חוות דעת או חיפוש
משהו אחר אולי

domdom07

New member
חוות דעת או חיפוש../images/Emo35.gif משהו אחר אולי../images/Emo35.gif ../images/Emo51.gif

1. מה הדרך המכונה לגלות האם ההמצאה כבר קיימת, האם כדאי להמשיך להשקיע - חיפוש או OPINION? אם זה דומה - מה עדיף? אולי משהו אחר גם (עשינו את כל החיפושים החינמיים)? 2. האם OPINION ON PATENTABILITY כולל חיפוש מעמיק? השאלה האם אני צריכה להזמין גם חיפוש וגם חוות דעת, או שחוות דעת זה מספיק? או שחיפוש מספיק? (אנחנו מעדיפים OPINION כיוון שנראה לי שיהיה לזה ערך גם בעייני המשקיעים - כי הגשת פרוויזיאונל בלבד, ללא אישור פטנט לא אומרת הרבה...) 3. אנחנו רוצים להגיש פרוויזיאונל בעלות נמוכה (הפטנט כבר כתוב על ידי עורך פטנטים שהוא חלק מהצוות). ובנוסף מתלבטים - האם להשקיע בחיפוש או בחוות דעת? (כמובן שעשינו חיפוש ראשוני) 4. אם יש לי שמות של חברות שמצאנו והן "חשודות" כמתחרות, מה הדרך לראות את הפטנט שלהם - חיפוש? או שגם דרך הזמנת OPINION אפשר? 5. האם ניתן להגיש בקשת פרוויזיאונל נוספת אם בחיפוש יתגלו דברים שיעלצו אותנו לדעכן את ה CLAIMS? (רוצים להגיש פרוויזיאונל מיידית, בלי לחכות לחיפוש - כי אולי יקח הרבה זמן) תודה רבה!

domdom07

New member
רק הסבר ../images/Emo26.gif

למה אני שואלת פה ולא את העורך פטנטים שהוא חלק מהצוות-- לא יכול לענות לי - כי הוא לא זמין לצערי בתקופה הקרובה מכל מני סיבות - ואני אחראית על כל ההחלטות שקשורת להגשת פנטנט, וצריך לעשות את זה מהר. בפטנט יש חלק של DESCRIPTION ו CLAIMS. נותר לוסיף שירטוטים. שוב המון תודה, אני לומדת מהפורום הזה הרבה!

domdom07

New member
ועוד שאלה - מה זה OPINION FREEDOM OF USE

או משהו כזה? הבנתי שיכול להיות שנקבל את הפטנט - אבל לא נוכל להשתמש בו לייצור? האם זה תקף גם אם הפטנט הוא טכנולוגיה (ולא מוצר)? האם משקיעים גם בודקים את זה? איך אפשר לדעת שנוכל להשתמש בפטנט אחרי שנקבל אותו? לא ברורה לי בכלל הנקודה הזאת... תודה

פטנט הוא לא "כרטיס יציאה מהכלא" במונופול

הוא מאפשר לכם למנוע מאחרים מלהשתמש בהמצאה שלכם אבל בפירוש לא מאפשר לכם להפר זכויות של אחרים בפטנטים שלהם. בברכה,

שאלות

כדי לקבל תשובות צריך להפנות את כל השאלות הללו למי שהציע לכם את השירותים המשפטיים הללו, איך אנחנו יכולים לדעת מה נכלל ומה היקף העבודה של אלמונים? אפשר להגיש בקשות נוספות, אח"כ יהיה צריך לאחד את הנוסחים שלהם. בכלל לא בטוח שזה כדאי, זה עלול להיות מסוכן משפטית. אתם צריכים ייעוץ מסודר. זה לא מסוג הדברים שאפשר לפתור דרך האינטרנט. בברכה,

למעלה