חווית קנית שמן זית

רוב הזמן נח

Well-known member
חשבו על זה, ואפילו יש מישהו שבשנה האחרונה ניסה לפתח סטרט-אפ למכונה כזו, כולל מכירה של "קפסולות" שמכילות זיתים.
מנגנון שמפעילים אפילו ידני שמוחץ את הזיתים ואוסף את השמן. לא צריך קפסולות. כמו שיש בגדול בבית הבד, ככה אפשר להכין גרסה מוקטנת לבית. ואז אתה תקבל 100 אחוז שמן זית ללא חשש אין סוף בלופים שיש בעניין הזה
 

רוב הזמן נח

Well-known member
היה ב"כרישים"
נתקע שם. אפילו אם תהיה מכונה שתשתמש בסכינים או גירוד על מנת לגרוס את הזייתים בשביל להוציא את השמן, החום מהתהליך בהכנה הביתית יהיה זניח והתוצאה תהיה טובה יותר מכל שמן תעשייתי בכבישה קרה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
"עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים"....בעיה.
"שמן צימחי זה שמן ירוד"? יש לתיאוריה הפסקנית הזאת איזה שהוא בסיס מדעי? מהו שמן לא "ירוד"?
"לא מאמין לפיקוח"? גם אני לא ושל שום גוף, זה עדיין לא אומר שאין שמן זית מצוין.
"שמן צמחי מתחיל להתקלקל לאחר המיצוי"? ממש לא באחסון נכון.
"לא מאמין למה שכתוב על הבקבוק"? גם אני לא, אבל זה אמור לגבי עוד הרבה מוצרי מזון אחרים.

לגבי ה"פסולת" קוראים לה גפת, אכן יש שמחממים אותה להפקת שארית השמן, הוא פחות איכותי
אבל בד"כ הוא מוסף לתערובות שמן. אין בו פסול וזה אינו זיוף פרט לעובדה שהופק בכבישה חמה
ולא קרה.

עוד מעט יתחיל המסיק השנתי, מציע לך לגשת לבית בד ולטעום שמן זית אמיתי בכבישה קרה,
שם לא יהיה חשש לערבוב/מהילה ושאר זיופים.
שמן זית כתית הוא אחד המוצרים הבריאים שקיימים.

יום טוב
הסוף של ההודעה שלך נשמע כמו פרסומת למוצר.
 

aviadb23

New member
מכונה ביתית להכנת שמן מזיתים
:geek:

איך עד היום לא חשבו על זה?
כי זה לא יעיל.
לליטר שמן צריך כ 4-6 ק"ג זיתים (תלוי בזן) ויש חשיבות קריטית לעצור את השמן מהמסיק ללא שהות (בסוף כל יום עוצרים את מה שנמסק באותו יום) תוך כדי שמירה של הזיתים מאווררים שלא יתחממו.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
צודק מאד. אנחנו הפסקנו לקנות שמן זית ברשתות השיווק. כל שנה, בעונת המסיק, אנחנו קונים מיכל בבית הבד (אחד קבוע) ויש לנו שמן זית לכל השנה כולל חלוקת בקבוקי שמן לילדים.
גרוע ביותר, שמן זית מאבד מסגולותיו לאחר 3 חודשים.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
אצלי שמן זית עובר מבחן גרון. אם אתה בקטע של איכות, ממליץ שתקנה רק מיצרנים מתוצרת הארץ עם חתימה של מועצת הצמחים.
יש תו תקן מחמיר של מועצת ענף הזית (למשל, ליד מרדכי, שהוא שמן ותיק, אין את התו תקן הזה) ולגבי טעם, יש לך 3 סוגים, אני תמיד בוחר את הקלאסי, אך יש כאלו שמעדיפים אחרת.
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
קניתי את השמן הזה, טעמתי ממנו קצת בכפית - מר כלענה, הרגשתי כאילו שפתי מתנפחות וצריבה בגרון, למשרד הבריאות אין טעם להתקשר בימי קורונה.... ניסיתי להתקשר למספר הטלפון הרשום על הבקבוק, ענתה מוקדנית מהר ובאדיבות, הבטיחה שיחזרו אלי במהרה, לאחר כשש שעות התקשרתי שוב, היא זכרה אותי, הביאה פליאה שלא חזרו ואמרה שתעביר להם שיחזרו דחוף (איני יודע מי זה "הם"), בכל אופן עבר כשבוע ולא חזרו -- רציתי להביא לידיעתכם כשאתם הולכים לקנות מוצר זה - לא להאמין "על עיוור" לכתוב על הבקבוק ולא לקנות מיצרן או יבואן לא מוכר במידה ואין טעימות במרכול - את המקרה הפרטי פתרתי - זיכו אותי במרכול ללא שום בעיה - אבל יתכן שנמכרים בקבוקים נוספים שלא ראויים למאכל - ההגיון שלי אומר שזה לא שמן כתית מכבישה קרה ראשונה אלא משהו המכיל חומר כימי מסוים - ואני מניח שהיתה סיבה טובה למי שמנהל את העסק הזה לא לחזור אלי.
צפה בקובץ המצורף 2331 צפה בקובץ המצורף 2332
 

mיטלמן

Well-known member
למה?
מי קונה אוכל בלתי מזוהה?
חיפשתי שלי בר, מצאתי התנצלות על טעויות,
אתה קונה עב"ם ומתפלא?
אני קונה שנים בבית בד, יש לא מעט עם תוית מועצת ענף הזית (תוית בולטת בצורת טיפה),
עם כל כאבי הלב, אני הייתי זורקת, שמן זית אפשר לערבב עם שמנים אחרים ועד % די גבוה לא תרגיש בהבדל, מי יודע מה שמו במה שקנית.
שנה טובה, מציעה להתייעץ בפעם הבאה.
 

אלפיני

Well-known member
יש תו תקן מחמיר של מועצת ענף הזית (למשל, ליד מרדכי, שהוא שמן ותיק, אין את התו תקן הזה) ולגבי טעם, יש לך 3 סוגים, אני תמיד בוחר את הקלאסי, אך יש כאלו שמעדיפים אחרת.
מועצת ענף הזית התפוגגה מפני שהם הפכו בדיחה. החליף אותה תו התקן של מועצת הצמחים שהינו מחמיר יותר. הסיבה של יד מרדכי , זיתא , עץ הזית אין תו תקן ישראלי שמדובר בשמן מיובא באופן מלא או חלקי. בשמני זית, בדיוק כמו ביין, צריך לפתח את חך על מנת להעריך ולבדל איכות. אם כבר אני הולך על זול, מעדיף לוותר על המותג של יד מרדכי ושות, ולקנות את הספרדי של רמי לוי. אבל אני בהחלט מרגיש את ההבדל בין שמן זית בוטיק לתעשייתי.
 
למעלה