חוות דעתכם על תיאוריה חדשה להיווצרות היקום + כבידה

Astronomical

New member
חוות דעתכם על תיאוריה חדשה להיווצרות היקום + כבידה

שלום לכולם,

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על תיאוריה חדשה שפיתחתי המנסה להסביר את אופן היווצרות היקום + חורים שחורים וכבידה.

אולי כדאי להדגיש כדי לא לבלבל, כי אני מתייחס כאן לשתי תיאוריות עם שם דומה, היחסות הפרטית היא תיאוריה שאין כל ספק שהיא נכונה והיא מתעסקת בהשפעת המהירות על המסה והמרחקים ואין בה טיפול בכבידה. היחסות הכללית היא תורת הכבידה המקובלת (שתי התיאוריות הן של אינשטיין כמובן). היחסות הכללית היא תיאוריה קשה להבנה בטירוף, כך שיש לכם אינטרס שהתיאוריה שלי תוכח כנכונה (ותהפוך את היחסות הכללית למיותרת).

מצורף מסמך ובו פירוט של התיאוריה, כמובן שאשמח להגיב אם יהיו לכם שאלות או הערות על שגיאות שמצאתם (בבקשה נא לפרט).

תודה רבה.
 

Schrodingers Dog

New member
גם יחסות פרטית אתה לא יודע

המשפט הראשון בעל משמעות שאתה אומר:
״אם מהירות הנפילה שואפת למהירות האור, המסה של הגוף הנופל צריכה לגדול עד אינסוף (לפי תורת היחסות הפרטית)״
&nbsp
הוא כבר משפט לא נכון. אני אשמח לראות איפה ראית את זה.
 

Schrodingers Dog

New member
מסת המנוחה לא משתנה

אתה לא מבין אפילו מה אתה לא מבין. מסת המנוחה של חלקיק בודד לא משתנה כאשר הוא מאיץ. מה שגדל ושואף לאינסוף היא האנרגיה, אבל זה בסדר כי החלקיק נופל לבור פוטנציאל ככה שסך הכל האנרגיה נשמרת. לכן אין שום בעיה, כל העבודה שלך מבוססת על טעות של עצמך בהבנה הבסיסית, אתה לא פותר שום בעיה אמיתית. אם נוסיף לכך את העובדה שאתה מסתכל על חורים שחורים שקיימים אך ורק בתורת היחסות הכללית אותה אתה מסרב לקבל או להבין, מתקבלת התוצאה המיידית שאין לך מושג על מה אתה מדבר.
 

Astronomical

New member
הטעות בהבנה קיימת, אבל מהצד שלך

הוספתי קובץ עם ציטוט מספר אחד מני רבים שמראה שאתה מתעקש על משהו לא נכון.
אתה גם אומר שבנפילה לבור פוטנציאל האנרגיה נשמרת, אני חושב שבעצם מה שאני מתאר זה איך זה קורה הלכה למעשה בהתחשב ביחסות פרטית ובהנחה שהמסה הכוללת נשמרת.
בנוסף אתה חוזר כל הזמן על המנטרה שאי אפשר לקבל תיאוריית כבידה בעזרת יחסות פרטית, אבל מי קבע את זה ?! זה איזה חוק קוסמי חדש שאני עוד לא מודע אליו ? . חוץ מזה במסמך השני שצורף בהתחלה מתואר בפירוט איך כן אפשר לקבל משוואות של כבידה בעזרת היחסות הפרטית.
 

