חוות דעת על......

חוות דעת על......

לאחר יעוץ שקיבלתי אשמח לתת חוות דעת לא מקצועית אך מנסיון אישי. כחובב המגזין אופניים(איני מנוי אלא רק משנורר מחברים),אני קורא את חוות דעתם על אופניים שונים ועל הרבה נושאים.אנסה לספר בקצרה את התרשמותי,הפעם,על גלגלי בונטרגר רייס לייט (הביקורת אינה על היבואן אני לא יודע מי זה אלא על האביזרים בלבד)!!!!!!!! ביום קייצי קמתי בבוקר והלכתי לעשות טפ"ח(טיפול חודשי)לאופניי האהובות,בחנות ישבתי וקראתי כתבה במגזין עם אוריינטציה אנגלית ופתאום נפלו עיניי על מודעה גדולה בה רואים את לאנס יושב על מדון עם גלגלי בונטרגר.מיד אורו עיניי ואמרתי לעצמי,צונמי זהו,אתה הופך להיות לאנס!!!!! הכתבה משבחת ומהללת את הגלגלים ואני מה לעשות הקטן והצנום שותה בצמא כל מלה.רץ לאינטרנט ובשלב זה כבר מתאהב. מזמין דרך החנות זוג גלגלים ומחכה .תוך יומיים הגלגלים מגיעים(כל הכבוד) אני פותח את האריזה ושם הם נמצאים,רבותיי,העיצוב הצבע מדהימים. לא מחכה הרבה מחליף גלגלים אפילו צמיגים חדשים,בקיצור יודע שעם הגלגלים הללו אני הולך לרבנות,יש שידוך!!!!! המסקנות לאחר חודש וקצת וכמעט 2000 ק"מ כדלקמן:(סולם צונמי בין 1 ל-5) הצבע:5 עיצוב:5 איכות:1 שמיניות,ציר גלגל קדמי שבק חיים. נבות:1 חדירה למים,רעשים. תמורה למחיר:1-2 המהירות לא השתפרה,לא נוח יותר מגלגל שעולה 700 ש"ח,לא מצדיק את המחיר ולא נותן דבר חוץ מאשר התעניינות.

gsprukt

New member
רגע רגע, צונמי

שמת רייס לייט ולא הרגשת שום הבדל, גם לא בעליות? אפשר לדעת על מה התגלגלת קודם וכמה הם שקלו?

gsprukt

New member
ועוד שאלה

הנאבה היא עם מיסבים סגורים שניתנים להחלפה בקלות. מה התקלקל שם בדיוק?

ועוד שאלה

נכון ולמה שאני אחליף את זה אחרי חודש? מעבר להכל ועם אחריות למה????????????????????????????????????????? יש לי חשק להתחיל להתעסק בשטויות? הריצי השמיעו קולות של בכי רק אחרי 12000 ק"מ.

רגע רגע....

אין שום הבדל ו-2000 ק"מ לא הולכים ברגל. לפני כן היו לי ריצי פשוטים ששקלו 400 גרם יותר.

natyh

New member
בא אסביר לך משהו

במגזין אופניים חוות הדעת על כל המוצרים מצוינות . כלומר : מאחר ואנו מניחים שעלולה להיות שונות מסוימת בין הדברים אז אולי למי שחבר באיגוד האופניים אני לא להגיע להרצאה של מיקי בר אור על מבחני אופניים ולנסות להבין מכך איך יש לקרא את מבחני המגזין . מאחר ואני איני מתיחס לביקורות אלה אני פטור מלהגיע להרצאה מה גם שאיני חבר באיגוד הנוכחי ולעולם לא אהיה . נתי

gsprukt

New member
אם כבר אתה מנסה להסביר לי משהו

אז בוא תסביר לי מה אתה מנסה להסביר לי

natyh

New member
מה לא ברור לך גיא?

או נכון יותר מה ברור לך ? אם אתה קונה על סמך מבחן בודד בעיתון מסוים או על סמך אתר מסוים או חוות דעת בודדת , זה לא רציני ! כרוכב כביש אתה צריך לדעת כי על רב המוצרים יש חוות דעת ארוכות טווח . ועל מוצר חדש שמישהו אחר יעשה את טבילת האש . ואם אתה מקבל את חוות הדעת של העיתון או לחילופין של צונמי שמתבסס על ניסיון עם מוצר בודד בשני המקרים אתה לא אדם רציני . אני מאמין שעכשיו זה מספיק ברור .

