל אותו עם זילוף של רוטב סויה/טריאקי, שאני אוהבת ואין לי בעיה, אבל יש אנשים שלא אוהבים ויש גם כאלו שאלרגים לסויה.
 

smaug777

New member
ממתי שומשום הוא מרכיב בשוקולד..?

ועדיין יש שוקולדים ששומשום הוא מרכיב בהם.

לפעמים מרכיב הוא לאו דווקא מרכיב מוגמר לפעמים משתמשים בחלקים מן המרכיב... אתה יוצא מנקודת הנחה שהמרכיבים הם התוצר הסופי: בצק, רסק עגבניות, גבינה.. ומאין לך שאולי ברסק העגבניות אין שרידי שומשום? מאין לך שחוקרים לא גילו אתמול ששומשום בעל תכונות מונעות החמצה ולכן כל היצרנים הוסיפו אותו לבצקים שהם מוכרים לפיצריות?

אל תשחקו אותה ראש קטן... אנשים אלרגיים חייבים לשאול! ולא רק מהסיבה הזאת אלא גם מהסיבה שאין לך מושג מה היה במשטח עבודה לפני שהכינו את הפיצה שלך..

אני למשל תמיד שואל את הפיצריה באיזה גבינה הם משתמשים ואני מוודא שהם משתמשים בגבינה אמיתית ומסוגים מסוימים. יש סוגים של גבינה שמאוד לא בריאים עבורי - על גבול האלרגיה בגלל הריכוזיות של חומר מסוים ששמים בגבינות בהליך הפיסטור... לכן, אני מזהיר פיצריות שמדובר בסכנה בריאותית של ממש (כמובן בהקצנה) וכך אני מגלה האם הם משתמשים בגבינה שמותרת לי או בגבינה שאסורה לי... וגם אם אני קונה מאותה פיצריה כבר כמה שנים אני תמיד שואל.. זה לא שכשבעל המקום יחליט להחליף גבינה הוא יעצור וישאל האם יש לו לקוחות אלרגיים.. הוא פשוט יחליף.
 

smaug777

New member
הפיצריה צודקת.

אדם אלרגי צריך להיות בעל ראש גדול ותמיד לשאול.

כך למשל בפיצריות מכינים גם סלטים, ואני נתקלתי בהרבה מקומות שמוסיפים שומשום או זעתר עם סומסום.

ומעבר לזה, אני מכיר יותר מכמה פיצריות שמגישות את הפיצות עם שומשום על החלק העבה של הבצק.
 
למעלה