Dehumanizer

New member
זה לא נכון

1) הרבה ספרים מהפתוחה מבוססים על ספרים אמריקאים מהמאה הקודמת (רבים משנות ה-70 וה-80). טעות זו נפוצה גם היום לכן לא מפתיע שככה כתוב שם. בנוסף, ספר זה נועד לסטודנטים של שנה ראשונה, לכן הרמה בהתאם.
2) בפיזיקה תאורטית מסה=גודל אינווריאנטי. "מסה יחסותית" זה מושג לא טוב מהרבה סיבות. מסה במכניקה ניוטונית היא מדד להתמדו של הגוף. בתורת היחסות הפרטית זה לא ככה. יותר מזה, ביחסות פרטית לא קיים מדד יחיד להתמד הגוף שכן ההתנגדות של גוף לתאוצה מצד כוח תלויה בזווית שבין וקטור הכוח לוקטור המהירות.
3) נעזוב לרגע את עניין המסה היחסותית שכל כך מוצא חן בעיניך ונדבר בשפה שלך. יש גודל כלשהו אשר תלוי במהירות - הגודל הזה דינמי. אתה קורא לו "מסה". מה הבעיה בזה שהוא משתנה? תשכח מחורים שחורים. מה הבעיה בגוף שצובר מהירות כתוצאה מפעולה של כוח כזה או אחר שמאיץ אותו? זה לא מפריע לך שהאנרגיה הקינטית זה גם גודל שמשתנה (אפילו במכניקה הקלאסית)? בכלל, כל גודל שתלוי במהירות ישתנה - האם זה ישר גורר סתירה כלשהי? אתה מסוגל להרכיב משוואות שימור אנרגיה בהינתן אנרגיה פוטנציאלית של המערכת? אתה יודע מה זה מערכת סגורה?
4) בנוגע לסיפורים שלך:
"היחסות הכללית היא תיאוריה קשה להבנה בטירוף" - זה לא מפתיע שבשבילך היא "קשה להבנה" כי אפילו את היחסות הפרטית לא למדת כמו שצריך.
"כך שיש לכם אינטרס שהתיאוריה שלי תוכח כנכונה" - קושי זה לא הגורם המרכזי בקבלה של תאוריה כזאת או אחרת. למרות שהשאיפה של פיזיקה תאורטית היא לבנות מודלים מתמטיים פשוטים ככל האפשר, כל תאוריה בראש ובראשונה צריכה לתת תוצאות נכונות שאפשר לאשש באמצעות ניסויים.
"ותהפוך את היחסות הכללית למיותרת" - שום תיאוריה לא תהפוך את היחסות הכללית ל"מיותרת", בדיוק כמו ששום תאוריה לא תהפוך את המכניקה הקלאסית ל"מיותרת". כל תאוריה חדשה ופונדמנטלית יותר תעבור בגבול לתאוריה קלאסית.
 

Astronomical

New member
תגובה

- בעיני צופה הנמצא על פני פלנטה כבדה, גוף הנופל מאינסוף צובר מהירות עקב משיכת כח הכובד ומנקודת תצפית זו הכל נראה מתאים לתיאור המקובל שבו האנרגיה פוטנציאלית מותמרת לאנרגיה קינטית כאשר האנרגיה הכוללת נשמרת.

- יש לשים לב לכך שכאן המסה של הגוף הנופל גדלה עקב המהירות לפי תורת היחסות, כלומר המסה של נקודות מסה בנפילה חופשית גדולה יותר מהמסה של נקודת מסה זהה הנמצאת במנוחה.

- אם נסתכל מבחוץ על מסה הנופלת אל פני כוכב, גם כאן אנחנו אמורים לראות שהמסה של הגוף הנופל תגדל בגלל המהירות שלה. אבל זה פשוט לא אפשרי.

- כדי להמחיש את הבעיה נדון כאן במקרה של מסה כדורית גדולה מאוד (מסה של גלקסיה ויותר), המסה הזו מורכבת מאינסוף נקודות נבדלות בצפיפות נמוכה ואחידה. כל נקודות המסה מושכות אחת את השניה והאפקט המצטבר הוא שכל נקודות המסה נופלות לכיוון מרכז המסה המשותף.