יש לך מה להגיד על המבחנים במגזין

אופניים?? אז תגיד בבירור! הרי אתה לא קורא אותם, וכמו בכל דבר אחר, ניזון משמועות של מקור שלישי אותו אתה מצטט אתה מוזמן להרצאה ההרצאה פתוחה לכל מען דבעי גם לכאלו שאינם חברי איגוד אולי אחרי ההרצאה תוכל לעלות על אופניים ואולי בזכות מה שתשמע תצליח להבין מה זה עושה מתחתיך. גם על ההרצאה של יוני ירום היה לך משהו חיובי להגיד נכון? ככה משהו קטן וארסי כדי לחמם את החיוביות שבאווירה כי הרי המרצה הוא אויב הציבור לא??

natyh

New member
חס וחלילה

לכבוד הוא לי לבא להרצאה ואפילו שוה לי להגיע . כי אז אבין איך לקרא את המבחן . ואפרופו יוני בא נעזוב אותו . כל עוד אני לא חבר באיגוד . נתי

אני בטוח שאדם אינטלגנטי כמוך יצליח

להבין את המבחנים במגזין (לו היה קורא אותם) גם בלי הרצאה. ההרצאה אינה עוסקת בהבנת הנקרא, אלא בעקרונות שמנחים את בוחני המגזין בבחינת אופניים, מבנה המבחן ושיטת מתן הציון. אבל זה החלק הקטן. החלק העיקרי הוא כלים לבחינה של אופניים ומוצרים. כלים שאולי יעזרו לרוכבים שרוצים לבחון אופניים לשימושם הפרטי. איך להתיחס לאופני מבחן, איך לכוון אותם, למה לשים לב, איך להפריד בין תפקוד השלדה, הבולמים, הגלגלים, והמערכות. והכי חשוב, איך להבין אם המוצר עונה לצרכים שלך והאם הוא מתאים לך... ככה רק כדרך אגב, מה שיהיה בהרצאה כדי שלא תרגיש שפספסת משהו

gsprukt

New member
עזוב מיקי...

תמשיך לעשות את מה שאתה עושה. הוא ימשיך לא לעשות את מה שהוא לא עושה.

natyh

New member
דוקא קראתי

אני לא מבין מיהו האדם השלישי שאתה מדבר עליו . כבוגר מספר שנות לימוד כבר למדתי לקרא לבד . אני מודה שאת המבחנים במאונטיין בייק הבנתי בקלות אך את המבחנים במגזין לא הבנתי כלל . וחוץ מזה מה כתבתי משהו רע ? כתבתי שאתה בחור טוב שתמיד כותב יפה על מוצרים שבוחן. אז מה רע בזה ? מה אתה רוצה שיגידו שאתה קוטל מוצרים ויפחדו לתת לך מוצרים למבחן ? מוזר לי שכאשר אני מבקר אותך אתה כועס ! וכשאני משבח אותך אתה כועס עוד יותר ? נתי

smigol

New member
תגיד לי מיקי מה קרא???

זכותו להביעה את דעתו מה יש??? אם אדם חושב שמבחני האופנים או מאמרים או לא משנה מה בעיתון לא בסדר מבחינה מקצועית וכדומה זכותו המלאה להגיד זאת בפורום.זה לא עושה אותו אנלפבת לא מלומד וכדומה. ההשתלחויות שלך באופן אישי נגד כל מי שמעיז להאיר משהוא נגד העיתון עוברת כל גבול לפי דעתי.וזה לא הפעם הראשונה. ואתה בא להגיד לי שזה לא התנהגות טרוליסתית?

צחי נ

New member
יש דרך ויש דרך

גם לי היו הערות וביקורת למגזין אופנים פניתי למיקי וניהלנו דיון רציני בנושא ללא השתלחיות וללא סתימת פיות יש לך ביקורת בנושא מסוים תכתוב אותה ציין באיזה מספר ירחון ציין כתבה תכתוב ברור מה לא מצאה חן בעיניך ומה ציפיתה לקבל אני בטוח שתקבל תשובה עינינית אבל שהביקורת נגועה בהתחשבנות אישית פשוט לא לעינין

למעלה