- בתחילה המהירות היא נמוכה והמסה של כל נקודה זהה למסת המנוחה שלה.
אבל ככל שהזמן עובר מהירות הנפילה של כל נקודה הולכת וגדלה, בתנאים כאלו מהירות הנפילה יכולה בסופו של דבר להתקרב למהירות האור (המערכת הופכת לחור שחור). לכן המסה של כל נקודה תגדל בלי הגבלה. במקרה הזה גם המסה הכוללת תלך ותגדל.

- כלומר אם נראה את התמונה מבחינת הצופה החיצוני באותה צורה כפי שרואה אותה הצופה הפנימי אנו נתקלים בפרדוקס (המסה הולכת וגדלה מעצמה).

- המאמרים שלי מציעים פתרון לפרדוקס הזה.
 

Dehumanizer

New member
מה?

"נדון כאן במקרה של מסה כדורית גדולה מאוד (מסה של גלקסיה ויותר), המסה הזו מורכבת מאינסוף נקודות נבדלות בצפיפות נמוכה ואחידה. כל נקודות המסה מושכות אחת את השניה והאפקט המצטבר הוא שכל נקודות המסה נופלות לכיוון מרכז המסה המשותף"
למה מסה "גדולה מאוד"? על איזה נקודות אתה מדבר? איזו צפיפות? למה היא נמוכה ואחידה? מה הקשר למרכז מסה? מי נופל עליו?

"אבל ככל שהזמן עובר מהירות הנפילה של כל נקודה הולכת וגדלה, בתנאים כאלו מהירות הנפילה יכולה בסופו של דבר להתקרב למהירות האור (המערכת הופכת לחור שחור)"

גם אם נניח שהצלחת להאיץ את המסה שלך למהירות הקרובה ל-c, מי אמר לך ש"המערכת הופכת לחור שחור"? איך הסקת את זה? תן לי לנחש - בגלל המסה היחסותית? אם אתה מקבל את תורת היחסות הפרטית ("היחסות הפרטית היא תיאוריה שאין כל ספק שהיא נכונה") ואם אתה מבין אותה (בספק) אז אתה אמור לדעת שמה שאתה אומר בציטוט סותר את אחד העקרונות שעליהם היא מבוססת. אבל אתה לא יודע יחסות פרטית והוכחת זאת פעם נוספת. והנה לך סיבה נוספת למה המושג "מסה יחסותית" הוא רע.

"כלומר אם נראה את התמונה מבחינת הצופה החיצוני באותה צורה כפי שרואה אותה הצופה הפנימי אנו נתקלים בפרדוקס (המסה הולכת וגדלה מעצמה)"
לא יודע מה כתבת פה. תתנסח בצורה ברורה יותר. ולא, המסה לא "הולכת וגדלה מעצמה". גם לא המסה היחסותית שאתה כל כך אוהב לדבר עליה.
 
אני חושב שהוא התכוון למשהו כזה

חשוב על אוסף ענק של גושים שאינם נמצאים במגע זה עם זה המפוזרים באופן אחיד ויוצרים מעין מעטפת של כדור ענק (כאילו הם ממוקמים על פני השטח של כדור דמיוני ענק) , בשל כוח המשיכה ההדדי ובגלל שמרכז המסה המשותף שלהם נמצא במרכז הכדור הדמיוני הזה, הם יתחילו "ליפול" למרכז הכדור. כלומר המעטפת הכדורית שהם יוצרים תלך ותתכווץ ("הכדור" ילך ויקטן) לכיוון המרכז תוך כדי צבירת תאוצה (עד כדי מהירות השואפת למהירות האור, לפי מה שאני מבין מההסבר שלו).

כלומר כל אחד מהגושים "בגלאקסיה" הענקית הזו ילך ויצבור תאוצה לכיוון מרכז הכדור, החל ממהירות אפס ועד מהירות השואפת למהירות האור.

אשמח גם כן לשמוע הסבר לאור ההבהרה הזו.
 

Astronomical

New member
תגובה

*
1) למה מסה "גדולה מאוד"? על איזה נקודות אתה מדבר? איזו צפיפות? למה היא נמוכה ואחידה? מה הקשר למרכז מסה? מי נופל עליו?

- אני מנסה פשוט להדגים את הבעיתיות בהבנה שלנו את כוח הכובד.
כשהמסה הכוללת מאוד גדולה רדיוס שוורצשילד שלה מאוד גדול ולכן הצפיפות תהיה נמוכה גם כאשר המסה הזו הופכת לחור שחור (הצפיפות הממוצעת בחור שחור היא ביחס הפוך לרדיוס שוורצשילד בחזקת 2). במקרה כזה הנפילה של נקודות המסה היא נפילה חופשית עד למצב של חור שחור (בכל שלב של הנפילה הצפיפות היא נמוכה לכן אין כוחות חיכוך) .
לצורך ההמחשה נקח בחשבון מסה בסדר הגודל של של מסת הגלקסיה שלנו (נאמר מאה מיליארד מסות שמש) המורכבת מהמון נקודות מסה בדידות (למעשה כוכבים כמו השמש שלנו). ונקודות המסה הן בהתחלה במצב של מנוחה (הגלקסיה הממשית שלנו מסתובבת מה שמונע את הקריסה שלה כלפי מרכז הכובד) . נקודות המסה האלו ממלאים בצפיפות אחידה נפח של כדור גדול מאוד ( ברדיוס של נאמר עשרת אלפים שנות אור) לכן המרחק בין הכוכבים בהתחלה הוא גדול מאוד (הצפיפות ההתחלתית היא נמוכה אחרת זה היה חור שחור מההתחלה). כוחות המשיכה בין כל הנקודות (הכוכבים) גורמים להם ליפול במהירות ההולכת וגדלה כלפי מרכז המסה המשותף. הטענה היא שבתנאים האלו מהירות הנפילה יכולה להגיע קרוב למהירות האור.

- דרך אגה כאשר המערכת תגיע לרדיוס שוורצשילד שלה (פי מאה מיליארד מרדיוס שוורצשילד של השמש שלנו) המרחק הממוצע בין השמשות יהיה עדיין פי מאה מהרדיוס של השמש.

במקרה כזה המסה של כל נקודת מסה צריכה לגדול בגלל המהירות ולכן המסה הכוללת תלך ותגדל כאן בלי הגבלה.

מובן שמה שמתואר כאן הוא אבסורד, אבל ככל הידוע לי הוא מתאים לתיאור המקובל של כח הכובד.

לפי המודל שלי המשוואות המתארות את ערך המסה (היחסותית) בשדה כבידה עוברות שינוי שגורם לכך שבנפילה חופשית המסה לא משתנה בעיני צופה החיצוני. (תיאור מפורט של המשוואות והמשמעות שלהם נמצא במסמך השני המצורף לאשכול הזה) .

2) אם נניח שהצלחת להאיץ את המסה שלך למהירות הקרובה ל-c,
- כוחות הכובד ההדדיים גורמים לכך.

3)מי אמר לך ש"המערכת הופכת לחור שחור"? איך הסקת את זה? תן לי לנחש - בגלל המסה היחסותית?

- כמסה מגיעה לרדיוס שוורצשילד שלה היא הופכת לחור שחור. במערכת כפי שהיא מתוארת אין שום סיבה שתמנע מהמערכת להגיע למצב של חור שחור. כשמסה קרובה למצב של חור שחור מהירות הבריחה ממנה קרובה למהירות האור ומכיוון שמהירות הבריחה שווה בגודלה למהירות הנפילה מאינסוף גם מהירות הנפילה שואפת למהירות האור.
דרך אגב: המודל שלי באמת פחות או יותר טוען שאי אפשר להגיע למצב של חור שחור אילולא המסה היחסותית.

4) אם אתה מקבל את תורת היחסות הפרטית ("היחסות הפרטית היא תיאוריה שאין כל ספק שהיא נכונה") ואם אתה מבין אותה (בספק) אז אתה אמור לדעת שמה שאתה אומר בציטוט סותר את אחד העקרונות שעליהם היא מבוססת. אבל אתה לא יודע יחסות פרטית והוכחת זאת פעם נוספת. והנה לך סיבה נוספת למה המושג "מסה יחסותית" הוא רע

- לא הבנתי איזה עקרון של היחסות הפרטית אני מתעלם (דרך אגב מעולם לא טענתי שאני מומחה ליחסות פרטית, הרקע הממשי שלי ביחסות פרטית בא באמת מלימודי בתיכון לפני כחמישים שנה, כשלמדתי זאת שוב בטכניון לא ממש התעמקתי בנושא, רק כדי לעבור את הבחינות) אבל אני טוען שההבדל במסה בין גוף בנפילה חופשית ובין גוף הנמצא במנוחה הוא ממשי גם עבור צופה על פני כוכב וגם עבור צופה רחוק.
הבנתי ממך שבנתיים שינו את חוקי המשחק והמסה היחסותית כבר לא נחשבת למסה ממש בגלל שהיא לא מתאימה לחוק השני של ניוטון (לדעתי זה די מוזר), אבל הטענה שלי שההשפעה של מסה על הכבידה זהה להשפעה של המסה היחסותית.
כדי להמחיש זאת נראה מה קורה במאיץ חלקיקים, נקח למשל שני פרוטונים המתנגשים האחד בשני כאשר לכל אחד מהפרוטונים אנרגיה השקולה למסת מנוחה של עשרה פרוטונים, אחרי ההתנגשות יכולים עקרונית להיווצר כאן הרבה חלקיקים במצב מנוחה שמסת המנוחה הכוללת שלהם שקולה למסה של עשרים פרוטונים (דברים כאלו קורים כל הזמן במאיצי חלקיקים רק שבדרך כלל התוצרים לא ממש במצב מנוחה, אבל העקרון המתואר הוא נכון).
-כמו כן נתאר לעצמנו מכונה דמיונית המסוגלת להפוך את האנרגיה של החלקיקים הנופלים למסה, אם נניח שבמערכת המתוארת קודם מהירות הנפילה גורמת לכל נקודת מסה לקבל אנרגיה השקולה למשל לפי עשר ממסת המנוחה של אותה נקודה, נפעיל כאן את המכונה שלנו ונקבל מכל נקודת מסה מסה גדולה פי עשר במצב מנוחה, הטענה שלי שבשני המקרים ההשפעה על הכבידה שחש הצופה הרחוק היא זהה (כלומר עבורו אין הבדל אם יש פה נקודת מסה אחת בנפילה חופשית במהירות גבוהה או עשר נקודות מסה זהות במנוחה).
 

guprnds

Active member
גישוש

אסטרונומיקל,
תראה, הפיתוי הגדול הוא לא להיכנס אתך לשיח. מה כבר יכול לצאת מזה? הרי לא תתקן את הפיזיקה...
לכאורה אין שום סיבה להשקיע דקה כדי להבין את הנוסחאות שהגית היות והסיכוי שהן לא שגויות הוא אפסי (אין כוונה לפגוע). בפיזיקה תאורטית מפתחים מודל מתוך עקרונות יסוד מאוד עמוקים שניתנים לניסוח מאוד פשוט ומאוד מדוייק. דוגמא לעיקרון יסוד כזה: כל מערכות ההתמד שקולות זו לזו מבחינה פיזיקלית. דוגמא נוספת: המטען החשמלי במערכת סגורה נשמר. וכיו"ב. את העקרונות האלו מתרגמים לאחר מכן לניסוח מתמטי וזו נקודת המוצא הלאה.
יחסות כללית היא תורה מאוד חכמה, היא מבוססת על עקרונות יסוד מאוד פשוטים והיא נתמכת בתצפיות ובניסויים. עכשיו, אתה בא עם "תאוריה" פרטית שמתיימרת לייתר את היחסות הכללית (לטענתך, כי אתה לא מבין אותה), ומנסה לעניין אחרים. הכי נכון זה להתחיל מההתחלה: מהו עקרון היסוד הפיזיקלי שהוא נקודת המוצא שלך? איך הוא מתקן את העקרונות המקובלים על כולם היום? למה בכלל יש צורך לתקן אותם?
 

Dehumanizer

New member
אני לא יודע מה אתה מנסה להגיד פה

מצטער, קשה להבין את מה שאתה כותב כי אתה לא מתנסח כמו שצריך. האם אתה מסוגל לנסח את מה שמפריע לך במשפט אחד? מה הבעיה ב"הבנה שלנו את כוח הכובד"? מהו האבסורד שעליו אתה מדבר? לאיזה פרדוקס/סתירה הגעת? וכיצד אתה יכול לקבוע שיש בעיה בהבנה שלנו אם אתה לא יודע מהי ההבנה שלנו? כל מה שהבנתי עד כה הוא שלדעתך "המסה גדלה למרות שהיא לא צריכה לגדול". כל השאר זה סלט של מושגים שונים. בכלל, תנסה לדבר בשפה מתמטית במקום לכתוב מגילות ארוכות וחסרות משמעות. ככה נוכל להבין בדיוק את מקור הבעיה.
 
מנסה להסביר

מה שהבנתי:

אם יש לך גלקסיה ענקית שאיננה מסתחררת (בניגוד לגלקסיה רגילה) המורכבת ממאות מיליארדי שמשות כמו שלנו, אז כוחות המשיכה ההדדיים בין השמשות יגרמו להן להתחיל להאיץ במהירות הולכת וגוברת לכיוון מרכז הגלקסיה (שהוא מרכז הכובד המשותף) בשלב מסויים מהירותן תהיה כל כך גבוהה, ותשאף למהירות האור, ולכן בהתאמה גם המסה שלהן תשאף לאינסוף.

כלומר יוצא מכך שבשלב זה (בו כל השמשות מאיצות כמעט למהירות האור, לעבר מרכז הגלקסיה) המסה המשותפת של כולן יחד היא כמעט אינסופית, והוא טוען שזה חסר היגיון, שתהיה לנו גלקסיה (שהיא בעצם כבר חור שחור בשלב זה, לטענתו) שהמסה שלה אינסופית, או לפחות שואפת לאינסוף.
 

Astronomical

New member
תודה

יפה מאוד
- היית מאמין שאתה הראשון שמתייחס למה שאני אומר (לא רק מנסה להוכיח למה אני טועה).
- במסמך השני בהתחלת הדיון אני מנסה לתת פתרון לבעיה הזו, מתברר שהפתרון הזה עוזר לפתור בעיה אחרת (תיאור חדש של חור שחור במקום התיאור המקובל שמעולם לא נראה לי סביר)
- באותה הזדמנות הפתרון הזה מציע גם אפשרות מעניינת להסבר התפשטות היקום.
 

Schrodingers Dog

New member
טעות

אני נאלץ לחזור בי מהמשפט: ״אתה חוקר חורים שחורים בעזרת יחסות פרטית״ כי גם את זה אתה בעצם לא עושה. אני לא חושב שאתה מבין יחסות פרטית. בנוסף אין שום דבר במסמך שנראה לי כמו ״משוואות של כבידה״, מה שזה לא יהיה.
&nbsp
אתה מבזבז את זמננו ממש כמו כל השנים שבזבזת על זה.
 

Schrodingers Dog

New member
קשקוש

אבל בטח כבר שמעת את זה בפורומים אחרים. בקצרה, אתה לא יכול לחקור חורים שחורים בעזרת יחסות פרטית.
 
למעלה